Nazdravani de prin 2003 *2
Raspunsuri - Pagina 20
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liliac1vikinga, ciuf pe voi si pe nazdravanii vostri va "cunosc" tot de pe cand era Andra mea mica. Fiind mezina odiseei noastre, trageam cate un ochi la nazdravanii vostri. Deh, obsesii de tanara mama care avea nevoie ATUNCI de comparatii. Nici nu va inchipuiti cat de mult ma bucur ca acum ne-am intersectat drumurile |
vikinga spune:
citat din mesajul lui danatNu stiu mai fetelor, copilul asta al meu e atit de sociabil, dornic de comunicare si pozitiv, iubitor de soceitate, il vad si fata de colegii de gradi, e cel mai expansiv, deschis, vorbaretz, vesel, ii iubeste, se prosteste pt ei, uneopri mi-e ciuda ca e asa disponibil parca prea mereu pt ei. Alteori, imi pare bine ca e un om deschis, ceilalti mi se par cam constipati de mici. Desigur, ca o varianta buna e calea de mijloc, dar na, cum sa ii explici asta unui copil de 6 ani jumate? Si nu ar fi ca ii eplici, dar nu pricepe sensul exact...Voi mai discuta cu el, ii mai spun variante, nu stiu cum s-o mai iau sa il cobor cu picioarele pe pamint. Sa inteleaga ca lumea nu e compusa din oameni pozitivi gen cei din familie, si ca unii sunt chiar rau intentionati. El e asa increzator ca toti sunt buni ca el, ca si dupa ce ii face cineva un lucru rau, el tot nu e suparat pe acela, iarta foarte usor, e un omulet f f bun. Nu mai pot sa scriu..._Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie. www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel |
mihaela_s spune:
danat, ce frumos ca mergeti la piscina! Aici e prea rece vantul de asa ceva, dar dupa ce revenim din concediu, e numai bine...abia astept si eu, poate in we-uri sa mai prind cate o balaceala...
Mersi de urari, nu e o raceala puternica, Silviei i-a trecut in 3 zile, e fresh deja de vineri. Pe mine m-a luat ieri, mai nou de vreo 3-4 ani, ma simt tare rau la orice virus mic ce ma ataca...nu fac febra dar ma dor toate cele, ametesc, transpir...ooof!
vik, asa si eu...la 16 grade sunt la maneca scurta iar la 28 declar deja canicula. Mi-e groaza deja de luna ce o vom petrece in Ro si apoi in Franta si Italia...Cum spui si tu aici mereu e vant, oricand te poti racori la umbra .
liliana ce mi-a placut cum ai spus despre copii ca sunt doi sori in jurul carora gravitezi tu .
O zi frumoasa la toata lumea! Azi e ziua nationala a Suediei si mergem si noi la prieteni la un gratar! .
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
l_carmen2003 spune:
So, ieri am avut serbare, Mei am bocit! Sincer…
Cum a fost la serbare? Lung, frumos, ne-am bucurat de copiii nostri… ce repede a trecut timpul, cantau – de fapt Alex canta de mult – ‘suntem mari, suntem mari, in curand vom fi scolari…’ oh… ce frumosi copii. Ma uitam la fetite – normal, sunt mama de baietel – mi le amintesc de cand erau niste gagalici cu fundite in par si acum arata aproape domnisoare.
Fisa psiho-pedagogica o voi lua azi sau maine.
Copilul a cerut sa doarma la pranz la gardinita asa ca de azi va dormi… in ultima saptamana de gradinita… sa vedem daca va si dormi!
Cristina, nu stiu cat conteaza fisa asta in aprecierea copilului. Eu nu am vazut-o pe a lui Alex si nu stiu ce va scrie acolo. Ce stiu este ca ei se schimba foarte repede, fiecare saptamana inseamna o experienta noua si maturizarea copilului. Alex era foarte timid cu persoanele adulte mai in varsta si cu greu se apropia de ele. Politicos insa nu se apropia de ei. Ei bine vineri mi-a demonstrate ca s-a schimbat, a fost foarte deschis si chiar interesat de compania lor… A crescut…
Despre participarea la activitati, daca il intereseaza e foarte atent, daca nu, nu.
Ieri la serbare era un cantecel despre fetite si nu a vrut sa-l cante. Sau la partea cu serbarea in engleza de ieri, ce l-a interest l-a interesat, restul ba… Era plictisit… stia depsre ce e vorba si u il interesa...
La dans ce sa mai spun? Baieteii au dansat doar ce le-a palcut, la restul dansurilor au facut figuratie… Astia sunt baieteii. Ii iubim.
l_carmen2003 spune:
Laura, cum am facut de am slabit? pentru ca era foarte necesar. Eu fac de fapt parte din 'grupul de sustinere' - doar eu si mama - al sotului meu, care a fost nevoit sa tina o dieta si ca sa ii fie usor am tinut cu el. Rezultatele sunt super, in primul rand din punctul de vedere al analizelor, atat la mama cat si la sotul meu - eu nu am avut probleme cu analizele.
Daca vrei amanunte trimite-mi o adresa de mail si iti trimit dieta. Noi o avem de la un nutritionist foarte renumit din Bucuresti si nu e doar o dieta, e un stil de viata la un moment dat... Dupa 5 luni aproape de dieta nu mai concep sa mananc altfel.. Iar copilul mananca cu noi mai multe legume si fructe - bine, el mananaca sanatos! - a inceput sa aprecieze gratarul... Bine, pentru el gatesc normal dar nu imi e pofta...
cristinamh spune:
of, la fisa aia sunt doar dezamagita. speram sincer ca va fi ceva frumos, care sa caracterizeze copilul, nu sa-l incadreze in 10 patratele, care nu spun mai nimic despre ce stie, ce ii place, ce abilitati nu sunt inca dezvoltate, ce obiective a atins la finalul gradinitei...
adica... O1: trebuie sa cunoasca despartirea in silabe... stie sau nu
?!
asa, am vazut niste patratele bifate (btw, era bifat trei ani de gradi, si are 4), fara prea mare relevanta. adica inca o chestie pe care o facem ca sa o facem...
ma indoiesc ca o fisa de genul ala poate spune prea mult invatatoarei... si atunci ma intreb de ce naiba ne mai pierdem timpul cu ele.
sa ma mai intreb ce naiba se va scrie in caietele alea de portofoliu, cu care copilul pleaca de la grupa mare? si pentru care am dat deja 5 lei in avans...? desi legea nu e aprobata inca? dar se tiparesc?
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului
ankalaura spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Carmen, anka, multumesc de tipsuri. Noi nu prea suntem adeptii ghidurilor, ne place sa stam si sa vedem singuri, sa descoperim chestii...dar la o adica daca e asa nasol cu cozile, facem compromisul. fii alaturi de Mihaita vorbe de copil... Hobby www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor calator de profesie |
Apai nu te obliga nimeni sa mergi cu ghidul. Noi n-am mers cu ghidul pentru ca intalnirea era peste vreo ora juma' si n-aveam ce sa vedem in gradini in timpul asta, ca era iarna.
Ideea era ca dai 4 euro in plus la bilet si nu stai la coada la bilete, iar daca mergeti relativ devreme (adica si 11 e inca devreme...) coada de la intrare e mai mica.
ankalaura spune:
Mai CRIS, fisa aia chiar e jenanta si ai dreptate ca esti dezamagita, insa n-ai ce sa faci decat sa o ignori. O sa te saturi de chestii de-astea facute la misto, numai ca sa fie facute, ce sa ii faci? Ca educatorul cica nu e platit sa faca si pe psihologul.
Anyay, cu temele... E greu nene, greu zau! Ma gandesc cu groaza ce ne-am fi facut in Romania, unde sunt MAI MULTE teme
Eliza nu are teme oficiale, dar ii dau eu acasa de lucru, avem nitel de recuperat (aici a intrat direct la sfarsitul clasi 1, iar ea nu stie sa scrie, am vrut sa evitam confuzia intre mai multe limbi, ...)
Deci vine la 16:40. Primul lucru, papam. Pana terminam se face 17:30.
La ora aia SUNT EU obosita, si mi-e greu sa ne apucam de lucru.
Dar ne apucam.
Acum merge bine, dar primele zile au fost un cosmar. Orice dar ORICE, era mai interesant decat a scrie ceva. Mieuneala, oboseala, lalaiala, ne mai aminteam ceva, ne mai intrerupeam pentru altceva, pierdeam timpul si decreta :E GREU!
Ne trebuia deci o strategie. Am structurat-o in trei minute si de ieri aplicam. Am facut o socoteala scurta pentru cat timp ne trebuie la cate pagini, calculate din totalul cartii. Ne-a dat 7 pagini minimum pentru fiecare zi. Mai mult de o ora cu tot cu lalaiala nu vreau sa o incarc. Asa ca am decis sa facem in trei reprize, 3 pagini plus pauza, inca 2 pagini plus pauza, si apoi iar doua pagini plus pauza.
Intre reprize facem un pacalici sau mai citim ceva despre mamuti - si-a adus o carte de la biblioteca.
de ieri a inceput sa functioneze
Pana ieri ma durea gura tot repetand "tine creionul de mai sus, nu apleca asa capul, stai dreapta, ia mana de pe foaie, nu mai ingroza liniile".... Ciocanitoare ce mai....
Astia aici nu se zbat prea tare cu pozitia in care tii creionul sau gradul de inclinare al caietului in raport cu linia bancii si varful capului calculat cu mediana transversala si unghiul COSINUS format intre barbie si degetul mare de la picior, cum e in romania.
Dar na, nici nu puteam sa o las sa scrie tinand creionul exact de varf si apasand de parca vroia sa ucida cu sange rece biata coala...
Una peste alta, e greu nene, ca e tarziu si suntem obositi, si de fapt cred ca mai greu imi e MIE cu temele, ea doar speculeaza, mi-e greu pentru ca fac asta printre vase de spalat, masa de strans sau de pus, cina de pregatit, samd...
Dar macar la scoala se duce cu placere. Temele de acasa nu ii plac, atata.
am fugit. A propos de mancare, trebuie sa ma apuc sa pregatesc macar un fel
cristinamh spune:
subiect nou
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153022
ingropata in hartii, revin cand mai iau aer.
anca, sa vezi cand o sa incepi si tu scoala!!
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului