Nazdravani de prin 2003 *2

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pfii, Mihaela, chiar am niste afine la congelator

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Danateu, cica nu mi-a intrat apa-n gura:)). Dar nu-i asa ca am fost draguta si te-am ajutat la suferinta? Cred ca ccc cu cititul cu mine seamana fetele. Imi aduc aminte ca stateam cu ochi-n carti cu zilele mai ales in vacante de zicea mama ca dau in hepatita ca mi se faceau ochii galbeni. Intr-o vacanta de primavara am citit toate volumele Cavalerul Pardaillan, Fausta, si Fausta invinsa. Nu stiu de ce, dar am asa un hunch ca Dianei o sa ii placa cititul mai mult decit Emmei. Nu zic ccc ca Emmei nu ii place, ba din contra pentru ca vad ca citeste carticele de nivel de cl. a 4-a, dar cred ca Diana o sa fie pasionata.

Tocmai am revazut "Sweet November" si m-a emotionat din nou filmul asta. Il vazusem mai demult, dar acum chiar m-a uns la inimioara. Aaaa, si Keanu Reeves e un scump.

Buli, si noi am poreclit-o pe Diana noastra Buli o perioada de timp. Frate-miu si acum ii zice asa. La noi a venit de la Bubuli cum o striga Emma cind era Diana bebelus si de la Bubuli la Buli nu a fost mare lucru:). Imi pare rau de Matei ca e bolnavior. Tin minte ca si Emma a capatat o enteroviroza din asta in Ro acum 4 ani exact cu o zi inainte de intoarcerea aici si a facut caca de 10 ori in avion, apoi a mai tinut-o inca 3 saptamini, saraca. Ajunsese aschie. Aia a fost singura data cind a avut asa ceva, sa nu zic intr-un ceas rau. Cit despre vegetale, astea nu au fost niciodata nici o problema. La Emma carnea a fost beleaua, dar vad ca din aug. anul trecut s-a dat pe brazda si maninca si carne si peste si mamaliga, ceea ce timp de 6 ani a refuzat continuu.

Astazi a venit Emma mindra tare de la scoala ca ea si cu Sam, competitorul ei in ale stiintei, au avut parte de jucat la laptop pentru ca au terminat testul nebun. Profesoara i-a mai dat voie si alte dati sa joace jocuri la laptop pentru ca scrie frumos. Cred ca au cel putin 30 de laptopuri la dispozitie pentru copii pe care le folosesc cind computerele mari sint folosite de alte clase.

Cristina, da, nu-i a buna cu scrisul asta. Madamelor, ia mai treceti la cratita si lasati filozofiile.

Mai stie cineva ceva de Liliacul nostru?

Liliana, eu nu le-am invatat cu bani, mai primesc ele citeodata de la ta-su citiva centi acolo pe care ele le pun la pusculita, altceva nix. Insa vad ca Emma aude si ea pe la scoala cum ca ceilalti copii or primi bani de la parinti pentru chores pe care le fac. Azi mindra ma intreaba daca o platesc cc ca face curat in camera cu jucarii. Auzi tupeu la ea...i-am zis clar ca nu primeste un sfant ca asta e datoria ei si ca va primi ceva daca ma ajuta la treburile mele. Inca duc lupta cu ea sa isi puna hainele murdare in cos dupa ce vine de la scoala si sa nu le lase imprastiate prin casa. Aoleu, si cind ma gindesc la faptul ca eu la virsta ei faceam curat, maturam, spalam vase si mai faceam si cartofi prajiti cu oua singurica. Nu am pretenit sa isi puna hainele curate pe umerase sau sa isi impatureasca chilotii, dar, frate, macar sa nu lase un ciorap in bucatarie, o bluza in camera mea etc si etc. Mor, nu alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare
Hai ca imi mai veni inima la loc ca mai vazui fete cunoscute.
Laura, felicitari pentru fetita. Ma bucur ca ai aparut si tu pe aici.
Sa ne prezentam si noi. Am un baietel de 6 ani, Luca, care este in clasa pregatitoare. De la toamna incepe clasa I. A invatat sa citeasca, matematica merge si ea, insa e durere acasa daca ii cer sa lucram impreuna. Ma oboseste la maxim cu comentariile lui, doar-doar sa ma convinga sa renunt. Il pun zilnic sa scrie cate 4 randuri din Abecedar ca sa invete si in romaneste. Daca e cumva intr-un rand un cuvant mai lung... e clar, va dori sa scrie numai trei randuri. Si ma toaca asa de marunt la cap ca de multe ori cedez numai ca sa nu il mai aud. Si stiu ca gresesc. La Biblioteca l-am inscris la un program de citit unde daca ajunge sa citeasca un nr. de carti va primi niste fleculete, reviste de copii, etc. Asa ca asta vom face vara asta. E pasionat sa faca Lego si sa se joace cu Bakuganii lui. Din pacate nu ii cumpar cati si-ar dori el. De luna asta am introdus platitul daca ma ajuta prin casa. In felul asta il ajut sa isi mai ia Bakugani. Anul trecut cand am fost in Ro a venit cu un maldar de B. care s-au stricat rapid. A trecut repede iufa ca aici era deja demodata chestia. Insa anul asta iar a inceput. Toti copiii numai cu asta se joaca. Care pana acum erau cu bicicletele si cu skateboard-urile, no, s-au dus astea. Si uite-ma cautand de nebuna pe Internet ce Bakugani sunt mai puternici, cum se joaca jocul, sa particip si eu .. sunt de tot rasul.
Alta pasiune a lui este pescuitul. As putea spune ca este o obsesie. Ii tot promit ca o sa mergem pe la lacuri dar sa se mai imblanzeasca vremea ca m-am cam saturat sa tremur ca un rahatelul pe marginea baltii ca doar-doar o catadicsi vreun peste sa se lase prins.
In rest face gimnastica o data pe saptamana. Se pare ca merge bine. Instructorul mi-l lauda. Vara asta ia o pauza de la hockey ca mai avem si alte planuri. Ii place sa mearga foarte mult cu bicicleta, vad ca ii plac sporturile extreme. Nu e deloc fricos si se avanta ... cateodata inconstient. Noi suntem foarte activi si saptamanal avem cate o iesire, ba mergem cu cortul (anul asta inca nu ca nu ne-a permis vremea), ba ne adunam in grup si iesim cu bicicletele sau facem cate un hike.
Eva, fetita mea de 4 ani, este ca o pisicuta. Ii place sa stea numai langa mine, sa facem numai chestii de fete, sa ne facem unghiile, sa probam haine, sa mergem la cumparaturi. Este o cocheta care se uita de doua ori in oglinda inainte de a iesi pe usa.
Pana acum a mers la gradinita, dar pe timpul verii am retras-o ca vreau sa petrec cat mai mult timp cu ea. Eu in timpul anului sunt sudenta si scoala imi ocupa tot timpul. Ajung sa imi vad copiii numai cand stam la masa. Asa ca profit de tot timpul cat nu sunt la scoala ca sa stau cu ei.
Avem si un patruped, Cezar, un Min Pin, de 11 ani, care imi mai albeste si el parul. Ii place sa fuga de acasa cum vede usa de la intrare deschisa. Umbla de nebun cu orele prin comunitate, ne stie lumea ca pe calul breaz. Si vine acasa cand ii pofteste lui inimioara, nicidecum cand este chemat. Acum o luna l-am dus la medic sa ii curete dintii. Operatiunea asta am tot amanat-o de ani buni de zile ca imi era frica de anestezia generala. Insa anul asta, dupa ce a fost vazut pentru controlul anual, al patrulea medic ce il avem m-a convins ca Cezar are nevoie de cleaning. Ne-a costat o poala de bani curatatul si vreo 15 dinti scosi. Acum saracul mananca cam chinuit, il vad cum se lupta cu niste morcovi sa ii rontaie. Trebuie sa ii cumpar morcovei mai mici ca sa ii poata manca. Nici nu mai pute dupa ce i s-au curatat dintii. Cam asta ne e familia noastra.
Ah, avem si doi pestisori care ma asteapta nerabdatori dimineata cand imi fac cafeaua sa le dau sa manance. Cel portocaliu este al Evei, iar cel negru al lui Luca.
Sper sa reusesc vara asta sa le fac o rutina si sa avem activitati cat mai variate ca sa nu se plictiseasca.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ciuf ma bucur de cunostinta si mi-a placut prezentarea ta!

Am observat ca pe fetita ta o cheama Eva Maria, asa cum mi-as fi dorit sa o cheme si pe fetita mea, daca as fi avut una... si inca o chestie, e nascuta pe 21 aprilie, si eu pe 22 Apropos, la multi ani pt ea, chiar daca a trecut aproape o luna .

A! si apropos ca vorbeati de bani: Radu nu are nici cel mai elementar simt al posesiei, mai ales in ceea ce priveste banii. Ii mai dam pt pusculita, il apuca dorul de numarat si ii mai scoate uneori si ii aduna pe calculatorul de birou ca un contabil, mansetele pinŽ la cot ii lipsesc In schimb, cand ma roaga sa ii mai cumpar cate o prostie (prostie !) si argumentez ca nu am bani la mine, imi spune, "iti dau pusculita mea si iei de acolo, si restul ti-i opresti tu sa iti iei si tu ceva!" pfff, ma topeste normal, si ma gandesc ce suflet frumos are, sper sa fie si cand o avea banii lui adevarati la fel (mama denaturata).

Si o faza de la gradi: azi mi-a spus ca a fost pedepsit sa nu mearga in Prater cu copiii din cauza ca l-a scuipat pe un coleg de grupa. De ce? Pt ca ala l-a tot imbrincit cand desena si l-a ciupit! Hmmm.... totusi, nu pricep de unde i-o fi venit asta cu scuipatul?? Ca nu a vazut, doar nu scuipam noi pe nicaieri! Si ce idee de riposta!
Pedeapsa a fost sa stea in grupa bebeilor (1-3 ani) pina cand se intorc ceilalti copii si sa ajute acolo

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Bun venit Ciuf si Laura.
Noi am avut o luna mai superplina de evenimente si inca le mai tragem... Intai mama in spital - acum e ok acasa - si de duminica Alex cu amigdalita pultacee. Facem penicilina G la 6 ore si ma strange inspate cand ma gandesc cat moldamin trebuie sa bag in el. Acum inca sta cu venula dar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

In fine, am pierdut jumatate de mesaj... si vorba Iulianei, nu mai am chef acum sa rescriu. Revin maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Of Carmen...nasol..sanatate multa lui Alex! Stiu cum e cu Moldaminul, am incasat si eu cateva luni bune acum un an si ceva.
Pupam frumosul

Mihaela gradinarisi? Tine vremea cu voi? Aici am avut soare 3 ore si gata! Acum ploua iar si e rece si vaaant

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Oh da, de buna dimineata! La ora 11 eram gata...de atunci am mai facut o gramada de lucruri inclusiv am prmit inapoi la corectat ultimul test la genetica, l-am corectat si acum am pus un punct cu P cursului. Astept nota finala .
Ce faza cu Raduc, dar numai pe el l-a pedepsit? Mie mi se pare cam aiurea sa pedepseasca asa la scoala...adica e OK pentru o perioada, dar nu sa il lipseaseca de o vizita la Prater cu colegii...zic si eu.
La noi a fost zapuseala toata ziua, desi temperatura a fost 20 de grade la umbra...dar e umezeala mare si te simti asa ca in sera...fara vant. Mi s-a parut putin prea cald...:).

carmen, imi pare rau pentru probleme...sanatate multa si mamei si lui Alex.

ciuf si mie mi-a placut "intrarea" ta. La ce esti studenta? Ma asteapta si pe mine din toamna studentia si ma apuca groaza cand ma gandesc...eu trebuie sa plec in alta localitate, sa stau acolo...nu imi va fi usor...

buli, cum stati cu enetrocolita?

iuliana, cum mai sa speli vase si sa gatesti la 7 ani???? Io nici sa aprind aragazul nu stiam, mama imi lasa supa incalzita dimineata intr-un termos si eu o mancam la 12 cand ajungeam acasa...curat, spalat vase? Nici la 18 ani nu imi cerea mama sa fac, dar faceam de rusine, ca sa o ajut...
Silvia isi aduna lucruri dupa ea cand ii spunem, altfel acolo stau zile intregi...iar la curatenia saptamanala pe care o facem cu totii, Silvia sterge praful...asa cum poate. Mereu o laud si ii spun ca e excelent cum a facut.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Mihaela, pai eu si sor-mea veneam de la scoala la 12. Mama nu era acasa sa ne duca grija, asa ca trebuia sa ne descurcam singure. Si, da, imi aduc aminte ca faceam curat ca sa o ajut pe mama si sa capat laude de la ea. Ba chiar ma duceam si la cumparaturi la piata la 7 ani sau la cofetarie sa imi iau bomboane:)). Imi aduc aminte ca intr-o zi ne-am gindit noi doua, eu si sor-mea (eram mai maricele), ca am face bine sa maturam si sa periem mocheta cu apa...nu va spun ca am udat mocheta de a trebuit mama sa o scoata la uscat. Dar faceam treaba, nu ca ma punea mama, dar niciodata nu mi-a placut sa stau in dezordine. Iar sor-mea e chiar obsedata de curatenie. Eu sint mai OK. Si apoi eram 4 plozi acasa, asa ca ne-am invatat cit de cit independenti. Si daca stai sa te gindesti, ce e asa mare lucru de spalat o farfurie dupa ce maninci, nu? Poti sa faci asta si la 7 ani. Numai ca eu nu le-am pus pe fetele mele la treaba si nici nu am de gind ca o sa aiba timp de trebaluit dupa ce s-or marita:))....dar am pretentia macar sa isi stringa hainele si jucariile. Cu chilotii de care se schimba zilnic am rezolvat-o...si-ii pun intr-un cosulet special pentru ei si nu ii mai gasesc prin baie sau aruncati pe jos prin casa. Cosuri pentru haine au si din astea...numai ale lor, ca eu nu spal hainele lor cu a noastre, astia batrinii:), dar nu stiu de ce, de astea nu se lipesc hainele lor.

Danateu, trebuiau amindoi pedepsiti, nu numai Raducu. Aaaa, si Emma mea face asa cind vrea nu stiu ce minune si eu ii spun ca nu am bani. Apeleaza imediat la pusculita de parca ar avea acolo meleoane.

Carmen, imi pare rau de Alex. Cum naiba s-a capatat cu asta?

Ciuf, un sfat...nu ca ar fi treaba mea, dar am obs. asta si la Emma mea. Lasa-l pe Luca intii sa master cititul si scrisul in engleza si apoi incearca si in romaneste. Acum la virsta asta sint bulversati usor. Si eu am inceput cu Emma scrisul in romaneste si ma uitam si eu la ea care, desi citeste in engl. la nivelul unui copil de cl. a 4-a, ca nu ii vine f. usor sa scrie si sa citeasca in limba noastra pentru ca regulile fonetice, in special vocalele ca aici se incurca, sint diferite si le incurca, in special "o" cu "u" etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Matei e mai bine, a baut azi ceai de menta, i-am zis ca daca bea ceai ii dau si altceva de mincare in afara de orez si morcov. l-a rupt foamea si a ras doua cani. asa ca a primit un pic de carne fiarta si o banana. cind i-am mai dat si vreo doi covrigi uscati ... era in culmea fericirii, dragul de el, cauta macul sa nu piarda nimic.

danat,
si mie mi se pare cam aiurea pedeapsa aia unilaterala, cum adica numai pe unul?

carmen,
ma miram eu de ce nu mai dai nici un semn de viata, imi pare rau de probleme de sanatate

si eu faceam de toate de mica acasa, ba ma mai duceam si cu tricicleta pina la gradi singurica, faceam cam 15 min. acum ma doare capul cind ma gindesc, n-as indrazni. si tot asa - puneam mincare, incalzeam.

noi buli sintem toti3

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput