Nazdravani de prin 2003 *2
Raspunsuri - Pagina 19
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Azi e soare si vom avea 17 grade! Sa va spun ca incep sa imi revin? Mai ales ca e prima miercuri din ianuarie incoace cand cartea de genetica e in biblioteca...am predat sambata ultimul test, astept rezultatul si apoi calificativul final. Nici nu imi vine sa cred ca am terminat un curs de facultate in suedeza/engleza. La inceput aveam impresia ca nu voi fi capabila, ca e prea greu....anka, sunt locuri pe unde nu poti ajunge fara masina. De ex. cum am fost noi vara trecuta in Norvegia, nu ai ce face cu avionul . Ca ala te lasa la Oslo si tu de acolo trebuie sa iei masina sa mergi sa vezi fiordurile si sa te cateri pe munti. Nu cu masina, desigur...dar ai nevoie de ea sa ajungi pana acolo. Si apoi un tur prin Europa iar nu poti sa-l faci cu avionul, numai daca vrei sa stai in capitale. Dar farmecul e tocmai localitatile mici, drumul(ca nu intotdeauna alegi autostrazile), te poti opri oriunde sa vezi locuri care iti plac. Sa iti spun cat e de minunat sa mergi cu masina prin Elvetia? Sa vezi apa aceea de o culoare pe care altundeva nu o vezi? Sa vezi vacutele Milka pascand pe pasuni? Si sa te opresti sa respiri aerul acela unic? Sau sa urci pe muntii Norvegiei si sa vezi fiordurile de sus? Ooof, nici o imagine din avion nu se compara cu astea, iti spun eu...caci am fost si cu avioane atunci cand nu am avut cum ajunge cu masina la destinatie. Dar daca se poate merge cu masina, noi nu luam avionul. Noi circulam cu masina pirn Europa de vreo...6 ani, vara de vara, iarna de iarna, cu copiii dupa noi. E minunat, atat iti pot spune. |
Laura B spune:
Vik, de cand astept cuminte sa te revad Nu ai gresit sigur subiectul, fetele tot intrebau de tine…
Capitolul original la care am fost eu cu Diana cu ani in urma (copilasi de martie-aprilie 2003) a disparut de mult, iar cand am vazut grupul “Nazdravanilor din 2003” am intrebat repejor daca putem veni si noi. Fetele ne-au primit cu bratele deschise, ne simtim si noi “acasa” aici cu voi.
Baby sister din poze e Sophia Ioana, multumim frumos de laude. Deja e fetita mare, are aproape 7 luni, acum cateva zile s-a tarat singurica din mijlocul sufrageriei pana aproape de bucatarie (banuiesc ca vroia sa-si prepare un latic, ca mam-sa era ocupata cu programul de seara al lui Diana, iar tac-su citea concentrat ziarele pe net ).
Am citit de “batranelul cu barba alba”, ce sa zic, ma doare sufletul numai cand ma gandesc la el si la tine.
Astept pozele tale, cand ai timp sa le pui
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
vikinga spune:
citat din mesajul lui mihaela_sgata, ma duc la alergat...v-am spus ca m-am apucat de alergat in fiecare seara prin padure? Azi ma insoteste Silvia, i-a luat si echipament si deja ma asteapta... |
vikinga spune:
citat din mesajul lui ankalaura SCOALA e un real succes! In prima zi am dus-o toti, dar am ramas cu ea eu si Erika, tati trebuia sa ajunga la curs. A fost nerabdatoare pana ne-a preluat profesoara, sa tot fi durat cam 20 de minute,... dar i-a placut sa descopere lucrarile copiilor, care erau expuse pe toate holurile. I-a placut in mod deosebit un proiect despre case, unde copii de 5-6 ani lucrasera tot felul de locuinte, de la castel medieval pana la igloo si cort de indieni... foarte foarte ingenioase toate lucrarile. Si i-au mai placut niste masti, grozave si alea.Profesoara mi-a placut, e quebecoasa - mai erau si profesoare de diverse alte natii, la alte clase.Nu mai sunt romani la ea in clasa, dar e o fetita la clasa a 2-a. Profesoara a chemat-o si pe fetita asta, i-a facut cunostinta cu ea si a responsabilizat-o sa se ocupe de fie-mea pana se acomodeaza.Totul a decurs insa excelent si seara cand m-am dus sa o iau (la 4 si 15) era toata un zambet, rosie in obraji si fericita, si nu mai nimerea sa imi povesteasca despre ziua ei cea grozava, si despre ce fericire ca se va mai duce si maine si poimaine si in fiecare zi! In prima zi a avut pachet de acasa (Doamne cat am cautat o cutie de mancare - boite a lunch carevasazica....). Dar de a doua zi a mancat cu toti copiii, ca am trimis imediat hartiile necesare - au gustare dimineata si masa de pranz pe la 1 parca, sau 12.30, nici nu m-am uitat exact...In afara de ce lucreaza cu profesoara (franceza, matematica...) au profesor dedicat pentru muzica, sport, etc... La muzica fac si note muzicale, nu doar lalaiala si tralala. Inca nu am orarul pe zile, deci nu prea stiu inca ce fac.A doua mare fericire a fost mersul cu autobuzul cel galben! Ca in filme nene! Dimineata a dus-o Ovidiu, stiam ora la care vine, stiam si intersectia, dar nu stiam pe care colt din intersectie opreste autobuzul ei (ca sunt mai multe, si nu scrie pe ele care de la ce scoala e... probabil ca scrie la inceputul scolii, dar cum traseul asta e de un an, ... adica asta cred, nu stiu sigur...).Seara a fost si mai aventuros, ca m-am dus sa o iau eu, stiam numai intersectia, dar nu stiam nici ora si nici coltul. Si eram si cu Erika in brate, caruciorul il uitasem in portbagaj si masina nu era acasa si dupa ce am fugit de pe un colt pe altul dupa doua autobuze, pe al treilea l-am nimerit, dupa 25 de minute de asteptare... Deci e super! Profesoara imi place, ii vorbeste si in engleza uneori, desi nu ar trebui, teoretic, dar a spus ca vrea sa o faca sa se simta bine in primele zile, si nu "alien", ca ceilalti copii vorbesc foarte bine franceza, desi in septembrie nu stia nici unul nici un cuvintel...M-am simtit tare bine sa vad cat de preocupati sunt de copii, cat de mult se zambeste, cat de protector se poarta cu toti, ce frumos e primit parintele si cu cate deschidere, efectiv te simti primit cu bratele deschise, si inca o data am suferit in sinea mea amintindu-mi acreala si 'superioritatea' (aproape a) tuturor din gradinitele romanesti, de la femeie de serviciu pana la director, mersul cu "sarumana" si flitul major pe care il primeam de cele mai multe ori...Ma bucur ca startul a fost grozav! Azi dimineata s-a trezit singura, devreme, si pe la 6 jumate a venit la noi, cu "textul" pregatit... Mami, nu am venit aici ca sa dorm cu tine, ci sa iti spun ca s-a facut ziua, si sa nu se faca tarziu si sa ratez mersul la scoala..." |
vikinga spune:
citat din mesajul lui ciuf salutare. Sunt si eu o mamica ratacita a unui baiat nascut in nov. 2003. Sper sa fi nimerit locul potrivit. Nu vad nici o mamica din grupul nostru. Mai caut.Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori veselewww.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea |
vikinga spune:
N-am reusit sa citesc tot, pai io de un' sa stiu ca v-ati pus la atita scris:), inca nu ma obisnuiesc cu noul ritm, da' tre sa-mi reintre in reflex sa intru la cafea aici, ehei asa ca pe vremuri:)!Laura te pup cu mare drag, pozele sunt aici:http://family.webshots.com/photo/2848367140052671654WfdZVgsunt si cu Cooper, batrinelul alb si slabanog linga Letizia, uhhh...macar si pt atita lucru, ma bucur ca transfuzia de singe i-a mai prelungit batrinetea, sa-l vad la piciorusele letiziei care ridea si il ciugulea si el statea ca de obicei, fericit si in largul lui linga copii:) e jumate pe jos jumate in pat, pozitia lui preferata cind stam pe canapea si rontaim prostioare:)Ma bucur enorm de progresele Dienutei si DAAA ma bucur ca face prostioare la scoala, asa e normal, copiii tre sa ne faca sa mai si rosim, lol:), dar bine ca le face! Bine ca momentele alea grele cind totul atirna de un fir de ata is apuse. Asa ca numai spre viitoar sa ne uitam cu mare incredere, cu prostioarele obligatorii cu tot. ..asa o constructie gramaticala alambicata si timpitica oare de la ce mi se trage: de la germana invata, romana uitata, m-o fi batut soarele primavaratec in cap ori e clar timpul de nani:)?! pe bune germana asta sterge tot in cale, ma observ ca usor ajung un fel de mutant, ma minunez si eu de ce-mi iese cind scriu ori vb cu mama, accentul meu romanesc ba chiar moldovenesc nu-i stricat deloc dar pur si simplu ordinea predicat, subiect alea alea...is varza si asta des in ultimul timpDin pacate am scapat discutiile despre limba, germana pomenita pe aici, germania lui ciuf(mi-ar placea sa te am vecina), despre emigrat si joburi. Ei dar asa ma invat minte si vin aici zilnic.Ne-am tot pozat pe linga copcaul de liliac din gradina si rododendrumul care a inflorit acum, e Nadja mea tare fericita cu explozia mov din gradina! E inca total indragostita de culoarea asta, totul tre sa fie mov la ea.miine citesc restul.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
cristinamh spune:
fac si lista... dar ma jutati va rooog...?
un mail la chornoiu(at)gmail.com, care sa contina asa:
ID DC - nume copil 1(data nasterii), nume copil 2(data nasterii), nume copil 3(data nasterii), tara de resedinta.
m-as fi apucat, da' chiar nu am timp sa iau din nou tot la mana.
asa, acum sa revin la subiect. Laura, tinem pumnii, sa nu uitati nimic acasa. si daca acum aveti o lista cu cele necesare, o veti completa apoi cu ceea ce mai era nevoie, sau taiati cele inutile, iar data viitoare va fi si mai bine. iar peste 2 dati si mai si
eu am "probleme" cu andrei... aseara s-a pus pe plans in cada, ca s- terminat gradinita, ca el vrea inapoi la prietenii lui... nu ca n-ar vrea la scoala... dar isi vrea prietenii...
ca...
... nu poti sa ma duci la scoala lui rares? >e prea departe, jumatate de oras
... dupa ce imi fac temele ma lasi sa ma duc pe la gradi? >of, de-om mai avea timp, dam si pe-acolo!
... pot sa-l sun in fiecare zi pe rares? >in limita minutelor din abonament
... cum mai vorbesc eu cu dariuca mea? > pe mail, de-aia s-a inventat.
probleme grave... am stabilit sa plangem doar acasa, ca ieri s-a pus pe plans si pe drum, cand l-a luat de la gradi... mi l-a dat tati la tf sa-l linistesc.
si sa inchei cu fisa aia standard, in care copilul meu ee incadrat in casute bifate.
adaptarea la regimul gradinitei> usor (pai da, ca doamna n-a facut grupa mica cu el, sa vada cele 3 luni de chin)
participarea la programul din gradinita> activ (mai era foarte, da' na...)
angajarea copilului in activitatea desfasurata in gradinita> stabila (aici n-am priceput!)
in activitatea de miscare (jocuri, educatie fizica) se manifesta> dinamic (iarasi, nu foarte...)
capacitatea de concentrare a atentiei in activitatea instructiv educativa> buna (nu foarte, da' ce sa-i faci, se vaita ca uneori e plicitisitor )
nivelul dezvoltarii intelectuale> FB
copilul se exprima verbal> cu relativa usurinta (aici e aiurea, ca mai sunt doua trepte deasupra, dar nimic dedesubt, la care sa se raporteze...)
in cursul activitatii de gradinita oboseala se instaleaza > relativ repede (oboseala sau isi pierde puterea de concentrare? )
copilul se intimideaza> relativ usor (emotiv, ce sa-i faci...)
mai avem apoi sociabil, neagresiv, cu frecventa foarte buna.
si ni se recomanda sa mergem la scoala, sa-l incurajam sa-si invinga timiditatea si sa-si valorifice posibilitatile intelectuale.
hehe, si am primit si fisa medicala... in care noroc ca am racit de 2 ori, si am facut varicela, ca sa scrie ceva , altfel nu e completat mai nimic pe-acolo.
gata, va las, ma duc la facut bagaje, ca plec la tara. nu mai rezist un we cu ei in buc.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
mihaela_s spune:
laura B, ce frumoasa e bebelina ta, grasutza si cu niste ochi mortali! Ati facut progrese la inot, sa o tineti tot asa!
Cutia de bagaje trebuie sa fie TOLE , asta e suedeza 100%. Petrecere frumoasa we viitor, sunt sigura ca va fi bine. Sa pui si poze cand va intoarceti. Eu am sa scriu despre calatorie pe blogul de calatorii, ca de obicei(acela cu calatorul de la semnatura).
Deci si Diana cu petshops! Si Silvia se mai joaca pe computer pe site-ul lor. Ea adoptase un animal la VOP's dar a uitat login-ul si nu mai avem parola de intrare...
vik, bine ai revenit! Mai dar esti asa o mamica sexi de 3 copii! Eu nu fac sport neaparat ca sa slabesc, desi ar trebui sa dau jos asa vreo 4-5 kg sa ma simt silueta(am cam pus in iarna asta in concediul din Egipt, cu mancarea aceea excelenta de la all inclusive ) ci mai mult ca nu am mai facut miscare de multa vreme si simt. Nu am mai fugit de cateva zile ca am fost acum doua saptamani la un aerobic, "zumba dance" si m-au durut genunchii apoi vreo 5 zile...dar ieri am luat si eu si Ovi bicicletele, Silvia rolele(Diana tocmai ce biciclise acasa de la o prietena vreo 5 km si nu mai avea chef) si am mers prin imprejurimi. Silvia s-a tinut viteaza cu rolele dupa noi, bine nici noi nu am mers tare...dar am stat vreo ora afara si ei i s-a parut cool de tot . Wow, voi mergeti la surf, bravo!
Noi azi am incercat marea la plaja putin dara apa era rece de tot...mai bine era in curtea noastra ca e mai ferita de vant, iar la soare a fost chiar cald. Silvia a fost la un party aici in vecini, o vedeam din curte cum sarea trambulina si cum papagalicea pe suedeza cu copiii . si ma bucur ca Cooper e mai bine...
cris, nu prea stiu ce sfat sa iti dau pentru Andrei, ca nu am baiat....dar eu cred ca l-as lasa sa planga, e mai sensibil si are nevoie de manifestarea asta. Ai sa vezi ca va incepe scoala si dupa o vreme va uita...si Silvia mereu voia la colegii de camin inapoi, dar dupa 2-3 luni si-a gasit noi prietene si a uitat de restul...chiar ne-am intalnit in iarna la piscina cu o fosta colega de camin si Silvia n-a vrut cu ea...
carmen, ce frumos au petrecut copiii! Bravo! Mi-ai facut pofta cu tortul desi abia duminica am mancat, asa ca azi am cumparat unul cu fructe .
Eu am racit nu ca tot omul iarna...la fel ca Silvia. Ea a fost racita la inceputul saptamanii si acum m-a prins pe mine. Ma tin pe picioare cu panodil ca altfel nu sunt tare bine...dar tot nu m-am rabdat azi sa mergem pana la mare...
Noi mai avem 2 saptamani si plecam in concediu...de fapt de ieri.... Abia astept!
We frumos mai departe la toata lumea!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
danat spune:
Abia am reusit sa citesc din urma ce ati mai scris. Ma bucur ca au mai reaparut din noile fete si am mai aflat noutati.
LauraB in primul rand felicitari pt performantele campioanei la innot e foarte dulce bebica ta, as minca fiecare centimetru din ea...noroc ca sunteti la distanta Mi-au placut tare mult pozele de la piscina si mi-au facut foarte bine
(si bineinteles pofta de piscina, asa ca maine ne-am propus ca vom face prima tura pe anul asta de innot in piscina descoperita - avem soare si cald!!!)
Petrecere frumoasa si drum bun in excursie!
Liliacule ma bucur ca ai aparut din nou, si mi-a placut ce ai mai povestit despre Andra. Raducul tau ce mai face?
Ankalaura super ca e super cu scoala ! Nici nu trebuia sa fie altfel.
Mihaela sanatate multa tie si Silviei! Stiu cum e sa racesti in extra-sezon, si eu am fost acum vreo luna racita si am tras-o cam mult pina m-a lasat, ca tare frica mi-era sa nu ajung iar la sinuzita
Cristina lasa-l sa se manifeste cum simte el. Stii si tu ca tot felul de trairi din astea intense trebuie traite, experimentate, ca sa ne maturizam. Daca si le inabuse, cine stie cand ii vor iesi pe dinafara si nu e sanatos.
Carmen ma bucur ca v-a iesit super petrecerea ad-hoc, asa lucruri sunt nemaipomenite si memorabile! Ce ati mai facut cu proiectul plecarea? Inteleg ca nu se intrevede ceva in urmatoarea jumatate de an (dupa cum povestesti despre planurle de viitor).
Vikinga e frumos la voi in gradina si voi sunteti toti niste frumosi. Wunderbar! Pacat ca nu va am pe niciuna mai aproape sa am si eu cu cine conversa mai activ germana...aici majoritatea prietenelor pe care le am sunt romance.
Si noi am vizitat nordul Germaniei acum vreo 3 ani, in zona Hamburg, bremen, Lüneburg, Lauenburg, Lübeck. Doamne ce mult mi-a placut zona asta... Am vazut si niste statiuni si o plaja care ne-au placut mult, Travemünde si Trimmendorfer Strand se numeau.
Va pupam!
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
liliac1 spune:
Seara buna si de la noi
Laura m-au inebunit pozicile voastre de la bazin. Pupam dulcic pe Sophia pe crestetul ei de fetita frumoasa cu ochii albastri ca marea
Ce-mi place chestia asta cu inotul si mi-e ciuda de mor si-mi vine sa-mi rod unghiile si de la maini si de la picioare ca la noi "nu se exista" asa ceva Fir-ar ea de treaba, de multe ori parca as trai in evul mediu comparativ cu restul lumii.
Bafta la facut bagajele si daca de data asta va iese treaba buna cu excursiile atunci sa o tineti tot intr-un drum ca tare mai este relaxant...
Ma cris, l-ai luat si tu pe Andrei cu abureli de-alea de "sa vezi la scoala ce gasca de smecheri o sa fiti voi baietii si ce de-a fete frumoase o sa intalniti, nu mucoase de-astea de gradi ...si ce de-a chestii fantastice o sa se intample acolo mai ales ca sunteti mai mari de-acum..." bla-bla-uri de-astea de copii mari Poate functioneste treaba.
Cat despre fisa cu pricina...mie mi se pare ok. Adica tie ce nu-ti place? Ca este mai sensibil??? F bine! Cine stie ce filosof zace-n el Hai ca este un baiat de exceptie...
vikinga am voie sa fiu invidioasa pe silueta ta? Zici ca ai 3 copii? Si cea mica are doar 5 luni?? Pai se poate sa arati asa de bine dupa ce acum 5 luni erai cu burtica? Ha? Pai eu de ce nu-s asa dupa 7 luni jumate??
Oricum, sunteti niste frumosi cu totii inclusiv catelul caruia ii dorim sanatate.
Aaa, si aia din poze este gradina voastra?? Hai ca ne-ai mintit si nicidecum nu stati in jermanica...ci direct in paradis . Totul e la superlativ.
Si la mine este frumos de la balcon. Se vede ghena de gunoi
danat dar poti sa scrii si la noi la subiect traducerea in gemana asa de antrenament
Mai, dar intra si tu pe forumuri austriece, fa-te "utila" pe-acolo si gasesti cateceva de spus natiei...si uite-asa faci antrenament. Nici nu trebuie sa stie aia ca de fapt nu esti o vorbitoare fluenta Iar in spatele monitorului ai timp si sa te gandesti.
Poate nu-i cea mai grozava idee ca nu stiu cat de corect se scrie pe astfel de forumuri...dar totusi, poate merge asa ca exercitiu.
Aia nu scriu despre copiii lor? Nu se sfatuiesc?? Zic si io...
Mai, Raducanu meu e banditzoi si deocamdata e la statutul de , busileala, luat podeaua cu asalt...direct in nas, lingem papucii, stam in 4 labe si dam din popon inainte si-napoi iar leit-motivul lui e "ta-ta-ta-ta". Io-s pe post de mmmmmm si tztztztz...Se topeste cand o vede pe sor'sa si cred ca peste zi isi mai aminteste de ea ca o mai striga asa bebeluseste: "aaaaa-deaaaaaaa" si io il duc sa-i arat o poza de-a Andrei. Stiu, sunt o mama rea...dar ce sa fac daca Andra prefera sa stea cu "prietenii ei" si nicidecum cu ma-sa si cu frate-su?! tat-su nici nu intra in schema
In we Andra nici nu concepe sa vina sa stea acasa. Aici mai sunt restrictii, o mai las balta ca urla alalaltul, mai revin dupa ce-l potolesc...am 2 sori in casa si gravitez si eu cum pot. La maica-mea ea este buricul universului si tare-i mai place.
Cam asta e la noi.
Distractie la maxim
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri