Nazdravani de prin 2003 *2
Raspunsuri - Pagina 18
l_carmen2003 spune:
Liliana, ce frumos, prima intalnire a copiilor! Noi abia in august ne vom intalni, parintii, sa vedem ce uniforma etc... Cunosc cativa dintre parinti, nu sunt ghiulati insa am auzit de la cativa ca au niste pretentii de la tzancii astia mici... performanta! Auzi la ei, in clasa intai performanta. JOACA! Deci probabil ma voi confrunta si eu cu asa ceva... dar macar noi astia cativa are ne cunoastem mai bine gandim cam la fel si sper sa facem front comun si sa lasam copiii sa se bucure si de copilarie...
Pe 3 iulie are examen la Cambridge, Starters avansati, examen adevarat, nu are voie sa se miste, sa vorbeasca, sa scape creionul pe jos sas e ridice etc... Aiurea, si stiu asta, e ca ex e pentru copii intre 7-12 ani, si... Alex pe 3 iulie nu are nici 6 ani si 11 luni... Nu stiu daca la celelalte grupe sunt copii mai mici ca el care sa dea ex anul asta dar vom vedea...
Asadar sarbatorim participarea la primul lui ex si intrarea oficial in vacanta de vara!
Succes tuturor puiutilor nostri si banui ca asta e clubul mamicilor ...
cristinamh spune:
pe mine asta cu sedinta cand nici n-a inceput scoala ma uimeste, zau asa... pentru ca nu-i vad rostul acum...
iar la specimene cu bani, las ca mi s-a luat la iris la gradi, contributiile cresc ametitor... acum voia comitetul de parinti sa strangem 50 ron pt cadouri. mai nene, 50 de ron, x30 parinti... nu zic, ca domnisoara merita, si la cat i se taie salariul acum, ii prinde si ei bine. dar mai sunt oameni pt care banii astia inseamna ceva...
iar gestul poate fi simbolic, nu trb sa ne spargem acum in figuri.
eu am zis pas, am luat florile si gata.
apropo, buchetele de ieri 1, 2, 3, pe cele de azi acum le fac.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
buli spune:
faine buchetele, Cristina!
noi sintem la categoria "nu vreau la scoala pentru ca o sa fie greu si n-o sa ma descurc" si "cind ma mai joc eu?"
asta din cauza ca vreo citeva persoane au inceput sa-i spuna in iarna "aaa, la toamna mergi la scoala, vai ce la treaba ai sa ai ... gata cu distractia" etc etc.
acu am procedat la reeducarea limbajului persoanelor respective si la lamurirea copilului ca n-o sa-i fie greu.
asa ca-s un pic stresata de chestia asta.
eu sint sigura ca se va descurca f usor, dar mi-e ciuda ca in loc sa mearga cu bucurie, merge cu stringeri de inima.
imi place ca la gradi vor avea program fain in luna iunie. petrecere (doar ei, copiii) serbare si excursie de o zi.
fiind gradi particulara nu s-a pus niciodata problema de cadouri. doar un buchet de flori, cumparat de placere si atit.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
liliac1 spune:
Cris sunt superbe buchetele Tu ai o gramada de talente ascunse. Ori ti-ai gresit vocatia..ori abia esti pe cale sa te redescoperi. Dar sincera sa fiu...trebuie sa faci ceva in directia asta... un mic biznis... Mai ales ca se vede si ca-ti place.
Cu sedinta INAINTE de a incepe scoala a fost cam asa: lumea pe timpul verii pleaca in concedii. Unii in iunie, altii in iulie si altii in august. Ei, in septembrie pe 15 trebuie sa ne prezentam frumos imbracati. Daca nu s-ar fi facut sedinta n-am fi avut de unde sa ne informam care-i culoarea si modelul clasei (fiecare clasa isi alege modelul, nu este impusa decat culoarea) sau putem sa avem surpriza sa nu fie timp de executat. Apoi, ne-a dat o lista de rechizite. Ei, eu una nu mi-as permite sa iau lista si sa ma duc intr-o zi sa le iau pe TOATE. Iau luna asta 2-3, luna viitoare iar vreo 2-3. Asta e.
Sincera sa fiu chiar am apreciat lucrul asta.
Cu sedinta "sa se cunoasca copiii" de fapt e o modalitate de a-i introduce in lumea scolii...dar nu asa dintr-o data, pe data de 15 septembrie, in uniforme, la careul din curtea scolii. Sa vina inainte, fara niciun fel de reguli impuse, sa-si cunoasca Doamna, sa isi cunoasca viitorii colegi...iar in felul asta sa dispara oarecum acea teama de scoala.
Exact cum zice si buli si noua ne este teama de ce va urma.
buli pe noi chiar ne-a asigurat Doamna ca primii 2 ani vor include si JOACA. Ne-a explicat ceva cu 15 minute ori pe zi, ori intre lectii vor avea activitati sub forma de joaca, dar tampitica de mine s-a inecat exact atunci si m-a luat o tuse nenorocita de-a trebuit sa ies sa beau o gura de apa .
Parerea mea este ca vara asta il puteti motiva din punctul asta de vedere si am convingerea ca va reusi sa priveasca scoala ca pe ceva firesc.
Oooo, Carmen, bineinteles ca stiam ca dati Cambridge-ul si ne pregatim de tinut pumnii sa nu se foiasca Alex si sa iasa totul perfect...dar in mintea mea obosita n-am facut conexiunea tort+examen=love . Asa eveniment are tot dreptul sa fie sarbatorit cum se cuvine, normal!!
Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
D'ale Andrei
Vremuri
buli spune:
carmen, cum a fost la petrecere?
ati dovedit tortul?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
l_carmen2003 spune:
Prezent, Buna dimineata!...
Da Anca, au dovedit tortul si au fost si foarte fericiti caci i-am lasat sa se joace cat au vrut si pe unde au vrut... Am avut si o miniserbare! au cantat, au dansat, au spus poezii! E drept ca petrecerea a inceput pe la ora 18,00 si pe la ora 21,00 trageau parintii sa ii ia acasa... iar dragii de ei : nu, mai stau... unul a spus ca el doarme la Alex!!! Chiar a fost superb. I-am costumat - am un costum de pirat si unul de dinozaur - de fapt doua de pirat, dar doar unul complet, cu pantaloni si veston si cu de toate - si s-au imbracat pe rand. Au fost minunati copiii.
Despre tort, nu mai exista de aseara de la ora 20,00. Tot veneau si mai taiam o bucatica, le-a placut si-au impartit personajele pirati... am sa pun poze. Cel mai super e ca m-am cantarit dimineata si nu am pus nimic!!!!
Alex a fost cavaler si cum aveam doua surori gemene printre invitati, surorile unuia dintre colegii lui, mai mici, de 5 ani, le-a dat niste cadouri jucarii... nu spun ce fericire... pupaturi au plecat repede ca se certau care il iubeste mai mult... (Cris le-am spus ca e deja al altei printese si ca nu e disponibil!!!)
Asa ca am scapat fara pregatiri, fara sa imi pun problema unde mai pun cadourile ca nu mai am loc si fara sa ma stressez prea mult...
Si m-am si binedispus.
Ziua lui, pe 15 august, nu o vom sarbatori cu copii, fiindca vom fi plecati si unde vom fi, pe moment acolo o vom marca corespunzator... iar de Sf Mihail si Gavril am sa il sarbatoresc cu colegii de scoala... si cred ca e ok am scapat basma curata! mult mai usor decat anul trecut.
Liliana, eu am emotii mai mari decat el pt iulie... sper sa nu i le transmit. Alex pare sa semene cu mine, mai relaxat, eu intram cu mult curaj, ce-o fi o fi... dar intre timp normal ca m-am stressat...
Va pup si weekend placut!
PS Paulaaaaaaaaaaa! Iulianaaaaaaaa! Yaeeeeeel! Vikingaaaaaaaaa!
cristinamh spune:
la noi e azi ultima zi de gradi. sapt viitoare gata, nu-l mai duc. a luat tati fisa medicala, caracterizarea, trb sa ma duc si eu cu ele la scoala, sa terminam cu dosarul... am vaga idee ca trb si adeverinta medicala cu apt pt scoala, deci alt drum, alta distractie la pediatru...
la examene nu stiu daca o sa reusesc sa-i invat ca, oricat ar fi examenul de important, nu e chestie de viata si de moarte. daca te pregatesti si dai tot ce poti, e ok.
ma uit si la piticul asta, cate emotii a avut la serbare... sper ca nu-mi racesc gura de pomana, dar i-am zis ca, si daca se incurca, si daca nu, eu tot la fel de mult il iubesc. e important ca a facut 2 pasi in fata si a spus poezia.
cu scoala mi-a spus de-acum ca are emotii...
stiiti ce scrie in fisa lui psiho, de la doamna? ca trebuie incurajat sa-si invinga timiditatea si sa-si exploateze potentialul. abia astept sa mi-o aduca tati, s-o studiez cu atentie...
dar copilul asta nu are incredere in el. iar asta ii va dauna foarte tare...
liliac, orientarea sigur mi-am gresit-o... acum sa vad ce descopar asta apropo de parintii care nu dau destula atentie la ceea ce vrea copilului... faceam si cand eram mica de-astea, da' io nu trebuia "sa-mi pierd timpul cu prostii", sa pun mana acolo, pe romana si matematica, ca la liceu asta se cere...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
Laura B spune:
Buna si de la noi!
Cristina, m-am uitat si eu la creatiile de 1 iunie ale nazdravanilor. Sunt foarte frumoase, si ma refer nu numai la realizare, dar mai ales la idei. Mi-au placut tare mult buchetele de flori facute de tine. Acusica vine si la noi sfarsitul scolii si ma gandesc ca poate tot asa, o sa le duc la fetele care au grija de Diana in scoala cate un buchet de flori si (poate) cate un gift card la Starbucks, ceva.
Am citit tot ce ati scris despre Viena, Paris,Roma, etc.- vise frumoase pentru noi, din pacate stim ca nu vom ajunge in curand la ele. Mi-ar place insa sa vad si fotografii cu locurile vizitate, cand reveniti din vacante..
Ne-am luat si noi inima in dinti si weekend-ul viitor, pentru prima data de la accident, o sa dormim doua nopti departe de casa. O sa stam in Olympia, capitala statului Washington, stat vecin la sud fata de Vancouver. O sa fie o incercare pentru noi, e important sa nu uitam nimic din echipamentul si consumabilele de care are nevoie Diana. Dar si daca ne descurcam, in vara asta vom face mai multe excursii scurte, sa compensam cat de cat lipsa unei vacante adevarate. Ca sa putem transporta totul, avem acum si o cutie pentru bagaje deja montata pe masina (portbagajul nu ne era suficient). Aaaa, cutia de bagaje e produsa in Suedia - m-am gandit fara sa vreau imediat la Mihaela cand am vazut.
Iarasi despre animale: ieri a descoperit sotul meu ca avem in gradinita din fata o… cartita! Peste noapte ne-au aparut vreo 5 musuroaie, si intre flori, si pe gazon. A citit el pe internet ca animalele astea sunt foarte sensibile la mirosuri, asa ca i-a turnat otet pe musuroaie. Aparent a functionat pentru ca nu au mai aparut altele- doar ca de-acum o sa trag o vreme cu ochiul la curtile vecinilor dupa cartita, dar si la florile mele, ca sper sa nu mi le fi ars otetul.
Mihaela, stim cum e cu petshop-ul… Avem deja o cutie mare plina cu animalute, casute, mini pet-uri, etc. Diana nu se poate juca ea cu obiectele, ne pune pe noi, adultii din jurul ei sa o facem. Noroc ca exista si jocuri pe calculator (inclusiv cu pet-shop). Mai nou insa, jocul preferat e de la Jumpstart (adventure based learning game, zic ei). Nu m-a lasat pana nu i-am facut membership, sper sa fi meritat.
Liliac, felicitari pentru rezultatele bune la engleza ale Andrei
Mie mi-e cam teama de report cardul care trebuie sa soseasca in urmatoarele saptamani de la scoala. Pe cat de buna e la matematica si stiinte, pe atat de rau sta cu engleza -cam pretentious numita “English Language Arts”-, in special la Journal, un fel de scriere si compunere simpla. Dar, e adevarat si ca fata mea pierde relativ mult timp de scoala din motive care nu tin de ea- bus-ul o ia mai repede cu jumatate de ora zilnic, are destul de multe programari la spital, e scoasa din ora zilnic cate o jumatate de ora ca sa fie schimbata, apoi fie laptop-ul scolii, fie mouse-ul de la scola ori cel de acasa sunt stricate (mouse-urile aste controlate cu gura sunt extreme de sensibile), etc.
Carmen, poti te rog sa-mi spui si mie cum ai reusit sa slabesti asa de mult. Si eu trebuie sa slabesc, am tot zis ca alaptez, dar acum ca fata are deja aproape 7 luni si cum oricum piept ii dau numai pe timpul noptii, nu mai am scuze. In plus ma simt grea, mare, obosesc repede, vreau sa intru in toate hainele mele!!! Cea mica e din ce in cemai mobila, acusica va trebui sa fac slalom dupa ea. La bazin am avut primele 4 sedinte, ieri am bagat prima data copiii cu capul in apa. www.flickr.com/photos/11882381@N02/sets/72157624073559893/" target="_blank">Aici e dovada
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
vikinga spune:
Laura!! Ce ma bucur ca te vad aici! Am zis ca am incurcat subiectul, si tu si Buli aici, ce frumos, acum ma bag la citit tot din urma si sper sa mai am asa surpirze frumoase!Si ce frumusete de bebelina ai! Acum o vad, nu vad la semnatura ta numele ei asa ca te intreb cum o cheama?Incarc poze acum cu puii mei, cu Leitzia de aproape 5 luni, Aldo cu parul lung, is curioasa ce zic fetele ce mi-l stiu de ani de zile cu parul scurt, acum are chef de plete rebele, parca-l vad cu o placa de surf in brate. Azi am iesit pe mare, a fost o zi superba, inca e rece dar tre sa ne bucuram cumva de soare. Miine ii imbrac cu costumele de neopren si ne facem un pic de cap, o sa aratam toti ca o familie de pinguini, numai ca Nadja diva mea vrea si rochita pe deasupra, lol o sa arate de milioane:))Merg la citit si incarcat poze.Pup toata gascaMai sigur n-am gresit subiectul?Am avut ciinele bolnav rau de tot, a fost cit pe ce sa moara si acum e asa si asa, are zile proaste rau de tot si zile mai bune, insa ne-am mai obisnuit cu ideea. Asta e, ciinii din pacate traiesc mai putin, stim toti asta dar totusi in asa momente tot greu e.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sasha.p Anka - stai asa, ca am obosit si noi dupa ritmul alert din capitolul anterior! Acum ne tragem sufletul! Chiar ca ai probleme cu mancarea ... Nu poti sa ii pui sandwhic-uri si sa manance la 3 jumate pranzul ? Ca i-ar fi si Elizei mai usor. Scoala la care tb sa mearga e mai departe de casa decat cea pe care o vroiati voi? Predarea e in lb engl sau in franceza? Daca e franceza cred ca o sa zapaciti fata cu trei limbi, dar asta este, tb sa invete.Noi incercam sa planuim o vacanta mai altfel pentru Sasha, adica un tur al Europei cu masina (ceea ce el nu a facut pana acum niciodata) si vroiam sa fac un itinerariu pe baza atractiilor turistice pentru copii, pe scurt, parcuri de distractie (inclusiv Disneyland). Daca aveti idei sau experiente proprii va rog sa ma ajutati.Dana - ziceai de un parc cu dinozauri langa Viena, ai o adresa de web/denumirea parcului sa vad si eu despre ce e vorba? Multumesc!Anca, mami de Sasha (Horia Alexandru) si Pupicel (Laura Iris);Nazdravani de august - septembrie 2003 |