Ce educatie au unele educatoare?
Raspunsuri - Pagina 15
Cricor spune:
Eu am fost sigura ca prima inv. a copilului nu are copii (mai ales ca parea cu mult mai tanara decat era de fapt). Cand am aflat ca are...a fost surpriza vietii mele...pe unele ca au sau nu copii, nu le ajuta... ele chiar trebuie sa plece, sa-si gaseasca meserii mai banoase si mai putin stresante.
Bic spune:
Anya nu cred ca-ti dai seama cit e de hilar exemplul tau. Tocmai ne-ai aratat ce standarde joase au parintii. Adica tu accepti sa-ti trimiti copilul la o gradinita unde te CERTI cu directoarea si unde o educatoare e ok, desi e poreclita "Doamna care nu iubeste copii"? Daca un copil a ajuns sa spuna asa ceva despre o profesoare, inseamna ca femeia nu are ce cauta acolo. Cind parintii o sa inceteze sa aceept Ok si vor cere excelenta, atunci vor incepe lucrurile sa se schimbe.
Citat: |
citat din mesajul lui anya Nu stiu ce gradinita ai nimerit, denizel...La gradinita (de stat) unde am copiii, in ultimii 4 ani (si mai stau 2 :) ) nu am auzit de vre-o educatoare sau ingrijitoare sa bata vre-un copil. Recunosc ca m-am certat si eu odata cu directoarea (acun 4 ani, dar asta e alta mancare de peste). Din cele 5 educatoare cu care au interactionat personal copiii mei, una singura era "Doamna care nu iubeste copiii", dar asta nu insemna ca-i batea, tipa...sau alte asemenea si va spun ca am pandit-o cand am auzit cum o denumise pustiul meu cel mic. Ba chiar in intrebam pe celalalt, care era la grupa mare atunci, cum e treaba la fratele lui in clasa. Avantajul era ca mancau impreuna, erau pe acelasi culoar si se vizitau toata ziua si ca atare aveam spion. Noroc ca anul acesta nu a mai fost educatoare la clasa lui, iar cea care a inlocuit-o e mult mai ok. Celelalte 4 - 2 si 2 sunt deosebite. In sensul bun. Anya |
Pitzinuca m-ai lasat cu gura cascata. Foarte puternic mesajul tau. Multe de gindit pe tema lui.
nelia e groaznic ce s-a intimplat cu fetita surorii tale. Sper din tot sufletul ca a gasit o gradinita mai buna.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
nelia spune:
Pitzinuca, !
Da, sora mea a gasit o gradinita unde erau educatoare si asa si altfel, dar educatoarea de la grupa ei tot nu era in regula, tipa la copii si dadea prea multe pedepse pentru lucruri atit de... copilaresti. Imi povestea sora mea si fara sa vreau asta faceam comparatie, la mine copiii sint cei care imi spun primii cind fac ceva ca se intimpla, este un accident... pentru ca asa au invatat la gradinita. Iar eu le spun da, asa este, nu-i nimic, hai sa stringem... Asa ar trebui sa se petreaca lucrurile cu toti copiii din lumea asta, nu exista diferente intre ei, cum am mai spus... copiii sint tot copiii indiferent la ce gradinita sau scoala merg, indiferent in ce familie traiesc. Toti, dar absolut toti au dreptul la iubire, respect si la o viata buna.
Desi nici in cealalta gradinita nu se lovea, metodele folosite lasau mult de dorit. In schimb, la scoala, de cind a intrat in clasa I, acum termina a III-a, a nimerit un invatator pentru care nu poti decit sa ! Ii duce pe ei pina la generala si apoi iese la pensie, dar multi il vor regreta. Este unul din cei mai buni si profesionisti invatatori din oraselul, si unul dintre cei mai calzi si blinzi oameni pe care ii poti intilni in oraselul in care traiesc ele. Si e format la scoala veche, a comunismului... Si nu e singurul, sint convinsa ca mai sint ca ei, si nu numai in acest domeniu, dar ce pacat ca sint piese atit de rare. Nu ma pot abtine, in ciuda sistemelor, sa ma intreb: cum de el a putut si poate inca, iar altii - educatori, invatatori, profesori, parinti, da, da, si parinti, etc. - nu? Si ma intorc la parerea mea, tine si de educatie, si de sistem, si de... si de... dar inainte de toate tine de natura umana.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
witeflower spune:
Adevarat ca felul in care o educatoare educa depinde si de felul ei de a fi, de principiile ei ca om si nu in ultimul rand, de iubirea fata de copii. O eucatoare care educa "cu dragoste", intocmai ca si un parinte, are priza la copii si este ascultata adesea fara a fi nevoie de sanctiuni.
Totusi, mai sunt si alti factori - unul dintre ei fiind intr-adevar formarea profesionala. Nu stiu cum se pregatesc in alte tari educatoarele, dar la noi nu mi se pare ca acele "colegii pedagogice" asigura o pregatire prea buna. Mai ales ca mai nou se studiaza pedagogia la I.D. ... Adica fara cursuri predate direct, fara prea multe seminarii si mai ales fara o practica temeinica si bine supervizata.
Din acest p.d.v. cred ca educatoarele mai in varsta au avut sansa unei mai bune pregatiri, in cadrul liceelor pedagogice. (Desigur, asta nu inseamna ca toate educatoarele mai in varsta sunt mai bune decat cele tinere).
Mai e si felul in care se face selectia si angajarea personalului in invatamant.Concursul consta intr-o proba scrisa - deci omul poate fi bun la teorie, nu mai conteaza cu practica cum se descurca... Se fac, ce-i drept, niste inspectii (dupa angajare), dar oricine lucreaza in invatamant stie ca la o inspectie te pregatesti si te comporti mai cu atentie decat de obicei (tocmai pt ca vrei sa dai bine in ochii inspectorilor).
Si chiar daca unii sustin ca asta nu ar trebui sa conteze - eu indraznesc sa spun ca si banii conteaza. Pt ca nu e un job atractiv prin salarizare, multe persoane capabile si talentate evita invatamantul sau renunta in scurt timp la el. Iar dupa cum decurg lucrurile, jobul acesta va deveni si mai neatractiv pt persoanele cu-adevarat capabile si constiincioase.
danny1 spune:
educatoerele de la fii-mea ii pun pe copii sa duca bani la gradi sau jucarii daca fac prostii.
pai cum adica?ele nu reusesc sa-i tina in frau si atunci asta e cea din urma metoda?
din pacate aici sunt multi fara vocatie,desi nu asa ar trebui sa fie.iau asta ca pe o slujba oarecare,desi nu e asa.stau la un loc caldutz si curat.de asta nu s einteleg cu copii.privesc totul dintr-o perspectiva gresita.
mami de , premiata la concursul de dans 20+
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
Ralukutzza spune:
Sistemul educational din Romania este la pamant si nu datorita saraciei, lipsei de personal etc....ci pentru ca majoritatea celor care se numesc educatori si invatatori sunt lipsiti de ceea ce se numeste vocatie pentru aceasta meserie.Stiu exemple clare de femei de serviciu care acum cativa ani cand era crize de personal au dat testare si au ajuns educatoare.
Mama este educatoare (acum directoare de gradinita)de 25 de ani, are 3 facultati, nspe mii de cursuri in educatia montesorii, masterat in psihopedagogia copilului si altele...ca educatoare a pus suflet si s-a ocupat mereu de copii sa invete si sa achizitionaze in mod placut informatiile necesare, nu i-a atins niciodata insa urla la ei, tipa, ii ameninta si pedepsea....amenintarea cea mai folosita era "daca nu esti cuminte te trimit la casa de copii"...asta inca se foloseste destul de des.
Ca o paralela ca am vazut mai sus ca se vorbea de anumite mame-educatoare...nu cred ca are vreo relevanta daca educatoarea este si mama sau nu, cel putin pentru noi nu a contat.Mama o fi fost cum a fost ca educatoare dar ca mama a fost execrabila...si nu e un cuvant prea mare...toata viata nu a stiut decat sa isi verse pe noi nervii acumulati la gradinita, sa ne exemplifice cum noi suntem cei mai prosti si copii vecinilor cei mai buni, ca mai bine nu ne facea decat sa fim asa prosti, bataie pentru mai putin de nota 8 si alte umilinte asemena....ASA CA scuzati-ma daca nu inteleg cum asa o "MAMA" poate fi un bun "EDUCATOR" pentru altii.
ramonapreda spune:
off topic:
mie mi se pare incredibil ce citesc aici despre tot felul de mame...ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat cea mai buna si cea blanda mama de pe pamant !!! e intruchiparea unui inger,va rog sa ma credeti, din tot sufletul va spun !!! din acest motiv mi se pare absolut revoltator sa citesc asemenea povestiri despre mame !!!
Ralukutzza spune:
Ramona daca asta ti se pare revoltator intra si pe aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151889 si ai sa vezi cate mame sau parinti in general NU sunt intruchiparea unor ingeri.
Ma bucur pentru tine ca ai avut parte si ai parte de asa o mama
anya spune:
Bic, ce importanta are faptul ca eu ma cert dintr-un anumit motiv cu directoarea cu felul in care sunt educati si tratati copiii? Directoarea sta la ea in birou si nu are contact cu copiii -presupunand ca ar intentiona sa ii nedreptateasca. Preferai sa tac si sa fiu de acord cu ea? Nu. Ne-am certat, si-a reconsiderat pozitia si de 4 ani de zile (de cand s-a intamplat asta) am avut relatii normale (nu ne pupam, dar nici nu cred ca e cazul).
Cat despre educatoare - in cazul mentionat de mine, "Doamna care nu iubeste copiii" era foarte corecta cu ei, i-a invatat foarte multe, pedagogic s-a comportat ok, nu tipa (si ei erau grupa mica si evident in adaptare si multi). Ei au facut comparatie cu cealalta educatoare - tanara, frumoasa, finuta, fara copii dar care ii iubeste enorm. Se vede clar placerea cu care se inconjoara cu copilasi. Cateodata, cand educatoarea de la grupa alaturata mai intarzie dimineata, ii ia si pe ceilalti (adica vre-o 30 de copii) ii aseaza in jurul ei pe scaunele si le citeste cu voce inceata o poveste. Stiti cum stau toti concentrati iar cei care intra, pas-pas se duc pe scaunele sa asculte si ei? E atata liniste si par asa de fericiti copilasii...
Nu e mamica (fizic) dar e mai mamica decat multe mamici. A terminat o facultate si ma rog pentru binele puiului meu sa nu-si schimbe job-ul.
jozsaerika spune:
Si pana la urma care e solutia? Reclamatii peste reclamatii? Sau educarea unui personal care sa nu considere bataia/urecheala/trasul de par metode de lucru ?? Ambele, da..dar nu am trai cu totii mai linistiti daca am fi siguri ca educatoarea/invatatoarea nu ar atinge copiilul nu doar pentru eu stau cu coala si pixul pregatite?
chiar asa, ar trebui sa ne gandim la solutii
si la noi s-a intamplat ca si in cazul surorii neliei...adika educatoarea dupa ce i-am spus ce aveam de spus (inca nu am facut reclamatie) il scoate pe fiul meu vinovat din orice si sa mai zic ca nu ma saluta pe mine si se uita la mine precum un taur furios
precum am zis mai devreme eu nu il mai las cand este doamna de dimineata , nu il mai mut pt ca din toamna incepem scoala ...care va fi waldorf (bine ca exista )...dar intrebarea ramane ce solutii ar fi?
Erika