Ce educatie au unele educatoare?
Raspunsuri - Pagina 16
ralucis spune:
Eu am fost azi sa imi inscriu copilul la gradinita si deja am o durere de cap si milioane de griji, pentru ca, exact cand am intrat sa ma duc la biroul directoarei, o educatoare de la grupa mica urla din toate puterile la copii amenintandu-i ca ii bate daca nu tac din gura si nu fac liniste, ca am inghetat cu dosarul in mana. Nici nu mai am nicio tragere de inima sa imi mai duc copilul acolo daca stiu ca o sa se poarte cu el asa... Mai bine mai stau cu el acasa decat sa stiu ca e supus la asemenea tratament, zau asa...
anuscha2009 spune:
Ma alatur si eu acestui subiect.
Nu pot sa zic ca fetita mea de sase ani si jumatate acum, care merge la gradinita de stat de la varsta de 3 ani, cu o pauza de un an in care a fost la o gradinita particulara (din cauza de schimbare de domiciliu) a fost batuta sau umilita, dar tot ma deranjeaza ceva. Niciodata in aproape 4 ani, desi am intrebat de multe ori ce progrese face copilul nu mi s-a raspuns decat evaziv- e bine , a mancat etc. La fiecare sedinta cu parintii ni se cereau decat bani, niciodata nu ni se vorbea de progresele sau dificultatile prin care trec copiii nostrii.
Inca ceva care ma deranjeaza in gradinita: daca i se intampla copilui ceva - i se face rau, se scapa pe el (la grupele mici) cade si i se rupe ceva (au fost cazuri in gradinita)te cheama pe tine ca parinte care esti la serviciu si trebuie sa vii intr-un suflet, sa-i acorzi primul ajutor, lucru care ar putea sa-l faca armata de profesionisti din gradinita.
Un caz teribil la care am asistat cand am inscris copila la scoala. Era una din zilele acelea cumplite de iarna cand ningea nostop si erau nametii cat casa, un copil a cazut pe scari si si-a fracturat mana intr-un fel atat de urat cum nu am mai vazut niciodata (desi eu sunt o persoana care a avut rupt in copilarie tot ce se putea rupe)se inegrise mana, se umflase si osul ii iesise practic prin piele. Ce au facut doamnele directoare, profesoare, invatatoare etc? Ancheta! cine e de vina? - o juma de ora - dupa alta juma de ora in care invatatoarea urla si se jelea ca nu e ea de vina, au cautat numarul de telefon al mamei cu textul ,,veniti repede cu o masina sa-l luati sa-l duceti la Budimex. In acest timp copilulurla de durere pe un scaun in fata secretariatului si a cancelariei.
Desi eu nu eram inca de a scolii nu am mai putut sa ma abtin si am zis haideti sa-l ducem in brate, sa cautam un taxi, sau pe cineva cu o masina - scoala este la 3 statii de autobuz de spitalul Budimex, mamica poate era pe autostrada Bucuresti - Pitesti. Stiti ce mi s-a spus? in ce calitate ma bag eu in organizarea interna a scolii, sunt ruda cu baiatul? Nu eram ruda, am plecat aproape plangand. V-AM povestit asta ca sa stiti mamicile cu copii de gradinita ce e posibil sa ne astepte.
Eu sunt revoltata deoarece neglijenta si dezinteresul sunt foarte frecvent intalnite in sistemul educational din Ro, chiar daca bataia si pedepsele fizice s-au mai rarit.
Mai sunt revoltata si pentru ca mi-am dat seama ca fetita mea e posibil sa aiba anumite problemute de dezvl si imi vine sa zic unde au fost domanele educatoare 4 ani de zile cand le intrebam cum merge copilul. Intrebari puse pe toate tonurile: cu flori, cadouri sau reprosuri.
Sabina spune:
Ralucis, adica tu mai stai pe ganduri sa cauti alta gradinita?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ralucis spune:
Sabina, am depus dosarul si in alta parte, la o gradi care ar fi mai buna, cel putin din cate am auzit de la o amica si de aici, de pe forum, asta era un fel de back-up in caz ca nu ne primeste acolo; ceea ce ma ingrijoreaza este ca de unde stiu eu ca si in partea cealalta nu e la fel? Ca aici am avut norocul sa surprind eu chestia asta, dar dincolo, daca nu e aceeasi poveste? Bani de particulara n-avem, iar cu 2 copii e si mai complicat. Iar cu nebunia asta cu arondarea e iarasi o problema, ca pe unde stam noi nu este nicio gradinita, decat ffff departe, ceea ce inseamna un ocol care nu merita sa fie facut, ca e destul de nasol la gradinita aia, iar altele pe langa serviciile noastre nu sunt. Off... B
Off topic, Sabina, o gradinita cu profil de arta exista, oare?
anya spune:
anusca, cred ca muream cu ele de gat...cum sa trateze asa bietul copil
Normal ca trebuie sa anunte parintele, dar in acelasi timp copilul poate fi dus la urgenta sau macar chemata salvarea. Pana atunci cineva trebuie sa sta cu el si sa incerce sa-i fie sprijin - macar moral. Fiind o gradinita de stat ar fi trebuit sa aiba asistenta medicala, care sa fie si profesional alaturi de copil.
Cine stie cu ce experiente s-or fi confruntat de erau asa speriate...Odata copilului meu i-a fost rau (de la burta) si asistenta i-a dat niste saprosan. Cand am ajuns la gradinita mi-a spus ce i-a dat. Mai tarziu, o mamica m-a intrebat daca am facut scandal ca i-a dat medicamente fara aprobarea mea...Daca-i dadea cine stie ce minune...poate, dar femeia e cadru medical si trebuia sa rezolve in acel moment situatia - banala de altfel. Alta data l-a durut rau capul si i-a dat Nurofen. Este exact ce faceam si eu. I-am multumit asistentei si gata. Nu este "in necunostinta de cauza" deoarece la inceputul anului ducem noi, parintii, cateva medicamente uzuale, pentru situatii de urgenta iar in fisa copilului am anuntat daca are alergii/intolerata la ceva anume.
Sabina spune:
nu, cu profil de arta nu exista, sau nu stiu eu.
Se facea pe vremuri , ca un curs suplimentar, o gradinita muzicala la liceul Dinu Lipatti.
Am gasit uin articol in care se spune ca se reinfiinteaza din toamna asta, cel mai simplu ar fi sa mergi sa intrebi.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
miereamara spune:
In mod normal gradinita ar tb sa aiba o asistenta medicala de servici plus o linie de urgenta unde sa sune. Aici nu este voie sa se administreze medicamente fara consimtamantul scris sau telefonic in caz de urgenta. Baietelul meu a facut temp 41 luna trecuta si m-au sunat sa vin sa il iau, intre timp le-am rugat sa administreze o doza de tylenol ca sa ii mai scada un pic temp.
In cazul in care se intampla ceva grav chema salvarea imediat, nu se sta la discutii.
daca are un accident minor (s-a intamplat) i se acorda masurile de prim ajutor si apoi parintele este informat in scris si pus sa semneze un raport.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
inbox spune:
Eu, acum doi ani, cand cautam gradinita pentru Maria, m-am dus in recunoastere, am inceput cu o gradinita de stat cu renume la noi in oras, intru pe poarta, copii erau la joaca nesupravegheati, se buluceau pe un topogan si pe leagane, poarta la gradinita laarg deschisa si dincolo de trotuar vajaiau masinile ( gardinita are iesire spre un bulevard foarte circulat). Ma tot invarteam si nu stiam pe ce intrare in cladire sa apuc ( erau doua), in final apare o ingrijitoare cu matura-n mana si se apuca sa faca curat prin curte ( la mare distanta de copii), ma duc la ea si o intreb unde o gasesc pe directoare ca vreau sa discut despre inscrierea copilului la gradinita...atata mi-a trebuit, ziceai ca am injurat-o de mama : "Nu vedeti doamna ca am treaba, stau cu copii, nu stiu unde o gasiti...si sa stiti ca la noi s-au terminat inscrierile din ianuarie" (legal, inscrierile incepeau in iunie iar eu venisem cu cateva saptamani mai devreme tocmai pentru a sti ce sa pregatesc pentru dosar), am simtit ca turbez cand am auzit-o, i-am zis " Eu nu vad ca stati cu copii, copii astia sunt nesupravegheati, pot oricand iesi in strada, nu mai zic ca eu puteam sa iau unu si sa plec fara nicio problema, iar insrierile incep peste doua saptamani, legal, dar poate vreti niste reclamatii si ceva articole aparute prin presa, ca se rezolva" ( in orasele mici, tine faza cu presa, se face valva si pana la urma sunt nevoiti sa ia ceva masuri), raspuns numai lapte si miere " Cum intrati pe usa aceea primul birou in drepta o gasiti pe doamna directoare, stiti ca in toamna sunt multi copii care se retrag si sigur se gaseste o solutie....bla, bla ". I-am spus ca nu mai imi trebuie sa vrobesc cu nimeni, ca nu-mi voi inscrie in veci copilul la ei, dar sa se astepte la "surprize"...
Am luat apoi gradinitele particulare la vizitat, am avut noroc, ca am gasit una care se deschidea chiar in anul ala, erau putini copii 6 in grupa, educatoarele si tot personalul foarte draguti si interesati sa mearga totul bine, au ascultat ce astept de la gradinita, au fost deschisi la propuneri, educatoarele sunt tinere ( de pe bancile scolii)nu au copii, dar imi place ca sunt foarte apropiate de copii, au rabdare, nu au grija unei familii si vin foarte fresh la gradi. Copii, ii observ cand iau fata la 5, deobicei sunt scosi afara la locul de joaca, sunt linistiti, relaxati, nu sunt agresivi( eu observasem la copii care merg la gradinita o oarecare agresivitate).
Zicea cineva ca i-a zis educatoarea ca nu stie copilul culorile fiindca a desenat soarele rosu...Maria mea saptamana trecuta a desenat toate legumele curcubeu, ca asa sunt mai frumoase...educatoarea mi-a spus " ca are imaginatie".
Totusi, cred ca daca nu-ti plac copii, nu ai ce cauta sa te faci educator.
Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica
nelia spune:
La noi exista o fisa medicala la inceput de fiecare an, de fapt e un caietel, cu mai multe fise, in care te intreaba tot despre copil, trebuie atasata si o fisa de la pediatrul lui... ce probleme are copilul, daca are alergii depistate, orice... Apoi, la sfirsit, o lista cu medicamente administrate in caz de urgenta gen febra mare sau accidente etc. Si semnam ce sa ii dea (in general, ceea ce alegi ceea ce ii dai de cind s-a nascut) si daca sa-l duca la spital in caz de urgenta. Bineinteles ca semnezi pentru medicamentele pe care le cunosti si eu scriu si cantitatea alaturi (in functie de kilogramele aproximative si virsta din anul respectiv si modalitatea in care sa-i fie administrate (asa cum e obisnuit copilul acasa). Exista si o foaie cu toate numerele de telefon, ale parintilor si ale persoanelor care pot fi contactate in caz de urgenta... ideea este ca se anunta parintii, dar nu stai si te uiti la copil cum sufera. Pe de alta parte, daca nu exista un asemenea chestionar de la inceput, daca nu stii ce sa administrezi, e greu de facut fata situatiei, chiar daca esti cadru medical, iti iei o raspundere care nu ti-a fost acordata de catre parinti.
Ce vreau sa spun este ca la inceputul fiecarui an, ar trebui luate aceste masuri de precautie, in caz ca... accidente se pot intimpla oricum, nu intri atunci in panica, ce faci, a cui e vina, cine il duce, ce ii dam... trebuie sa stii foarte bine de la inceput ce-i dai si ce faci in caz de urgenta. Aici nu au asistenta sau medic la dispozitie, dar exista o linie unde poti suna, dar sint cel putind doua educatoare in gradinita care au curs de dat primul ajutor, curs actualizat din cind in cind, adica nu-l iei acum 20 de ani si-l ai valabil pina iesi la pensie. Curs facut cu cadre medicale, in care educatorul este invatat exact ce sa faca in cazul urgentelor de baza care pot aparea atunci cind lucrezi cu copiii.
Si directoarea aici nu sta la birou si nu are treaba cu copiii, directoarea este cea care coordoneaza si administreaza tot, exista consiliu format din educatori si parinti, asa stabileste tot de la meniu pina la ce se face si se da in regim de urgenta. Mor cind aud de directori care stau in birou si... nici usturoi nu a mincat, nici gura nu-i miroase. S-au cam dus vremurile cind directorii stateau in birou si atit... avea firma sau institutia director, avea. Cel care conduce este cel care raspunde cu capul de tot ce se intimpla in institutia sau firma pe care o conduce, inclusiv de educatorii angajati, de metodele folosite, de corectarea lor, de concedierea celor care nu-si fac treaba asa cum trebuie. Si altceva, foarte important: aici, peste tot, exista fisa a postului, de care iei cunostinta la inceput, stii care iti sint obligatiile, stii care sint sarcinile, afli care iti sint si drepturile... pe ce bani faci tot ce ti se cere. Accepti (sau nu), semnezi si atunci nu mai exista pai, stai sa vezi, ca... ai incalcat ceva de acolo, primesti un avertisment, doua, ca poate nu ai inteles... daca nu, zbori pur si simplu, nu sta nimeni sa vada de ce asa si nu altfel, las-o si pe ea, unde sa se duca... Si mai ales in gradinite, nu se lucreaza chiar asa asa dupa ureche, raspunderea este mult prea mare. Nu te duci acolo pentru ca... n-am servici, ia sa ma duc sa ma fac educator...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
miereamara spune:
La gradinita lui A. directoarea este tot timpul in clase, ajuta copiii la masa, la activitati, le stie numele, dimineata si seara este la usa si ne intampina/spune la revedere.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator