Nazdravani de prin 2003 *2
Raspunsuri - Pagina 9
liliana csaki spune:
Dana, ne-am apucat de germana pt. ca e o limba grea si ne-am gandit ca daca vrem s-o invete bine, e bine s-o faca de mic, engleza vine apoi f. usor. Apoi, cred ca mai multe limbi stapanite inseamna mai multe sanse pentru el in viitor si daca noi n-am avut suficient curaj sa plecam, poate ca el o sa vrea s-o faca:). El vorbeste deja f. bine, chiar vine de multe ori acasa si ma-ntreaba cum se zice in romana la..., pt. ca invata cuvinte, expresii care probabil in romana nu sunt f. uzuale in vocabularul lor curent si-atunci n-are intotdeauna echivalentul. O sa vedem insa cum va fi cu testul pt. ca traim totusi in Romania, anul trecut au fost 2 pe loc, anul asta inca nu stiu, testul e oral iar controlul nostru 0, asa ca...
Imi pare rau de Raducu c-a fost pedepsit, asta cu trimisul la grupa de pitici exista si la noi la gradi. David, azi a fost pedepsit(zice el ca pt. o saptamana) sa stea pe scaunelul de pedeapsa, pt ca a impins un coleg care s-a lovit de masuta, el zice ca celalalt nu-l lasa in pace cand desena.
Carmen, multa sanatate piticului.
Iuliana, nici noi nu le dam bani, Laura are banii de la colinda, de-asta iarna si de-acum doi ani, David nu-i mai are ca mi i-a dat mie :), pe el nici nu-l intereseaza, inca. Cu hainele, de fapt cu pusul lor la cosul de rufe, avem si noi o mare problema, daca n-o trimit eu, le lasa pe unde-apuca, David e mult mai ordonat, le si impacheteaza frumos inainte de a le pune in cos.
Laura B spune:
Inca o data, multumesc pentru primire!
Liliana, tinem pumnii lui David sa treaca cu bine de examene.
M-a palit asa o nostalgie…18 ani am locuit in casa de langa intrarea dinspre Cihoschi a liceului german. Oare o mai exista dudul imens pe care il “imparteam” cu scoala si copiii?…
Buli, apropo de vegetale, nu stiu daca te ajuta, dar eu mi-am amintit ce Diana mi-a cerut si a mancat prima data morcovei cruzi dupa ce i-a vazut pe unii din copilasii de la gradi ca rontaiau la ei. Castraveti, broccoli crud, ardei verde ba si patrunjel frunze manca fara probleme pentru ca erau…. verzi (verde era culoare ei preferata la 4 ani). Capsuni si rosii iarasi au fost ok poate si pentru ca avem si noi in gradina, iar Diana ma ajuta sa udam plantele si sa adunam “recolta”. Din pacate asta a fost atunci. Dupa accident a avut o perioada lunga cat nu a papat nimic pe gurita, iar acum mananca oricand numai fragute (crescute in ghiveci, si daaa, am avut deja cateva recoltele micute si cam la 4 zile mai adunam cate un pumn).
Mihaela, ce lunga e deja ziua la voi. La noi incepe sa se lumineze pe la 5 jumatate, si se insereaza pe la 9. Insa pana la 21 iunie va mai creste vizibil perioada cat lumineaza soarele. Unul din socurile pe care le-am avut dupa ce am ajuns in Vancouver e cand am realizat cat de rapid creste, respectiv scade ziua-lumina aici, fata de Romania.
Si ce fel de flori ai plantat in gradina?
Ciuf, parca ai descris-o pe Diana cand povesteai de Luca cu comentariile si batutul la cap. Mai, si negociaza orice. Si asta nu ar fi atat de rau, dar a mea una-doua imi promite si luna de pe cer ca sa obtina ceva ce-si doreste la un moment dar, dar cand e vorba sa se tine de ceea ce a zis ca face… incepe negocierea. Daca asta nu merge, schimba tactica si fie o doare capul (cica “seriooooss, ma doare”), fie e obosita si i se inchid “oachele” (adica ochii, dupa ea), fie …. etc. Am zis la un moment dat “Gata! Nu-mi mai promite ca nu te mai cred, nu te tii niciodata de cuvint”, cu ce credeti ca mi-a venit? Sa-i mai dau o last chance!!! Ufff, ce bine e acum cu cea mica: la 6 luni cand plange e clar vorba de foame, schimbat, somn sau iubarit.
Iar noi evitam pe cat posibil programele de desene sau rafturile de la Toys ‘R Us cu Bakugan. Poate avem noroc si scapam neatinsi. Anul asta petrecerea de ziua de nastere a Dianei a avut ca tema Pokemons. La anul chem iarasi pe cineva de meserie (anul trecut am avut un clown care dupa un spectacol de aproape o ora le-a facut copiilor la cerere animale din baloane- a meritat fiecare banutz), ca eu am imbatranit si nu mai fac fata la craftuit si planificat jocuri, la organizat si tinuti sub control o armata de copilasi plini de energie!
Bafta la examene, celor care mai aveti de dat! As mai avea si eu 4 (ultimele si cele mai grele, evident) ca sa-mi iau autorizatia, dar din cauza evenimentelor din familie si a “adjust”-urilor in viata noastra, le-am tot amanat.
Dana, legat de pedepse la scoala, noi avem experienta serioasa. La fiecare cateva saptamani Diana e consemnata de profesoara, dar i se da de ales: fie nu iese cele 15 minute de pauza afara, fie nu sta cu copii la centrul de craft-uit la sfarsitul orelor. Ultima prostioara a ei a facut sa-mi crape mie obrazul: cica i-a zis profesoarei care incerca sa-i aranjeze un program pe calculator si nu reusea ca e idioata (nu stiu de unde a auzit cuvantul, tind ca cred ca la scoala sau la tv si am impresia ca nici macar nu stia in momentul in care l-a spus cat e de urat… a aflat insa imediat dupa…)
Inainte de a incheia, vreau numai sa va mai arat ce card mi-a facut Diana (la scoala) pentru Mother’s Day: cateva pagini pe care o sa le pastrez bine, oricum sunt de neuitat (daca dati clik pe poze, se vad suficient de bine ca sa le puteti citi)! Trebuie sa o invat insa sa nu mai dea si ea chiar totul din casa. Nu ca m-ar consola prea tare, dar am auzit de la invatatoare ca alti copilasi au avut descrieri si mai… hmm, interesante.
Ma opresc aici cu povestile, ca ma asteapta un program de seara incarcat.
Numai bine si sanatate multa la bolnaviori!
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
cristinamh spune:
la capitolul bani, andrei stie si in somn cati are. de la colindat, de la bunici, mai nou de cand vinde vizionari de dinti. (btw, ii zgaltaie pe+aia de sus, si se gandeste ca nu+i rentabil sa-i dea zanei din prima seara, ca nu mai are ce arata. ieri bocea ca-i e dor de dintele lui...)
dar, banii ii pastreaza mami. ca la banca. inca nu i+a venit ideea geniala ca banca da si dobanda .
laura, daca nu sunt indiscreta, ce accident?
si... felicitarea e minunata! apropo de ce spun copiii, l-au intrebat pe andrei la gradi cu ce se ocupa tati la servici. "nimic... se joaca toata ziua!" sa moara de inima ta-su cand l-a intrebat doamna educatoare cu ce se ocupa de fapt... asa ca, desi nu e ok, am stabilit ca adevarul trebuie sa-l stie doar parintii, si ca e ok ca unele lucruri sa nu le spui celorlalti.
de ex, mama inca tot nu stie ca n-am servici... si nu vreau sa ma gandesc la ce cote i-ar sari tensiunea. copiii si-au dat seama, ca nu puteam sa-i duc cu zaharelul la nesfarsit, si le-am zis ca nu-i vor spune lu buni adevarul, ca e bolnava, si se va imbolnavi si mai rau de suparare. si, daca intreaba buni cumva cuc e se ocupa mami, merge la servici si gata. se pare ca au inteles...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie la Expozitia de Talente
mihaela_s spune:
Pai iuliana..pe tine nu te-a pus mama sa faci nimic, faceai ca asa doreai tu...tu nu vrei sa le pui pe fete sa faca nimic dar ai asteptari sa faca ce faceai tu...nu le mai compara cu tine, nu faci decat sa iti faci sange rau. Nici ale mele nu fac(Diana face acum ca e mare, cred ca din aceleasi motive ca si tine, sa primeasca laude ) din proprie initiativa nimic. Acuma e adevarat ca nici eu nu faceam, deci comparatie nu am cu cine sa fac . Eu spun doar asa, din ce am inteles ca ai scris... si nu te mai enreva, uite cate alte calitati au...ce vrei si oameni de stiinta si gospodine?
Laura, ce frumos a scris Diana despre tine...hai mai ca nu e chiar asa de rau . Adica ccc carei femei nu ii place la shoping si ii place sa faca curat?
Despre florile mele...as putea sa vorbesc o zi intreaga ...am inceput sa pun in aprilie narcise, panselute, un fel de banuti rosii cumparate gata inflorite de la magazin...apoi s-a mai incalzit afara si am scos(sotul, nu eu) niste tufe din fata casei si acolo am pus bulbi de dalii(acum ies plantele), trandafiri, panselute si narcise. Iar ieri am pus doua vase cu flori(5 feluri diferite dar nu cunosc decat dalia si margaretele) pe terasa, apoi am pus in pamant niste perene dar tot nu stiu cum se numesc in romana si in suedeza nu cred ca te ajuta...dar am pus si muscate, o dalie...am perene si de anul trecut, acum sunt inflorite lalelele si zambilele, am cateva tufe de capsuni care s-au intins de anul yrecut si sunt in floare...poti intra pe blogul meu si acolo ai sa vezi fotografii..."vorbe de copil" de la semnatura. O parte din flori sunt inca in pamant :)) bulbi sau seminte...va fi frumos prin iulie-august.
Liliana, bafta la testul de germana lui David!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
l_carmen2003 spune:
Buna... asa. cam cu jumatate de gura...
Azi trebuie sa il duc pe Alex la spital sa ii schimbe branula si ma doare capul la cat va urla... Mei cel mai aiurea e ca trebuie sa faca tratamentul la 6 ore. Si e musai, caci are streptococ... si dupa, va faca moldamin, sa te tii atunci show. Super e ca nu am mers inca decat o data noaptea la spital, avem pe cineva care vine acasa si ii face, dar noi suntem tehui... Acum doua saptamani mama si abia luni am adus-o acasa – e ok – si de duminica cu Alex...
M-a sunat duminica teacher sa vin caci ceva nu e in regula cu el, e prea cumintel, si a gresit 3 puncte la al doilea test – din 30 de puncte... mi-am zis ca nu e grav, si doar nu e robot sa faca mereu totul perfect si ca probabil e suparat pe faptul ca a gresit la test, de asta o fi moale... Eram pe drum cand a sunat si a doua oara – la 10 minute – ca il doare capul si ii e greata deci e clar ceva serios. Nu avea febra deloc dar spunea ca il doare capul si ameteste. L-am adus acasa si cand am sunat dr m-a sfatuit sa vin a doua zi cu el daca nu face febra, ca era jale in spital si ca ar fi aiurea sa stea 2 in pat chiar si pentru cateva ore... Eei, febra nu a facut dar a stat in pat si a dormitat pana a doua zi...
Luni era varza, asa ca i s-a pus perfuzie si de luni suntem pe penicilina G. E bine acum, seamana a Alex cel putin, adica nu sta locului si canta, e vioi.
De unde a luat streptococul? Din aer, de la tenis sau de la dans nu stiu sigur, acolo am auzit copii tusind. E simplu de luat... Mai aiurea e de tatat.
Laura, parca vorbesti de Alex cu negociatul. Orice e negociabil – mai putin tema la engleza! Dar cand negociaza apoi apeleaza la intreg repertoriul, nu plange dar in rest face de toate: iti aduce argumente, te roaga, te pupa orice numai sa castige ceva, orice!
Si daca negociem timp de joaca e fericit si pentru un minut in plus.
Am invatat si eu o tehnica de negociere: are de exemplu 5 minute de joaca inainte de culcare de negociat si el cere din prima 10 eu ii ofer 3 apoi el scade la 8 si eu ii spun ca au trecut deja cateva secunde din primul minut oferit... pana ajungem la 5... si jumatate, mai mult nu ofer... Altfel nu ajungem la nici un rezultat acceptabil.
l_carmen2003 spune:
Liliana, pe acelasi considerent si noi i-am bagat germana la 4 ani si inafara de 3 luni de intrerupere in toamna 2009, cand am simtit ca nici eu si nici el nu mai putem, a facut in fiecare saptamana germana de doua ori in sedinte de 2 ore insa aceste doua ore cu joaca cu tot. Nu scrie in germana dar citeste cat de cat si ii place.
Din toamna a inceput Cambridge-ul si citeste si scrie binisor in engleza pentru nivelul lui.
Ii place mai mult germana decat engleza pentru ca e mai lejer insa stie mai bine engleza, fiindca o face organizat, cu teme, teste etc... Testul Cambridge il dam pe 3 iulie... si e serios, la stilul ca nu are voie sa se miste din banca sa vorbeasca etc, il da cu persoane straine, de la Universitate, si regulamentul e destul de strict. Ideea e ca toti copiii la Starters iau testul insa ii departajeaza pe punctaj. Nu imi fac probleme de punctaj ci de statul lui cuminte la test... ca cica ii elimina imediat ce incep sa se miste. E ca la adulti de strict si el e cel mai mititel, urmatorul are 7 ani si jumatate, iar cel mai mare e in clasa a 3-a acum...
La germana nu am inca curajul sa il dau la Centrul Cultural German pentru ca e cam mult, zic eu.
Dar va face la scoala si il va ajuta. La germana eu nu lucrez cu el de loc, doar cat face cu Frau. Nici nu vorbesc cu el pentru ca imi e frica sa nu ii stric eu pronuntia.
La engleza insa lucrez cu el zilnic. Si mai mult, am gasit Rozetta Stone pentru engleza si il pun sa faca si de acolo. Il ajuta la pronuntie mult.
Am sa caut si pentru germana ca ii poate fi de folos.
Si eu faceam cate ceva in casa cand eram mica dar nu asa de mica...
Eu mi-am facut sera. Am peste 70 de ghivece care infloresc pe rand e super. Anul asta mi-am pus si rosii cherry dar mai mult de atat nu gradinaresc fiindca nu am timp. Desi mi-ar place.
Ca flori afara am cativa irisi, trandafiri, si am avut si lacramioare..
ciuf spune:
Liliana, ai mare dreptate cu germana. Daca copilul va ajunge sa o invete, engleza va veni mult mai usor. Mie germana asta mi se pare o limba ce n-as reusi niciodata sa o invat. Vorbeam cu sotul ca ne-ar placea sa locuim in Germania, dar ce ne facem frate cu limba? El a fost de cateva ori in zona Bavariei si as putea spune ca m-am indragostit de locurile alea. Nu vreau orase mari, agitatie, imi doresc sa locuiesc unde e aer curat, vegetatie multa, sa fie si un pic de munte si un lac.
Ah, am dat un tur virtual cu Google Earth prin lume. E foarte fain. Imi place la nebunie sa folosesc acel tool cu bubble sau aparatul foto. Care te plimba pe strazile unde e asezat aparatul foto.
Bafta lui David la examene!
Iuliana, ai dreptate in ce spui despre invatatul cititului in paralel. Am simtit pe pielea mea ca am gresit. La inceputul anului faceam cu Luca in rom. si la scoala facea in engleza. Phonogramele nu le stiam si nici nu eram dorita sa le invat ca sa lucrez cu el acasa. Eh, si Luca ajunsese sa incurce “e” cu “I”. La toate testele incurca literele astea. Am luat o pauza. In fiecare luni avea test si stiam ce ii va da la test asa ca puteam sa il pregatesc. Acum citeste acceptabil in engleza, insa in rom. ii vine mai usor ca e limba fonetica. Lenea e mare la scris. Eu incerc sa ii bag in cap ca trebuie sa stie sa scrie, sa aiba un scris frumos. Nu are rabdare pe scaunul ala, sta si il freaca, il fura peisajul, orice ar face numai sa nu il pui sa scrie. Si ii dau sa copieze cate 4 randuri din Dr. Seuss sau Abecedar. Depinde ce carte sade frumos pe birou.
Mihaela, acum fac scoala de registered nurse. Dureaza 4 ani. Am facut deja 2. De anul asta am inceput practica in spital si sunt indragostita de tot ce tine de meseria asta. Sper sa reusesc sa o termin, am cateodata temerile mele ca nu o sa fiu capabila sa o termin. E foarte grea scoala si imi ocupa tot timpul. Plus ca vad ca astia pun foarte mare accent pe eseuri. La ultima clasa am fost conditionata sa scriu un eseu de specialitate de 8 pagini si zau de nu mi-am stors toti creierii sa umplu paginile alea. Plus ca nah nu e limba mea materna.
Carmen, sanatate multa lui Alex!
Laura, exact asa face Luca. Simt cateodata ca o iau razna cu comentariile lui. Vorbeai de jucarii. Noi nu mai avem jucarii. Le-am donat pe toate. Ce mai avem in casa sunt cateva papusi, Lego la greu si doi Bakugani. TV il folosim doar pentru DVD-urile luate de la Biblioteca si casete video. Cablu nu avem. Daca mi-ar fi spus cineva ca in cativa ani nu o sa folosesc TV as fi zis ca e imposibil. Eh, noi de 4 ani nu mai avem cablu. Ne inchiriem o data la nu stiu cat timp un film si il vedem. Trec zilele astea ca nebunele ca nici nu ne dam seama cand se duc.
Frumos ce ti-a facut Diana! Acum stim ce iti doresti tu. O geanta!!!
Am vazut ca vorbeati de bani. Pai Luca al meu nu stie sa numere banii. Acum trei zile avea 2 dolari, dupa o zi avea numai 98 de cents. Ieri cand s-a intors de la scoala mi-a spus ca le-a dat la doi colegi de-ai lui cate 25 de cents ca “n-aveau si ei bani”. Bun. Asta inseamna ca in loc de un dolar cat ii promisesm ca ii voi da zilele astea va primi numai 50 de cents. Pentru ca eu consider ca jucariile le poate “share”, dar banii nu. Trebuie sa aiba simtul de proprietate si sa stie sa aprecieze valoarea fiecarui banut ce il are daca vrea sa isi cumpere acel Bakugan. Nu cred ca a inteles el mare lucru din polologhia mea. S-a apucat constiincios sa spele pe jos (e innebunit sa dea cu mopul), sa isi faca ordine in camera, ghiozdanul la locul lui.
Iuliana, si eu cand eram mica faceam treaba. Imi amintesc ca eram deja in clasa a V-a si ii calcam tatei uniforma. Toata copilaria mi-am petrecut-o in curtea bunicilor care stateau pe undeva la periferia Craiovei. Bunica nu ma lasa sa ma joc cu alti copii ca vezi Doamne erau copii rai. Si uite asa imi petreceam tot timpul pe langa bunici. Si nu m-am plictisit un moment. Imi gaseam de joaca, imi placea sa am grija de rondul de flori, sa smulg buruienile. Am cateodata asa un dor de copilaria mea, parca mi-as dori sa o mai traiesc o data. Mi-e dor sa aduc timpul inapoi, sa fiu iarasi copil.
Hai ca ma duc sa plimb monstrul de caine. Sa aveti o zi faina.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
iuliana spune:
Mihaela, nu vreau ca fetele sa devina oameni de stiinta:))...vreau sa fie normali, sa aiba o viata de om sanatos la cap in care sa imbine si invatat si dragoste si viata de familie. Sint lamurita cu oamenii de stiita, astia nu duc o viata normala. Si orice ai face, nu ma convingi ca "exploatez":) copila ca vreau sa o invat sa fie ordonata si sa nu isi arunce hainele prin casa. Avem niste prieteni (dar asta e alta treaba si nu motivul pentru care urasc hainele aruncate prin casa) care nu poate primi pe nimeni in casa ca ii stau maldarele de haine scoase din masina de uscat prin toate colturile casei. Si uite asa stau singuri ca niste cuci fara prieteni ... bine, ea e si un pic ciudatica.
Aaaa, si mama nu ma punea sa imi string hainele. Chiar ea era dezordonata, niciodata nu gaseai ordine in camara cu haine. Deci asta cu ordinea hainelor nu de la ea am invatat-o. Si nu imi placea ca nu imi gaseam niciodata hainele si chilotii...poate de aia am si ramas cu un schepsis (printre multe altele). Dar pot sa iti spun ca faptul ca mindrele mele stiu unde le sint chiloteii impaturiti, bluzitele etc le face sa fie independente si sa nu vina la mine sa ceara chiloti, maieuri si ciorapi de schimb tot timpul. La fuste si bluze le e un pic mai greu ca sint puse toate pe umerase si le trebuie scaunel sa ajunga la ele, dar acolo nici nu le dau acces total pentru ca inainte de a iesi pe usa tre' sa imi placa si mie cum sint imbracate. Dar daca e musai, se descurca ele.
Ciuf, si la mine clasa de English composition a fost cea mai grea pe care am luat-o vreodata. Mi-a mincat ani din viata. Pune-ma sa invat despre fizica nucleara, avioane, bombe atomice si alte minuni ca imi e mai usor decit sa scriu eseuri.
Aoleu, si mie mi se pare germana o limba de ne-invatat si ne-vorbit. Bine ca nu sint nevoita sa o invat.
Ieri seara cind dau sa culc fetele, Emma imi spune ca ea nu se culca pina nu termina cartea de citit pe care a inceput-o luni pentru ca ca prof. ei de la reading groups a ridicat-o in picioare si i-a spus in fata celorlalti copii ca sint 4 sapt. de cind nu a dat nici un reading quiz si ca daca nu da azi, o muta din grupa ei. Si mi-a inceput Emma sa plinga de mi s-a rupt inima, iar mie mi s-a urcat singele in cap de nervi pentru ca Emma a citit 8 carti in ultima luna si a dat la toate teste si nu numai ca a dat teste, dar le-a luat si cu 100%. Asa ca am linistit copilul zicindu-i ca vin azi sa vb cu prof. de la clasa ei (prof. de la reading groups e de la alta clasa) despre asta. Asa s-a inseninat la fata si azi dimineata asa de bucuroasa era. Am intrebat-o de ce nu i-a zis cretinei aleia ca da teste in fiecare sapt si nu numai unul ci 2. Mi-a zis ca nu a putut pentru ca prof. nu le permite sa vb. cind vb ea...in fine, sint convinsa ca nu a avut curajul. Asa ca azi dimineata m-am inarmat cu lista downloadata de pe internet (parintii au acces la site-ul respectiv si pot vedea rezultatele elevilor la testele astea) si m-am dus sa vb. cu profa Emmei care bineinteles ca mi-a dat dreptate si mi-a spus ca o sa ii printeze si ea lista oficiala si o sa i-o arate cretinei. Dar sa vedeti ce fata a facut prof. cind i-am spus si ce nemultumita era pentru ca ea stie cit de silitoare si corecta e Emma. Imi venea sa ma duc la cretina aia de profesoara si sa ii smulg fulgii de pe ea. Dar uite asa s-a lamurit copila mea ca e bine sa imi spuna ce se intimpla la scoala si sa nu se ascunda ca altfel nu pot sa o ajut.
A mai fost o data o faza din asta cind Emma a citit o carte din bibloteca clasei si a dat test si a raspuns corecta la 0 intrebari din 5. Mi-a spus acasa si nu mi-a venit sa cred, ca apoi la sf. semestrului, cind am avut conferinta cu profa, sa ii zic intimplarea. Si asa m-a lamurit prof. ca mai e o carte cu acelasi titlu, dar diferiti autori si probabil ca Emma a dat click pe titlul ala si normal ca nu a stiut sa raspunda la nici o intrebare pentru ca nu citise carteaaia. Profa i-a anulat testul ceea ce a facut-o pe Emma tare fericita.
Laura, mi-a placut cadoul Dianei.Cred ca Emma nu ar sti sa zicace mi-ar place cadou...chiar am sa o intreb azi. Stiu ca anul trecut a fost data la ziarul "cartierului" ca i s-a luat interviu unde au intrebat-o de ce o iubeste ea pe mama si ea a raspuns" pentru ca mama imi face de mincare, ma ajuta la teme si are grija de mine. Bine ca sint si eu buna la ceva.
Carmen, of prin ce mai treceti si voi. Sanatate lui Alex!!
Ale mele nu dau nimic din casa, dar mai spun "secrete":)). Incerc sa o invat pe Emma sa nu zica tot, nu ca as avea ceva de ascuns, dar ce e in familie, tre' sa stea in familie. De la Diana inca nu am pretentia sa inteleaga, dar cu Emma o luam incetisor incetisor.
Bravo fetele, va admir cu florile. Am si eu trrandafiri in curte de care are grija barbat-miu. Eu nu am rabdare sa plantez si sa am grija de ele. Daca nu ar avea sitem de irigatie, trandafirii nu ar supravietui in baza mea. Ghinionul meu acum e ca mi-a cazut in sarcina sa merg la prietena mea care e plecata in Ro pentru 3 saptamini sa ii ud florile o data la 2 zile ca nu are sistem de irigatie. Mor ... imi ia cel putin juma de ora de fiecare data. Dar pentru ea ma sacrific:))... 2 weeks to go si am scapat:)).
mihaela_s spune:
iuliana, pai asta spuneam si eu in mesajul anterior...ca mama ta nu te punea sa faci nimic, faceai ca asa voiai tu. Departe de mine gandul ca le-ai exploata pe fete, nu am sugerat nici de departe asa ceva...ce mi-a sarit mie in ochi este ca ai spus ca "mori" cand vezi ca ele nu sunt cum erai tu la 7 ani, ca lor tot trebuie sa le atragi atentia sa stranga. Si mesajul meu era ca ele nu sunt tu, sa nu ai asteptarile astea...cum nici tu nu erai ca mama ta. Sigur ca trebuie sa le spui, si eu le spun alor mele de zeci de ori...eu credeam ca asa sunt toti copiii dar uite ca mai sunt si exceptii, nu e decat de apreciat ca tu ai fost ordonata si ai pretentia de la fetele tale sa fie la fel . Dupa prima ta postare eu intelesesem ca mama ta te exploata dar apoi am inteles ca nu.
Eu am mai spus ca le admir pe fetele tale ca sunt atat de dedicate invataturii, de asta glumisem cu faza de oameni de stiinta...in fond toti dorim ca ccc copiii nostri sa fie oameni, nu?
Carmen bafta lui Alex! Si multa sanatate inca o data.
In alta ordine de idei, azi am fost la dentist...mi-a cazut o plomba si a trebuit sa merg de(la) urgenta sa o repar...nu vreti sa stiti cat am platit . Deh va spuneam eu ca ccc opiii au gratuit, dar platesc parintii pentru asta...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
cristinamh spune:
iuliana, si vine prietena si cu masina de sarmale? a fost ok likul? s-a descurcat sa o cumpere?
carmen, ii povesteam printesei ca printul e bolnav... si ca sa vezi scorpionul din ea cate compasiune poate avea... "si asta inseamana ca nu mai vine sa ma duca la bal?"
imi aminteste de-o matusa... o stie tot neamul... era mica, si murise bunica taman cat era balci mare la oras... si bocea mandra de mama focului... "bunicooo... de ce-ai murit acum??? nu puteai sa mai astepti... imi luase mama rochie noua, si acum nu ma mai duc la balci..."
ciuf, m-am delectat cu pozele de la semnatura, foarte frumoase decoratiunile .
cu rufele incercam si noi sa progresam... iris protesta ca nu are scaunel mic cu spatar, cum are la gradi, sa si le aseze. iar andrei oricum e un puturos la capitolul asta, trebuie sa ma tina nervii, caci fac armata cu ei... macar cand vin afara de la topogan i+am invatat sa se opreasca direct in baie, toate hainele la spalat si ei in cada pana ajung si eu.
pe mine ma scot dulapurile lor din minti, ca trag exact de sub gramada, si+n doua secunde s+a dus naibii toata munca mea de+o ora... dar macar sunt in stare sa+si ia o tinuta din dulap, pe care, e drept, o arunca pe ei ca pe gard...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie la Expozitia de Talente