NEWS ALERT: Toate indemnizatiile CIC=600 ron

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai nici nu stiu de ce va certati...se scad salariile cu 25%, pensiile cu 15%, si se mai asteapta cineva sa fie platit de stat cu 85% din salariu pe 2 ani dupa o nastere? Hai sa fim seriosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:Pe mine nu ma intereseaza daca indemnizatia de crestere copil e un drept si daca e meritat sau nu. Insa unii poate fac cati copii le da natura, altii fac atatia cati isi permit sa creasca. Si cei din a doua categorie s-au bazat pe o lege in vigoare, fie ea un drept sau o pomana...nici nu conteaza. Insa nu te poti juca asa cu veniturile oamenilor, e mult mai mult decat diferenta de 25% cu care lovesc in bugetari (bugetari care dealtfel au sindicate ce vor lupta pentru drepturile lor si probabil nu vor ceda usor)...de la 4000 de ron (maxim) la 600 e o diferenta enorma care poate pune in mare dificulte o familie...nu cred ca se poate acoperi "strangand cureaua".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani3lla spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole


Si da,mi se pare aberant ca femeile sa ramana gravide pentru ca se bazeaza pe banii pe care-i iau din CIC !Daca Doamne fereste tara e atacata ,iese razboi si chiar nu se mai plateste asa ceva tot guvernul e de vina ca ai ramas tu gravida ?D`ohhhhh!
Cand te hotarasti sa devii mama o faci pentru ca iti doresti un copil si stii ca ai cu ce sa-l cresti nu ca stii ca obtii ajutor de la stat !

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !


In primul rand indemnizatia nu este ajutor ...este drept si in al doilea rand pe ce crezi tu ca ar trebui sa se bazeze o femeie cand se hotaraste sa faca un copil...pe un eventual castig la Loto?Spre exemplu eu imi doream un copil foarte mult dar doream sa am cu ce sa-l cresc asa ca abia cand s-a hotarat ca indemnizatia sa reprezinte 85% din venit am avut curajul sa-l nasc pentru ca din 600 de ron nu ma descurcam.Nu mai gandi asa departe ca in cazul in care iese razboi toti suntem in aceeasi situatie si poate ca nici fata asta pe care tu o sustii nu o sa mai aiba din ce sa-i ajute pe altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Dragele mele mame, in loc de polemici ar fi mai bine sa ne unim si sa luptam. Peste toate ce e corect asta e: am intrat in CIC pe baza unei legi aflate la acea data in vigoare, si nu e corect sa nu se respecte legea respectiva atat timp cat isi face efectele - adica 2 ani. Ca e drept, ca nu e drept, ca e mult, ca e putin... important e ca e LEGAL si ca toate care acum beneficiem de CIC beneficiem in baza unei legi in vigoare la momentul nasterii copilului care precizeaza clar atat perioada cat si valoarea indemnizatiei. Daca se modifica, sa se modifice pt. cele care vor intra peste 9 luni in CIC, nu pentru noi, pt. noi se aplica legea de la momentul nasterii copilului.
Apoi... indemnizatia de 600 ron la care se vrea sa se reajunga... a fost mare la vremea ei in 2003-2004 cand un salar de 500 ron era chiar mediu. Acum salarul mediu e 1000-1200 ron. Cum sa reduci tot la 600??????????? Ce inflatie a fost de atunci?? Pensionarii carora li se taie azi 15% din valoarea pensiei au beneficiat de cresteri de 160%din 2004 pana in prezent... deci daca li se taie 15% din pensie nu se mai intorc inapoi la val. pensiei din 2004. DAR NOOOOOI??? VI SE PARE CORECT?? CHIAR SI MAMICILOR CARE NU SUNT ACUM IN CIC.
Peste toate,ar trebui sa ne unim, sa protestam sa iesim in strada si ... asa cum spunea cineva la alt subiect... SA NU SE PUNA GUVERNANTII CU DRAGOSTEA SALBATICA DE MAMA, SI NICI CU BLESTEMUL DE MAMA (DOAMNE FERESTE). Mai bine decat certuri hai sa ne informam, sa scriem petitii, sa ne opunem.
Va dati seama ce se intampla intr-o familie cu bugetari in care un parinte pierde 25% din salar... iar celalalt aflat in CIC pierde jumatate sau chiar mai mult?? la un salar mediu de 1000-1200 ron??? si au si copil mic de crescut??
MAMELOR SA FIM MACAR NOI SOLIDARE. Se spune ca intre femei nu prea e solidaritate, intre MAME sunt sigura ca e cea mai mare solidaritate posibila.

Doamne ajuta!
Mami de Maria (20.10.2009)
Album poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Of of, vai vai!

Asta e concluzia mea dupa ce am citit topicul...pai daca nici noi cele direct afectate nu putem pica de acord...cine sa o faca?

Sunt pasnica de felul meu si nu imi prea plac polemicile dar ma deranjeaza la ce s-a ajuns la acest topic.

Sincer, sunt una dn fetele cu o educatie care afara ar face bani multi ...aici din pacate sistemul ma obliga sa traiesc dintr-un salar de cacao...cu toate ca am doua licente, master si doctorat obtinut in Franta. Nu ma judecati pripit si intrebati la ce m-am intors in Romania ca nu e cazul . A fost alegerea mea. La fel cum tot alegerea mea este sa lucrez la stat intr-o universitate.

DAR...sa iti bati joc in halul asta de mame si de generatia viitoare mi se pare aberant si inuman. Si nu consider CIC-ul ajutor social ci un drept acordat prin lege!

Eu m-am intors la munca dupa 5 luni de la nasterea fetite mele desi indemnizatia era si este mai mare decit salariul (multumita scaderilor salariale de anul trecut de care nu pomeneste nimeni si a celor 25 % pe care ii pierd din iunie). Dar si asa daca va fi sa iesim in strada sa protestam noi mamicile clar o voi face. Sau daca vom decide (sper, dupa ce ce trec polemicile) sa semnam o petitie la fel!

Asa ca haideti sa lasam polemicile, sa gandim la rece si sa facem ceva!

de printesa mica Isabela Maria - 15 septembrie 2009
Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu pot sa va spun asa: imi doresc inca un copil, vroiam ca fetita mea sa mai aiba un fratior sau o surioara.
Dar in conditiile in care indemnizatia de crestere copil va fi diminuata la 600 de lei, nu voi putea face asta, din nefericire. nu-mi pot permite sa fac un copil si sa nu am cu ce sa-l cresc.
Am beneficiat de 85 % din salariu, am stat acasa pana cand eva a facut 8 luni si m-am intors la servici. M-am intors din mai multe motive, nu e momentul acum sa le expun, dar m-am putut intoarce si pt ca am avut cu cine sa las fata, adica cu bunicii.
La al doilea imi propusesem sa stau acasa cei 2 ani, pt ca nu stiu daca parintii mei vor putea sa stea cu ambii copii, iar la gradinita nici nu-mi trece prin cap sa duc copilul pana in 2 ani.
Acum, din pacate, va trebui sa renunt la ideea de a mai face un copil...chiar nu-mi permit sa stau acasa pe 600 de lei si nici nu pot sa las copil de 2 luni acasa si eu sa ma intorc la servici.

Nu am facut primul copil datorita indemnizatiei. Am facut un copil pt ca imi doream f mult si deja plangeam in sinea mea cand ma gandeam ca o sa stau acasa cu ea 3-4 luni si apoi ma voi intoarce la servici. Legea cu 85% a picat ca din cer si m-am bucurat f tare ca pot prelungi concediul cu cateva luni.

Dar cu 600 de lei sa cresc 2 copii??... stiu ca unii pot, stiu ca sunt multi in situatia asta, dar eu nu pot. Si in plus, da, nu mi se pare corect sa primesc la fel cu o persoana care are un venit minim pe economie, sau cu alea care chiar fac copii pe banda doar pt banii astia. Asta e.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92Pe mine nu ma intereseaza daca indemnizatia de crestere copil e un drept si daca e meritat sau nu. Insa unii poate fac cati copii le da natura, altii fac atatia cati isi permit sa creasca. Si cei din a doua categorie s-au bazat pe o lege in vigoare, fie ea un drept sau o pomana...nici nu conteaza. Insa nu te poti juca asa cu veniturile oamenilor, e mult mai mult decat diferenta de 25% cu care lovesc in bugetari (bugetari care dealtfel au sindicate ce vor lupta pentru drepturile lor si probabil nu vor ceda usor)...de la 4000 de ron (maxim) la 600 e o diferenta enorma care poate pune in mare dificulte o familie...nu cred ca se poate acoperi "strangand cureaua".
da, e mare diferenta de la 4000ron la 600ron - dar te poti intoarce la serviciu si ai rezolvat problema, spre deosebire de cei cu 25% taiati din salariu - orice-ar face nu-si pot reface venitul initial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Pai nici nu stiu de ce va certati...se scad salariile cu 25%, pensiile cu 15%, si se mai asteapta cineva sa fie platit de stat cu 85% din salariu pe 2 ani dupa o nastere? Hai sa fim seriosi!

Exact,Adina!Well said!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Si da, indemnizatia de 600 de lei a aparut in anul 2004, cand venitul minim pe economie era 250 de lei brut. Stiu asta, pt ca in acel an lucram la o fabrica de confectii si au inceput muncitoarele din banda sa faca copii pe banda, pt ca, in loc de 200 de lei cat le era salariul, beneficiau de 800 de lei (600+200).

Acum venitul minim e altul. Situatia e alta.

Si nu e vorba ca faci un copil ca iti da statul bani. Faci un copil dar te gandesti si ce ii dai sa manance. Nu mai vorbesc de hanie si jucarii.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui accept92Pe mine nu ma intereseaza daca indemnizatia de crestere copil e un drept si daca e meritat sau nu. Insa unii poate fac cati copii le da natura, altii fac atatia cati isi permit sa creasca. Si cei din a doua categorie s-au bazat pe o lege in vigoare, fie ea un drept sau o pomana...nici nu conteaza. Insa nu te poti juca asa cu veniturile oamenilor, e mult mai mult decat diferenta de 25% cu care lovesc in bugetari (bugetari care dealtfel au sindicate ce vor lupta pentru drepturile lor si probabil nu vor ceda usor)...de la 4000 de ron (maxim) la 600 e o diferenta enorma care poate pune in mare dificulte o familie...nu cred ca se poate acoperi "strangand cureaua".
da, e mare diferenta de la 4000ron la 600ron - dar te poti intoarce la serviciu si ai rezolvat problema, spre deosebire de cei cu 25% taiati din salariu - orice-ar face nu-si pot reface venitul initial.

Cum nu??? Base zice ca... "ilustri (adica bugetarii) sa-si caute de lucru in privat unde vor fi salarii mai mari" ... pe Crizaaaa??? Nu prea cred!

Doamne ajuta!
Mami de Maria (20.10.2009)
Album poze

Mergi la inceput