Ce educatie au unele educatoare?
Raspunsuri - Pagina 17
Bic spune:
Imi pare asa de rau sa vad ce scrieti aici. Imi vine sa iau .
Dar am desprins un fir comun: motivul pentru care e debandata cind se intimpla un accident si pentru care educatoarele isi permit sa tzipe la copii sau sa nu informeze parintele de dezvoltarea copilului sint este ca in Romania se pare ca nu exista proceduri in institutiile de invatamint. Adica nu MAI exista, ca ele existau pe vremuri.
Aici in SUA, tara proceselor, totul este pus prevazut de dinainte si sint stabilite proceduri. Iar parintele poate da in judecata daca acele proceduri nu au fost urmate. Fiecare parinte este obligat sa semneze de luarea la cunosinta la acestor proceduri.
In acelasi timp, cele mai multe gradinite au o filosofie sau un guideline in pofida caruia opereaza, iar tu ca parint al unu viitor prescolar acolo citesti, de documentezi, faci vizite si abia dupa aceea hotarasti daca iti dai copilul acolo sau nu.
Din experienta mea de viata, am observat ca acolo unde nu sint proceduri e haos sau lipsa de respect.
Deci, cred ca primul pas spre schimbarea lucrurilor ar fi ca parintii sa ceara punerea in circulatie a unei liste de proceduri, a unei flosofii, etc. Stiu ca e cale lunga si ca poate copiii vostri nu o sa apuce schimbarile cit sint inca la gradi, dar cred ca da dragul celor care vor veni merita.
Poate sint eu idealisat, dar imi place sa cred in continuare cu tarie ca lucrurile se POT schimba, daca cei care au interes se mobilizeaza.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
Bic spune:
Inca ceva, asa cum spunea si nelia, dupa cite stiu eu, cred ca este obligatoriu ca educatoarele sa fi absolvit cursul de prim ajutor.
Asta este inca un punct pe care un lobby al parintilor l-ar putea obtine.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Nu este vorba de educatia pe care au primit-o educatoarele, ci de legile care nu exista, astfel permitandu-le sa se comporte oribil cu copiii de care ar trebui sa aiba grija si sa ii invete. |
Mi-am citat mesajul, fiindca eu am scris inca de la inceput ca asta este problema sistemului de invatamant din ro.
Oricat de educata/needucata ar fi o educatoare, daca stie ca are legi clare de la care nu are voie sa se abata, ca altfel va fi aspru pedepsita, comportamentul ei fata de copii ar fi cel putin civilizat.
Mie imi pare rau ca nu le-am facut reclamatie fostelor educatoare la Minister, m-am oprit doar la directoare. Celor doua educatoare nu li s-a intamlat nimic, comportamentul lor a ramas acelasi fata de copiii din grupa lor.
Discutasem cu mai multe mamici ce aveau copilasii la acea grupa, dar am fost singura care a avut curajul sa faca reclamatie scrisa.
Totusi, alte 2 mamici s-au plans la directoare de comportamentul celor doua.
Am reusit, totusi, sa mut fetita la o alta grupa, unde ii este de mii de ori mai bine si sa schimb atitudinea personalului din gradinita, care era vesnic posomorat, de ziceai ca intri intro inchisoare, nu intro gradinita. Acum,parintii si copiii sunt intampinati cu un zambet sau cu o figura calma, nu incruntata.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
anuscha2009 spune:
Allinta eu credc ca legi exista, e foarte greu sa schimbi mentalitati aici in Ro. Si mai e si stresul, nemultumirile fiecaruia de zi cu zi, frica sigurantei in ziua de maine. Toate astea se rasfrang asupra serviciilor in general, nu numai in invatamant. In ,,privat'' serviciile se ofera mai amabil, mai cu zambetul pe buze dar si acolo sunt carente si cred ca toata lumea le observa.
gabitza2005 spune:
Nu inteleg de ce conteaza educatia parintilor. ce vrei sa spui ca la pregatirea ta nu te poti "injosi " intr-atat incat sa :
- ajuti un copil sa mearga la baie,
- ajuti un copil sa se schimbe cand este ud din cap pana in picioare
- ajuti un copil sa manance cand el sta acolo de la 8 dimineata pana la 17.
- ajuti un copil sa treaca peste temerile lui, frustrarile lui
Nu cred ca un parinte iti impune astea datorita educatiei pe care o are ci iti cere toate aceste lucruri in calitate de parinte-apeland la omul din tine nu la educatoarea scolita.
Daca poti fi indiferenta la toate aceste probleme ale copiilor motivat prin faptul ca nu fac parte din atributiile tale - ca tu esti o persoana educata -nu ai ce cauta intr-o gradinita.
Tu crezi ca daca un coleg imi cere ajutorul eu ii raspund ca nu e treaba mea sau nu e trecut in fisa postului meu.
gabitza2005 spune:
In timp ce te intrebi " Oare ce educatie au unii parinti?" cred ca te intrebi si : oare cati bani castiga , ce cadou o sa-mi aduca de 8 martie , de sfarsit de an......
Inca o data ai demonstrat ce gandire inchistata in prejudecati au majoritatea educatoarelor . Pentru tine singura preocupare ar trebui sa fie siguranta si educatia copiilor pe care ii ai in grije.
Bic spune:
Din nou, nu cred ca este vorba de nivelul de educatie al parintilor in ceea ce priveste pretentiile, ci de inexistaenta unui set de reguli de functionare a gradinitelor.
Daca el ar exista, atunci parintii stiu la ce sa se astepte si nu isi vor mai "permite" sa ceara lucruri pe care regulamentul gradinitie spune clar ca nu le face. Venita din Romania cum sint, eu una am incercat sa sparg baricada de citeva ori si m-am cam ofticat cind nu s-a putut (de exemplu, cind fii-mea inca avea suzeta, le-am rugat pe educatoarea de la cresa la care era atunci sa o lase cu suzeta ca ea nu poate sa adoarma dupa-amiaza fara ea. Mi-au spus foarte politicos ca ei nu accepta suzeta la ei in gradinitia. Si surpriza: dormea fii-mea dupa-amiaza fara probleme. pentru ASTEA ERAU REGULILE acolo.)
Dar apoi mi-am dat seama ca ii este mai bine copilui meu daca invata ca planeta nu se invirte in jurul ei.
Daca setul de functionare spune ca educatoarele nu vor da in gura copiilor, atunci parintilot care nu le convine asta, sint liberi sa se duca la alta gradinita.
Legat strict de acest punct, educatoarele nu au cum sa hraneasca toti copii personal si nu este deloc corect ca parintii sa astepte asa ceva de la educatoare. Cu atit mai putin intr-un sistem in care raportul dintre personal si copii e atit de dezastruos. In cazul aceasta, educatoarele ar trebui sa fie foarte ferme cu paritii. Problema in Ro este ca lipsa seturilor de reguli si schimbarea regulilor dupa cerintele parintilot duce la o gramada de resentimente din partea educatoarelor care se vor reflecta, din pacate, in atitudinea si comportamentul educatoarelor fata de copiii care nu au nici o vina in treaba asta.
miruta, dupa cum au aratat si mesajele de la acest topic, nu toate sinteti la fel. Fireste. Dar speranta mea este ca cele ca tine pot deveni liderii celor care se comporta inadecvat si ca parintii le pot cauta pe cele ca tine si le pot da la o parte pe cele din exemplele negative din acest topic.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
babyshness spune:
am mai citit despre ceea ce ati scris in ultimele postari si pe alt forum in care se discuta ce ar trebui sa faca o educatoare...
una dintre prietenele mele lucreaza ca educatoare la o gradi particulara si mi-a spus ca in atributile ei intra urmatoarele:
*organizeaza si sustine activitatile pedagogice
*supravegheaza copiii la joaca/masa/baie
*mentine un dialog constant cu parintii(zilnic vorbeste cu ei despre ce a facut copilul)
*pregateste materialul didactic si tine evidenta progreselor copiiilor
*ii ajuta sa manance atunci cand este nevoie si ii incurajeaza sa manance singuri pentru a ale asigura independenta
*ii ajuta sa se imbrace doar cand este nevoie(gen fermoar,siret,etc)
*merge cu ei la baie daca asistenta de grupa este ocupata
*ii adoarme,ii iubeste,ii cearta,ii invata,ii educa,formeaza caractere...
poate de multe ori,ca parinti,cerem prea mult de la oamenii cu care copiii nostri vin in contact,imaginandu-ne ca au 100 de maini si zece capete.dorim ca cei mici sa fie supravegheati non stop chiar daca la stat exista o educatoare pe tura cu 30 de copii(sau mai putin).vrem sa fie toti bagati in seama in mod egal,sa fie ajutati,sprijiniti,educati...
cred ca pana la urma trebuie sa ne resemnam cu gandul ca momentan nu avem resursele necesare si ca gradinitele de stat ofera o alternativa mai slaba dar necesara.traim intr-o societate cu probleme mai ales financiare unde nu cu totii ne permitem o gradi particulara.si drept consecinta mergem la stat.
nu imi place faptul ca toate educatoarele sunt puse in aceiasi oala...nu este corect...mai ales pentru educatoarele a caror munca nu se termina nicioadata...care desi stau ziua cu copiii,de cele mai multe ori singure,dupa program pregatesc materialele pentru a doua zi,completeaza planificarea si alte acte date de minister,invata tehnici noi de lucru si merg la cercurile pedagogice pentru un alt motiv decat sa manance sarmale si sa se indoape cu prajituri...care stiu ca viitorul unor copii este in mainile loc,ca ele sunt mama de la gradi,care tin copiii in brate si le alina orice durere,care stau cu copiii nostri mai mult decat stam chiar noi,mamele lor...pentru ele mi-as dori sa nu generalizam si sa ne dam seama ca sunt si ele oameni,supuse greselilor si stresului.ca poate la un moment dat,fara sa vrea vre una,le mai lasa si pe ele nervii,si mai tipa...stiu nu e normal si multe alte chestii nu sunt normale dar in lipsa unui sistem de reguli asta e tot ce avem.fiecare gradinita are regulile sale interne,si la multe dintre ele a tipa(poate a ridica vocea pentru a acoperi 30 de copii) nu este o regula cu nu.
de exemplu la noi nu se administreaza medicamente fara acordul parintilor,se anunta toate iesirile,exista time -out chair si regula mainii drepte ridicate in aer si mai nou si fluiere...copiii nu stau nesupravegheati dar sunt educati sa fie independenti...am mai auzit si pe aici niste ridicari de voce dar nu am vazut sa fie vreun copil stresat din cauza asta.
pana la urma cred ca trebuie sa ne gandim de doua ori inainte sa vorbim si sa actionam si sa coboram un pic standardele mai ales cand vine vorba de stat.credeti-ma cand va spun ca fac si ele ce pot si ca situatia este una mult mai ampla si acopera mai multe subiecte de discutie.
Bic spune:
babyshees Faptul ca educatoarele de la gradinitele de stat fac ce pot in conditiile date nu reprezinta o scuza pentru abuz. Iar din exemplele date aici, pe forum, la topicul asta sau la altele, unele educatoare se fac in mod repetat vinovate de abuz emotional asupra copiilor.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
babyshness spune:
e babyshness...
nici nu am spus asta...dar de la asta pana la generalizare e un pas mare...si pana la urma daca tot suntem martore la abuz oare a mers cineva pana in panzele albe pentru a dovedi si pedepsi abuzul??
scriem pe forum si ne varsam aici nervii dar pana la urma nu ne ia nimeni in seama...poate ca ar trebui sa luam masuri...asa cum au scris despre ce minunata e o anume gradinita particulara poate tot asa vor scrie si despre abuzurile din gradinite...ce ziceti..punem de-a petitie?vreo scrisore?pe la Romania te iubesc??