Impas
Raspunsuri - Pagina 3

balanta spune:
dov, multe lucruri pe care le zicem la un moment dat intr-un context capata alta valoare cand chiar se intampla...
...exact ca in cazul situatiilor vehemente cand "eu in situatia respectiva as face asa si pe dincolo", dar cand chiar e pus in situatia respectiva, nici pe departe nu poate pune in aplicatie "vorbele" spuse
ce stiu, stiu sigur ca gestul Vanessei mai devreme sau mai tarziu nu va ramane netaxat...dar daca femeia dupa ce afla intra intr-o depresie, sau daca ii ia dumnezeu mintile si isi pune capat zilelor...de ce nu se fac si presupuneri din astea daca Vanesssa tot e atat de sigura de situatie...si apoi, tot au fost atatea discutii pe aici pe forum...daca ea e plecata atatea luni...el va privi la stele?
buli, eu daca as avea o prietena si mi-ar strica
'echilibrul" cu o informatie de genul asta si eu as ura-o toata viata...depinde de om si de unde privesti...eu nu cred in fidelitate si atunci nu vreau sa stiu...ce nu stii nu te omoara...puterea gandului e mult mai mare decat fapta in sine

ilia_99 spune:
iarta-ma dov, mi-esti foarte draga si stii.. dar de ce e o sitatie extrema ca pleaca barbatul dupa alta fusta? da, e dureros, e un moment cum nu se poate mai prost, dar am vazut deja ca multi dintre ei clacheaza cind apare copilul, banuiesc ca au in spate o pov mai lunga, de infertilitate, tratamente, incercari, ca nu te decizi asa din senin sa adopti, deci mi se pare ca sunt multe variabile si multe traume, pe care unii barbati asa stiu sa le defuleze, prin infidelitate. asa cum a zis si Rufus, el are dreptul sa-si aleaga o alta partenera. da, fiind onest, dar iarasi am vazut cu totii mai multe cazuri de lipsa de onestitate decit pline de ea.
eu nu m-as baga, nu e casnicia mea, nu e viata mea. si apoi, am sa va mai spun ceva, din ciclul "tot patitu-i priceput": nu se va schimba nimic in toata pov dupa interventia Vanessei, daca se urmareste intoarcerea pe "calea cea buna" a sotului ratacitor. nici dupa interventia sotiei, nici dupa a nimanui. daca omul e indragostit si vrea sa mearga pe calea asta... sau credeti ca o sa-l roada constiinta si o sa-si pna miinile la spate si pofta in cui, pe motiv ca "nu se face"?
balanta, mi-era dor de tine.
repet, eu nu m-as baga si as aprecia, la fel ca balanta, sa nu se bage nimeni in viata mea. anul trecut gindeam putin diferit, e adevarat, acum fidelitatea sotului mi-e... oricum...

dov spune:
pey nu e nicio tragedie...doar ca, acum e vorba si de adoptie, poate femeia aia nu e pregatita sa adopte SINGURA un copil. cine stie? nu e corect sa aleaga in cunostinta de cauza?
BALANTA, sincer, pare deja din povestea dobului de sare...asa si vorbind la telefon, si suparata fiind, are accident. sau face infarct...scenarii se pot face.
si de ce sa nu zica? pana la urma sa zicem ca ala se intoarce la nevasta si copil, si renunta la aia, femeia asta, sotia lui....vi s epare corect sa fie tratata asa?
nu e normal ca macar sa stie? sa aleaga EA?
si ce daca m-ar uri toata viata ei, dupa asta? atata timp cat eu stiu ca ce am facut a fost din intentii total oneste, pentru mine e super ok. nu exista critic mai mare ca mine, in ceea ce ma priveste, crede-ma. daca trec "examenul" meu, restul nu ma intereseaza.
sa nu uitam ca situatia e una complicata. sunt femei care, insarcinate fiind, aleg avortul din cauza infidelitatii partenerului, altele nu, dar ALEG ele.

ilia_99 spune:
pai daca ne facem griji pt starea de bine a sotiei hai sa ne facem si pt cea a copilului care urmeaza sa fie adoptat. nu stiu ce virsta are, da' ce face cu el... aaa, nu va suparati nu-l mai iau acu', imi pare rau ca si-a facut sperante, da' m-a inselat sotul si eu nu pot sa fiu mama singura.... asta e ca in bancul cu femeia care naste: 3,200 kg, doamna, ramine asa? :)
nu-si cumpara o masina pe care o poate da inapoi la leasing, ca s-a razgindit. si nici avortul nu se compara cu adoptia unui copil care s-a nascut deja, simte, stie ca n-are parinti, acu' il vrea cineva - ce bine! - hopa, nu-l mai vrea.. si de ce? ca mangafaua a scapat pe de laturi..
si daca sotul isi consuma aventura si cind se intoarce sotia in sept, cade in genunchi de adoratie si devine un tatic grozav pt copilul lor, incheie episodul amoros si-si continua casnicia, traind in sinea lui cu regretul ca a facut o prostie? cine isi asuma responsabilitatea faptului ca a stricat 3 vieti? cum zice balanta, ce nu stii nu-ti poate face rau.
Vanessa, vei fi impacata cu faptul ca ai facut ce era corect, din punctul tau de vedere, cind un copil si 2 adulti vor trai o trauma care le va schimba vietile pt totdeauna?
da, stiu nu e onest fata de sotie... nu e situatia ideala, casnicia aia din filme, cu sinceritate, respect, onestitate, dreptate...pe care ne-o dorim cu totii, dar, serios, cite casnicii perfecte cunoasteti? eu doar una, dar e vorba despre un barbat de 40 de ani, afalt la a 3 a sotie, cu niste ani luungi de terapie in spate. acum n-ar mai face ce a facut acu' 10 ani... acu' 10 ani insa le-a facut pe toate!

dov spune:
exact ca-n filme zici si tu Ilia...s-au vazut destule, inclusiv copii abandonati, asa ca...da, exact pentru copilul ala as zice tot, ca sa se ia in cunostinta de cauza o deicize.
plus ca acest copil nu e deja adoptat...urmeaza prioade lungi de adaptare, in care numai o femeie plangand, o mama demoralizata nu va avea el nevoie atunci. ca sa nu-mi zici ca nici nu va suferi.
cat despre scenariul ca in septembrie va fi perfect ca peste noapte asa...stai ca nu e ca-n filme, the end, si au trait fericiti ever after, din contra, asa cum am zis si mai sus, urmeaza alte luni/ani in care atentia e doar spre copil...asta daca a facut asa acum, ca se simte "neglijat" va mai avea motive un milion.
am stiut de multe ori ca prietenele mele sunt tradata, si n-am zis.
dar daca macar una dintre ele ar adopta un copil, as trece peste orice si as zice. situatia se schimba total.

ilia_99 spune:
eu n-as vrea sa fiu in situatia sotiei, care e peste ocean, cind afla la telefon de la prietena ei ca sotul ei isi face de cap cu alta femeie, in timp ce adopta copilul lor si niic nu se poate intoarce pt o confruntare... ce senzatie de neputinta... brrr!

balanta spune:
dov, nu e vorba de drobul de sare....ieri la galati tocmai ce un om de 36 de ani s-a spanzurat cand a fost anuntat de partenera cu care traia de 15 ani ca ea s-a indragostit de altcineva si pt ca nu vrea sa il minta si sa fie onesta i-a adus la cunostinta inainte de a incepe o relatie cu altcineva....nu stii tu ce poate inima si mintea omului
...asa ca ...viata mea e viata mea...onesta sau nu...murdara sau nu...eu am alte criterii de a-mi alege prietenii...care e atat de moral si da cu piatra sa stea atunci departe de mine ca viata asta nu e tocmai o poveste....ca daca alege el acum sotia si copilul si se caieste pt mica lui abatere nu e litera de lge ca peste doi ani nu o sa faca si mai rau

dulcetica spune:
Vanessa,
N-am inteles ce ruda e cu voi?E sora sotului sau el e fratele sotului? Nu crezi ca sotul tau ar putea mai degraba sa se implice,pentru ca e familia lui?
Daca ea nu poate avea copii si stiu ca si l-ar dori indiferent de circumstante as avea o rezerva sa-i spun orice care ar putea-o abate de la scopul asta.Se stie ca e foarte greu sa adopti copii si sincer chiar merita deranjul.Daca stii ca exista motivatii de genul nu-l va putea intretine singura,nu se va putea descurca doar ea cu copilul, independent de latura materiala,atunci eu cred ca femeia ar trebui sa ia in calcul aceasta potentiala problema,ca sa nu expuna copilul inutil.Dar iarasi cred ca pentru a limita eventualul tsunami,daca e fratele sotului,o discutie intre barbati ar lamuri putin situatia,fara sa lase urme.
Si eu sint perfect de acord ca fiecare e liber sa faca ce vrea in viata lui si ca cei de pe margine ar trebui sa-si vada de viata lor,insa ,de regula,"nebuniile" astea se fac cu o anume discretie ,cind nu ti-e indiferent daca afla o anumita persoana,ca tirgul oricuum stie.Exhibitionismul lui spune ca nu-l intereseaza sau esti tu extrem de vigilenta?!

Luna1 spune:
Eu nu i-as spune ei. Cel putin nu inca.
Insa as merge sa discut cu el, sau as face-o la telefon, i-as pune in vedere ca stiu, ca am aflat tot si ca il las pe el sa decida ce si cum, ori ii spune el sotiei ce si cum si se despart ori isi intrerupe relatia extraconjugala si ramane secretul nostru.
In cazul in care aflu ca nu a incetat relatia il avertizez ca ii voi informa eu sotia.
Astfel practic i-as forta mana sa nu se joace cu viata si destinul femeii pe care a iubit-o candva (si poate inca o iubeste dar are o criza existentiala) si sa decida ce doreste.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

ni-na spune:
La cei aproape 40 ani ai mei subscriu celor spuse de Luna.Insa e ciudat cum aii acces la aceste informatii....ai acces la parola lui de mess?sau la casa lui?sau ii vezi contul?
Tare-mi e teama ca in septembrie cumnata ta nu va mai avea unde veni!