NEWS ALERT: Toate indemnizatiile CIC=600 ron

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea
Basescu e la ultimul mandat asa ca sigur il doare in...de noi.

De aia a si iesit el sa comunice masurile si nu primul ministru sau altcineva din guvern cum ar fi fost firesc. Daca in ... il doare, atunci il doare rau, in 2012 sunt alegeri, iar el si partidul lui au deja cinci milioane de dusmani.
Eu (mama Omida) zic ca jocurile nu-s facute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Din viata reala..cumnat bugetar, in urma taierii sporurilor a ramas cu 600 ron in mana, cumnata acasa cu bebe mic in CIC..intrebare pt domnii care conduc X5, Q7 si au nesimtirea sa ne spuna sa strangem cureaua: cum se va descurca o famile cu un copil cu 1400 ron, daca mai au si credit? Situatia mea, fiind tot in CIC nu va fi foarte diferita de a lor.
Si DA, ies in strada sa-i strang de gat, cu copilul atarnat de tzatza..ma felicit in aceste momente ca am putut alapta, ca uite ce frumos strang cureaua si nu dau bani pe lapte praf.
Am multe cuvinte sa le adresez, toate numai de dulce.

PS. N-am votat in ultimii ani ingretosata de indivizii acestia care-si spun politicieni.


Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

ca de obicei ne piptanam parul, ni-l punem unele la altele pe moate
concret:personajenele care nu au nici in clin nici in maneca (,)cu aceasta decizie se inversunaza sa ne faca pe noi pomangioaice puturoase cam asta deduc dc stam acasa 2!!!ani pe banii "statului". Tot ni se arunca in oki de ceva ani pe forum ca in RO se sta 2 ani acasa, comparand cu alte tari(probabil nu aceleasi cu care Ba! facea bilantul la pampersi), nu se pune in balanta si puterea unora de cumparare, nici accesibilitatea la o gradi decenta si un job part time al mamicilor de dincolo, nici multe altele. Pe cele de care pomeneam le (des)consider trolli(ere) cu riscul de a-mi lua pt prima oara un avertisment. Dc nu sunt banata definitiv nu-i bai, ca mi-e drag DC-ul si-l rog sa tina cont de dependenta mea de el.
Nici capra vecinului nu ma mira, ca-i meteahna nationala, veche de cand purecele se potcovea...
Intr-o alta ordine de idei nu mai traiesc de multa vreme in Naivia, cam de cand m-a costat cam tare ca nu mi-am dat bretonul din oki la o parte ca sa vad mai bine. Nimeni nu renunta la ceva care este al lui chiar si cu titlu gratuit, daramite l-a costat munca, cotizatii, spuneti-i cum vreti. Si nu vad pt ce ne-ar fi rusine ca primim indemnizatie. N -am inventat-o noi si se practica si dincolo nu importa perioada de timp. Nu cred ca vreo femeie de dincolo sau de aici a renuntat la asta decat dc ar fi avut mai mult de pierdut sau nu a avut in fapt dreptul sa o aibe, deci nu a avut incotro.Repet ceea ce spuneam la un topic asemanator: in fapt putine mame din Ro stau acasa cei 2 ani pt ca li se "aminteste" ca s-ar putea sa nu mai aive acelasi loc de munca la intoarcerea din CIC. Ilegal de altfel, dar metoda ar cam fi ori o retrogradare la scurt timp dupa revenire ori te "conving" ei ca e mai bine sa-ti cauti de lucru in alta parte pe motiv de "nepotrivire de caracter intre tine si firma".Deci in princip se sta acasa doar de putine, mai norocoase, iar restul se intorc ori sa fie sigure ca vor lucra pe mai departe acolo(de parca garanteaza asta cineva) ori pt ca asa e mai banos pt bugetul familiei. Revenind la renuntarea la anumite drepturi imi sustin parerea si pe faptul impamantenit(se stie ) ca bogatii lasa mai greu ciubuc taxiurilor, ospatarilor and so on. Vedetele de la Holivude chiar dc isi permit insutit si inmiit primesc fara nici o inhibitie rochitele de Oscar si accesoriile( bijuterii de milioane) plus, plus, plus , pe unele cu titlu de imprumut de la cei care isi fac reclama astfel, alte lucruri drept atentii...cadou!
Psichomom cred ca ar fi cazul sa o lasi mai moale cu "renuntarea ta" la ceea ce tu consideri "drept impamantenit" pe care ne-o tot fluturi pe la nas si sa incerci sa ingeri cei 2 ani la care mamicile cotizante au dreptul. Cel putin in ceea ce ma priveste nu mi-a fost acordat acest drept de tine ca un act de binefacere, este suportat integral de moa. Asta e valabil si pt alte forumiste care se ineaca cu acest drept legal al mamicilor de BBei.
Cat despre actele caritabile...normal ar fi ca fiecare parinte, om care munceste cinstit si are calitate de asigurat sa poata accesa in mod direct si neingradit sistemul de sanatate, nu sa fie lasat in bataia vantului si la mila concetatenilor, ca altfel nu mai vad rostul la toate taxele astea, ca doar nu a luat nimeni cred la crescut politicieni ca sa aive ei ce imparti si cheltui. Dar asta e o chestie care ne priveste strict si personal dupa cum suntem plamaditi fiecare si dupa posibilitati, nu o flamura in vant.
si inca o chestie: consider ca e strigator la cer ca unele mame sa spuna despre altele ca fac copii pt acea indemnizatie. Pt ca da cam asta se subintelege dc "ne bazam" pe CIC ca sa ne crestem copiii,nup?
NB: copiii multi se fac din principii religioase ori de catre populatie analfabeta si la limita subzistentei, cu niscaiva vicii si diverse abuzuri in fam si strict pt alocatia de 2 milioane(aia de primii doi ani care se dau neingradit tuturor copiilor cetateni romani) ca alte venituri ioc! deci nici de departe dreptul la CIC, dupa care Dumnezeu cu mila, adica dupa cei doi ani dc nu apare alt ingeras intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

aici in canada concediu postnatal e de 1 an si se discuta marirea la 2 ani. Numai in Ue E de 3luni, 6 luni etc.2 ani nu mi se par mult.aici e mentalitatea din mama in mama sa zic asa sa stai cu copilul acasa pana se duce la scoala. pt ca dayhome/cresa e scumpa si daca ai m multi copii nu renteaza. majoritatea mamelor cu m multi copii stau acasa si m fac un baby sit la 1-2 copii si se scot m bine decat daca ar lucra. mentalitatea din ue , dupa 3 luni sa de duci la job mi se pare cam fortata. referitor la scaderea indemnizatiilor, salariilor, pensiilor mi se pare de o nesimtire iesita din normal.. sa se desfiinteze ministere tip turism, transport etc sa nu m bage ei bani in buzunar si sa accepte sa vina investitorii pe eoliene nu sa astepte ca nu si-au luat spaga, sa dea diferenta de miliarede de euro din combustibil la stat si nu in buzunarele proprii, sa confiste banii din elvetia, sa-l puna pe gen patriciu sa plateasca taxele si nu amnisistie fiscala etc. solutii se gasesc .jegosiiiiiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

mathilda, aici in usa, stai acasa cat te tine buzunarul. in statul in care locuiesc eu , statul nu da nimic pentru mame. nici un drept, nici un ajutor, nimic, depinde de companie in care lucrezi, ce au stipulat in contract sau daca exista sindicat s.a.m.d.
statul ,repet, nu da nimic. nici macar alocatie. exista la taxe o deductie de 1.000 de dolari pentru fiecare copil. si atat.
exista crese care costa cat salariul unui om cu un job normal.
traim in america anilor 2010 . poti sa stai cu copilul acasa cat vrei tu, dar statul nu te plateste.

in romania s-a acordat acest concediu, care inital a fost de 1 an, din cauza ca natalitatea era foarte scazuta.
ce s-a intamplat dupa aceea, au fost numai inginerii financiare, si cand spun asta ma refer la modificarea de jde mii de ori a bazei de calcul a acestei indemnizatii.

copii facem ca ne dorim si ca suntem constienti ca suntem in stare sa ii crestem. adica ca suntem sanatosi si in stare sa muncim.

stiu ca nu va place mesajul meu, dar eu am nascut si crescut un copil in romania si acum am inca un copil aici, adica de crescut 2 copii aici si pot sa vad diferenta de gandire, intre a astepta ce ne-a promis statul si a intelege ca asta e situatia si trebuie sa gasim o solutie de rezolvare si nu doar sa ne vaitam .





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Hai sa detaliez un pic cum e in Canada: ai 15 saptamani maternity leave si 37 de saptamani parental leave (adica parintii adoptivi pot lua numai 37 de saptamani), este concediu neplatit de angajator dar cu protectie a pozitiei (well, cel putin teoretic). Banii vin de la programul de employment insurance si sunt putintei si impozabili. Aceeasi regula ca si in Ro, ai dreptul la acesti bani daca ai lucrat si contribuit douasprezece luni.
Peste indemnizatia asta de obicei mai da angajatorul ceva (de ex completeaza pana la salar intreg timp de zece saptamani). Toate benefits sunt suspendate pe durata absentei.
Fiecare copil primeste 100 de dolari/luna (trei cutii de formula, asta pt comparatie). Daycare costa undeva peste mia de dolari pe luna.
Unele femei se intorc dupa un an, altele aleg sa isi ia concediu mai indelungat (neplatit), altele demisioneaza cu totul, altele (din pacate) primesc salarii compensatorii la intoarcerea din concediu, cunosc de toate felurile.
Parerea mea e ca ei calculeaza banii de mat leave undeva la nivelul nici sa mori nici sa traiesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nici ca la noi deloc nu-i bine, nici ca la ei prea de tot nu se poate:) In Canada e rezonabil. Eu n-am avut concediu de ingrijire a copilului deloc. Zero saptamani. Mi-am luat 3 saptamani concediu de odihna. Nici asa nu e normal. Macar 6 luni la un nivel minim de venit ar fi mai uman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Laura a descris bine. Cand am nascut-o pe Steph primeam bani de la stat cat juma de chirie, asta pt ca nu lucrasesm decat putin inainte, sotul avand salar mai mare nu aveam nici alocatii, asa de vreo 5 cutii de formula....m-am intors la servici la 7-8 luni, pt ca nu ne mai ajungeam cu bani....pt ca nu mi-am permis o gradinita m-am emigrat in alt stat mai primitor. bine au fost si alte motive, voiam mai la tara, dar stiam, ca nu-mi permit sa mai fac un copil in conditiile in care mi-as lasa salariul la gradi

acum o sa intru in parental cu 55% din salar, impozabil, la care trebuie sa-mi platesc tot eu cotizarea la pensia privata daca vreau sa o tzin si asigurarea de sanatate...asta sunt obligata nu pot renunta la ea....asta se ridica la un sfert din ce o sa primesc....nu stiu daca voi sta toata perioada acasa, daca imi voi permite, si asta pt ca acest stat imi acorda numai 55 % din salar, iar daca ai 'norocul' sa te imbolnavesti dupa ce ai fost concediat din cauza crizei, primesti nada, zero...cazul sotului

sa stiti ca peste tot sunt nemultumiri, nu e Rominia tara martira, statul a incurajat natalitatea crescand extrem de mult Cic-ul, foarte mult, in conditiile in care econnomia nu culmina

e strigator la cer ce se intampla, dar era cam mult...parearea mea din afara


Laura, mai nou nu mai poti face unul dupa altul copii, trebuie sa ai un venit minim intre sarcini, ca sa beneficiezi de ajutor, cel putin asa este aici

Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Nu stiu cum e cu copiii unul dupa altul, eu la 15 august ma intorc, altfel risc sa-mi pierd jobul si chiar nu doresc. Chiar ma gandeam daca poti face claim de somaj dupa ce iesi din parental leave in caz ca te da afara.
Pucku, cu asigurarea te inteleg perfect, si mie mi-a tremurat mana cand le-am scris cec de vreo doua mii de dolari (m-au taxat in avans), si asta numai pt asigurare medicala, dental si parca de viata (aia oricum e ieftina). Pensie privata nu am platit anul asta dar tipa de la HR mi-a facut un plan de buyback adica sa platesc mai mult la anul ca sa recuperez anul asta, poate merita sa intrebi si tu.
Ce mi se pare mie oribil la ce se intampla in Ro este schimbarea regulilor asa on-the-fly, aplicarea lor cum ar fi retroactiv...nene, am avut o intelegere, aia e intelegerea care trebuie respectata. Personal respect regulile si pretind acelasi lucru de la altii, fie persoane, firme, stat sau ce-o mai fi. Nici nu mai conteaza prea mult, prea putin, la urma urmei nu exista prea mult sau prea putin, e chestie de politici, prioritati si alegeri. Acuma na, e criza, se reduc toate cheltuielile peste tot, dar sistemul asta de somaj-cic-alocatii e prea important ca sa i se hotarasca soarta acum cand ei sunt stransi cu usa de criza si de FMI. Nu stiu, eu cam asa gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

hai sa asteptam si sa vedem modificarea legala. de cand se aplica si cum se aplica.
discutiile de pana acum sunt numai vorbe spuse la suparare.

off topic: canada e mult superioara din punct de vedere al protectiei sociale decat usa. dar asa a fost mereu.

Mergi la inceput