Ce educatie au unele educatoare?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

scuzati-mi indrazneala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

studii educatoarele aici:
Bachelor plus 1 an de ECE ori Teacher's college.
deci nu dupa liceu, tup la catedra!

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

eu am sa ma retrag din aceasta discutie pt ca ,sincer, ne invartim in jurul cozii. uite care este concluzia mea:
- invatamant america- 4-5-6-7 copii in grupa,time-out,privarea de obiectul in cauza(consecinte),agresiuni fizice la adresa colegilor -exmatriculare- super tare,bravo educatoarelor de acolo,sunt super merituase (nu stiu ce pregatire profesionala au,dar ma indoiesc sa faca 5 ani de specializare ca noi + studii universitare);
- invatamant romania- 25-30 copii in grupa, stat pe scaunel,privarea de obiectul in cauza ( pedepse- hoo),agresiuni fizice la adresa colegilor- trebuie sa gaseasca solutii,ca doar de aia sunt acolo( ba nu,mai trebui sa-i stearga si la nas ,sa mearga si la toaleta si sa le dea sa manance) ce se tot plang atata- ce incapabile,sunt cu nervii,ce educatie or avea....( 5 ani de scoala normala + majoritatea studii superioare);
cam asa sta treaba fetelor,judecati si voi acum fiecare dupa cum l-o taia capul...
cand iti vine copilul acasa cu capul spart si batut , eu una m-as intreba ce masuri s-au luat pt a nu se mai intampla ...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

si inca ceva...sa nu mai vorbim de materialele didactice pe care le au in dotare...cu ajutorul carora trebuie sa-si desfasoare activitatile....ca trebuie sa faca din rahat bici (scuza-ti-mi expresia) si sa mai si pocneasca...iar daca cer cate o amarata de suma parintilor (care este optionala pt ca n-au voie sa faca asa ceva,nu stiu cine ar trebui sa doteze gradinitele,pt nimeni nu o face) sunt judecate si puse la zid mai rau decat infractorii, dar cu toate astea ...ele trebuie sa gaseasca solutii si sa asigure,in totalitate, educatia copiilor...ca doar de aia sunt puse acolo...
cam asa sta treaba in romania fetelor...
e ca si cand i-ai da unui medic un bisturiu si o pensa si ai avea pretentia sa opereze pe creier vreo 3 pacienti o data...apoi l-ai improsca cu noroi ca n-a avut aceleasi rezultate ca si colegul lui din state, care a operat un sg pacient cu super aparatura...
vi se pare echitabil?


materiale didactice? ce-s alea. eu am vazut hartie creponata, lipici, forfecute, acuarele...carti, jucarii, dar nu super multe sau de pe alta planeta. eu am mai multe acasa decat erau la gradi, iar jucarii le-am tot donat pentru toata gradinita.

sincer, nu inteleg ce sustii tu. faptul ca nu vor parintii sa va dea bani, faptul ca mergeti la scoala normala (ce e aia, facultate?) 5 ani, faptul ca soarele rasare la est...toate astea complotand contra voastra prin intermediul unor copii gen dl. goe va indreptatesc sa pedepsiti cu urlat la ei si smucit si palmuit sau altele mai rele? asta sustii tu? ca daca asta sustii, atunci io n-am ce contributie mareata sa aduc la subiect, nici nu as fi stat de vorba in primul rand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Bic, foarte bun subiectul .
Ma mir foarte tare ca lipsesc de aici mamicile care au tot umplut topice intregi (tare triste) la sectiunea Scoli, gradinite.

Vad ca, in general, lumea e multumita de educatoare.
Poate ca am avut noi ghinion, dar numai peste rele care urasc copiii am nimerit :(.


Educatoarea principala a fost aceeasi de la inceput pana la sfarsit, dar s-au tot schimbat ajutoarele ei.

La mare distanta fatza de toate educatoarele-ajutoare (si fatza de educatoarea principala), era o tipa studenta la Psihologie pe care copiii o iubeau, cu toate ca ii ameninta ca, daca sunt obraznici ii duce in pivnita, la sobolani .

Am colaborat foarte bine cu ea, parea ca intelege copiii si cam ce vor ei de la viata , dar mare mi-a fost mirarea cand mi-a spus o ingrijitoare ca "a zis domnisoara educatoare ca se mira ca o mama atat de draguta ca dumneavoastra are un copil asa de obraznic" .

Si, totusi, asemenea nivel aveau celelalte educatoare care s-au tot perindat in una din cele mai bune gradinite din sectorul in care locuim, incat, chiar si cu aceasta replica (plus azvarlitul la sobolani), am fost foaaarte multumiti de ea....


Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

de-ale educatoarei principale: cand m-am dus intr-o buna zi sa-mi iau copilul de la gradi, m-a intampinat educatoarea, foarte trista si doritoare sa avem o discutie.
Ce dorea sa-mi comunice?
Dorea sa-mi comunice ca baietelul meu, la 5 ani, nu stie culorile.
Poftim? zic eu distrata. Sunteti sigura ca despre micul Denizel e vorba?
Da, doamna! A facut o plansa la desen in care colorat soarele cu ROSU ( + + + [multe altele] :))).
Atunci a luat nastere prima mea polemica (destul de aprinsa ) cu un cadru didactic de-al lui fiu-mio. Si ma pot "lauda" ca am avut destule de atunci .


Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
materiale didactice? ce-s alea. eu am vazut hartie creponata, lipici, forfecute,


Scolile Montessori (mentionate de Bic) folosesc materiale didactice speciale (multe fabricate exclusiv in Italia si importate), vezi si www.montessoriequipment.com/default.asp" target="_blank">aici. Tocmai de aceea taxa anuala "de materiale" este in jur de 500$ (diferita de taxa de inscriere sau taxa lunara). Cu totul, costul anual (12 luni) al gradinitei poate fi aproximativ 10 mii $ (fara a include mesele zilnice).

E adevarat si ca metodele din US necesita un raport teacher/student mic, probabil mult mai mic decat cel obisnuit in Ro (30 de copii la un o educatoare ??!!).

Dar sunt de asemenea convins ca exista multe educatoare neprofesioniste si fara dragoste de copii. Daca gradinita ar costa mai mult, salariile mai mari ar putea facilita sortarea acelor persoane dedicate profesiei lor.

O paralela posibila este cu high-school in US. Se spune adesea aici ca "in seventh grade, curiosity gets killed". Si asta este datorita calitatii scazute a multor high-school teachers, ne-educati si prost platiti. Plus lipsa de interes a parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Aici, in Canada, eu nu am auzit pe cineva plingindu-se ca a fost exmatriculat copilul, sincer. Nu am citit tot ce ati scris, dar mi-a sarit in ochi chestia asta. Si, in general, educatorii nu se pling de copii, decit in scopul de a conlucra cu parintii ca sa ajute copilul sa se integreze, sa depaseasca o problema. Binenteles, ca exista si exceptii, dar in linii mari cam pe asta se merge. Tot ce fac copiii este considerat normal, daca chiar sint probleme care au nevoie sa se rezolve cu sprijinul specialistilor, asta se face, daca sint probleme de comportament, acestea vin de la adultii care il aduca si de la mediul in care traieste copilul si se pot indrepta, indreptindu-le pe acestea. Nu se pun vini grele de dus pe umerii copiilor, nu sint ei pedepsiti, dar sint invatat ca daca s-a ajuns la o regula, aceasta este facuta pentru securitatea lui si pentru buna lui dezvoltare (dar atunci sigur ca regula trebuie explicat, inteleasa si sa fie de bun-simt si pe masura copilului), iar daca el incalca regula, isi pune sanatatea in pericol, a lui sa a celorlalti copiii si atunci vor aparea fete triste, si noi, adultii, nu vrem asta, noi vrem sa vedem doar zimbete si voie buna, joaca si prietenie. Sint atitea lucruri de facut impreuna! Asta este mesajul educatiei de aici, a ingrijirii copiilor - care nu e perfecta, are bubele ei, dar e facut pentru copil, nu impotriva acestuia, in timp ce acesta e vazut ca mica fiinta umana, separata de adult si nu un adult in miniatura, cu drepturi care se respecta, dar si cu obligatii pe care trebuie sa le respecte la rindul lui. Ii respect pe cei de aici pentru asta si asa incercam sa-i vedem si noi acasa, nu ne iese intotdeauna, ca doar am fost crescuti cu alte metode, dar nici nu ne gasim scuze si justificari cind gresim, stim sigur ca nu a lor e vina, de la noi spre ei pleaca totul, mai ales cind sint mici... E omenesc sa gresim, se intimpla, dar punem mina sa reparam.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

alexutza este la waldorf, la care la fel, se folosesc anumite materiale didactice, unele au chiar niste preturi foarte mari, insa noi, parintii, strangeam bani si cineva le cumpara din austria sau germania mai ieftin. insa, au iesit ceva discutii, cum ca acea persoana ar fi avut de castigat in urma acestui lucru (total neadevarat, insa na, oameni si oameni), asa ca fiecare parinte a trebuit sa vina cu materialele didactice de acasa. eheeee, sa vezi acum adevarata aventura sa gasesti creta speciala, ceara de modelat, blocul de desen carson, creioane nu stiu de care....in fine, le-am gasit, dar tragand linie, m-au costat mult mai mult decat daca le aducea acea mamica...

din partea mea, jos palaria in fata educatoarei alexutzei, am laudat-o pe forumul asta si o sa o mai laud ori de cate ori voi avea ocazia. contrar parerilor celorlalti, are studii superioare, are curs waldorf absolvit, este o persoana dedicata acestei meserii, se vede ca ii iubeste pe copii, care la randul ei o iubesc. aceeasi problema este insa si la grupa ei, sunt inscrisi 30 de copii, dintre care vin zilnic 25-27 si nu se poate dedica pe cat vrea unuia singur. trebuie sa ii supravegheze pe toti, in acelasi timp. a mai venit o fata noua, care sa stea cu cei care raman dupa amiaza, insa postul ei este amenintat, caci daca nu are un anumit numar, nu se justifica prezenta ei....:( .
nu am avut, in cei 3 ani de cand merge alex acolo, nicio problema cu personalul de acolo. din pacate, eu alte nemultumiri am in legatura cu gradi, astea fiind legate de conducere, caci din "porunca" lor sunt primiti copii bolnaviori, in loc sa fie trimisi acasa...iar fiica-mea a adus tot felul de goange acasa, de la viroze banale la streptococi (au avut de mai multe ori copii cu scarlatina, care au venit zile in sir la gradi, cu toate ca parintii stiau :( )

in fine, eu am cautat o gradi la care alex sa fie fericita, nu sa invete integrale, sa aiba o educatoare care sa o iubeasca, nu care sa o traumatizeze asa cum m-a traumatizat a mea pe mine. adult fiind, imi amintesc cu groaza de momentele in care ma inchidea in debara sau cele in care imi lipea gura si ochii cu leocoplast ca sa nu mai vorbesc cand ne puneau la somn . d-aia cred ca sunt si asa de intrigata de ce citesc pe aici, de urme pe maini, de tras de urechi, de "dat la sobolani" . eu asa ceva nu as tolera, as reclama imediat si nu m-as lasa pana nu s-ar lua masuri.
la alex la gradi nu exista pedepse, cel putin nu corporale...singura forma de pedeapsa de care mi-a povestit alex este un fel de time out, impropriu zis...am asistat si eu la o zi de gradi, cand unul din baietei a fost mutat de pe scaunul lui, pe alt scaun, langa educatoare, caci se luase la bataie cu alt copil. mutarea s-a facut dupa ce i s-a atras atentia de 3 ori ca greseste. sincer, mie aceasta metoda nu mi s-a parut exagerata si umilitoare. nu a fost lovit, nu a fost jignit, i s-a explicat ca a gresit si ca din cauza comportamentului lui va fi mutat de langa "victima", langa educatoare, ca sa fie supravegheat.

ce plusuri mai are aceasta gradi, din punctul meu de vedere:
1. ca sunt grupe mixte, copii de varste diferite, astfel incat cei mici invata de la cei mari, iar cei mari invata sa-i ajute pe cei mici.
2. ca au foarte multe activitati practice, ceea ce le dezvolta imaginatia si alunga plictiseala
3. ca dimineata isi prepara gustarea singurei, sub indrumarea educatoarei. acum , alex, dimineata isi pune singura micul dejun acasa. nu ma mai lasa sa o a"jut" eu. isi spala singurica vasele, isi strange masa.
4. faptul ca accepta si copii "altfel". la o alta grupa a fost o fetita cu SD, care era iubita si tratata atat de catre copii si de catre personal, la fel ca ceilalti copilasi. acum fetita este la scoala W. si este invitata la serbari.
5. ca nu au TV si PC-uri!!! am si eu o fixatie...

ce minusuri are:
1. primirea copiilor vizibil bolnaviori si mai ales acceptarea sa li se administreze tratamentul acolo - aici eu zic ca este numai vina directoarei, depaseste puterea educatoarei. atat fetita educatoarei, cat si alti 5-6 copii, printre care si alex, au facut asta iarna o viroza urata, care s-a complicat cu pneumonie la multi dintre ei. eu la primul stranut tin copilul acasa si anunt la gradi ca nu vine pana nu-i trece. din pacate, asta a fost motivul pt care nu am mai dus-o pe alex de 2 luni, deoarece ultima data a venit cu un streptococ pe care i l-a pasat si lui Teo
2. ca nu se face euritmia, de care eu am fost fascinata si a fost unul din motivele pt care am ales W. ... nu se face tot din vina parintilor care nu vor sa investeasca in asta.
3. ca nu se face germana, asa cum este specificul gradinitei - din acelasi motiv ca mai sus
4. ca s-au redus deplasarile la teatru si la spectacole - din acelasi motiv...
5. din pacate sunt multi parinti care au ales aceasta gradi, nu pt specificul ei, ci pt ca este la moda sau ca este aproape de casa :(
6. ca nu se mai aplica cam niciun principiu W., caci nu prea au cum....

Deoarece este departe de casa si mi-e groaza sa fac zilnic 2 ore dus intors, ma vad nevoita sa caut pt Teo alta gradi aproape de casa, insa .... le-am cam studiat pe toate din zona, am intrebat zeci de parinti si in toate sunt educatoare care bat, insulta sau tipa la copii...eu nu vreau asa ceva si nici nu sunt genul care sa taca din gura daca vede asa ceva...au si educatoare ok, insa nu am certitudinea ca pot nimeri la una din ele, fara "atentie", eu fiind genul care nu da asa ceva.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

eu am sa ma retrag din aceasta discutie pt ca ,sincer, ne invartim in jurul cozii. uite care este concluzia mea:
- invatamant america- 4-5-6-7 copii in grupa,time-out,privarea de obiectul in cauza(consecinte),agresiuni fizice la adresa colegilor -exmatriculare- super tare,bravo educatoarelor de acolo,sunt super merituase (nu stiu ce pregatire profesionala au,dar ma indoiesc sa faca 5 ani de specializare ca noi + studii universitare);
- invatamant romania- 25-30 copii in grupa, stat pe scaunel,privarea de obiectul in cauza ( pedepse- hoo),agresiuni fizice la adresa colegilor- trebuie sa gaseasca solutii,ca doar de aia sunt acolo( ba nu,mai trebui sa-i stearga si la nas ,sa mearga si la toaleta si sa le dea sa manance) ce se tot plang atata- ce incapabile,sunt cu nervii,ce educatie or avea....( 5 ani de scoala normala + majoritatea studii superioare);
cam asa sta treaba fetelor,judecati si voi acum fiecare dupa cum l-o taia capul...
cand iti vine copilul acasa cu capul spart si batut , eu una m-as intreba ce masuri s-au luat pt a nu se mai intampla ...



Foarte bine faci! Si eu te luasem la inceput ca un om care vrea sa schimbe ceva, dar nu poate din cauza sistemului. Pe cuvint! M-am inselat, tu servesti sistemul existent, care e clar ca nu e bun un multe privinte, tu esti ca el. Pe bune ca nu are ce cauta un mesaj ca asta pe un forum despre copii. Imi pare rau, dar trebuia sa-ti spun asta... ia citeste si re-citeste aici:

ba nu, mai trebui sa-i stearga si la nas ,sa mearga si la toaleta si sa le dea sa manance) ce se tot plang atata- ce incapabile,sunt cu nervii,ce educatie or avea....( 5 ani de scoala normala + majoritatea studii superioare);

Draga mea, aici toate educatoarele principale au studii universitare si da, sterg la nas, la fund, se duc la toaleta doar daca se asigura ca au un inlocuitor pentru cele citeva minute, pleaca in pauze pe rind, nu stau la cafele in timp ce copiii isi vad de-ale lor, nu maninca in fata copiilor alimente care lor le sint interzisem nu vorbesc la telefon... in general, munca lor este doar cea de a supraveghea, ingriji si educa acesti copii, pentru asta sint platite si daca gresesc, sint 'exmatriculate', adica isi pierd serviciul cit ai zice peste indiferent de studiile lor superioare. Ah, si salariile cu care sint platite sint mici, dupa parerea mea, daca le compari cu alte categorii de salariati. Da, au copii putin in grupa, dar au luptat pentru asta, au protestat pina cind au obtinut ceea ce au dorit pentru ca asa era normal sa fie: doua educatoare, una principala si un asistent sau chiar doua principale la o grupa de maxim 10 copii, trei daca sint mai mici si grupa e de 8! Si aici gasesti nereguli, dar sint exceptii!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
citat din mesajul lui conchita
materiale didactice? ce-s alea. eu am vazut hartie creponata, lipici, forfecute,


Scolile Montessori (mentionate de Bic) folosesc materiale didactice speciale (multe fabricate exclusiv in Italia si importate), vezi si www.montessoriequipment.com/default.asp" target="_blank">aici. Tocmai de aceea taxa anuala "de materiale" este in jur de 500$ (diferita de taxa de inscriere sau taxa lunara). Cu totul, costul anual (12 luni) al gradinitei poate fi aproximativ 10 mii $ (fara a include mesele zilnice).


beren, era o ironie, stiu si eu ce materiale didactice au, fetita mea a fost la o montessori asta si am scos-o de-acolo instant din cauza educatoarelor. pentru ca materialele didactice sunt neimportante comparativ cu calitatea educatoarelor. in fond, da-le niste acuarele, nisip, lipici, hartie sau chestii simple improvizate si se vor juca perfect si vor evolua la fel de frumos ca si copiii crescuti cu 500 de dolari taxa pentru...obiecte. ce m-a interesat cat am vizitat gradinite ca sa aleg una a fost daca jucariile sunt curate si potrivite varstei dpdv al safety, idem cartile si mobilierul. nu neg importanta activitatilor la gradinita, dimpotriva, dar pentru mine sunt pe planul paispe dupa altele mai importante - metoda educationala, dedicatia educatoarelor. or la topicul asta se discuta despre ce fel de invatamant pregateste educatoare abuzive ca in romania, oare romania nu e si ea la acelasi nivel cu alte tari dezvoltate? si avem educatoare pe zona care justifica pedeapsa, pentru ca au nervii pe moate si au mers la scoala 5 ani, iar cele care spun ca se poate si altfel, precis bat campii cu teorii, ca practica e alta, copiii sunt niste monstri, iar parintii trebuie sa empatizeze cu educatoarele! cel putin, eu despre asta vorbesc.

cat despre costul gradinitei, glumesti, mi se pare ca e deja foarte scumpa! dar pentru ca vorbim de gradinite private, normal ca trebuie sa aiba si patronul profit, caci salariile educatoarelor sunt cam standard peste tot. as prefera sa aiba mai putine "materiale didactice" si sa fie mai ieftine, iar educatoarele sa lase copiii sa se joace impreuna mai liber si mai natural, sa gaseasca singuri obiecte pe care sa le transforme in jucarii si sa-si creeze lumea lor, departe de organizare: acum avem cerc, acum pictam, acum facem pipi, acum la revedere.

Mergi la inceput