NEWS ALERT: Toate indemnizatiile CIC=600 ron

Raspunsuri - Pagina 66

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Marina, esti asa suparata ... offf , viata asta

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

apropo ...cotizez la maxim de 15 ani, am stat 2 luni in CIC cu 2 copii, poate " colorata" sa ia 85% din contributia mea macar 6 luni de CIC...am si eu dreptul sa fac ceva cu contributia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ade24 spune:

Vad ca fetele din afara sunt foarte informate: stiu ca nu se reduce alocatia, nu scade indemnizatia, etc...poate ne spuneti si noua de unde aveti informatiile.

Pomenea cineva de ura fata de diaspora...tot voi va simtiti "atacate"?! Citesc de vreo 2 ore aceste pagini si sunt uimita de reactia voastra. Tot incercati sa ne dati lectii si sa ne explicati cum va cresteti voi copiii. Dar nu intelegeti un lucru:NU NE INTERESEAZA, NU V-AM CERUT PAREREA!
Nu vrem sa fim calcate in picioare de o adunatura de hoti si incompetenti care au adus tara in situatia actuala. Pe langa un trai decent si o educatie adecvata pentru copiii nostri, este vorba de demnitatea noastra si de faptul ca suntem mintiti sistematic si considerati o adunatura de prosti, care merita a fi luati in seama doar din 4 in 4 ani, la alegeri.
Nu iesim doar noi in strada, ci o tara intreaga si aici ma referer la pensionari, profesori, medici, studenti, etc. Si toate astea pentru ca NE-AM SATURAT!
Cand m-am horatat sa fac un bebe nu se punea problema de indemnizatie 85%, am aflat de asta cand eram in luna a 7 a.
Si da o consider un drept al meu si al copilului meu castigat si garantat prin lege si prin statul de drept, pentru care nu ar trebui sa "lupt" si sa ies in strada. Pentru asta am muncit 15 ani, chiar si in paralel cu facultatea (pentru ca parintii nu si-au permis sa ma tina acasa), am avut si 2-3 joburi (pentru toate am cotizat la stat desi puteam sa lucrez la negru), au fost ani la rind ca nu mi-am putut lua nici macar concediu, au fost sarbatori petrecute la birou, nopti albe, etc.
Si, in acest caz nu sunt de acord ca eu sa primesc 600 ron, la fel ca multimea de femei din tara asta care stau degeaba si isi fac "un job" din nasterea copiilor pe banda rulanta, pentru a avea un venit asigurat. Aici e problema: noi platim taxe si impozite si aceste femei (nu vreau sa devin rasista ...) primesc indemnizatie (desi ele nu au contribuit cu nimic la stat),motiv pentru care fac cate 5-6 copii.

Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

ma scuzi draga Doamna...in continuare iti scapa esenta....discriminarea in Romania e la loc de cinste , colorata e o mama ca si tine, doar ca fiind crescuta intr-o anumita cultura...nu e asa si-o merita

Ce pot sa mai comentez la asta....

Marina

Pai daca e pe-asa si tot suntem egali in toate sensurile de ce sa nu primim si aceleasi salarii, nu? Si maturareasa si directorul... Ca doar se merge pe acelasi principiu. Si da, ne legam de cotizatiile la bugetul de stat pentru ca ani de zile ii caram in spinare pe multi care nu merita si nu zice nimeni nimic, dar atunci cand ar trebui sa primim si noi sustinere ni se vantura pe la nas egalitatea.

Cori 20+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui dani3lla
Daca te-ar intreba cineva ce ai face si ai raspunde asa, urmatoarea intrebare va fi "si cine ar avea grija de copii nostrii?"Ce ai sa raspunzi?Ce solutii ne dai?Sa-i ducem la cresa?Unde?Acolo unde o supraveghetoare are salariu de 300 de ron(dupa ce i-au fost taiati 25%)? Ce incredere ai avea sa-ti lasi copilul de 1 an in grija unei femei care ,probabil,nu mai sta foarte bine cu psihicul din cauza ca participa fara sa vrea la salvarea tarii pe care altii au dus-o in rapa.Vedeti voi ,cele din diaspora ,care sunt nemultumirile noastre?Ca statul nu ne da solutii asa cum ar fi normal intr-o tara civilizata. Asta ar trebui sa intelegeti voi ca nu sta nimeni cu mana intinsa sa-i pice ceva de pomana. Nemultumirile noastre sunt nenumarate reducerea indemnizatiei este doar picatura care a umplut paharul.Tot spuneti ca ar trebui sa luam exemplu de la tarile civilizate...cine noi?Sau cei care ne conduc?Va spun sigur ca traind in Romania si simtind pe pielea voastra cum vi se baga mana in buzunar nu ati mai gandi la fel.

De ce pleci de la premisa ca TOATE cresele sunt mizearbile si TOATE educatoarele sunt niste psihopate ?

Piata o sa se regleze singura - mamele o sa caute sa isi suplimenteze cei 85% primiti acum de la stat si una din solutii ar fi sa-si deschida crese ... Nu trebuie sa fie una de 100 de bebei, 2-3 bebelusi ... Family care se numesc aici. De ce nu ? sa nu imi spuneti acum cat de complicat este sa deschizi o cresa, sigur ca nu e usor ... orice este mult mai complicat decat sa stai acasa si sa-ti pice 85% din salariu de la stat.

Este o situatie de criza mondiala - in vremuri din astea lumea trebuie sa munceasca mai mult pe bani mai putini. Asta facem si noi in America, nu ne convine, strangem din dinti si ne pare rau ca traim vremuri din astea ... dar nu iesim in strada sa cerem drepturi pe care nu le avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Citat:

nooo si pe doamna care nu suporta sa ia indemnizatie ca si coloratele de la coltul strazii cum ar tb sa o calific?
cred ca am moderat-o pe conchita de m-am saturat in 8 ani si ceva de DC, si-a luat la revedere de 5 ori si ne-am impuscat de 10 ori pe subiecte la care am avut opinii diferite...vreo cativa ani nu ne-am vorbit, daca e ceva de moderat in acest subiect nu numai conchita e de moderat, Asa ca fiti impartiale macar la faza asta si ori moderam tot ori nu moderam nimic si ne aruncam totul in fatza sa ne racorim?

Marina

copilul meu si al coloratei de la coltul strazii primesc la fel, adica 200 de lei in primii 2 ani si apoi 42 lunar.

indemnizatia se modifica, nu alocatia.

si da, consider ca merit mult mai mult decat colorata de la coltul strazii. nu vad de ce sa fim puse pe acelasi picioar de egalitate, avand in vedere ca la impozitarea veniturilor nu am cotizat la fel.

Poti sa ma califici cum vrei, daca ti se pare ca fac vreo discriminare.
Dar sa nu sanctionezi o persoana, de teama ca nu mai vorbeste cu tine??

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Cred ca la mine face referire. Draga Marina, am editat de inca atunci subiectul, asa cum iti spuneam si in PM. Dar vad ca insisti pe ideea asta.
Daca te face mai linistita, procedeaza cum doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:

ma scuzi draga Doamna...in continuare iti scapa esenta....discriminarea in Romania e la loc de cinste , colorata e o mama ca si tine, doar ca fiind crescuta intr-o anumita cultura...nu e asa si-o merita

Ce pot sa mai comentez la asta....

Marina

pai pot eu sa comentez: colorata la care faci tu referire imi fura mobilul din carucior, imi taie geanta si-mi cere o tigare cu copilul legat de tata.

Nu e o mama ca si mine din niciun punct de vedere, singurul aspect in comun este ca amandoua am nascut. Dar ea a conceput copilul la betie si dupa ce ajunge acasa cu x mobile furate si portofele, arunca copilul intr-un colt al casei si bea pana nu mai poate.
si cand copilul se imbolnaveste, nu tremura toata de frica, ca mine, toata noaptea, ci il plezneste ca urla.

Si nu il spala, si nu il hraneste si etc, samd.

Si cand copilul moare, nu urla ca mine de durere(e un exemplu doar, doamne fereste), ci se gandeste ca nu mai are bani de vodca.

asa ca, te rog, nu mai face comparatii de-astea.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

nu sunt suparata deloc
din pacate am trait recent experienta unei drame in familia unor prieteni foarte apropiati, drama legata de un copil, a doua experienta in viata mea...aia da problema, am invatat ca atat timp cat copiii imi sunt sanatosi restul e in mainile mele cu job sau fara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Citat:

eu sunt o mama de Romania care am fost in situatia lui 600 RON....si sunt de parerea diasporei....poate studiati mai mult decat Realitatea si Antenele.....daca nu reusim sa tinem in frau cheltuielile bugetare se va aplica majorarea impozitelor si uraaaaaa a TVA-ului. Dar e imposibil sa gandim pe termen lung in tara asta....TVA-ul crescut se aplica si la pamperi si la lapte. Si la lumina si la orice altceva. Nimeni nu intelege ca in momente de criza e criza , ne suflecam manecile si facem ceva. Nope eu mi-am facut planuri si nenorocitul de basescu, fie-sa, udrea si videanu le-au stricat....ce simplu e nu?

Marina

Marina, as gandi la fel oriunde nu in Romania....in tara asta capatzana e defecta si degeaba dai din maini cand si cand...SE FURA...acum e momentul sa ne schimbam...suntem partasi la furt chiar si pt faptul ca am inchis ochii sau l-am ignorat. Acum se incurajeaza mediocritatea, lipsa moralitatii...solutii vom gasi cand vom face curatenie---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Citat:

apropo ...cotizez la maxim de 15 ani, am stat 2 luni in CIC cu 2 copii, poate " colorata" sa ia 85% din contributia mea macar 6 luni de CIC...am si eu dreptul sa fac ceva cu contributia mea

Marina

imi spuneti si mie de ce ati suparat-o pe Marina asa de tare ?? deja ma infurii ; ce daca i-a luat apararea lu conchita ; si aduceti-mi o data o batista ca m-am suparat si io acu

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf

Mergi la inceput