NEWS ALERT: Toate indemnizatiile CIC=600 ron
Raspunsuri - Pagina 95
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RAMONELLA Fetita mea a avut intoleranta la lactoza,ii cumparam lapte fara lactoza de 1 milion cutia.Cumparam 2 cutii pe saptamana!!!Deci 2 milioane.Intr-o luna se duceau 8 milioane numai pe lapte praf!!!Plus scutece,mancare hainite si ce mai trebuia. Cum sa traiesti doar cu acesti bani??? Si mai taie si din alocatia copilului... ![]() |
Foarte simplu ... muncind mai mult pentru a produce mai multi bani. Nu stand cu mana intinsa la Stat sa ne dea mai mult.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
maracine spune:
La un salariu net oferit de 1,000 de lei, statul primeste 775 de lei, cumulat de la angajat si angajator.
ade24 spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Deci sa inteleg ca daca nu ar exista fondul asta nu ar mai face nimeni copil corect? Mama nu a auzit de fondul asta, e aici cu mine si nu stie de asa ceva, femeie ce a muncit 33 de ani. Cat am lucrat in Ro nu imi aduc aminte sa fi platit la fondul asta. Daca decid ca nu vreau copii mai platesc la fond? La fel si barbatii necasatoriti platesc? Si cat se da la fondul ala ca sa poata sa iti plateasca 800RON cand stai acasa 2 ani. Imi suna a Caritas care stim cu totii ca nu a dus niciunde... Adriana 23+ ![]() A ticket to hell has never been funnier |
Exact cum spuneam cu voi nu se poate. Doar ce stiti voi e adevarat.
Si atunci fluturasii de salariu ai mei si ai sotului meu sunt falsi?
Nu am afirmat ca nu poti face copii daca nu contribui la acest fond. Toata lumea contribuie la el si aici ma refer la cei cu contract de munca. Daca voi nu ati auzit de el, asta nu inseamna ca nu exista. Din cate stiu este un procent din salariu, la fel ca pensia sau somajul.
Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008
Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ariadna33
pentru ca unde-i lege nu-i tocmeala, vezi, de aia |
Ai dreptate - de aia se va da o noualege care va scadea indemnizatia...
Luna1 spune:
Mie imi pare tare rau pentru ce se intampla in Romania, ma doare sufletul de-a dreptul pentru ca e tara mea de suflet. Mi-as dori sa isi revina si sa aiba posibilitatea financiara sa sustina mamicile in CIC si 3 ani si cu 100% salariul pe ultimile 12 luni. Si nu este nici urma de ironie in cele scrise de mine.
Pe de alta parte imi dau seama ca Romania nu mai poate, gata, devine insolvabila. Ma doare inima o vad pe lista tarilor in pericol de faliment.
Mi-as dori in situatia asta o mai buna intelegere din partea romanilor, mi-as dori sa vad ca vin cu organizarea nu numai a protestelor ci si a audientelor la guvern unde sa aduca solutii solvabile de readucere la viata a economiei.
Da stiu, e dureros sa-ti duci puiul la cresa/gradinita, e dureros sa sacrifici timpul planificat pentru el insa nu cred ca se mai poate, economia nu mai suporta aceste plati.
P.S. Nu cred ca este un drept aceasta indemnizatie, nu uitati ca acelasi taxe sunt platite si de femei care nu doresc sa aiba copii si de barbati care nu intra in CIC, ei cum isi recupereaza taxele de la stat?
P.S2. Aici esti platit suma fixa (nu in fct de taxele platite), eu nu castigam foarte mult asa ca suma respectiva era app jumatate din salariul meu insa in cazul prietenei mele suma atingea doar un sfert din salariul ei in concediul de maternitate. Si concediul e platit doar 9 luni, acasa poti sta un an.
Inca o data imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
eu sunt convinsa ca o sa va treaca furia si atunci o sa vedeti ca nu doamna din Fiji(care traieste in Deutschland) si fetele din America sunt inamicul nr 1.
noi suntem de acord cu voi, eu personal cel putin si am spus-o de cateva ori.
numai ca modul vostru de abordare al parerilor diasporei exprimate nu-i tocmai corect.
noi am spus sub diferite forme ca trebuie sa cautati solutii. sa faceti ceva ptr voi si copii vostrii.
si eu condam guvernul si politicienii romani, dar cum nu pot kilari pe nimeni nici macar cateva scatoalce bine meritate nu le pot oferi, m-am reorientat si incerc sa fac ceva constructiv. nimik nu se rezolva cu nervi, guvernul nu se schimba, bani la buget nu apar din cer, etc etc.
intelegeti bine, noi diaspora nu suntem impotriva voastra!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
ade24 spune:
Pentru cele interesate, aveti mai jos un calculator de salarii pentru Romania. Acolo veteti ce si cat ni se trage din salariu. Si apar asigurarile sociale de care unii n-au auzit.
http://www.calcule.ro/Calcul-Salarii/Brut-la-net-program-normal.aspx
Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008
Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun
maracine spune:
Am ajuns la concluzia ca aceasta discutie e inutila. N-ar fi trebuit sa contribuim la CAS daca banii nostri sunt folositi in alte scopuri. Pentru ca sunt banii nostrii ai celor cu contracte de munca si contributii la CAS, nu primim nici o pomana.
ariadnabr spune:
Oricum se intoarce problema Romania era singura tara din LUME care acorda 85% din salariu si 2 ani pt cresterea copilului. Reduceri de genul asta s-au facut de la 1 ian in restul Europei. Eu primesc 12% din salariul minim pe economie de copil. Imi acopera pampersii si laptele. Atat. Si nicicum nu-mi permit sa platesc nici o rata din banii copiilor!! Cele care muncesc primesc cei 12% si un salariu minim pe economie timp de 6 luni de la nasterea copilului. Isi mai pot prelungi cu inca 6 luni la o rata mai mica. Dar dupa cea de a doua transa e ori inapoi la munca ori fara job. Scurt si simplu.
Aici nu au redus salariile au introdus insa o taxa suplimentara, taxa peste taxa de cam inca 10%. Au redus pana si ajutoarele sociale. TOT. Aia e. E criza nu-s bani. Si s-a adaptat lumea.
Oricum ati intoarce-o asta e adevarul. Romania oferea mult mai mult decat orice alta tara. Ca se pot gasi poate solutii sa ofere oamenilor timp de adaptare la noua situatie...asta e alta mancare de peste...
Luna1 spune:
citat din mesajul lui ade24 Pentru cele interesate, aveti mai jos un calculator de salarii pentru Romania. Acolo veteti ce si cat ni se trage din salariu. Si apar asigurarile sociale de care unii n-au auzit. http://www.calcule.ro/Calcul-Salarii/Brut-la-net-program-normal.aspx Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008 Poze aniversare Olivia Poze Olivia Mos Craciun |
Asigurarile sociale sunt platite preferential doar de mamicile care isi doresc copii?
Din cate stiu sunt platite de toata lumea, are dreptul toata lumea sa intre in CIC din cand in cand sa-si recupereze taxele?
Imi pare rau ca sunt ironica dar uite eu nu mai doresc alti copii si continui sa contribui la asigurari sociale aici. La fel si sotul meu.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)