Bobocei de sept-oct 2008 (283)
Raspunsuri - Pagina 14
piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexa si mami Pio esti pe faza? ce ati rezolvat cu copilul muscacios la Elsa la cresa? ne confruntam si noi cu o situatie oarecum asemanatoare la gradi la Alexa. si chiar nu stim incotro sa mergem, noi parintii copiilor:(( |
Eu am facut reclamatie 'orala' daca-i pot spune asa, adica i-am spus directoarei ca nu-mi convine chestia asta.
Directoarea a vorbit cu parintii copilului care musca si le-a spus ca nu e suficient ca numai ei la cresa sa educe copilul in acest sens ci si ei acasa. Plus de asta 2 educatoare au fost trimise la cursuri speciale pentru violenta la copii. De atunci Elsa a fost si o saptamina in vacanta + citeva zile bolnava, deci nu s-a dus la cresa, insa de cind a reinceput cresa, acum 2 saptamini nu a mai fost muscata. Se pare ca acel copil inca mai incearca sa muste dar de multe ori se opreste din proprie initiativa. Adica se arunca spre muscat si se razgindeste. Nu am intrebat pe educatoare ce tehnici a invatat, insa se pare ca au dat roade eforturile din mai multe directii (inclusiv al parintilor).
Eu zic sa faceti reclamatie, insa nu impotriva cresei / copilului ci sa va aratati nemultumirea pentru disconfortul creat copiilor vostri. Cred ca asta e cea mai buna solutie, cel putin aici a dat roade.
Mult succes! Pupicei!

piolica spune:
Anca, cum ai descoperit anemia la Carla? Sint anumite analiza? Ca nici Elsa nu se omoara cu mincatul...
Joy, ce dulce e Sofia! Mi se pare foarte mare, banuiesc ca e foarte inalta, ca si tine.
piolica spune:
Diana, nu stiu cum sa te ajut, si Elsa face la fel, noi avem noroc ca avem lift si o 'pacalesc' cumva, adica o iau in brate si o las sa apese pe toate butoanele la lift, norocul meu ca nu sint multe etaje, ca altfel liftul ala saracul s-ar opri la greu de fiecare data cind il luam noi.
claudinna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyanira Vreau sa va intreb si eu cum gestionati o situatie de genu care mi s-a intamplat chiar azi Eu cu 2 place mari si grele in scara blocului incercam sa il conving pe A sa vina sa imi dea mana sa urcam sus.El nici gand nu vroia sa faca deloc ce il rugam eu.Am stat tot rugandu-ma de el vreo 5 minute si apoi am mers si l-am luat eu de manuta si l-am tras dupa mine el s-a aruncat pe jos si nu il mai puteam tine apoi s-a ridicat si iar a fugit.Intr-un final am reusit dar am lasat plasele jos l-am urcat pe el pana la et 3 si apoi am coborat dupa plase intre timp el ramanand singur in casa ceea ce mie nu imi place deloc.Voi cum procedati in situatii de acest fel cand nu reusiti sa ii convingeti sa mearga unde trebuie??? Diana mamica fericita de ANDREI TUDOR |
primeaza siguranta copilului, desigur.
e greu sa faci piata si cu un copil asha mic dupa tine
m-as orienta sa am o modalitate practica de a cara sacosa sau n-as incarca sacosa prea mult...daca e posibil, adica sa pot in orice moment sa car copilul in brate si sacosa in mana
poti sa iei un rucsac, o sacosa din aceea cu carucior...orice, numai sa nu trebuiasca sa duci munca de convingere cu copilul cand esti constransa de situatie
il iei pe sus si gata
piolica spune:
Claudinna 

, Razvanel m-a dat gata! de fapt de fiecare data ramin uimita cind il vad / il aud, insa de data asta chiar ca m-a lasat muta de uimire. Pai Elsa stie ca vaca face muuuuu, dar nu ca da lapte... (bine, la ea laptele il da biberonul...)
claudinna spune:
Anca si noua ne-a dat sa luam fier si vit C natural
lui R i-a dat 10 pic fe si 7 pic vit C de 3 ori pe zi
avea atunci 12 kg
R avea si lipsa de calciu
si ne-a dat intai sa facem cura de ca apoi pe cea de fier, deci nu simultan
gaia.nevia spune:
Teo e rosu in gat.
Nu stiu ce o sa facem, abia de a fost o saptamana la gradinita.
Dya, eu il iau pe radu pe sus pur si simplu, alta solutie nu-i.
Am grija sa nu ma incarc prea tare. Daca e nevoie, il duc/ ii duc in camera lor, cu gardul pus, si nu sunt mari pericole acolo cat sa nu pot lipsi de un pipi asa.
Ref. la decalotat - din experienta mea: Fimoza trebuie diagnosticata de doctor, si in niciun caz nu trebuie umblat / incercat sa se decaloteze daca exista diagnostic de fimoza pus. Teo a avut fimoza destul de grava, adica operabila cu anestezie totala, doctorul ne-a spus ca varsta cea mai buna e pana intr-un an si jumatate.
Dupa operatie decalotam la 2-3 zile la baie si clatim cu apa, nu am folosit la ei sapunuri si alte geluri si minuni. Nu am vazut vreodata sa se stranga nu-stiu-ce mizerie acolo, nici chiar intr-o saptamana (mai uit si eu).
Ta-su nu pune mana zice ca nu le vede!!!!
Daca nu e vorba de fimoza, se poate incerca incet decalotarea asa cum a spus Eva. Dar aici exista doua curente, unul care zice sa nu umbli deloc ca se va decalota singura - si daca nu e vorba de fimoza, se va decalota la prima erectie, asa de usor merge treaba.
Celalalt curent e cel descris de Eva.
Si mai exista asistente barbare prin Ro care se reped primul lucru sa traga de puta copilului, pe alea le-as trage eu de toate pieile ca sa le treaca ideile.
La Radu s-a petrecut treaba oarecum normal. Am vazut ca se decaloteaza aproape singur, pe la 7-8 luni poate, nu mai stiu exact. Pana atunci nu am umblat, nu exista suspiciune de fimoza, totul arata curat si bine.
Am intervenit si eu usurel tot asa la baie, si cu ocazia asta am constatat ca de fapt e lipita pielea putin inauntru, nu se decaloteaza pana sa se vada tot santul, sa zicem era 3 sferturi lipit. Nu am mai umblat o vreme, pana am vazut ca s-a adunat smegma, si am fortat nitel, nu s-a intamplat mai nimic decat ca smegma aia cumva si-a facut loc si a "continuat" decalotarea. Acum este decalotat aproate total, TL ma tot bate la cap sa-l duc la chirurg, dar pediatrele (l-au vazut vreo 3) au zis ca nu e cazul, ca arata totul perfect.
Cred ca o sa-l duc totusi la dr. Andrei, ca tot vreau sa-l vada pentru felul in care paseste, si ne aratam si genitalele la el ![]()
Deci, Monyca, ea intrebase - daca nu exista diagnostic de fimoza sunt sanse sa nu fie nevoie sa umbli vreodata. Daca insa ai cea mai mica indoiala ca procesul se va desfasura smooth, poti interveni cum ti-a descris Eva.
gaia.nevia spune:
am facut si eu chiftelute la cuptor. Evident nu mi-au prea iesit, bucatareasa lu' peste... dar s-au batut baietii pe ele, n-au vrut garnitura, numai chiftele goale si paine.
kllemi spune:
Buna, fetili..mai n-am timp..dar n-am timp deloc, tin calc. deschis toata ziua apuc, sa citesc despre voi si puiuti pe sarite 
claudinna cat de scump e Razvanel 
..spune-mi si mie de unde ai luat animalutele, care sunt lipite pe frigider?? 
lumi ma bucur tare ca sunte-ti mai bine

mai ada oooffff...mai mami, prin cate poti sa treci 

un camp mic de flori ptr tine ca sa te mai inveseleasca putin 
monyca am vazut si eu niste ingerasi frumosi foc 
..dar spune-mi te rog, cum o convingi pe Eva sa ii faci coditze?? ca la noi si daca ii pun o frimitura in cap tzipa si zice AAAAUUUUUU...zici ca o omor, ce sa mai zic si eu de o agrafa ceva 
babytza spuneai de Lucas ca tzipa la orice persoana straina...eu sigur cred ca este doar o faza deci nu trebuie sa umbli la nimic in comportamentul lui.....pai noi de ex: pina acu, ceva zile sa zic o sapt. daca cineva se uita la ea intorcea imediat capu sa nu aibe cumva, contact vizual cu pers respectiva....acum insa...fara sa ii fac absolut nimic...zici ca este Ceauseasca..face la toata lumea cu mana indiferent ca o baga sau in seama..mergem in parc si cand trece pe linga banci care stau pers. se apuca sa le faca cu mana
...aia la randul vor nu vor trebuie sa ii raspuna prin acelasi gest
...nush ce sa zic, trecerea asta asa brusca....ceva, a impulsionat-o pe ea la un moment dat, de se comporta asa.
fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
kllemi spune:
nerantula cum sunte-ti?? mai dar ce "noroc" pe voi cu capusele astea...de cand i-am zis lu' barbate-miu sa vezi ce obsedat este, sa nu stea prea mult in iarba, o controleaza cand intram in casa 
nocom
imi pare rau ptr ce ti se intampla 

.....te pupacesc muuuuuult si fate bine cu ceaiul recomandat de fete 
Hai ca incet, incet cred ca trecem si noi pe UHT, nu-mi vine sa-i mai dau LP ca ma gandesc ca isi cam tot ce ii trebuie din mancare...zic eu...am vazut si luat din Auchan lapte PRIMA CRESCINA...(cred ca am scris bine) si vad ca ii place tare mult
..acum sa vedem ..a zis orbu' ![]()
![]()
fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)