Bobocei de sept-oct 2008 (283)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Lumi, tu de unde l-ai luat pe iTeddy mai ieftin? Am vandut tarcul lui Gruia si vreau sa ii iau neaparat ceva de banutii aceia, sa intelegem ceva de ei pana nu intra criza prea adanc in oase, si iTeddy pentru drum pare o companie foarte buna, macar sa il mai tina putin ocupat in masina si sa nu mai planga asa disperat ..
Dia, ce s-ar fi intamplat daca il lasai putin in scara blocului pana urcai tu cu bagajele? Eu as fi incercat sa merg putin si pe varianta lui sau sa il atrag cu ceva interesant sus, in casa .. oricum, stiu din start ca incercarile de a-l convinge ca ce vreau eu e mai de facut decat ce vrea el sunt un esec programat, asa ca ori incerc diversiuni, ori pe sus, daca pot. Sau il las asa cum vrea el.
Se apropie 'the terrible twos', varsta critica de 2 anisori, cand inteleg ca ei sunt diferiti de mama, de ceilalti si incearca sa se individualizeze prin orice. O reactie buna, cand se poate, este sa le confirmam asta, fara sa fim in opozitie ... intr-un mod subtil. La Gruia inca nu e foarte puternica aceasta individualizare, in general supararile lui sunt daca ii refuz ceva, cel mai des daca ma refuz pe mine (adica nu merg cu el, cand ma ia de mana, nu il iau in brate, etc). Atunci incepe sa planga si se agata de mine, ma trage de mana, are o privire de catelus batut care ma termina, insa incerc sa nu cedez, daca am apucat sa imi afirm alta pozitie, adica daca este vorba de mine, de ceva ce ma priveste, de o nevoie de a mea de care as vrea sa tina cont (de exemplu, el vrea destul de mult in brate inca, sa il ridic prin diverse locuri, tobogan, etc., iar burtica mea nu prea agreeaza asta, asa ca il refuz si imi asum asta, chiar daca plansetele sunt extrem, extrem de insistente .. desigur, vin cu alte propuneri, dar in general se fixeaza pe ceea ce isi doreste si e greu de deblocat ). Inca nu am ajuns la tantrum, tavalit pe jos sau (mimare de) violenta, pe acestea cred ca le-as trata cu ignore in perceptia lui, adica nici macar reactia negativa sa nu il incurajeze .. nu stiu inca, voi vedea atunci ..

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

e naspa cu masurile astea luate, ma gandesc ca greul cel mai mare e la bietii pensionari.

insa bine ca nu au marit tva-ul si cota unica si incearca sa mentina intact mediul privat, ca vai si amar era de noi!

Chiar si asa, cu toate stirile astea de azi cum ca s-ar indrepta lucrurile in economia noastra, puterea de cumparare scade de la o zi la alta, asa ca nici in privat lucrurile nu sunt asa roz...

sper sa nu se atinga de alocatia pentru mame, ca si aici ar face o mare magareata!

Mergi la inceput

Ada, imi cer scuze pentru neatentie . Va doresc sa nu se agraveze la Teo, baga homeopate intensiv (paragrippe, coryzalia, homeogene..)
Kllemi, dupa mine barbatu tau are o reactie buna , prevenirea este chiar cea mai buna metoda. Marea majoritate a persoanelor care ma aud sunt sceptice, se uita la mine cu dezaprobare pentru 'obsesia' mea .. ideea e ca aceste capuse sunt cunoscute de cand lumea, exista deja, de multa vreme, o anumita perceptie asupra lor, care nu are de-a face cu pericolul pe care il reprezinta, insa ele au inceput sa fie atat de periculoase de curand, s-au produs anumite migratii in populatia lor datorita incalzirii globale si au adus cu ele tot felul de virusi si bacterii, astfel ca nu mai sunt nici pe departe atat de inofensive ca atunci cand mergeau 'parintii' nostri cu vaca la camp si seara le adunau de pe ei (e o figura de stil ), acum 20% sunt infectate, ceea ce mi se pare ENORM ca risc ..
Imi cer scuze, presupun ca-s extraordinar de enervanta, imi asum asta, daca exista posibilitatea sa fie si de ajutor, macar intr-o mica masura. Puteti folosi scroll-ul daca e prea mult ... multumesc de intelegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Multumesc mult tutror pentru raspunsul la ceaiul de ceapa, se pare ca asa gretos tre sa fie... De inghitit am inghitit cu greu o jumatate de cana pana acum, ma doare burta rau d ela el, insa efect a avut sigur. S-a rarit tusea bine de tot. Sunt convinsa ca atunci cand ma pun la orizontala va reveni in forta, dar asta e..macar treaza sa nu ma mai zapaceasca...

Ma gandesc cu groaza ca a venit seara si tre sa "ma culc", iar maraieli, iar tuse, iar chin... si peste toate astea, ca sa fie paharul plin m-au invadat si rusii!!!

claudiaH mie mi se pare a fi super realizare!! BRAVO Lucia!!! Iar faptul ca reuseste sa se si tina.....jos palaria!!! Sigur ca vrem poze, doar asa pastram si noi "legatura fizica"

Nopate buna tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Nerantula e ok. Imi pare rau ca v-ati intalnit cu asa ceva, adica vorbesti din cunostinta de cauza nu pentru ca esti bine informata.
Pupici lui Gruia, si sa fie bine!

Stai linistita ca nu ai cum sa tii minte... sunt atat de multe, si dese, ba de-odata, ba pe rand, ca le-as pierde numarul daca n-as tine socoteala pentru gradinita.
Tocmai le scriam fetelor la albinute, sa le intreb daca mai e vreun albinoi-bondaroi in halul asta... din 22 martie cand am inceput oficial am fost 8 zile in martie, 8 in aprilie, si 5 in mai (Teo, ca Radu nici atata, vreo 3 zile in martie, 6 in aprilie, si una in mai!!!)

Edit: faza mai nasoala e ca si anul trecut a fost la fel, martie pana in iunie, apoi din august pana in ianuarie anul asta, continuu racit in vreun fel. Din ianuarie pana in martie nimic, si din martie am inceput cu gradinita. In 2007 si 2008, la fel, acelasi pattern.
Radu nu a fost racit decat o data in decembrie-ianuarie 2008, odata in august 2009 si continuu de cand a inceput gradinita. Sau cel putin nu-mi aduc eu aminte sa fi fost asa bolnavicios ca Teo.

Mergi la inceput

nocom, sanatate multa mami! sa te faci repede bine

nerantula, faci foarte bine povestindu-ne din experienta voastra cu capusele, si noi suntem un pic obsedati de acest subiect: ma gandesc cu groaza la caldurile ce vor veni iar thea nu va mai putea purta dres lung afara

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamona

nocom, sanatate multa mami! sa te faci repede bine

nerantula, faci foarte bine povestindu-ne din experienta voastra cu capusele, si noi suntem un pic obsedati de acest subiect: ma gandesc cu groaza la caldurile ce vor veni iar thea nu va mai putea purta dres lung afara

De ce nu dati cu insecticid in imprejurimi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Io am avut niste dureri mari de burta spate, nici nu stiu unde ma durea exact . Acum e ok. Urmeaza ciclu , o fi de acolo o fi rinichi. Ma cam " stric" cred

Pliiiiz imi votati si mie ginerica
http://www.cordcenter.ro/gallery/image/64.html

Nocom of, multa sanatate la voi

Ada pupici si la voi si multa sanatate

eva uoouuu ce papa piticu, bravo vouaaaa

ancule baga picaturi de vitamina C in papica, multa sanatate

joy ce superba este Sofia. Arata tare bine cred ca si papa bine ( io cu mancatu ca de obicei:))

claudia felicitari pt renuntarea la pampers, maaaare realizare

Mergi la inceput

Claudinna, nu am cuvinte sa imi exprim admiratia fata de Razvanel! Ce vocabular bogat are si cate cunostinte!

Mergi la inceput

nerantula am dat la noi in curte, dar la ce fluctuatie de catei e in zona nu prea ai ce face, e suprafata mult prea mare....

in curte nu am mai vazut nicio capusa de vreo cateva saptamani, de Bono, catelul nostru, nici nu s-au lipit anul asta, decat poate foarte putin la inceput.

insa Nany, catelusa de alee, era si azi plina pe bot iar in padure pe unde trec oitele iara nu prea ai ce sa faci....
O fiola pentru catel costa vreo 30-40 de ron si nu are prea mult efect mai ales daca catelul pleaca teleleu si intra in contact cu alti actei infectati...

daca poti sa iti imaginezi la ce paranoia avem cu capusele, sotul i-a amenintat pe ciobani sa nu mai treaca cu oile pe langa gardul nostru, ca e teren privat....

Mergi la inceput