*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (111)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

'Neata mamicutelor!

Legat de discutia cu alimentatia, pot spune ca nu mi-am pus mari probleme. Din nefericire, nu se mai gasesc produse la fel de sanatoase ca-n vremea copilariei noastre (ma refer la fructe si legume). Incerc sa ma mulez pe ce avem acum.
Restrictiile noastre alimentare sunt cele de bun simt, respectiv evitam cat se poate conservele, mezelurile, prajelile, cipsuri, bomboane. Spun cat se poate, pentru ca de pofta cumparam si din acestea. Inca de cand era David mic, alegeam si ce poftea (cipsuri, bomboane, sucuri), erau mereu puse la vedere, dar cu rugamintea de a lua cu moderatie...1-2 de pofta. In acest fel nici n-a tanjit dupa ele (si nu am acum un stres ca fiind singur afara, evadeaza intr-un chiosc direct la ce i s-a interzis).
Inca de mic i s-a spus ca nu sunt produse sanatoase, chiar daca sunt gustoase, ca trebuie sa le consumam cu moderatie, ca sucurile fac sete in loc sa ti-o curme si mai bine bea apa...ca fructele contim si ele zahar precum bomboanele, dar sunt si sanatoase si gustoase...si mereu le-a avut la indemana.
De exemplu, i se facea pofta, gusta 2-3 cipsuri si o bomboana, dupa care se ducea la castronul cu mere si-si infigea dintii cu pofta in unul.
Acelasi lucru il voi face si cu Luca. Faptul ca nu va gasi produsele deloc in casa, nu inseamna ca-l voi proteja. Cum zicea si Dandusa, macar cand primim o vizita si tot cumparam...sau cand suntem noi invitati. Probabil sunteti total contra Mc'ului. Ei bine, noi luam si de acolo (pt David momentan...nu si pt Luca) o data la saptamani bune. Vor creste si vor fi invitati la petreceri pt copilasi organizate la Mc'. Nu-i vom putea feri. Dar putem crea o moderatie. La fel, pot consuma diverse produse interzise de noi cand merg ei in vizite la prietenii lor. Cand cresc, ajung sa ne ascunda....daca acasa e interdictie totala.

Va pup si va doresc un sfarsit de saptamana linistit!

poze aniversare 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

amalia,doamne cat de frumos te exprimi si povestesti de fiecare data, e o placere sa te citesc...emani numai energie pozitiva intotdeauna!!!sunt de acord cu fiecare litera pe care ai scris-o in mesajul anterior...TRAIASCA ECHILIBRUL,MODERATIA IN TOATE ASPECTELE VIETII, NU NUMAI ALIMENTATIE!VIVAA!

si te felicit pt credit,multa creativitate si suport sa iti "impodobesti" casuta visata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Prioritatea este cumpararea unui apartament si asta cat mai repede!.Nu-mi permit sa pierd un apartament bun ca pret si tot...pt. ca nu stiu daca voi mai gasi altul la fel curand.Pana in toamna trebuie sa vand un apartament si sa cumpar altul...nu e deloc usor .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

AMALIA felicitri pentru marea realizare..abia asteptam poze cu noua locatie atunci cand veti reusi. va pupam
MAV ne-au placut f f mult pozele si nu va zic decat sa va dea Dumnezeu muuulta sanatate va admir teribil
MIKY sa se pozitiveze
apa noi ben cam 5-6 l pe zi...nu am calculat nici saptamanal nici lunar..da cred ca se aduna
am facut o parte din analize au iesit ok..acum asteptam morfo si dt...uff

9+
mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
si de gugulanul Dimitrie Gabriel 12.11.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Amalia, Eli Doamne Ajuta!

Amalia si noi tot cam asa vom proceda cu Andrei. Pana acum nu a gustat nimic 'interzis', in casa luam f rar si afara l-am cam ferit de bonele cu chips-uri in mana. Ai mare dreptate, nu-i putem baga intr-un glob de sticla sa-i protejam de 'rele' (nu doar alimente) dar macar sa incercam sa le formam niste deprinderi sanatoase. Tare mult mi-a placut mesajul tau!

Eli, deja 9w, maine poimane ne spui culoarea caruciorului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

bertha, otiliav multumim de intrebare, suntem bine, sanatosi, doar ca nu prea am timp.Mai intru, citesc, dar parca e mai bine sa nu scriu, ca de multe ori, sunt sigura, ca as fi inteleasa gresit si decat sa dea lumea cu oua in mine, mai bine tac.De ceva vreme ma pregatesc pt un examen, care se apropie cu pasi repezi (pe 21 mai) si cand doarme david stau si invat, asa ca nu mai am timp de internet. Acum ceva vreme spuneam ca o sa incep o campanie importiva mancatului / hranitului copiilor in spatiu de joaca, asa ca dupa paste am inceput campania, dar era sa iau bataie si m-am potolit.Copilul meu are nevoie de o mama sanatoasa, nu de una batuta in parc de mamici / bone/ bunici revoltate.Stiam ca nu am voie sa impart fluturasi fara aprobarea primariei, dar m-am gandit ca nu se va intampla nimic rau daca impart in locul de joaca, doar ca am fost "parata" la body-guarzii din parc, iar acestia au venit si m-au luat la rost, iar mamicile "inocente" au sarit cu gura pe mine ca stric armonia din parc impunand reguli.Asa ca m-am gandit ca pt David e mai bine sa tac din gura, fiindca altfel o sa fie marginalizat de restul parintilor si va ajunge sa se joace singur pt ca eu nu am tacut.Deci...in Romania copii, majoritatea lor, nu au nici o sansa la o educatia alimentara sanatoasa, si nu numai. Legat de protest, eu ma duc.Nu ma afecteaza f mult financiar in varianta in care se discuta acum, dar ma duc pt ca daca toti / toate ne vom face de lucru luni si ne vom gasi scuze atunci nu avem de ce sa ne plangem pe viitor ca nu ne primim sau ca nu ne sunt respectate drepturile.

Am vazut poze cu burtuci frumoase de Otilia si Darling.

Andreyutza, felicitari pt fetita.

Bravegirl, felicitari pt baietel.

lauramiron, imi pare rau sa citesc de Cati, ca are astm.SAnatate multa si tie multa putere.

Bertha, bafta multa la analize si pt cum reusesti sa faci fata regimului alimentar al Ioanei si solicitarilor de tz.

Amalia, felicitari pt aprobarea creditului.Iti doresc sa va gasiti o casuta frumoasa repede, sa va mutati si sa va bucurati cat mai repede de ea.Iti dau pm.

multi pupici la toata lumea.

Mergi la inceput

Cherie, Eliza, Miki, Malinas multumesc mult!
Eli cum te mai simti? Dimitrie ce nazdravanii mai face? Mai ai poze recente cu el?

poze aniversare 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Gata, am scapat de analize, au executat-o in 3 minute, a plans cu suspine, dar mai mult de suparare, a trebuit imobilizata si sigur ca nu i-a placut. Asteptam rezultatele, in cateva zile cele obisnuite, in minim o sapt cele specifice alergiei. Multumim tuturor pt urari.

Miki, Doamne ajuta sa fie reusita incercarea!

Malinas, ma bucur mult ca ai scris, dar, in acelasi timp, ma intristeaza sa aflu ca ai ceva de spus, dar te abtii. Eu sprijin in totalitate ideea ta privind mancarea la locul de joaca, insa recunosc cinstit ca n-as avea nervi sa ma lupt cu morile de vant. Eu am incercat ceva mult mai practic, adica mai realizabil (ziceam eu in naivitatea mea) respectiv am rugat mame/bone/bunici sa nu mai scuipe/arunce cojile de seminte in nisipul copiilor, m-am inarmat cu pungulite de plastic, le-am dat sa aiba unde pune cojile...unele au percutat, altele s-au uitat urat, f putine s-au rusinat...in zilele urmatoare au luat-o de la capat.

Legat de alimentatie, sigur ca nu-i putem tine sub un clopot de sticla si am impresia de multe ori ca ne zbatem inutil, atata timp cat oricum cam tot ce cumparam din magazin e departe de a fi natural. Sigur ca trebuie sa minimizam riscurile si sa nu le dam posibilitatea sa se "intalneasca" la varsta asta cu alimente absolut nepotrivite cum sunt mezelurile sau dulciurile, cipsurile, sucurile etc. Pe termen lung, o educatie alimentara stricta e f buna pt sanatate, dar poate dauna psihic, in sensul ca pot ajunge sa constate ca ei sunt "altfel" decat ceilalti copii si asta poate sa-i faca sa sufere (cunosc un caz al unei fetite vegetariene care refuza sa mai mearga la petreceri ale colegilor pt ca parintii nu-i dau voie sa manance carne, iar colegii fac glume permanent pe seama ei). Cand ajung sa interactioneze cu copiii de varsta lor, isi doresc sa fie ca ei, sa manance ce mananca ei etc. Si asta e un motiv pt care consider ca nu trebuie exagerat cu limitele alimentare, bineinteles ca dupa varsta de 3-4 ani. Noi am mers pe principiul ca un cremwurst 1-2 ori/luna sau sunca pe pizza la 2 sapt sau cartofi prajiti cand si cand sau cipsuri de 2-3 ori/an nu dauneaza, si nu ii creeaza copilului senzatia ca tot ce vede la ceilalti copii lui ii e interzis dintr-un motiv pe care nu-l pricepe in mod corect. Noi am avut si noroc cu baiatul ca ne-a inteles, dar, exact cum spune si Amalia, l-am invatat ca putin din cand in cand se poate si rareori avem discutii. Repet, insa, copilul trebuie sa fie maricel cand "se intalneste" cu alimentele astea, adica daca le dam de la un an sa manance asa ceva, va fi greu sa-i limitam la 4-5 ani.

Ginye, Anca, voi ce mai faceti?

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Neata

Cami, tinem pumnii maine sa treaca cu bine interventia.

Bertha, multi ani fericiti impreuna, sa va iubiti toata viata si sa va bucurati de frumusetile rare.

Laura, ce rau imi pare de Caticul scump dar ea e fata puternica si in cativa ani nici n-o sa mai tineti minte diagnosticul.

Ami, felicitari pt credit si bafta multa sa gasiti casuta dorita

Miki, Doamne ajuta sa se prinda samburica si sa stea 9 luni cuminte la caldurica.

Andreyutza, felicitari pt fetita.

Noi de ieri am scapat de gips, ce usurareeee.

19+ si de David, barbatel iubit - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land

Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Neata!

Olivia slava Domnului ca ati scapat de gips cu bine! Multa sanatate si sa va ocoleasca problemele! Tu cum te mai simti? Multumesc frumos pentru urari!
Bertha ma bucur ca ati scapat cu bine de intepatura! Va tin pumnii sa aveti rezultate excelente la analize!
Cameliam multa bafta maine la interventie, sa va ajute Dumnezeu sa decurga totul bine! La ora 15 o sa fim cu gandul alaturi de voi!

poze aniversare 1 an

Mergi la inceput