Licurici de ianuarie - februarie 2009 (104)
Raspunsuri - Pagina 9
Porumbita spune:
ingrid nu-i vorba ca a lipsit sau nu de la un curs; dar parerile se mai schimba in timp si tare multi medici nu sunt la zi;
bebelusi felicitari; eu stiam ca dc o faci in a 14 zi sau o zi inainte/una dupa iese baietel - noi pe robert in a 14 zi l-am conceput la sfatul medicului
nu prea imi e clar in ce zile tr pt fetita ![]()
mai dar ce avansati sunt licuricii vostri la vorbit 
R nici vb sa zica ceva
andreea nu cred ca te incalzeste sa iti spun ca si eu am realizat nu numai ca e vina mea dar si cam pe unde am gresit cu somnul lui robert doar ca nu am gasit inca si cum sa fac sa indrept;
alina1970, anna mama, korucia voi ce mai faceti?
koruccia spune:
Porumbita, eu sunt pe aici, tot ma indemn la scris dar nu prea apuc. De fapt nu ma pot mobiliza, am fost cam down in ultima vreme.
Ieri am ajuns si noi cu Caterina la neurolog, care a zis ca isi mentine diagnosticul de distonie paroxistica, ca o gaseste mai bine decat ultima data si ca sa ne relaxam ca asta trece cu varsta. A mai zis si ca nu poate exclude cu certitudine matematica alte ipoteze mai grave (la care ma gandesc eu, evident) si dat fiind faptul ca ne vede stresati (de fapt pe mine) ne-a sugerat sa-i facem RMN. Ne-a recomandat un spital in Milano unde se poate face in day-hospital si doar cu sedare (ca nu vrem anestezie generala), urmeaza sa sunam si sa vedem cum/daca facem.
In rest toate bune, face si ea fite la mancare dar o cam las in legea ei, nu insist.
Bebelusi, felicitari! Ma bucur foarte mult pentru tine, stiu cat ti-ai dorit:)
andre_ea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Porumbita nu prea imi e clar in ce zile tr pt fetita |
2-3 zile inainte de ovulatie (ziua 14 la menstra regulata) sau 2-3 zile dupa ovulatie.
andreea nu cred ca te incalzeste sa iti spun ca si eu am realizat nu numai ca e vina mea dar si cam pe unde am gresit cu somnul lui robert doar ca nu am gasit inca si cum sa fac sa indrept; |
Daca ai identificat si greseala e bine, ca poti sa o si indrepti. Eu singurul lucru care il fac este sa-i dau sanul imediat ce se trezeste. Daca vreau sa-i dau suzeta urla. Asa ca ce sa fac, sa nu-i mai dau sa suga?
Corina, sper ca totul e ok cu Caterina.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
koruccia spune:
Ledi, sper sa nu fie nimic cu galma respectiva. Imi pare rau ca te stresezi cu microbii si cu virusii, e obiectiv greu sa gasesti un echilibru intre protectia lui David si seninatatea pe care vrei sa i-o oferi. Va imbratisam cu drag
Dark, foarte vorbaret Mister, felicitari! Si Caterina zice tot pa la apa si ba-ba la banana:)
miere, foarte frumoase cadourile lui Aidan de Ziua Mamei. Eu am primit de la Cati un trandafir rosu si o felicitare - totul organizat de bunici, nu prea intelegea ea saraca ce sa faca cu floarea aia:))Mi se pare realmente emotionant in cazul vostru ca a venit cu o lucrare facuta de el:)
bebelusi spune:
Andre_ea tot in dubii suntem pentru ca eu ca sa fiu sigura am bagat mare si cu 2 zile inainte, si in 14 si cu 2 dupa????![]()
![]()
deci nu stim ce iese
Mami puiutului Vlad Mihai
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
andre_ea spune:
| citat din mesajul lui bebelusi Andre_ea tot in dubii suntem pentru ca eu ca sa fiu sigura am bagat mare si cu 2 zile inainte, si in 14 si cu 2 dupa???? Mami puiutului Vlad Mihai Cutiuta cu bijuterii "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
Io zic ca tot baiat. Pe principiul spermatozoizii Y care fac baieti sunt mai rapizi, dar mor mai repede. Chiar daca a fost si cu 2 zile inainte, spermatozoizii X, care fac fete, sunt mai lenti. Nu-sh daca sunt clara la ora asta.
Asa am facut noi la Tudor la sfatul medicului, din ziua 10 din 2 in 2 zile, si a iesit baiat.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
axis spune:
Si Ana pronunta foarte multe cuvinte, chiar si combinate - si intr-adevar am observat o corelare intre interesul pentru mancare si limbarnita ei.
Am gasit un material ff interesant
http://www.webteh.ro/2008/11/27/candida-principala-cauza-a-cancerului
alinuk spune:
felicitari lui Aidan pt indemanare!
memorabile amintirile
si textuletzul emotionant...
e drept ca nu intelegi emotia unei mame cand ii pleaca la gradi sau la scoala copilul...decat atunci cand tu insati esti in atare situatie
In ceea ce priveste mancarea, al meu pic ar manca precum sarpele..tot si rapid, eventual 'mestecat' cat mai repede
Are si el un castronel de plastic si o lingura cand mancam... ca altfel isi baga mainile in troc sa isi ia (il las de multe ori sa faca si asta, uneori insa nu avem timp de sporturi extreme)
cum vede ca scot ceva din frigi 'papaaaaa' pana nu ii bag la cioc o firimiturica ceva nu ma slabeste
Ideea este insa ca, el avand doar 7 dintisori, incisivii, nu are cum sa mestece cum ar fi ok pt burtica lui si atunci nu ii dau bucatele decat ceea ce se farama sau inmoaie
(carnitza i-o pasez putin sau o fac eu bucatele ft ft mici...)
spre ex la micul dejun mananca singurel de ceva vreme..ii pun pe amandoi la masa, cu cate o farfurie in care au diverse (dar musai la fel..si culoare castronului si mancarea...in caz contrar am scandal...de la Andu, care vrea ce e la fraxu in fata): branzica pasta pe paine, castravete, rosii, masline, uneori pateu vegetal sau pastrama de curcan... desigur marimea bucatelelor difera in functie de varsta
la fel si fructele i le tai si pun bucatele pe masutza..
so, iar e o chestiune de adaptare pt fiecare copilash![]()
Bebelushiiiiiiii te mai procopsishi cu o cornuta in famelieee???
enjoy the club!!
FELICITAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARI
un bebe sanatos sa va dea Doamne Doamne!
pup cucuiete!
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
flowerbee spune:
Am intrat pentru ca sa o felicit din tot sufletul pe Bebelusi pentru sarcina. Patri, sa ai o sarcina usoara si sa traiesti la maximum fiecare minutel din cele 9 luni de odisee!
Vad ca tot sunt copilasi bolnaviori si tare nu imi place. Sa le treaca repede si sa mearga fuguta la joaca!
Eu sunt mai bine, cel putin nu mai am panica de acum cateva saptamani. Joia trecuta am avut rezultatele bilantului facut la hematologie si dr mi-a zis ca nu este leucemie sau vreo boala maligna dar ca in organismul meu sunt prezenti anticorpi pe toata linia, de parca sistemul imunitar a luat-o razna si in loc sa se apere de potentialii factori nocivi externi sau maligni, a ajuns sa se apere impotriva lui insusi. De aceea secreta anticorpi antitrombocitari, antitiroidieni, e prezent anticoagulantul lupic etc. Diagnisticul este trombocitopenie autoimuna, tiroidie autoimuna si sindrom antifosfolipidic. Cand sa imi dea tratament, dr a zis ca e in dilema intre a ma trata si a ma lasa inca 3 luni fara tratament pt ca furtuna aceasta poate fi temporara, poate ramane la acest nivel sau poate evolua. El considerat faptul ca nr de trombocite a ajuns la minimul normal fara tratament ca fiind un semn bun si de aceea mi-a dat doar un tratament constand in vitamine, calciu si aspenter pt sindromul antifosfolipidic urmand sa merg la endocrinolog la Parhon sa echilibrez functia tiroidei si apoi sa revin pentru un nou bilant in 2-3 luni. Oricum, pt linistea mea o sa fac un RMN sau un CT pt ca nu am facut niciodata iar frica de acum mi-a dat un imbold puternic si in acest sens.
Cat despre o noua sarcina, deocamdata nu se pune problema "pana nu trece furtuna" spune dr. Pana atunci efort minim, regim de viata si alimentar echilibrat, fara stres etc. Se pare ca aceste boli autoimune sunt declansate si in momente de stres puternic.
Cam astea sunt noutatile despre mine. Acum incerc sa fiu zen, sa ma concentrez pe invatat (pe care l-am cam lasat deoparte in ultima luna), pe Alexiuta si sa ma rog la Dumnezeu pentru sanatate, liniste si pace.
Alexiuta a crescut, e dulce, a inceput sa rupa ceva cuvintele, cel mai recent fiind "bravo". Stie toate animalele, partile corpului, tot ce e in casa si unde se afla in casa, stie sa faca precum vaca, pisica si cainele, cara toate tigaile, cratitile, matura din bucatarie pe peste tot prin casa si papa in continuare blenduit, cu exceptia painii, biscuitilor si mancarii gatite pe care o facem pt noi.
Eu nu prea mai tin cont de reguli pentru ca regulile au exceptii si ceea ce confirma regula este chiar exceptia. Nu stiu dc e bine saurau ca mananca blenduit, eu ma bucur ca mananca. Uneoeri ii dau chiar cu biberonul, mai ales cand vad ca e in greva foamei si rezolv problema, decat sa o las nemancata.
Imi era dor de voi, sa citesc ce faceti, ce fac copilasii, sa impartasim vesti si sa ne bucuram impreuna.
Fug acum. Sunt treaza de la 5 pt ca i-am facut laptele Alexiei si apoi am baut si eu o cafea. Mai am timp pana se trezeste sa fac branza si sa fierb oul.
Va pup.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
flowerbee spune:
Patri, ai putea avea si o fetita, sa stii. Eu pe Alexia am conceput-o exact in ziua ovulatiei si toata lumea zicea ca sunt sanse f mari sa fie baiat. Dumnezeu mi-a trimis insa o fetita.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!