Ce educatie au unele educatoare?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui miruta

eu ma intreb de multe ori ce educatie au UNII parinti de isi permit sa creada ca educatoarea e babysitter personal si ii cer lucruri absurde care nu intra absolut deloc in atributiile ei dar pe care le face pt ca iubeste copiii.e drept ca padure fara uscaturi nu se poate si in invatamant exista tare multe vreascuri si uscaturi dar doare tare cand vezi ca esti bagat la gramada si catalogat astfel.


Si care ar fi acestea?

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu a generalizat nimeni, eu am oferit o floare inca de la inceputul subiectului pentru educatoarele care nu sint asa. Dar cind atit de multe sint asa cum au fost descrise la subiectul asta, se generalizarea vine de la sine.

pentru ele mi-as dori sa nu generalizam si sa ne dam seama ca sunt si ele oameni,supuse greselilor si stresului.

Boala noastra a romanilor: las-o, maica, ca-i a noastra, e om si ea si e supus greselilor. Eu nu pot sa gindesc asa nici fata de mine, da, am gresit, dar iau masuri, nu caut justificari. Greseala se intimpla o data sau de doua ori, dar cind devine regula, cind in fiecare zi un copil este obligat sa traiasca in tipete la el, cu pedepse de la orice pe capul lui sau in jurul sau... nu mai conteaza ca si educatoarea e om si e greseste pentru ca greaseala e omeneasca. Sincer!

De fapt, asa e in orice facem noi ca oameni, fie ca e la servici, acasa sau in cercul nostru de prieteni si cunostinte, dar atunci cind 'viitorul unor copii este in mainile noastre' si orice facem lasa urme in fiintele acestea mici de cele mai multe ori pentru toata viata, greseala devine nescuzabila, iar justificarile inexistente. Si ma refer aici in egala masura si la educatori/invatatori/profesori, dar si la noi, parintii.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

babyshnessIn masura foarte mica, subiectul acesta isi doreste sa sensibilizeze parintii ca sa poata sa faca ceva.
Petitiile si reclamamtiile pot schimba cite ceva pe moment si e bine sa fie facute si astea. Dar eu vorbesc de schimbare unei mentalitati, de schimbarea felului in care parintii se raporteaza la valorile unei gradinite. E vorba de ridicarea standardelor, lucru care nu poate veni decit din partea "clientilor" adica din partea parintilor.
TRebuie sa parintii sa stie ca au drepturi si alternative si ca au dreptul si obligatia sa ceara invatamint si ingrijire de calitate din partea statului pe care il platesc din banii lor.



Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Info utile despre cresterea copiilor

www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears

www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Asta e un exemplu de pretentie total exagerata. Pai daca ati vedea cum arata copiii aici la gradi, v-ati cruci. Si ce mama obsedata e aia de isi piaptana copilul de mai multe ori decit de doua ori pe zi: dimineata si seara?!?

Citat:
citat din mesajul lui miruta

NELIA...un singur exemplu : o mamica foarte revoltata ca,desi fetita ei avea peria in ghiozdanel ,eu am binevoit sa ii strang parul dupa ce facuse nani ,fara sa o pieptan si avea perisorul strans ciufulit.

Mirela ,cea mai fericita mami de pui mic ,Antonia Maria(13 iunie 2009)

Jurnal de bebe strumf



Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Info utile despre cresterea copiilor

www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears

www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Ca si educatoare in sistemul de stat am ajuns la concluzia ca ma lupt cu morile de vant. M-am reintors in invatamant plina de sperante si idei noi...am stat doi ani in CIC si m-am pus la punct cu tot ce insemna educatie moderna. Aveam mii de planuri in cap...si parintii mi le-au distrus pe toate, pe rand.
Sa va povestesc ce ii multumeste pe parintii de la grupa mea? Pai: fise colorate afisate zilnic, poezii cel putin una pe saptamana, ca sa aiba cu ce sa se laude cand se duc cu copiii in vizite, sa vorbeasca la 3 ani engleza dupa 30 min/saptamana de optional, sa aiba jucarii noi fara sa contribuie cu absolut nimic parintii (desi gradinita este noua si era complet goala cand am intrat in ea, doar cu mobila si atat), daca m-as lua dupa ei mi-as pune copiii de grupa mica sa faca adunari si sa scrie liniute pe caiete.
Parinti cu oarece educatie mi-au povestit cat de obraznici sunt copiii lor, si cum le mai altoiesc cate una ca nu se poate altfel.
O mamica ce ajungea acasa la ora 7 zilnic isi trimitea fetita singura sa se joace ca sa poata ea sa isi faca treburile prin casa, si nu intelegea de ce copilul plange dimineata si se agata de ea strigand "iubeste-ma mami!". Considera ca o educa si o intareste daca o lasa sa stea singura si nu o cocoloseste. Ii cumpara in schimb mii de jucarii sa se joace.
Parintii de la grupa mea au comentat ca se consuma prea mult sapun lichid la grupa...copiii de grupa mica merg la pipi de multe ori pe zi, si eu ca educatoare am avut proasta idee sa ii invat sa se spele de fiecare data dupa ce fac pipi.

Asta ca sa nu mai vorbesc despre conducerea gradinitei, care lasa lucrurile fara nicio organizare, fiecare face ce vrea, se fura din mancarea copiilor cu tupeu, iar ingrijitoarele sunt "la putere" pentru ca duc sacose doamnei directoare.

Deci la ce folos toate bunele intentii si informarea mea constanta? Nimeni nu este interesat sa schimbe ceva?

mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)



A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicuratze spune:

Buna seara,

Imi permit sa va spun si experienta noastra de doi ani jumatate intr-o gradinita de stat (vad ca topicul este despre "educatia" educatoarelor din Romania).
Fiul mea a avut pana acum 4 educatoare ( cu liceu pedagogic si facultati in curs sau terminate):

-prima l-a tinut in brate zilnic cate o ora dimineata in prima luna pana s-a obisnuit si nu a mai plans;l-a hranit;i-a dat sandvisurile ei de la micul dejun,pentru ca el era invatat sa manance si intre mese;i-a tinut puta la baie ();a invatat copiii sa-i spuna de cate ori au o problema,urmarea a fost ca permanent erau 3-4 copii agatati de fusta ei la propriu;nu mai spun ca si-a facut si activitatile pedagogice conform programei.


-pe a doua am vazut-o cu trusa personala de acasa de 1 iunie si colorand copiii pe fata;cu fetite in poala si facandu-le codite;pe fimiu l-a tinut in brate jumatate de excursie,pentru ca-i era rau (din cauza ca mama-sa nu-l tratase bine de o racela);

- a treia educatoare si cea din prezent este mai ferma,mai si tipa la ei,cand fac galagie,alearga,sau daca fac ceva ce-i pun in pericol,foloseste si pedeapsa cu pusul la colt (sunt cativa copii chiar dificili);face vreo 4 serbari pe an cu diverse tematici,de ma intreb de unde scoate atatea scenete si poezii de fiecare data (evident ca lucreaza acasa,in timpul zilei de lucru e imposibil de facut asta);serbarile si sedintele le face numai dupa programul parintilor,adica face ore suplimentare neplatite;jucariile de craciun le cumpara personal in ziua ei libera sambata,impreuna cu unul din parinti;informeaza toti parintii personal ceea ce este scris si la avizier;spune cate doua vorbe despre copil zilnic,chiar daca unii parinti nu intreaba...si multe altele

Ma intreb cate din educatoarele din Germania,SUA,fac si lucruri pentru care nu sunt platite...

-cea de-a patra educatoare a stat cu fimiu 2 saptamani,cand a fost educatoarea lui in concediu,si este o scorpie...am vazut-o si in "actiune" intr-o dimineata,cum tipa la o clasa de copii ca nu sunt cuminti si ca s-a saturat de ei ( la prima ora ),desi nu li se auzeau guritele.

Sa mai spun ca primele educatoare nu sunt mame inca,si cea de-a patra are doua fete.

Si inca un lucru...singurul accident al baiatului meu la gradi a fost cand un baietel mai solid ca el l-a ridicat intr-o secunda si l-a trantit cu fata in covor,de i-a spart buza ( este vorba de un baietel care vine o data pe luna la gradi,deci educat de parinti,nu de educatoare).


O seara buna.










Elena,mama Andrei (11.06.2009 ) si a lui Radu (21.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Citat:
citat din mesajul lui nicuratze
Buna seara,Ma intreb cate din educatoarele din Germania,SUA,fac si lucruri pentru care nu sunt platite...Elena,mama Andrei (11.06.2009 ) si a lui Radu (21.10.2005)
N-as sti sa-ti spun exact cam cate, dar cu siguranta sunt foarte multe, pentru ca in meseria asta nu merge sa inchizi usa la 5 si sa te doara-n cot. Cu siguranta te lovesti de diverse situatii si mergi acasa si cauti solutii. Fie ca ai un copil autist si cauti pe net sau la biblioteca informatii despre diverse metode de interventie, fie ti se da in grup un copil trisomic si tot asa, daca nu stii cum sa-l abordezi, pui mana si te informezi, fie trebuie sa pregatesti o activitate pe o tema anume si cauti pe net idei, fie ai de pregatit un mic spectacol si, exact cum spuneai si tu, mergi la cumparaturi pentru ca vrei ca decorul sa fie in nu stiu care fel, fie vrei sa faci o activitate culinara cu ei si te duci personal sa cauti ingredientele pentru ca nu se gasesc in bucataria gradinitei, ohohoo si lista poate continua. Iti spun ca am cunoscut personal educatoare care fac asta. (educatoare sictirite si educatoare devotate care isi rup din timpul lor ca sa faca o surpriza copiilor sunt peste tot in lume, nu doar in Romania)Sunt convinsa ca si profesorii fac acelasi lucru, pe banii/timpul lor, cauta informatii pentru ca s-au lovit de anumite situatii in care n-au fost multumiti de propria interventie sau pur si simplu se pun la curent cu ultimele noutati din domeniu si asta nu mi se pare ceva nemaintalnit ci...ceva absolut normal.Nelia, aici TOATE educatoarele au cursuri de prim ajutor, nu doar 2 din 3, fara cursul asta nu poti lucra (si mi se pare firesc, ca degeaba stii tu sa propui mega activitati care sa dezvolte motricitatea fina la copii daca nu stii ce trebuie facut in caz ca unuia ii curge sange din nas)Cat despre cazul baiatului cu mana rupta... sfinte Sisoie, iti trebuie ceva antrenament sa poti privi detasat cum un copil se chinuie de durere si sa nu faci ceva concretChiar, intreb din pura curiozitate, cum se procedeaza in Romania in situatia urmatoare: un copil face febra; febra creste de la ora la ora; parintii au dat cu semnatura ca respectivului copil sa nu i se administreze nici un fel de antitermic ci sa fie sunati de urgenta; parintii nu raspund la telefon si nici persoanele care pot fi contactate in caz de urgenta nu sunt de gasit. Cum se procedeza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui miruta

GABITZA....daca asta ai inteles tu,treaba ta.tocmai asta era ideea...ca fac lucrurile astea dar le fac pt ca sunt OM si parinte la randul meu.nu ma consider educata sau scolita,consider ca am foarte multe de invatat.


ei bine, iata diferenta. pentru mine, ca parinte, nu ma intereseaza daca educatoarea are copii sau e amorezata de copii in general. chestia cu amorul e relativa, doar nu o sa aiba grija in mod profesional doar de copiii care ii plac, nu? ca or mai fi si "neascultatori" care o calca pe nervi, dar preocuparea mea ca parinte este tocmai ce nu te intereseaza pe tine si anume sa fie educata si scolita. adica sa-si faca meseria pe care a ales-o in mod profesional, pentru ca O PLATESC. intelegi? eu o platesc, ca parinte. deci nu ma duc cu sarumana la ea sa fie om si sa-mi iubeasca pruncul. poate sa nu-l iubeasca, pentru ca nu e mama-sa. dar trebuie sa se comporte in mod egal cu toti copiii, pentru ca e educatoare scolita, educata si platita. e datoria ei, e promisiunea ei atunci cand a aplicat pentru job si a fost angajata. nu ma intereseaza sentimentele ei de Om sau neom, ma intereseaza cum face abstractie de ele si ramane PROFESIONIST. poate e mai clar acum.

de fapt, nush de ce vorbim numai la feminin? or exista si educatori barbati, oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui miruta
Eu una nu am reusit sa inteleg niciodata treaba cu eu te platesc ...pai atunci si eu platesc functionarii publici,politistii si multe alte categorii bugetare ...banii vin de la buget ...ca statul impoziteaza salariul tau asta nu ma face pe mine angajatul tau.


ba da, esti angajatul celui care plateste impozitele, la fel ca si functionarii publici, etc. bugetul nu e un personaj de poveste. si daca salariul nu iti parvine direct din mana parintelui, asta nu schimba relatia de angajat-angajator. nicidecum de milog la mana unui dictator needucat si abuziv care, ca sa nu distruga viata unui copil, trebuie indopat cu atentii, mite si reclamatii.

pe mine m-a uimit cum o educatoare poate vorbi dispretuitor de scolire si educatie, de aceea ti-am raspuns, sa-ti reamintesc ca astea sunt pe primul plan dpdv al meseriei. un Om, cum spui tu, nu poate fi Om fara educatie.

cat despre sufletele educatoarelor, eu tot astept ca ele sa-si faca meseria pentru care s-au scolit/educat si pentru care sunt platite. educatia-educatie i-o fac eu acasa; la gradi si la scoala e vorba despre alt gen de educatie, mai degraba instruire. nu ma intereseaza ca, la gradi, copilul meu sa citeasca suflete de educatoare, serios ca nu stiu prin ce cuvinte sa mai explic asta, nu e treaba lui. tu iti imaginezi ce e in sufletele parintilor care posteaza la topic si la altele despre educatoare, parinti de copii care au schimbat enspe educatoare din motive de abuz si incompetenta? si tu imi spui mie ca le plateste bugetul, nu parintele. ok, bugetul, fie, dar asta e un motiv sa fie incompetente si abuzive?!

eu, una, nu am reusit niciodata sa inteleg ce legatura exista intre salariu si Omenie+educatie, daca tot se bate atata moneda pe omenia asta. sau e comensurata cu retributia?! sau educatoarele abuzive si incompetente duc lipsa de conectii logice si, in loc sa se razbune pe buget, se razbuna pe niste copii inocenti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

De unde vin banii este una dintre marile probleme din RO, dupa parerea mea. Atita vreme cit pe ceteateanul de rind nu-l ustura in mod direct la buzunar cind trebuie sa plateasca taxe, nu va avea nici un interes direct in a face ca lucrurile sa se schimbe. Eu clar eram asa, dar de cind am venit in State si am vazut citi bani platesc eu (ma rog, barbata-miu) din banii cistigati normal ca sint FOARTE intersata si am opinii foarte clar in legtura cu modul in care sint cheltuiti acei bani. Reponssabilizarea institutiilor de stat vine ca urmarea a ctiunilor cetatenilor responsabili. Cetatenii in Ro inca nu-si dau seama de puterea pe care o pot avea. (ma rog, sa nu intram in discutia cu coruptia, va rog.)

Si da, asa cum spunea si Comchita, toti functionarii statului sint platiti de banii dvs. Deci TREBUIE sa-i trageti la raspundere. Prin tras la raspundere nu inteleg ca te duci si tzipi si amenintzi pe directoarea gradinitie. Tragerea la raspundere se vede la vot si la actiuni organizate din partea societatii civile.

brazuca foarte interesanta si trista povestea ta. Dar nu te lasa batuta! Sint sigura ca daca iti cauti de lucru la o gradinita particulara, cel putin din ce reiese de-aici, de pe topic, iti vei gasi locul.
Treaba cu cerintele parintilor vad ca reise din mai multe mesaje.

Acum din tot ce s-a scris, eu vad o singura rezolvare: parintii care vor o educatie adecvata din partea unor profesionisti, si nu memorizarea de poezii si tratament fara respect fata de copil, sa fie activi si persistenti si sa caute acele educatoare ca brazuca. Si in timp, cele ca ea vor avea cautarea, celelalte nu si se vor schimba lucrurile. E simplist ce spun eu, dar altfel nu vad calea. Daca exista parinti care sint multumiti ca se tzipa la copii, foarte bine. Sa mearga inainte cu educatoarele respective. Dar sa nu ne miram ca peste 20 de ani inca nu s-a schimbat nimic in societatea romaneasca, in politica, etc.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Info utile despre cresterea copiilor

www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears

www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa

Mergi la inceput