Ce educatie au unele educatoare?
Raspunsuri - Pagina 8
ramonapreda spune:
teorii sunt multe...eu as fi curioasa sa vad ce pareri ati mai avea dupa vreo 2-3 zile de stat cu copiii la gradi. uite ca mi-a venit o idee!!!! cand am sa merg la gradi ,am sa propun astfel de activitati parintilor!!!! prin rotatie ,sa asiste cateva zile la toate activitatile din gradinita,pt a vedea cum stau lucrurile pe acolo...
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda teorii sunt multe...eu as fi curioasa sa vad ce pareri ati mai avea dupa vreo 2-3 zile de stat cu copiii la gradi. uite ca mi-a venit o idee!!!! cand am sa merg la gradi ,am sa propun astfel de activitati parintilor!!!! prin rotatie ,sa asiste cateva zile la toate activitatile din gradinita,pt a vedea cum stau lucrurile pe acolo... |
iti spun eu, ca am voluntariat mai mult de 2-3 zile. ce parere sa am? una foarte buna, m-as fi facut educatoare, dar am talente si mai mari, asa ca.
ce te astepti de la parinti, sa zica da, dom'le, va fac astia mici cu nervii, ia mai pedepsiti-i nitel, ca meritati si voi sa va descarcati nervii pe ei?
ii dai inainte cu teoria teoriilor, cand ti se spune ca asta e practica aici. prac-ti-ca. bazata pe teorii, desigur, ca doar n-or invata despre corcoduse la scoala. aici ai dreptul sa vizitezi gradinita la orice ora, neanuntat, parinte fiind. fara sa intrerupi, desigur, exista conditii sa observi neobservat. parintii se implica destul de mult in viata scolii. aici.
Bic spune:
citat din mesajul lui conchita ce te astepti de la parinti, sa zica da, dom'le, va fac astia mici cu nervii, ia mai pedepsiti-i nitel, ca meritati si voi sa va descarcati nervii pe ei? |
Pot sa confirm si eu ca aici foarte multe institutii de invatamint se bazeaza, deci nu pot functiona altfel, pe aportul parintilor. Deci cred ca este o idee foarte buna. Probabil ca vei fi pionera in Romania.
Ramona. Poti sa citesti in engleza? Iti cumpar cartea si ti-o trimit, ca vad ca altfel nu te convingi. Vorbesc serios Trimite-mi PM.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
ariel_7000 spune:
si alexutza mea are o educatoare super! eu cred ca e si meritul meu, caci am cautat-o pana am gasit-o. pt a ajunge la gradi trebuie sa facem naveta cam 1 ora :(
conchita, referitor la muscat...inseamna ca fiu-miu n-ar avea ce sa caute intr-o gradi? ca el musca! si musca! si iar musca! chiar ne anunta inainte de a se repezi. si i-am explicat frumos, ca doare, i-am aratat semnele facute, lacrimile surioarei lui, dar el tot musca! ok, cum il dezvat? eu una il iau si il duc mai departe de "victima" si ii explic...si iar explic...si peste 1 ora, iar musca! bine, e inca mic, dar de inteles, intelege! stie perfect ce face! so, ce ar trebui sa fac in situatia asta? sa-l exmatriculez? il dau afara din casa? glumesc....eu voi continua sa-mi bat gura, poate va renunta la asta, cum a renuntat si sor'sa la imbrancit copiii la aceeasi varsta.
si zau...nu e atitudine copiata din casa, ca nici eu, nici al meu, nu muscam si nu imbrancim . eu una cred doar ca e o etapa a copilariei, un mod de a-si arata ei superioritatea, de a incerca sa conduca, care va trece...
tot eu eram aia cu "fara desene azi!"...da, de ce? pt ca se ajunge la faza aia:"alex, hai la masa!", "nu! ma uit la desene!", "alex, hai la somn!", "nu, vreau sa ma uit la desene!", "Alex, hai afara!", "nu, ma uit la desene!", "Alex, hai la baie"....ghici raspunsul. asa ca, daca TOTUL in viata ei graviteaza in jurul acestor desene, pe care eu le consider deja in stadiu de daunator social, le reduc.
Acum avem regula foarte simpla. Program strict de vizionare desene.
Poate ma consideri dusa, insa consider ca un copil de 7 ani poate avea si alta sursa de distractie decat desenele....
Ea percepe aceasta privare ca pedeapsa, eu o percep ca metoda de preventie a unui obicei foarte prost. Fiica-mea pana acum 3 ani nici nu stia ce e ala TV...acum, deja a dezvoltat o dependenta de el. De ce? din cauza mea, ca i-am permis, ca nu am vrut sa "privez" copilul....Am gresit, incerc sa corectez greseala cat mai pot.
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
conchita spune:
citat din mesajul lui ariel_7000 si alexutza mea are o educatoare super! eu cred ca e si meritul meu, caci am cautat-o pana am gasit-o. pt a ajunge la gradi trebuie sa facem naveta cam 1 ora :( conchita, referitor la muscat...inseamna ca fiu-miu n-ar avea ce sa caute intr-o gradi? ca el musca! si musca! si iar musca! chiar ne anunta inainte de a se repezi. si i-am explicat frumos, ca doare, i-am aratat semnele facute, lacrimile surioarei lui, dar el tot musca! ok, cum il dezvat? eu una il iau si il duc mai departe de "victima" si ii explic...si iar explic...si peste 1 ora, iar musca! bine, e inca mic, dar de inteles, intelege! stie perfect ce face! so, ce ar trebui sa fac in situatia asta? sa-l exmatriculez? il dau afara din casa? glumesc....eu voi continua sa-mi bat gura, poate va renunta la asta, cum a renuntat si sor'sa la imbrancit copiii la aceeasi varsta. si zau...nu e atitudine copiata din casa, ca nici eu, nici al meu, nu muscam si nu imbrancim . eu una cred doar ca e o etapa a copilariei, un mod de a-si arata ei superioritatea, de a incerca sa conduca, care va trece... tot eu eram aia cu "fara desene azi!"...da, de ce? pt ca se ajunge la faza aia:"alex, hai la masa!", "nu! ma uit la desene!", "alex, hai la somn!", "nu, vreau sa ma uit la desene!", "Alex, hai afara!", "nu, ma uit la desene!", "Alex, hai la baie"....ghici raspunsul. asa ca, daca TOTUL in viata ei graviteaza in jurul acestor desene, pe care eu le consider deja in stadiu de daunator social, le reduc. Acum avem regula foarte simpla. Program strict de vizionare desene. Poate ma consideri dusa, insa consider ca un copil de 7 ani poate avea si alta sursa de distractie decat desenele.... Ea percepe aceasta privare ca pedeapsa, eu o percep ca metoda de preventie a unui obicei foarte prost. Fiica-mea pana acum 3 ani nici nu stia ce e ala TV...acum, deja a dezvoltat o dependenta de el. De ce? din cauza mea, ca i-am permis, ca nu am vrut sa "privez" copilul....Am gresit, incerc sa corectez greseala cat mai pot. mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008) " SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!" |
ariel, cu muscatura, sincer habar nu am. sonia a fost muscata de un baietel o data, de doua ori, de trei ori, asta in prima ei saptamana acolo. avea niste urme insangerate pe brat de ma lua cu lesin. prima oara a plans si a stat, a doua oara l-a impins, a treia oara l-a muscat si ea! :-( baietelul a fost exmatriculat, deci nema influenta pe zona, asa ca nici ea nu a muscat pe nimeni altcineva. pentru ca asta e singura mea experienta cu muscatul, orice concluzie trag e cam invalida. insa tot cred ca mediul e important.
copilasii tai ajung sa dea drumul la televizor singuri? telecomenzile mele sunt pe biblioteca, abia ajung eu la ele. :-)) fazele cu somnul si mancarea se rezolva simplu la noi: mananca atunci cand ii e foame, doarme cand ii e somn. eu doar ii creez conditii sa le duca la indeplinire. da, se mai intampla rareori sa ne uitam impreuna la un film cap-coada, dar e eveniment. in rest, 15-30 minute dimineata si inca pe-atat seara. nenegociabil. de foarte multe ori nici nu deschid, doar daca se sesizeaza ea. trec si zile intregi fara televizor. asta, in conditiile in care aproape numai la televizor a stat cat a fost cu tati al ei, deci dependenta clara. e greu sa-i dezveti, dar nu imposibil, alternativa trebuie sa fie cu adevarat tentanta.
ariel_7000 spune:
conchita, eu nici nu am TV acasa. doar la bunici gaseste si la ei merge non stop (TV-ul). teo nu se uita, nu-l intereseaza, nici nu are rabdare sa stea 2 min intr-un loc. el prefera o tavaleala cu mami sau alta joaca.
insa alex....cum intra in casa la bunici, cum: "ma lasi la desene?" asta de putin timp, inainte nici ea nu statea mai mult de 15 minute, insa de cand "s-a marit", a facut o fixatie cu ele. poate din cauza ca e privata acasa, ca nu avem TV. chiar ma ruga, de ziua ei sa-i iau un TV sa se uite si ea cand vrea, am refuzat, caci eu una, consider TV-ul un mare dusman al relatiilor intre oameni. Acasa ne mai uitam impreuna pe PC, insa ea vrea sa vada ce e la TV. banuiesc ca are legatura cu cercul de prieteni, caci ei cand se vad incep sa comenteze impreuna ce au mai vazut, ce personaje mai sunt la moda si ea...se simte cam pe dinafara si vrea sa se puna la curent cu noutatile...
daca nu are "dusmanul" in preajma, e totul ok. nu apar contre, comentarii, plasete. gasim alte activitati pe care le facem impreuna cu placere sau altele de care se ocupa singurica. ii place mult sa ma ajute la ce fac (eu lucrez acasa). dar cum am ajuns la bunici...pafffff! s-a aprins beculetul! TV! TV! TV nimic altceva nu mai conteaza.
Am facut la sfatul unei colege de DC, ziua de TV. adica sa stea si sa se uite cat vrea, sa pape cand vrea, sa doarma cand vrea. in final, m-am dus eu sa o rog sa manance, ca ea era intepenita pe canapea, hipnotizata. intrebarea care m-a facut sa renunt la acest "Experiment", a fost:"dar imi dai sa mananc aici?", i-am zis ca nu si ea mi-a replicat:"atunci nu mai mananc"....de atunci am impus program strict de TV. pana acum, vad ca e cea mai buna metoda care a functionat...
cu muscatul, la Teo, o pun momentan pe seama eruptiei dentare. sper sa se dezvete curand, caci e tare neplacut. si eu si fiica-mea suntem ornate cu "cesulete". culmea e ca in parc nu musca pe nimeni! acasa il apuca si numai cu cei din familie...uneori in joaca, alteori cand e nervos, ziceam, pe mine a inceput sa ma si anunte. imi zice:"mami, te musc!" si imediat ataca...daca nu reuseste sa ma inhate pe mine, musca pe primul care ii intra in vizor, in general pe sor'sa. dupa ce ii tin prelegerea sa nu mai faca asta, zice "da, da, doare!" si peste 10 minute iar inhata
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
gabitza2005 spune:
citat din mesajul lui ramonapreda teorii sunt multe...eu as fi curioasa sa vad ce pareri ati mai avea dupa vreo 2-3 zile de stat cu copiii la gradi. uite ca mi-a venit o idee!!!! cand am sa merg la gradi ,am sa propun astfel de activitati parintilor!!!! prin rotatie ,sa asiste cateva zile la toate activitatile din gradinita,pt a vedea cum stau lucrurile pe acolo... |
Uite cuvintele astea nu vreau sa le aud de la o educatoare.
Voi v-ati ales aceasta meserie si la fel ca orice alta meserie e si grea dar si frumoasa.
Uite stai tu vreo 2-3 zile in locul meu la munca si cand vii sa iei copilul de la gradi (fericita ca il vezi dupa n ore de munca) sa-l gasesti lovit, plans, infometat, racit sau si mai rau plictisit.
Adriana mica spune:
Ariel, poate ca in cazul Alexutzei tocmai faptul ca nu aveti televizor acasa o face sa isi doreasca sa vizioneze non-stop cand ajunge la bunici...
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
ramonapreda spune:
eu am sa ma retrag din aceasta discutie pt ca ,sincer, ne invartim in jurul cozii. uite care este concluzia mea:
- invatamant america- 4-5-6-7 copii in grupa,time-out,privarea de obiectul in cauza(consecinte),agresiuni fizice la adresa colegilor -exmatriculare- super tare,bravo educatoarelor de acolo,sunt super merituase (nu stiu ce pregatire profesionala au,dar ma indoiesc sa faca 5 ani de specializare ca noi + studii universitare);
- invatamant romania- 25-30 copii in grupa, stat pe scaunel,privarea de obiectul in cauza ( pedepse- hoo),agresiuni fizice la adresa colegilor- trebuie sa gaseasca solutii,ca doar de aia sunt acolo( ba nu,mai trebui sa-i stearga si la nas ,sa mearga si la toaleta si sa le dea sa manance) ce se tot plang atata- ce incapabile,sunt cu nervii,ce educatie or avea....( 5 ani de scoala normala + majoritatea studii superioare);
cam asa sta treaba fetelor,judecati si voi acum fiecare dupa cum l-o taia capul...
cand iti vine copilul acasa cu capul spart si batut , eu una m-as intreba ce masuri s-au luat pt a nu se mai intampla ...
ramonapreda spune:
si inca ceva...sa nu mai vorbim de materialele didactice pe care le au in dotare...cu ajutorul carora trebuie sa-si desfasoare activitatile....ca trebuie sa faca din rahat bici (scuza-ti-mi expresia) si sa mai si pocneasca...iar daca cer cate o amarata de suma parintilor (care este optionala pt ca n-au voie sa faca asa ceva,nu stiu cine ar trebui sa doteze gradinitele,pt nimeni nu o face) sunt judecate si puse la zid mai rau decat infractorii, dar cu toate astea ...ele trebuie sa gaseasca solutii si sa asigure,in totalitate, educatia copiilor...ca doar de aia sunt puse acolo...
cam asa sta treaba in romania fetelor...
e ca si cand i-ai da unui medic un bisturiu si o pensa si ai avea pretentia sa opereze pe creier vreo 3 pacienti o data...apoi l-ai improsca cu noroi ca n-a avut aceleasi rezultate ca si colegul lui din state, care a operat un sg pacient cu super aparatura...
vi se pare echitabil?