Licurici de ianuarie - februarie 2009 (104)
Raspunsuri - Pagina 10
Porumbita spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui andre_ea
2-3 zile inainte de ovulatie (ziua 14 la menstra regulata) sau 2-3 zile dupa ovulatie.
Daca ai identificat si greseala e bine, ca poti sa o si indrepti. Eu singurul lucru care il fac este sa-i dau sanul imediat ce se trezeste. Daca vreau sa-i dau suzeta urla. Asa ca ce sa fac, sa nu-i mai dau sa suga? |
eu am scapat de dilema ca R nu are suzeta
serios acum, nu stiu cum sa rezolv problema, dar ma straduiesc; dau de veste dc aflu;
de vreo luna am ajuns la o solutie de compromis, ii dau sa suga seara la 8-9, uneori adoarme la san si il pun in pat alteori nu si ne mai ia juma de ora sa adoama (il iau langa mine pe canapea); de regula primul somn are 3-4 ore, il iau iar pe canapea (se trezeste doar plangand) sau doar in brate si il mut inapoi in pat; de regula pana pe la 2-3-4 nu tr sa ii mai dau san; la una din orele astea il iau cu noi in pat (stiu ca teoretic ar trebui si atunci sa incerc sa il adorm dar sunt eu rupta de somn, ca eu inainte de 12-1 nu intru in pat)
la 7 eu ma ridic din pat (pe la 6 suge de foame) si ramane cu sotul si doarme pana pe la 8-8 jumate, uneori 9.
dc raman in pat suge in continuu aproape (sau ma rog vrea sa stea cu sanul in gura)
ce am identificat eu ca si greseli:
- ceea ce imi spunea alra de la noiembrie decembrie - fiind mereu adormit la san (dincomoditatea mea si pt ca nicinu stiam ce sa ii fac dc adormea la supt) nu stie sa adorma singur; nu stie sa treaca singur dintr-un ciclu de somn in altul
- nu identifica patutul lui ca fiind loc de somn; asta pt ca ziua doarme doar in carut de la un an, seara nu stiu eu cat de constien e el unde il asez;
- are nevoie sa ma simta pe aproape (de ex azi noapte s-a trezit din ora in ora; eu am avut de lucru si am stat pana la 2,dar treaza fiind la primul scancet eram in camera, nici nu apuca sa deschida ochii, sa se ridice in fund ca eram la el; il shshiam , ii punem mana pe piept, corp si nu se mai trezea;
la 2 jumate i-ampus termometru si avea 38

i-am dat panadol, l-am luat cu noi, s-a sucit inpat pana pe la 3 si ceva si la 7 cand m-am ridicat eu dormea dus;
dar cum ziceam la inceput nu stiu cum sa rezolv problema;
- sa il iau complet sa doarma cu noi nu vreau (si nu vrea nici sotul); in plus nu cred in eneficiile cosleepingului pe termen mediu lung nici pt copil si nici pt parinti; plus ca atat cat e alaptat cand doarme cu mine va fi vesnic tentat sa suga; plus ca doarme f aiurea, noi ne chinuim pe marginide pat si el sta pe de-a latul (oricat il intoarcem tot in pozitia aia revine si nici nu suporta patura sau ceva pe el
- nu ma deranjeaza sa il adorm stand langa el insa asa nu cred ca va invata sa adorma singur
- si vesnica problema nu il pot lasa sa planga
Porumbita spune:
aoleu bee ce o fi si in sufletul tau;
cred ca toate vin de la stresul asta aurisit;
big hug pentru tine 
ledi eu nu il las sa se joace cu cainii in parc pt ca imi e teama (chiar dc eu am caine)
korucia de ce esti down? piticuta ta e bine!!
andre_ea spune:
Porumbita, Ilincuta a avut o perioada in care adormea in patutul ei, cu mine langa pat, cu toate astea tot se trezea la ora 2 (dupa 4 ore cum zici si tu). Ea bea seara biberon cu aproximativ 180ml lapte (tot incerc sa cresc cantitatea, dar merge greu), primeste san prima oara la 2, si suge domne, nu se joaca. Cred ca ar trebui sa ii dau biberon si noaptea, dar vorba ta, sunt asa adormita ca mi-e greu. Cum spuneam, a mea e vina.
Succes!
Bee, sanatate multa si putere sa treci peste perioada asta.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
koruccia spune:
Porumbita, nu mai sunt down. Am fost asa in ultima perioada, dar acum m-am mai relaxat.
Azi sunt chiar happy ca sarbatorim 2 ani de casnicie si Ste si-a luat dupa-amiaza libera sa o petrecem impreuna pe undeva. Din pacate vremea nu ne prea ajuta, dar tot vom face noi o iesire la Novara sau Vigevano..cu Cati dupa noi, evident.
bee, multa multa sanatate iti doresc! Ma bucur ca s-au infirmat alte ipoteze, incearca sa te ingrijesti, sa te odihnesti si sa te linistesti pe planul interior, si va veni si refacerea, sunt sigura. 
yashy spune:
FELICITARI Bebelusi!!
Sa fie intr-un ceas bun! O sarcina usoara!!
Ma bucur nespus pt voi! Chiar ma gandeam ca tu sau cami veti urma!
Fug sa pregatesc cina!
Am pus si noi pozici la semnatura, daca aveti timp trageti un ochi!
O zi minunata!!
Naty spune:
Hello!
bebelusi FELICITARI! Sarcina usoara sa ai! Ma bucur asa de mult pentru tine!
PS Eu la Nadi am avut 2 teste negative si unul cu o dungulita foarte slab colorata.
miere ma bucur ca Aidan e OK, poate a reusit sa se imunizeze.
M-au impresionat mult "operele de arta".
crisspy imi pare rau pentru mama ta. Nu stiu ce e testul ala.
ledi
Iti inteleg stresul avand in vedere problemele voastre.
Nu stiu ce sa zic de putzulica, poate mamicile de baieti te ajuta.
ingrid de acord ca mestecatul se invata la varste diferite si nu trebuie fortati. Dar la 2-3 ani? A cam exagerat doamna doctor. Numai aici sunt o gramada de pitici (inclusiv a mea) care mesteca perfect, de mult. Apoi, un copil de 3 ani care nu mesteca mie una nu mi se pare chiar OK.
selene sanatate!
corina sunt sigura ca e OK Cate! Dar pentru linistea ta sufleteasca ar trebui sa faci RMN-ul. Eu, ca o mamica panicoasa ce sunt, asa as proceda.
bee ma bucur mult ca te-ai linistit.
Noi suntem OK, la Ioana a fost alarma falsa raceala, de fapt cred ca nu avea chef de balet si a pacalit-o pe mama ![]()
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Naty spune:
Yashy tare dulci micutii tai!
Uitati-ne si pe noi:
aici
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Carmen_Marieta spune:
IMI ESTE DOR DE VOIIIIIIIIIII!!!!
Sper ca nu ati uitat de noi, incerc sa-mi fac timp sa va povestesc de Stefan si de mine... 

Poze ..
Stefan-Sufletelul meu grabit..
pyc spune:
Intru si eu sa-i urez lui Bebelusi sarcina usoara si un bebe sanatos, ma bucur mult sa aflu de cele 2 liniute roz:) ....scriu eu mai rar, dar citesc des ce se mai intampla cu fetele!
Pe la noi totul e bine si frumos, Paul creste frumos, e un baietel in toata regula, are aproape 13 kg si e foarte inalt, nu stiu exact cat, ca nu l-am masurat, dar e mai inalt decat baietelul de 2 ani cu care merge la bona! Merge foarte bine si mai ales foarte mult, ieri am fost la zoo fara carucior, mergem si venim de la bona pe jos (cam 15 minute de mers pe jos de adult, pe care ii facem in 30 minute!). De dormit doarme dus pana la 8 dimineata si in weekend pana la 9-10...De mancat papa singurel, fara niciun fel de ajutor...si asta cam de 2 luni. Stiu ca pare incredibil, mai ales ca vad ca majoritatea mamicilor au inca probleme cu copilasii din punctul asta de vedere... Si ca sa fie totus si mai incredibil: mananca singur cu lingurita sau cu furculita, extrem de rar cu mainile! In schimb face mizerie destul de mare, dar asta nu conteaza, ca in 5 minute sterg totul, aspir pe jos, aspir scaunul de masa si spal si pe jos in jurul scaunului.
Cu vorbitul eram fff ingrijorata, caci Paul nu spunea mai nimic,doar mama si pa-pa-pa.....pana acum o saptamana, cand si-a dat efectiv drumul si spune o gramada de chestii: imita si recunoste animalele (mu, mac mac, iha-iha, face ca si calul, am-am, miu-miu), recunoaste papagalul, ii zice "papaal", stie ca ursul panda papa "babu" (bambus)...cand cade spune "beng", cand arunca ceva spune "bé" (de la tombé), foloseste negatia (gen "pas mu! am-am")(adica nu e vaca, e catelul)......si cine stie ce mai spune in franceza si eu nu-mi dau inca seama!
In plus e de mare ajutor la dezbracat mai ales, cand ii zic ca mergem la baie se trage de tricou incercand sa-l dea jos, de pantaloni, isi scoate sosetele, trage de scutec.....daca ii pun gel de dus pe piept se freaca cu manutele si isi pune pe cap ca si cand ar vrea sa se spele singur! Iar de cate ori ne spalam pe manute, automat isi da cu apa pe fata si se freaca pe gurita, apoi ia piaptanul si se "piaptana" si peria mea de sprancene si isi perie sprancenele, apoi se da cu labello pe buze.
Ce m-am lungit!!!
PS: Miere ma bucur ca ai revenit, ca nu te mai citisem de ceva vreme, eu nu recomand mai mult de 4 mese pe zi la copilasi, la 4 ore, sub nicio forma rontait intre mese, nici macar fructe, doar apa! Copii trebuie sa simta foamea si sa manance ca le e foame, sa fie capabili sa identifice senzatia de satietate si sa se opreasca din mancat. In primii 3 ani se pun bazele alimentatiei sanatoase, pana la 6 ani consolideaza, apoi se intretin toata viata. Modelul parintilor conteaza enorm (sau al bone sau a persoanei care le pregateste masa)....la varsta copilasilor nostri ei ar trebui sa manance la masa, cu adultul care il are in grija sau cu parintii, in familie....sa fie lasat sa se joace cu mancarea, sa o arunce pe jos, sa si-o puna in cap etc, sa i se dea instrumente simple de mancat (adica ori furculita, ori lingurita) si sa fie incurajati! Daca ei plang si strang din gurita sau intorc capul cand incercam sa ii alimentam, e de fapt un semn indirect ca isi doresc ei sa faca lucrul acesta si sa se descurce singuri. Masa trebuie sa fie o placere, o bucurie, un moment asteptat de micuti, se mananca la masa si nu in pat (e interzis biberonul in pat!), cand mancam nu ne jucam, inchidem tv, strangem jucariile din jur si "ne distram cu mancarea"!
.....majoritatea parintilor insa fac fix invers: copii mananca tot la 2 h, zeci de gustari si gustarele, iaurturi si iaurtzele, rontaie pe biscuiti la orice ora din zi si din noapte, beau biberonul in pat (si eventual mai si dorm cu el in gurita).....masa se ia in pat, sau la locul de joaca, fug parintii dupa copil prin casa cu blidul cu mancare, il pacalesc cu tv, cu diverse jucarii care le distrag atentia de la actul alimentar.....iar curiozitatea lor normala le este infranata pe motivul ca "fac mizerie si-si pun mancarea in cap"......
Bazele alimentatiei sanatoase se pun acum si nu mai tarziu, din pacate parintii sunt ffff reticenti la orice sfaturi, iar urmarile sunt pe masura (baietelul fratelui meu are 8 ani, fetita 11 ani si nu sunt in stare sa stea la masa sa manance "ca oamenii", inca sunt "pacaliti" cu tv si alte stimulente, inclusiv le sunt promise diverse recompense daca mananca, plus ca nu stiu sa tina ca lumea cutitul si furculita!...)
Pupici, fug la serviciu!
crisspoliss spune:
BEbelusi, felicitari pentru sarcina, sa fie intr-un ceas bun
Si eu am inceput deja sa-mi iau prenatalele "just in case", poate om vedea si noi liniute in curand![]()
Porumbita, vroiam sa-ti zic ca si Vic facea la fel cu dormitul, adormea doar la san si ma epuiza. Cea mai mare problema a mea era cum sa fac sa-l dezvat. Cum sunt eu pampalaie la capitolul asta, chiar am crezut ca o sa-i dau san pana la 2 ani cel putin, ca mi-era groaza de dezvatat. Am avut noroc ca intr-o zi pur si simplu a refuzat sanul, chiar cand incepuse sa muste serios...si brusc a devenit independent, a inceput sa doarma de unul singur si sa nnu se mai trezeasca noaptea.
Pyc, imi place ce spui de mese. Si Victor e cam la fel, mananca si singur dar face mizerie mare, ii dau tot ce mancam noi, sta cu noi la masa si se mai si plimba prin bucatarie putin, dar e ok. Nu i-am dat scaun din ala de copii, sta pe scaun normal si se tot ridica si coboara de pe el. Nu-i mai pasez mancarea de la un an, dar ii tai bucatele mai mici. Avem 4 mese pe zi, seara bea lapte de vaca..asta e mai noua, ca pana acu 2 saptamani nu vroia lapte deloc.
Mongolia e rece, in weekend am stat acasa ca a nins, maine vor fi 20 de grade celsius, e asa o vreme ca nu stii ce sa faci cu ea.Iesim aici cu copiii, sunt atat de multi, si mici si fara parinti afara, asa cum eram noi pe vremuri, cu mucii pana in barbie, murdari de abia le vezi fata
Intr-o luna plecam inapoi la Chicago, unde probabil vom sta o vreme.
O sa pun poze sa ne vedeti, sa vad cand am vreme ca iar am de impachetat.
Pupici de la noi
Crisss mami de pui mic