Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Discutii generale

NEWS ALERT: Toate indemnizatiile CIC=600 ron

(11 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 99
alex_andra
alex_andra4202 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luialex_andra Adauga semn de carte la raspuns Trimite alex_andra un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui Andries

Citat:
citat din mesajul lui ade24

Si, in acest caz nu sunt de acord ca eu sa primesc 600 ron, la fel ca multimea de femei din tara asta care stau degeaba si isi fac "un job" din nasterea copiilor pe banda rulanta, pentru a avea un venit asigurat. Aici e problema: noi platim taxe si impozite si aceste femei (nu vreau sa devin rasista ...) primesc indemnizatie (desi ele nu au contribuit cu nimic la stat),motiv pentru care fac cate 5-6 copii.


Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun


Nu primesc daca nu au cotizat 12 luni inainte de nastere. Mai sunt si femei care fac copii si atat, ei bine ele primesc 200 ron alocatia 2 ani sau primeste sotul cei 600 ron ...daca ea aduce adeverinta ca s-a angajat.

Andriesohoho.....cate cazuri stiu de femei care si-au facut contract pe minimul posibil,(la un prieten, la o ruda) doar ca sa ia banii astia timp de 4 ani....da, am zis bine 4 ani, pt ca era gandita treaba, mai turnau inca unul si uite-asa...

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!
Mergi la inceput

Marina6383 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Marina un Mesaj Privat
Alecsia,

Imi pare rau , am vazut ca am PM doar dupa ce m-ai tras de maneca. Imi cer scuze public ca am continuat dupa ce ai editat, ma bucur ca ai inteles ca exprimarea era putin prea colorata si promit sa o trermin cu asta

Marina
Mergi la inceput

buflea4232 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite buflea un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Statul acasa pe 85% din salariu, timp de 2 ani, nu este un drept, este un beneficiu oferit de stat. Este un beneficiu, pentru ca nici un dintre voi nu a platit statului suma pe care acum o reclamati (2 ani*85%).
Statul are probleme financiare si prin urmare taie beneficiile ...

beneficiu e bonusul care-l primesti de la companie pentru activitatea desfasurata, bonusul pe care-l primesti peste salariu
indemnizatia e un drept primit prin lege
e o mare diferenta, intelegi?

Acest drept a fost primit prin lege cand existau bani care sa il sustina, bani care nu apartin in totalitate beneficiarilor. Acum acesti bani s-au terminat, deci acest drept, va fi diminuat ...tot prin lege. Nimic gresit in asta.
Mergi la inceput

buflea4232 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite buflea un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta


cand te-ai hotarat sa faci un bebe trebuie sa ai vedere ca poate sa vina un cutremur, un tzunami, sau o criza mondiala.
alina

sigur....si trebuie sa ma gandesc si ca s-ar putera sa-i cada drobul de sare in cap si sa moara....si atunci, mai bine sa nu-l fac, nu?

Sigur ...ai doua solutii ... ori nu-l faci ca nu ai curajul sa-ti asumi riscurile, ori il faci, iti asumi riscurile si te descurci la fata locului si in fata dramei fie ca ea este un cutremur, in cucui de la drobul de sare sau lipsa banilor.
Mergi la inceput

Andries5053 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Andries un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33
hai sa-ti spun eu, desi nu m-ai intrebat... mama e pensionara la limita de varsta... va primi mai putini bani, si asa erau putini, acum va lua cu 15% mai putin... am o sora cu handicap grav care va primi si ea suma diminuata cu 15% (pentru ca desi au promis ca nu se vor atinge de drepturile handicapatilor, totusi s-au gandit ei mai bine sa le impoziteze cu 15%)... cealalta sora primeste indemnizatie de insotitor persoana cu handicap, fabuloasa suma de 500 ron va fi si ea redusa cu 25% pentru ca vezi-Doamne e bugetara)... dupa ce ca se descurcau extrem de greu, acum vor trebui sa mai stranga cureaua si mai mult, daca se poate spune asa...

Exact - acestea sunt situatii vitale la care statul nu ar trebui sa umble. In situatia in care nu are bani, ar trebui sa reduca (pana a le elimina definitiv) toate beneficiile si salariile oferite populatiei care poate sa munceasca si sa recupereze prin munca mai multa aceasta pierdere ...si sa pastreze intacte beneficiile categoriilor sociale care nu au alternative.

Ar trebui sa faceti un referendum ca banii vostri, cei 85% din salariu, sa se duca catre pensiile celor trecuti de 70 de ani si catre ajutoarele pentru handicapati.


buflea crede-ma ca ar trebui sa punem guvernul intr-un mare big brother sa vedem pe unde naiba se scurg banii din tara asta ...in 5 ani au facut praf 200 miliarde euros, care baga mana in banu public direct la puscarie.

uite pana si Patriarhia plange ca i se taie bugetul... Doamne unde-am ajuns...si promite ca va "spori credinta" daca i se aloca bani.

http://www.zf.ro/zf-24/salvarea-romaniei-promisa-de-patriarhie-vom-depasi-acest-impas-prin-construirea-de-biserici-pentru-sporirea-credintei-6114025/

Andries
Mergi la inceput
dani3lla
dani3lla1138 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui dani3lla  Trimite mesaj yahoo luidani3lla Adauga semn de carte la raspuns Trimite dani3lla un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta
... iar taxele platite nu sunt platite in scopul de a fii platita asa cum vrei tu cat stai acasa. fac doar parte dintr-o baza de calcul.

Chiar am vrut sa intreb ? De ce spuneti toate ca voi ati platit "taxa de mama" si acum o vreti inapoi ? Exista o taxa separata din salariul vostru care se duce fix la "indemnizatia de stat acasa" ? Ma tem ca NU. Pe ce calcul va bazati cand spuneti ca aveti dreptul sa stati acasa 2 ani pentru ca ati platit ? Puteti dovedi, pe hartie, ca ati contribuit la stat 2 ani*85% ca sa cereti acesti bani inapoi ca pe un drept ?

Banii pe care ii dati ca impozit se duc la stat, care ii administreaza asa cum stie el mai bine si vine inapoi la populatie cu niste servicii, mai bune sau mai proaste (aparare, administratie publica, invatamant, gradinite de stat, indemnizatie pentru copii, 85% pt mame). De aceste servicii beneficiaza toata lumea, inclusiv voi. Acum banii sunt mai putini deci alocarea banilor pentru aceste servicii va fi mai mica si poate unele se vor desfiinta in intregime. Exista un numar de servicii pe care statul si le permite sa le intoarca populatiei din banii pe care ii primeste de la ea ... exista servicii vitale, cum ar fi pensiile ... a sta acasa cu copilul 2 ani, este de dorit, dar nu este vital ...


Si atunci cand platesti niste taxe pentru un scop anume si banii se duc pe vile,palate,masini de lux si cu totul alte scopuri decat cele pentru care tu ai cotizat si tu nu beneficiezi de nimic nu-ti vine sa dai cu ei de pamant?Spui ca acum banii sunt mai putini...iti dau un exemplu...acum cand pensionarii protesteaza pe strazi,cand bugetarii isi fac probleme ca vor fi dati afara de la munca,mamele dispera ca nu mai pot asigura un trai decent copiilor parlamentarii stii ce fac?Vor sa-si schimbe masinile ca cele pe care le au sunt vechi de....1 an...o fi bine asa?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
DANA fericita de botos Denis Andrei - 09.06.09 a se citi de la coada la cap

Mergi la inceput
turturica
turturica1291 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite turturica un Mesaj Privat
ariadna, tocmai, astea sint situatii la care oamenii nu au alternativa, nici handicapatii, nici pensionarii nu pot sa isi suplimenteze venitul.
Iar din cite stiu eu, pensionarii au cotizat la un fond de pensii, deci ei da, au dreptul la o pensie decenta, insa daca citesti subiectul referitor la pensionari o sa fii uimita de cita lume considera ca ei nu merita pensiile alea.
Insa eu personal nu stiu sa existe un fond de indemnizatii de maternitate, ca tot s-a pomenit de contributiile fiecareia din salariu.
Eu inteleg supararea fiecareia dintre voi, problema e ca nu se intelege ca de fapt nu sint bani, e criza, nu e numai in Romania asa, deci vrind nevrind toata lumea trebuie sa stringa cureaua si sa caute alternative, vorba Marinei, suflecat minecile si terminat cu vaitatul si cu batutul in piept, mie mi se cuvine si altuia (pensionar, profesor, doctor, colorat, etc.), nu.


Mami de Mara (19.08.2008)
Mergi la inceput
maracine
maracine45 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
nu poti sa te intorci in campul muncii, pentru ca nu ai cu cine sa lasi copilul. solutiile sunt foarte putine si nu mai sunt decat 2 saptamani.
Mergi la inceput

buflea4232 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite buflea un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui Andries

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33
hai sa-ti spun eu, desi nu m-ai intrebat... mama e pensionara la limita de varsta... va primi mai putini bani, si asa erau putini, acum va lua cu 15% mai putin... am o sora cu handicap grav care va primi si ea suma diminuata cu 15% (pentru ca desi au promis ca nu se vor atinge de drepturile handicapatilor, totusi s-au gandit ei mai bine sa le impoziteze cu 15%)... cealalta sora primeste indemnizatie de insotitor persoana cu handicap, fabuloasa suma de 500 ron va fi si ea redusa cu 25% pentru ca vezi-Doamne e bugetara)... dupa ce ca se descurcau extrem de greu, acum vor trebui sa mai stranga cureaua si mai mult, daca se poate spune asa...

Exact - acestea sunt situatii vitale la care statul nu ar trebui sa umble. In situatia in care nu are bani, ar trebui sa reduca (pana a le elimina definitiv) toate beneficiile si salariile oferite populatiei care poate sa munceasca si sa recupereze prin munca mai multa aceasta pierdere ...si sa pastreze intacte beneficiile categoriilor sociale care nu au alternative.
Ar trebui sa faceti un referendum ca banii vostri, cei 85% din salariu, sa se duca catre pensiile celor trecuti de 70 de ani si catre ajutoarele pentru handicapati.

buflea crede-ma ca ar trebui sa punem guvernul intr-un mare big brother sa vedem pe unde naiba se scurg banii din tara asta ...in 5 ani au facut praf 200 miliarde euros, care baga mana in banu public direct la puscarie.
uite pana si Patriarhia plange ca i se taie bugetul... Doamne unde-am ajuns...si promite ca va "spori credinta" daca i se aloca bani.

Da ... ai dreptate. Este greu de controlat modul in care statul administreaza banii publici. Si nu numai in Romania ... statul nu poate multumi pe toata lumea desi ia bani de la toata lumea. Peste tot in lume, statul este acuzat ca administreaza banii prost ...si poate chiar asa este.
Situatia acum este ca statul nu mai are bani sa ofere mijloace de trai angajatilor lui. Orice entitate economica in situatia asta incepe sa taie costuri ...primele costuri care sunt taiate sunt beneficiile, urmatoarele sunt salariile ... mecanismul functioneaza mai departe, oamenii fara beneficii / salarii incearca sa isi pastreze nivelul de trai, deci vor munci mai mult ca sa castige mai mult ... unde vor munci ? In sectorul privat, la patroni sau vor deveni ei intreprinzatori. Piata se regleaza singura, sigur, cu sacrificii si proteste ...dar se va regla. Cei care inteleg situatia vor actiona, cei care sunt in denial, vor sta cu plancarde la usa guvernului.
Mergi la inceput
ade24
ade24609 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiade24 Adauga semn de carte la raspuns Trimite ade24 un Mesaj Privat
Citat:
citat din mesajul lui Andries

Citat:
citat din mesajul lui ade24

Si, in acest caz nu sunt de acord ca eu sa primesc 600 ron, la fel ca multimea de femei din tara asta care stau degeaba si isi fac "un job" din nasterea copiilor pe banda rulanta, pentru a avea un venit asigurat. Aici e problema: noi platim taxe si impozite si aceste femei (nu vreau sa devin rasista ...) primesc indemnizatie (desi ele nu au contribuit cu nimic la stat),motiv pentru care fac cate 5-6 copii.


Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun


Nu primesc daca nu au cotizat 12 luni inainte de nastere. Mai sunt si femei care fac copii si atat, ei bine ele primesc 200 ron alocatia 2 ani sau primeste sotul cei 600 ron ...daca ea aduce adeverinta ca s-a angajat.

Andries


Din cate stiu eu se primeste 600 ron. Asta este minimul garantat. Si sunt sigura ca asa este pentru ca si acum la tv se pune problema asta: ca se vor naste copii in familiile fara educatie, etc.
Cand am nascut eu, in salon cu mine era o mama care nu a lucrat niciodata si si-a depus dosarul de indemnizatie in aceeasi zi cu mine.

Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun
Mergi la inceput
Pag. din 99 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com