Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *142*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Salutare!
Multam Ioana de sfatul cu iaurtelul, o sa-l pun in aplicare. Nu-i fac piure clasic din cartofi, ii pasez si morcov, albitura, dovlecel+carnita dar nu-i place de nicio culoare. Am incercat si spanac dar tot asa reticient este.
Mamideandrei, sanatate puiului. Eu te intelg foarte bine ca si al meu e tot mucos de cand l-am nascut cu scurte perioade fara mucisori.
X-ggg, eu am revista mami special cu alimentatia copilului editia 2007-2008 si la capsuni scrie dupa 12 luni, cirese, visine dupa 7 luni. Poate totusi cum spunea Ioana, putem sa le dam capsuni fara seminte daca de la ele apar alergiile.
Ce altceva mai aveti in meniu?
Alex, eu te refuz cu cafeaua dar daca ai o cola la doza e ok. Ce scumica e Zeina si tot dolofanioara a ramas.
Spunea mada sa pun poze, dar sincer nu mai am poze noi din martie cand mi s-a stricat aparatul si mi s-a si schimbat cursul normal al vietii si nu am mai avut timp si chef de poze. Acum chiar ca ar trebui sa imortalizez niste momente importante, mersul de-a busilea, ridicatul in picioare sprijinit de pat.

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diamar78

Salutare!
Multam Ioana de sfatul cu iaurtelul, o sa-l pun in aplicare. Nu-i fac piure clasic din cartofi, ii pasez si morcov, albitura, dovlecel+carnita dar nu-i place de nicio culoare. Am incercat si spanac dar tot asa reticient este.

incearca si cu cateva granule de sare si o lingurita de ulei de masline! poate e bun asa

Ioana mama lui Carol Ioan

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

incearca si cu cateva granule de sare si o lingurita de ulei de masline! poate e bun asa

Am incercat si nu merge.

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Luto nu da mami,ca doare,si eu fug de bataie,pe mama o faceam sa rada si mergea uneori,scapam de scofalceala .A fost unul singur,atat, si ala de capsuni si banane ca nu are asa multe ca altele,oricum a fost singurul si altul nu-i mai dau .Nu a fost pentru ca saliva,cand mancam noi papica noastra avem si castronelul lui si papa odata cu noi.Nu mi-o lua in nume de rau,dar unul la nu stiu cat timp nu cred ca ar face rau decat daca e alergic la ceva din el,la fel cum noi mancam si fast-food,bem cola sau alte acidulate,plus multe altele.Cu moderatie nu cred ca dauneaza.Asta nu inseamna ca imi duc copilul ma Mc de cum face un an si gata,pot sa ii dau teoretic orice,nu bag in el maioneze si toate tampeniile ca "are voie",sau ca la fiecare masa are ceva de la danone,ala a fost singurul produs. Hai ca nu m-am suparat,am simtit nevoia sa ma justific.Toata lumea incearca sa isi creasca copilasul cat mai bine posibil,eu acum pap zmeura cu zahar si smantana,de exemplu. Sanatoasa nu este,dar e atat de buuuna ,si decat sa iau iaurt cu fructe de padure,care pe langa putine fructe mai au si altele,mai bine imi fac cu cate fructe vreau eu.Hai ca am deviat...
Deci a fost primasi ultima data,eu voiam sa subliniez doar ca nu a avut nimic Paul de la nici un fruct considerat alergen,ca am incercat cu putin si dupa i-am dat mai mult.Ce sa-i faci,sunt sie u mica si nestiutoare,invat din mers.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Bine am gasit dovlecimea!
Fetelor, mie mi-e tare rusine ca nu v-am pus filmulet cu miscarile de gimnastica, asa cum v-am promis. Insa am avut tot felul de motive: lipsa de baterii, lipsa de om care sa ne filmeze, incercam seara cand vine buni acasa si ei erau maraiti si faceau scandal ca nu vor gimnastica. Si acum...cine sa mai stea, ca Matei vrea numai in picioare, la marginea patului, trage de toate cablurile, se cearta cu toate usile...,escaladeaza tot ce se poate. Luca nu merge in busi dar vrea si el in picioare. Si au inceput sa isi ceara drepturile in mod vehement.. Si peste toate acestea, avem 7 dinti (Matei si 6 dinti (Luca) si la cat sunt de agitati cred ca mai iese ceva. Matei a avut conjunctivita la un ochisor,dar a trecut intr-o zi, spre marea meamirare si bucurie. Tot lui i-a curs aseara sange din nas, fara motiv, sa vedem ce zice dr. Asa faceam si eu cand eram mica. M-ati iertat ca nu am pus filmulet?

S-au trezit. Revin. Sper...
Poze proaspete
http://family.webshots.com/photo/2963059390105803459NamZlU

Mami ultra-fericita de Matei Aram si Luca Ezram (31.07.2009)
hi5
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna dimineata dragutele mele,

Ce mai faceti, noi mai citim pe aici dar nu prea am mai avut de spus...am mai scris eu pe la abdomene, slabiri etc
Ce sa mai spun, mai citesc, mai vad ce faceti, ma ingrijorez cand e vreun pui bolnavior, din astea.

Noi suntem f bine toti 4, adica familia noastra maie cum spune Alessia.

Isa e cumintica, are 4 dinti mari iesiti complet, cu o strungareata de toata mandria sus, dar nu am treaba, stiu ca se apropie desi zici ca este grebla acum

Pe 10 ma duc sa inscriu fata mare la gradi la stat pentru septembrie si din 17 mai mergem si la gradi privata, sa vad cum este si cum se acomodeaza puiul. Abia astept. Asta inseamna ca las sportul 2 saptamani si mam duc cu ea la gradi, ma apuc de studii inalte, ce sa zic?

In rest, avem program frumos, mergem in parc, ne distram, Isa e o zambareata si amadoua niste scumpe si niste dragalashe, nu ne supara prea tare, si chiar daca ne supara, eu uit repede, mie imi place tot stti voi, imi place si soarele si florile, si strada si oamenii si zambetele si sportul...am o dispozitie foarte estivala vad, abia astept sa vina vara si vacanta.

Plus ca Isica bea si lapte acum, de 1 saptmana i-am luat lapte de noapte de la Humana, e mai dulcic si se da de la 6 luni, bea 250 ml seara si noaptea in 2 reprize cate 170ml.

Am fost si noi la munte de 1 mai, numai o noapte, a fost f frumos, am stat in predeal, dar am vizitat si vila bran (am papat acolo a doua zi la pranz dar cred ca plecaserati Cris...), am mers mult pe jos, ne-am intalnit cu niste prieteni si am mancat impreuna etc.
Cazarea super, am primit un apt la bani de camera dubla, Isa a dormit intr-un patut facut dintr-un fotoliu mare atasat la patul mare, Alessia cu noi in pat, noi ammai stat si am petrecut in living la tv, cu vin alea alea, ff frumos dupa ce puii la 10 erau caput amandoi

Luci, eu te rog din inima, nu mai considera apriori ca vei fi certata ca te bagi si ca esti atat de draguta si de atenta! Sincer, noi te iubim foarte mult, si eu abia astept sa apara parerea ta f obiectiva si foarte clara.
Lali, nici eu nu as da danone, mai ales cu fructe, iti dai seama, singura ai spus ca nu sunt fructe acolo, sunt culori, sunt chimicale. Bineinteles ca poate sa nu i se intample nimic acum, poate se acumuleaza in organism niste chimicale, azi asa maine asa si uite cum e in regula copilul domle!
Eu nu zic ca nu le putem da sa atinga, sa bage in gurita, bine, nu intentionat, adica sa nu facem un capat de tara daca se intampla, insa nu sa le dam intentionat.

Lali eu te citesc si pe la alte subiecte, esti o draguta, si ai un dar frumos de-a scrie, asa, izvorat din ganduri direct, parca si vezi naratiunea curgand. Asta asa, pe langa subiect.

Ca la subiect eu nu as da nici capsuni nici kiwi la copii sub un an, de ce sa incerc sa vad daca e alergic sau nu? S-au terminat fructele de pe lume ca sa le incerc si pe cele puternic alergene? Nu vorbesc de produsele pentru bebelusi, acelea nu au semintucele acelea alergene, sau ma rog, o fi extract, ce sa zic, dar ele in sine sunt alergene.

Va pupam si va iubim

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Buna dimineata si poftiti la nelipsita .

Intrasem numai sa va dau binete si sa citesc din urma, dar am ramas cu gura cascata la ce mi-a scris Liliac...mami, cum 100gr iaurt cu 10 masuri de cereale...haaa????Esti sigura ca mi-ai scris bine, ca sunt aici cu ochii in ceata. Hai te pup, poate ma lamuresti si pe mine.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Neata si de la noi.

Hai, Alex sa te lamuresc. Un "borcanel" de cremosso are 125 gr, un borcanel de tnuva are 125 gr, un borcanel de campina are 150 gr. Gol! Comparativ...noi punem jumate de borcanel de 200gr, deci iese 100 gr si 1 masura de cereale=4,9 gr deci 10 ies cam 49 grame. Iese de consistenta vascoasa ca nu-i plac moi. Deci sa zicem ca facem cam 150 gr de papa. Pai se compara cu 200-250 gr la o masa??
Am inceput si noi gradual cu o lingurita, 2...si dupa o sapt i-am dat portie intreaga.
Sper ca m-am facut explicita.
Pupici!

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Liliac eu daca pun 10 cupe de cereale in 100gr iaurt nici nu cred ca se integreaza acolo....pai la mine ca sa ii dau cerealele cu lingurita pun 6 masuri in 180 de lapte....de aia nu inteleg. Dar te cred pe cuvant.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Alex,eu folosesc cereale bio de la milupa,si pun doar 4-5 cupe de la laptele praf in zeama de la fructele aburite si e destul de gros.Am pus in lapte cereale "somn usor" ,parca, de la nestle,si puneam mai multicele.cred ca depinde de cereale.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Fetele care ati nascut prematur ati facut careva injectii celestone? Si daca da, de unde le-ati luat?

Am o prietena graviduta cu gemene si nu crede ca ajunge la termen, si nu gaseste nicaieri injectiile astea.

Va rog, daca ma puteti ajuta cu o idee...sarmana.

Mergi la inceput