Ce educatie au unele educatoare?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

deci,conchita,la gradi, doar suporta consecintele...
statul pe scaunel nu este pana la urma o pedeapsa,se numeste time-out si este o consecinta...la fel si privarea de un anumit obiect care este la mijloc...
de aici rezulta ca la gradi,exceptand situatiile izolate cu bataia, copiii suporta doar consecinte,pedepsiti sunt acasa ,de parinti...



m-ar interesa sa stiu cum ai dedus tu asa ceva din spusele mele, ca mie nici prin minte nu mi-a trecut sa afirm asa ceva. eu nu o pedepsesc pe sonia niciodata, nici time-out nu are, si sunt convinsa ca si tu esti convinsa ca au existat exceptii dintr-alea extraordinare despre care vorbesti tu. de fapt, orice as spune, ar fi rastalmacit sau nu ar fi crezut - exista si alta optiune in educatie, decat aia traditional-romaneasca practicata in gradinite via educatia in scoala sau acasa, caci despre asta e vorba. Bic si restul voiau sa comunice ca exista si alte optiuni. daca raspunsul este acelasi ca peste tot in discutiile cu romanii pe forumuri, si anume "yes, but...", tipic englezesc in acelasi timp, io cu mentalitatea mea de "just do it, just try it", tipic americanesc, voi fi mereu in conflict. no hard feelings, doar o constatare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Bic, ! Si eu am invatat multe de la educatoarele de aici, de fapt, nu stiu cum m-as fi descurcat daca nu aveam in fata exemplul lor.

Ramonapreda, ceea ce pentru unii este pura teorie, pentru altii este practica totala si cum frumos am vazut la semnatura cuiva: devii ceea ce practici. Nu mi se pare ca se contrazice Bic, ci ca povesteste o realitate, realitatea gradinitelor de aici, asa se procedeaza, iar parintii continua regulile acasa. Bineinteles ca la gradinita sint mai multe reguli, de exemplu trebuie sa doarma incaltati cu incaltamintea de interior, acasa nu o facem... dar motivul se simplu si dupa ce-l cunosti, nu ti se mai pare nimic ciudat: daca e incendiu, educatoarele trebuie sa iasa cu toti copiii afara in citeva minute, nu au timp sa ia nici incaltaminte, nici haine, au un colt cu citeva paturi si inca vreo citeva lucruri folositoare si doar atit ia una dintre el, restul salveaza copiii si acestia trebuie sa fie incaltati si imbracati. Acasa nu dorm asa, pentru ca sintem noi si ei sau copilul, acolo unde singur. Eu continui totul acasa, dar acasa exista exceptie de la regulile care nu sint importante, dar nu si de la cele care sint necesare si acasa ca si la gradinita (spalatul pe miini, pe dinti, strinsul jucariilor - desi aici nu sintem chiar atit de stricti ca la gradinita, ca de aia se numeste acasa - etc.)

Voiam si eu sa scriu mai multe, dar abia am citit si mi s-a terminat timpul... dar voiam sa confirm ceea ce spuneau Bic si Conchita, ca aici nu se pedepsesc deloc copiii si ca intre pedeapsa si a suporta consecintele exista o diferenta mare, pe care copilul o simta fara doar si poate: prima il umileste, a doua il invata!

Si da, exista parinti care isi educa copiii fara pedepse, multi! Si sint total de acord cu ei!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

Cand am citit prima oara subiectul asta am fost la un pas de a umple cateva pagini. M-am mai linistit :)

Adevarul e ca educatoarele din Romania au aceeleasi lipsuri ca si asistentele, medicii si alte categorii vehiculate din greu pe forumuri, si anume exercitiul gandirii si un exemplu altfel.


Aleg calea cea mai usoara (unele bataia, altele pedeapsa, altele umilinta, depinde ce le e mai la indemana) si nu gandesc. Nu se gandesc la copil, nu se gandesc la consecinte si nu au un exemplu pozitiv. Unele sunt mame si cu siguranta sunt la fel si acasa (sa nu-mi spuneti ca una care umileste copiii la gradi nu face la fel si cu ai ei acasa). Altele nu sunt mame insa repeta ce au vazut, ce au auzit, fara sa filtreze informatiile, fara sa isi puna intrebari. Si nu-s diferite fata de multi parinti.

Si mai exista si educatoare cu totul altfel (pe una am avut norocul sa o cunosc personal)care ies umilite din acest sistem, epuizate dupa lupta cu parintii. Parintii fiind cei rai in toata povestea asta.





dianocica cu d (3+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

gabitza
Daca regulile sint unele la scoala si atlele la gradinita, copilul o sa invete EXACT asta: ca regulile sint diferite in diferite locuri and asa e normal sa fie. Nu toti sintem la fel, dar exista principii generale, cum ar fi ca lovitul nu e o solutie acceptabila, nici acasa, nici la gradi.

Apropos de asta, pt a-i arata Ramonei ca nu e poveste ce spun, azi eram la un magazin gen Metro si mincam ceva. Lina noi pe banca din spate, un grup de trei adolescenti care se tot zgindareau unii pe altii: dadeau unii intr-altii, mai ridicau vocea. Glumeau, nu erau agresivi, dar mimau agresivitatea. Fii-mea se uita la ei, ii studiaza si zice: "Baietii astia nu prea se poartas frumos. De ce mama?"
Am ramas masca si mi-am dat sema ca fara ajutorul gradinitiei, eu una as fi fost dezastru ca mama.
Asta completeaza ce a spus "gabitza ca daca copiii nu asculta, poate ca educatoarele at trebui sa-si puna niste intrebari asupra metodelor lor.

Revenind la poveste.
Raomnona inteleg ca tu esti educatoare. Imi pare rau ca tu crezi ca ce-ti povestesc eu nu e realitate. ESTE. Citeste site-ul pe care ti l-am recomandat si ia idei de acolo.
Spui ca nu-ti place sa-i pedepsesti pe copii, dar ca trebuie. Eu zic ca daca tu nu te simti in regula cind ii pedepsesti, inseamna ca nici eu nu se simt bine. DEci ceva trebuie schimbat. Tu stii mai bine ce trebuie schimbat. Dar un prinipul calauzitor al disciplinei afirmative este "Fimr, but kind" adica "ferm, dar cu caldura." Funtionzeaza. Crede-ma. Pentru ca copilul se simte validat, simte ca el conteaza in fata adultului.

Tot discpilina afirmativa recomanda "pozitive time-out" adica nu sa fie o pedeapsa, nu sa fie punerea la colt, deci umilire, ci un moment de a reflectie, de a intrerupe haosul. Esti educatoare si mama, deci stii ca copii trec in cursul unei zile prin faze. Cind se simt coplesiti si obositi, nu mai coopereaza. Atunci le trebuie un moment de liniste, de odihna, de izolare ca sa-si incarce bateriile. Depinde si tonul cu care ii spui. Daca ii spui copilului "Treci departe de tobogan pentru ca ai fost rau sau pt. ca l-ai impins pe Gigel" e agresiune. Daca ii spui :"Ma vad nevoita sa te retrad de pe tobogan. Vom sta impreuna doua minute departe si apoi te vei intoarce la tobogan si vei respecta regulile, rindul, etc."

Adriana mica si Bee si Anya
se pare ca ati dat de niste educatoare nemaipomenite. Sa va traiasca! Cum de ele pot???

gabitza sa inteleg ca la voi la gradi parintii fac regulile??? Wow. Asta nu e ok. Din pacate, probabil ca ai dreptate cu regulile care convin educatoarelor si nu sint neaparat in interesul copiilor. RamonaInteleg ca si la voi la gradi va supunei cerintelor parintilor. Cum asa? Pai gradinita aia nu are o filosofie de cresterer a copiilor? Daca cel care e responsabil, directorul, proprietarul, are un set de valori ce face si le schimba asa dupa cum cer parintii??? Pai cum pot eu avea incredere in ceea ce se preda acolo atunci?

diamantdin pacate, asta este si senzatia mea, dar nu e valida ca a ta, pentru ca nu mai traiesc acolo. Dar stiu prin ce am trecut prin scoala. Cele mai multe profe ale mele au fost... ok... Am avut vreo citeva exceptionale, dar nu se numara pe degetele de la o mina.
Pentru ca si eu simt ca multe dintre persoanele care muncesc in servicii sint lipsite de empatie nu pentru ca sint rau intentionate, ci pentru ca nu stiu cum sa faca altfel. Cum e Ramona SE vede ca e bine intentionata, dar nu ii lipsesc ustensilele de a proceda altfel.
Dar eu cred cu tarie ca prin educatie, prin calatorii, prin expunerea la alte sisteme invatam. De aceea, eu ma gindesc acum cum sa obtin drepturile de autor pentru cartile de disciplina afirmativa, sa le traduc si apoi, mai tirziu, sa fie literatura pentru cursurile de perfectionare. Asta ia foarte mult timp, dar nu este imposibil.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Info utile despre cresterea copiilor

www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears

www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

conchita,nu ma refer,draga mea,la tine.am priceput ca tu nu-ti pedepsesti copilul si nici time-out nu-i dai.
ceea ce spun eu este ca nu-i diferenta intre ce se intampla in romania sau oricare tara din lume,e cam acelasi lucru ,cu exceptiile de rigoare care se gasesc ,la fel,in oricare tara din lume.doar denumirea e diferita.
DE REGULA, IN ROMANIA, SE FOLOSESTE PEDEAPSA(cosecinta cum spuneti voi,pt mine e acelasi lucru)CU IZOLAREA COPILULUI PE SCAUNEL SAU PRIVAREA DE OBIECTUL AFLAT IN CAUZA.
la fel,spun fetele pe aci,se procedeaza si in germania,franta si alte tari occidentale.
la fel se procedeaza si cu pedepsele acasa,unii folosesc pedeapsa,altii nu(e valabila chestia si pt americani si pt oricare alte nationalitati)
nu inteleg de ce trebuie sa criticati atata educatoarele din romania?
atunci cand exmatriculeaza si nu stau la discutii ce e de fapt? pedeapsa ?consecinta?
uite asta e intr-adevar o chestie foarte buna care la noi ,din pacate ,nu se practica.ai un copil in grupa sau clasa (mai tarziu) care creeaza probleme,caci sunt cu duiumul,zbang afara,nu mai stai sa-ti manance nervii si sa gasesti solutii cum sa-l aduci pe calea cea buna. solutia asta a americanilor cum vi se pare fetelor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

si bic,repet, n-ai inteles ce mi se pare incredibil si la ce ma refeream cand spuneam ca e poezie ceea ce spui tu. ma refeream la faptul ca poti,intotdeauna,sa nu ajungi la pedepse (consecinte) doar explicandu-le copiilor ce e bine si ce nu e. la asta ma refeream atunci cand spuneam ca teoria e una si practica alta,pt ca tu imi ziceai ca trebuie sa explici si iar sa explici si se rezolva toate,iar eu spuneam ca nu e chiar asa,poti sa explici si degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

si ma duc la culcare ca m-am trezit din cauza soniei si m-am luat cu vorba...parca vad ca mai stau 2 ore si se trezeste iarasi...
mai vb maine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda
atunci cand exmatriculeaza si nu stau la discutii ce e de fapt? pedeapsa ?consecinta?
uite asta e intr-adevar o chestie foarte buna care la noi ,din pacate ,nu se practica.ai un copil in grupa sau clasa (mai tarziu) care creeaza probleme,caci sunt cu duiumul,zbang afara,nu mai stai sa-ti manance nervii si sa gasesti solutii cum sa-l aduci pe calea cea buna. solutia asta a americanilor cum vi se pare fetelor?


nu sunt exmatriculati copiii care "creaza probleme", ci doar copiii care musca. la gradi unde a fost sonia mea era regula cu trei muscaturi si out. daca tu crezi ca un copil iti mananca nervii si ti se pare greu sa gasesti solutii ca sa-l aduci pe "calea cea buna", ce pot sa mai spun, ramona? ramane fiecare la parerea sa, eu cred ca invatamantul destinat educatoarelor are loc de mai bine peste tot in lume, inclusiv in romania. ai dreptate ca sunt amestecati parintii peste tot in lume, unii cu pedeapsa, altii cu abandonul, altii cu AP, altii cu whatever. dar pe mine asta nu ma incalzeste cu nimic, adica nu ma las pe tanjeala ca altii is mai rau, io vreau sa invat de la cei mai buni.

nu, exmatricularea nu e pedeapsa, ci consecinta, caci e direct legata de fapta (muscatura), consecinta fiind indepartarea de la locul faptei, un fel de time-out prelungit. dupa imbunatatirea situatiei (parintele trebuie sa se ocupe), copilul poate fi reprimit cu bratele deschise, la fel cum a si fost exmatriculat - si anume cu blandete. stiu io sigur, ca am fost martora.

nu, consecinta directa nu este egala cu pedeapsa. pedeapsa, repet, e atunci cand nu exista legatura directa: muscatura-> nu mananca la cina; nu asculta sa se spele pe maini-> bataie sau nu mai mergem maine in parc; loveste copiii-> fara desene animate o luna. astea-s exemple de pedepse. poate e mai clar acum.

nelia, voi cu incendiile, noi cu cutremurele. dar am avut surpriza la prima gradi montessori (unde a stat o zi, oficial, dupa cateva zile de incercari), sa-i vrea desculti. la cealalta unde s-a dus dupa aia trebuiau sa stea incaltati. am mai zis cuiva asta si mi-am primit papara ca americanii sunt sariti de pe fix, cum sa lasi copilul incaltat, ca acasa e descult. pai acasa, daca e cutremur, il iei tu in brate si fugi, se presupune. dar educatoarele cum sa ia in brate cardul de copii desculti? in fine.

dar chiar ar fi interesant de aflat ce studiaza educatoarele din ro si ce curente educationale. eu am avut in fac. doar un curs de psihologie educationala si era extrem de general, doar cu stadii de dezvoltare si dupa aia o istorie a curentelor de puericultura. mi-a placut, era ceva nou, insa insuficient si fara detalieri. aici, daca nu ma insel, ca sa fii asistenta de educatoare, inclusiv substitutoare, iti trebuie 12 credite la fac., curs de prim ajutor si atestat de nush pe unde, am uitat. iar mai departe, e cu BA si mastere, nu poate oricine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

in fine, ramona nu mi-a raspuns pana la urma ce atitudine crede ea ca ar fi trebuit sa fi luat fata de copilul meu .

maru nu ai citit cu atentie, parinti vin la mine sa se planga de educatoare si agresivitatile ei asupra propriilor copii ...nu de copilul meu.Adica eu am avut curaj -sau orice vreti voi- sa imi spun parerea si sa fiu hotarata si se gandesc ca eu sa fac in continuare pasii necesari pt sanctionarea educatoarei.

Si copilul meu a fost "pedepsit" pt ca nu a vrut sa stea pe un scaun anume, nu stie sa isi lege sireturile , a impins un copilas etc.
In plus mie nu mi se pare normal sa il mai "pedepsesc " inca o data acasa pt ceea ce a facut la gradi.Daca s-a intamplat ceva...acasa v-a primi doar muuuulte explictii de ce nu e bine acest comportament.

Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Bic, exemplul dat de mine a fost referitor la modul (foarte bun) in care a reactionat educatoarea la o o tendinta de agresivitate verbala aparuta in grupa. Din pacate sunt si situatii cand greseste (ca doar nimeni nu este perfect).

De exemplu, intr-o zi Dudu a fost "izolat" in afara grupei (mai precis, la administratie) pt ca a refuzat sa stranga jucariile (era ocupat sa cante!). Modul in care mi-a povestit intamplarea m-a facut sa cred ca a receptionat-o ca pe o umilire. Stiu ca este genul de copil care se plictiseste repede, mai ales cand este vorba despre activitati / jocuri mai putin atractive sau repetitive (el este la al doilea an de gradi, spre deosebire de majoritatea colegilor lui) insa consider ca aceasta metoda nu a avut nici pe departe rezultatul scontat. Am mers la gradi si am discutat; mi s-a explicat ca a fost o perioada mai dificila (grupa era in formare, multi copii noi, etc) si in acest context s-a intamplat situatia mentionata (doar o singura data). Am fost asigurata ca nu se va mai repeta.

Cred ca tarie ca cel mai important este ca educatoarele sa fie deschise in a comunica cu parintii. In cazul nostru, ma bucur ca asa stau lucrurile; astfel vom putea sa fim aliniati in ceea ce priveste mesajele transmise copilului.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput