Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (94)
Raspunsuri - Pagina 17
Mycya spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui larissa_79 Mycya, sa stii ca atunci cand se deschide nu iti spune nimeni de ce si cum. Eu toata sarcina cu Ale nu am carat kg, nu am facut efort si m-am menajat f mult. Doar ca faceam cam 50 de min pana la job. Si culmea la mine s-a deschis cand avea 3 cm lungime...deci nu era chiar extrem de scurt. Unul din semnalele ca poate fi deschis este ca mergi extrem de des la baie. Eu dupa ce luam cateva inghitituri de apa imediat mergem la baie. Deci nu mers des la baie ca asta e normal la noi la gravide ci extrem de des. Din fericire medicul a vazut la control ca e deschis pentru ca mie mi se parea normal sa merg atat de des la baie si nu imi faceam griji. Oricum...fetelor nu va mai ganditi la asta....sunt cazuri rare cand se intampla! Larisa 29 fix cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/ |
eu ma gandesc pentru ca am avut contractiile alea mai dese,si uneori mai incepe sa ma mai doara si pe mine putin burtica,dar trece dupa cateva minute,sau mai simt cand ma ridic din pat ca ma apasa ceva jos,si trebuie sa ma tin de burta cat merg ca simt ca acu iese
.la baie ma duc des pentru ca beau multa apa,si inainte mergeam.da pana nu ma va controla doctorul nu voi sti nimic,oricum nu ma gandesc prea mult,ca dupa devin paranoica la orice durere mica
.
Bianca
26+
Doamne ajuta-ne sa fim bine si sanatoase
Mycya spune:
tina la pat si cu tine
cumintica de acu...
uii contractii dureroase
cum se simt alea?durere de burta si de spate ori se mai simte si altceva?
Bianca
26+
racusor2010 spune:
nu mi-a spus de ce ...de la contractii...care au aparut asa pe nepusa masa 

luni colul avea 4 cm si tare si miercuri 3 cm si ff moale...deci nu f scurt, dar exista pericol mare sa se deschida...bebe e si cu capul jos si s-ar putea sa fie prea jos, de asta am dureri de burtica, ca apasa bebe cu capul...
eu miercuri cand m-am internat nu am realizat cat de grav e
abia joi dr meu mi-a zis ca l-am speriat rau...dar erau toti multumiti ca am raspuns la tratament si m-au lasat contractiile...
ieri cam cu inima indoita m-au lasat acasa si asta doar pentru ca nu mai aveam contractii
aa, eu nu aveam numai contractii, ci si activitate uterina f f intensa....e un aparat la care monitorizeaza bataile inimii lui bebe si activitatea uterina in functie de miscarile lui bebe..de la zgomot, bebe se trreseste si da suturi la greu...
si graficul asta are 2 limite, cea inferioasa de 110 si cea superioara de 190
daca la inceput toate miscarile erau peste 120, dupa tratament au scazut sub limita inferioara, doar contractiile depaseau limita, ceea cfe e f bine
la cel mai mic semn de contractii tre sa fug la dr 
riscul de nastere prematura e mare in continuare, dar incerc sa stau cumintica in pat...
inca nu mi-au facut injectia pentru plamanii lui bebe, mai intreb maine...
naspa e ca dr meu e plecat in concediu pana duminica viitoare, dar m-a lasat in grija altcuiva...
ati auzit de dna dr Mihailescu? la CMU?

Bulina
31+ cu
poznas
Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!
racusor2010 spune:
tina, mycya nu vreau sa va sperii dar mai bine mergeti la dr
tina, eu cred ca mie mi s-a scurtat si muiat colul de la o contractie dureroasa avuta marti...m-a luat durerea de burtica, de spate, simteam burta tare si cum apasa...si ma luase cu calduri...partea proasta a fost ca eram in drum spre metrou si nu m-am putut opri...

mycya, sa spui la dr de contractii, ca poate te pune si pe tine la CTG (monitorizarea contractiilor)
si inca ceva, la mine la controlul cu mana au vazut colul, ca la eco era de 3 cm, dar era inca inchis..deci nu isi dadea seama de prea multe...si la internare si la externare, control cu mana...
Bulina
31+ cu
poznas
Mycya spune:
Racusor inseamna ca durerea de burtica si aia de spate care ai avuto a fost cea care a facut mai mult rau
.
intr-un fel e bine ca nu ai stiut cat e de rau cand tea internat ca dupa te stresai prea tare si faceai si pe bebe sa fie agitat si activitatea era si mai mare.
si eu am dureri de burta,am mai avut asa pe la 20 de saptamani din cauza ca era cu capu in jos si apasa acolo,la 24 de spat era cu capu la stomacuul meu,dar acum presupun ca iar a coborat de simt iar acolo greutate
.
eu cred ca daca stai in pat si nu te obosesti cu nimic,nici macar cu munca facuta de acasa o sa fie bine,ca nu depui efort fizic,dar paihic da si bebe simte si atunci se agita el si face iar ca activitatea uterina sa fie peste limite.
Bianca
26+
Mycya spune:
| citat din mesajul lui racusor2010 tina, mycya nu vreau sa va sperii dar mai bine mergeti la dr tina, eu cred ca mie mi s-a scurtat si muiat colul de la o contractie dureroasa avuta marti...m-a luat durerea de burtica, de spate, simteam burta tare si cum apasa...si ma luase cu calduri...partea proasta a fost ca eram in drum spre metrou si nu m-am putut opri... ![]() ![]() mycya, sa spui la dr de contractii, ca poate te pune si pe tine la CTG (monitorizarea contractiilor) si inca ceva, la mine la controlul cu mana au vazut colul, ca la eco era de 3 cm, dar era inca inchis..deci nu isi dadea seama de prea multe...si la internare si la externare, control cu mana... Bulina 31+ cu poznas Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!! |
eu chiar am sa ii spun sa ma controleze bine sa fim sigure ca pot pleca acasa,ca altfel nu ma risc.am sa ii spun si de la ce am avut contractiile ca sa nu creada dupa ca au inceput fara motiv.o sa se uite la mine cu ochii crucis cand am sai spun de sauna

Bianca
26+
lalala13 spune:
creatza LA MULTI ANI(scuze de intarziere)
mirela
sa fie bine si sa se prina macar unul si sa stea pana la 9 luni
fetele..deja 2 kg bebeii..wow
al meu avea 1500 si e bine, ir-urile mele au mai scazut..sunt mai linistita acum
racusor..of of..e bine ca ti-au dat tratament...nifeidipin mi-a dat si mie daca imi creste tensiunea foarte mult sa iau. cred ca e impotriva efectelor adverse de la gyinipral. mergi pe mana doctorului. de dr mihailescu nu am auzit la cmu( si eu merg acolo)
carmen deci creste si la tine burtica
----------------------------------------------
my somebody.... 
29+ cu 
Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat!
tina_80 spune:
| citat din mesajul lui Mycya tina la pat si cu tine cumintica de acu...uii contractii dureroase Bianca 26+ Doamne ajuta-ne sa fim bine si sanatoase![]() |
Eu le simt in felul urmator: durere de burta, asociata cu durere de bazin (ca la menstra) si senzatie de a face treaba nr 2
...la mine dureza 30s-1 min.
Sa dea DD sa nu le simti niciodata
......poate la 40stina
28+ cu
racusor2010 spune:
ca tot m-am intors monopolizez forumul, pana imi amorteste mana de la scris
ca stau usor pe o parte, ca sa nu il nelinistesc pe bebe...
larisa stau cu o pilota pusa in patru sub mine ...si am fundul mai sus decat trunchiul....
ziceam ca va povestesc de experientele mele...am stat la CMU pana la urma...ca a mai venit dr sa ma vada pana a plecat...scump rau,dar conditii exceptionale...curatenia, o armata de medici si asistente, dar ca toti sunt tineri 
cam ciudat...
era full spitalul...cred ca multa lume a venit la ei acum , se auzeau bebei de ma lua plansul,, ca sper sa ajungem si noi sa il vedem pe bebe nostru sanatos 
ei...toate bune si frumoase...veneau asistentele sa iti ia tensiunea, temperatura, sa iti faca injectii,sa te intrebe de sanatate, daca apasai pe buton hop top erau la tine...etc....
darr....joi dr meu mi-a zis sa imi dea nu stiu ce tratament, nefidipin parca...mi-au adus ei pastilutele, au zis ca s-ar putea sa le iau la 6...dar ls 6 nimic...pe la 9 jumate seara intreb eu...nu va suparati ce fac cu pastilele astea?? 

asistenta panicata m-a intrebat daca nu mi-a zis nimeni sa iau la 6 
mi-au luat tensiunea, 9 cu 5, cica e prea mica sa mai iau seara aia...
apoi intreb de ciorapii antitrombotici...ca auzisem ca dr meu a zis sa imi dea...
iar panica, mi-i aduce...
dimineata vine o asistenta sa imi aduca ciorapii, f nedumerita de ce am 

fiind f aglomerati nu mai faceau fata asistentele...asa ca vineri toata ziua intrebam...azi ce imi mai faceti, tratamentul x cand il iau, ca sa nu mai uite...
apoi a venit un dr sa imi zica ca la 5=6 plec acasa...asistentele stiau ca plec acasa, dar control de la dr nimic 

cand mai prindeam o asistenta intrebam daca sigur plec 
pe la 4 a venit doctorita ca cica ne vedem mai tarziu....am asteptat pe la 7 si a venit abia...
un pic de haos e si pe acolo....dar in rest ce sa zic, numa de bine...dar sper ca nu mai ajung decat la nastere acolo (la termen doamne ajuta) ca altfel facem credit sa mai stau eu in spital 

oricum, nu se compara cu conditiile de la stat...sper sa se mai dezvolte sist privat sanitar in RO, ca atunci or sa mai scada si preturile ...
Bulina
31+ cu
poznas
racusor2010 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui tina_80
Eu le simt in felul urmator: durere de burta, asociata cu durere de bazin (ca la menstra) si senzatie de a face treaba nr 2 ...la mine dureza 30s-1 min. Sa dea DD sa nu le simti niciodata ......poate la 40stina 28+ cu ![]() |
tina, suna dr iubita

Bulina
31+ cu
poznas

(13 iulie 2006)