Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (158)
Raspunsuri - Pagina 17
Simonix spune:
Dani - io sunt mai varza ca tine la ale cofetaritului / bucatarelii. Drept si prin urmare mi-am asumat rolul de manager de bucatarie
Adicatalea: dau ordine ce doresc - si voilaaaaa :) Daca vreti il pun pe Bogdan sa isi faca cont aici si sa discute si el retete
Cu vorbitul de Vladuc nu iti fa probleme - o sa vezi cum isi da drumul dintr-odata. La noi asa a fost, dupa excursia in Ro - de atunci ma doare capul
repeta ca un papagal, deja face propozitii de cate 4 - 5 cuvinte, ma si uimeste. Nu ma asteptam, ma gandeam ca pe la 3 ani va deschide gura
pentru ca este bilingv si pentru ca eu nu stau cu el toata ziua sa vorbesc etc. Culmea este ca a inceput sa traduca al meu
Se uita la Boowa si Koala si ala canta pe acolo C'est pas bon, c'est pas bon - si piticul imi zice - Bleah, nu bun ! si se stramba; Apoi ala zicea C'est bon - si Robert - Mmmm, bun, si isi freca burtica cu satisfactie
Mor dupe el :)
Cu ocupatul de copii, mda, banuiesc ca se complica treburile cu doi sau mai multi cupii, dar si eu cred ca bb2 are terenul deja batatorit
In primul rand mama e obligata sa fie mai organizata, deci mai eficienta, sa isi indrepte atentia catre ambii pitici, sa profite exclusiv de ceea ce trebuie, nu mai exista "sa ne pierdem vremea c ..". E clar: o organizare mai buna te face sa castigi vreme :) Si vremea aia - tot pentru ei este. Apoi mai e ca bb2 il are pe fratior in peisaj, deci este altfel stimulat, chiar daca sta acasa. Eu am vazut chestiile astea la familii cu doi copii - in nici un caz nu sunt neglijati :)
Mai fetelor, mai m-am dezghetzat, desi e frrrriiig rau afara, acush ploua, bate vantul... noi aia mari behaim de zor noaptea, nu avem alt simptom, dar din cauza de tuse nu putem dormi ! In fine ... Animalutzul e bine, ieri am fost seara fara tati acasa, a fost minunat, intim si frumos, culmea e ca am reusit sa fac si curat, sa strang, i-am facut baitza, bebe cumintel, a venit tati pe la 10 acasa - era totul ca in povesti
Concluzia este ca atunci cand suntem amandoi parintii isi face piticania de cap - cu unul dintre noi doar vaz ca e f cuminte (cu tati singur e la fel de cuminte si docil). Voila !
Mai fetelor, o sa vaz exact la farmacie cat costa supozitorii aia si o sa ii comand
ca o sa le cada fatza cand o sa le cer x cutii ![]()
Si da, o sa imi iau o valiza separata hihi :)
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Andrada79 spune:
Esme am admirat si eu pozele. Frumoasa printesa mai ai!!!!! Am facut in week-end o incercare de tort fluture. Nu mi-a placut ce a iesit, ca aspect ma refer ca la gust e bun. Am facut crema de lapte si iese asa ca sarlota si se decoreaza mai greu cu genul asta de crema. Tot nu renunt la ideea de fluture numai ca voi cumpara blatul si la fel si cremele ca sa fiu sigura ca iese
! Promit sa pun poza cu varianta finala!
Danicris nici Tiberiu nu spune prea multe. Mai nou ii zice sotului toata ziua buna ziua: mama, mama, ....mama. Daca il intreb unde e tata imi arata dar de strigat amandoi suntem mama! In rest mai zice maie, Thomas, ca (cal, capra), haide, apa, apte,ham, pa. Eu la 3 ani am inceput sa vorbesc asa ca nu imi fac probleme.
In week-end au venit niste prieteni in vizita si...surpriza....vom fi iar nasi in septembrie. Abia astept!!!! Data trecuta cand am nasit eram prin luna a 5a si nu prea am putut dansa dar acum......moama abia astept.
belleane spune:
Simonix: mai, sa nu te ia astia la ochi ca prea des vii prin Ro.![]()
Aldaesme: am vazut si eu poze cu Lolai frumusetea mica si de la nunta. Ma bucur ca ati avut parte de distractie.
Este vorba exact despre acel cofetar italian devenit celebru in State. Aseara facuse un robotel si un tort cu o patina. Superb.
Leeloo: Ce casa bestiala. Mi-am notat ceva idei. De exemplu imi place mult livingul pe 2 niveluri dar la noi nu e posibil din lipsa de spatiu, imi place mult mozaicul sunt fan chiar, apoi geamurile mari, si locul de luat masa in semicerc si bineinteles barnele de lemn. Dichisita casa si voi formati o familie frumoasa si implinita. Cat despre gradinarit de-abia astept si eu. Dar eu nu pot astepta 4 ani. Daca as sti ca va dura 4 ani la mine as vinde casa asa si as cauta ceva gata facut ca deja sunt speriata de tot ce inseamna arhitecti,proiectanti, avize, expertize, studii, proiecte bleah.
elenuca spune:
Mai Esme, a citit cum decurge nunta acolo si m-am minunat... cat despre sortimentele de mancaruri... jos palaria, mai sa stii ca as vrea si eu asa ceva macar o data la 3 nunti... m-am saturat de dobos, sarmale, peste si gratare, cat despre tort... asta e singurul desert la noi ...pai cand imi aduc aminte ce festin a fost la a doua petrecere a noastra de la tara... noi am avut practic doua nunti, una in Bucuresti si una in Arges. Cea din Bucuresti de fitze, deh ca sa impacam pe toata lumea, dar cea de la tara a fost traditionala. Ghici unde ne-am simtit mai bine? Evident ca la cea de la tara. Toate mancarurile au fost facute in casa, dar toate de la aperitive pana la prajituri, nu am avut tort ca la tara nu se poarta chestia asta, dar am avut vreo 11 sortimente de praji o nebunie...
. Am vazut poze de la nunta la care ati fost cu o minunatie cu parul balai.
.Frumosi si mirii, mi-a placut in special poza cu verighetele lor, pana si la maini se potrivesc, au maini fine amandoi si verighetele sunt deosebite.
Lyly, ai dreptate cu virusul, asa este, e un virus pacatos care debuteaza ca o viroza dar se complica ulterior. Asa am patit noi, noroc ca am luat-o din pripa si n-a suferit Liz prea mult , plus ca nu am dat in complicatii. Imi pare rau ca sunteti bolnaviori cu totii. Stiu cum e... eu am fost cea mai tare mi-a trecut in 3 zile doar cu nurofen si ceaiuri calde, tati insa trage si acum si de ieri e pe antibiotic. Liz a scapat dupa o saptamana jumatate dar numai dupa ce i-am dat antibiotic. Uf... sa speram ca asteau au fost virozele pe anul asta. Stii ce-mi spunea o prietena farmacista, apropos de administrarea de antibiotice, remarcasem si eu ca doctorii au inceput sa ezite sa recomande antibiotic, desi simptomele erau clar alarmante si ma intrebam in sinea mea de ce, nu ca as fi eu fan al antibioticelor... Se pare ca in ultimul timp se cam recomandau dupa ureche, plus ca si parintii una doua sareau cu antibioticul ca sa scape copilul repede si sa-si reia gradinita scoala , etc. Numai ca... in timp, virusii astia pacatosi au suferit si ei mutatii si ... au devenit rezistenti la antibioticele usoare, astfel ca s-a ajuns sa se dea antibiotice tari pentru viroze banale. Si cica au fost avertizati de forurile superioare- colegiul medicilor parca- sa nu se mai grabeasca sa prescrie retete cu antibiotic decat daca e absolut nevoie, daca se dovedeste ca e neaparat necesar. Ca sa vezi...
Aelita ce m-am distrat cu perlele lui Adesh si Aya, tare scumpi sunt cand pocesc cuvintele. Lizuca se chinuia aseara sa ne spuna <salucete> iar noi nu pricepeam deloc ce vroia sa spuna si i-am cerut sa ne arate si ce crezi, duce manuta spre cer si ne arata stelele si „una” nu stiu unde o vazuse ea ca noi n-am zarit-o cred ca era ascunsa dupa vreun nor.”Una salucete” A, si inca una < tati mege la sevici, bani, cupe pepesi Liuca>.
Aseara a fost ziua socrului meu si toata seara i-a cantat < a muuuu aii, sa taiacaaaa buicu si Tedi (asta e soacramea) si mami si Dagos ( asta e tati) a muuu aii >. Imi vine s-a mananc !
Mi_bebelina, s-a facut socul? Deja? Doamne ce pofta mi-ai facut cu socata, saraca bunica mea facea ce buna era rece de la frigider. Tu cum o faci?
Leloo asta imi facea si mie cu ochiul macar pentru aqua park –ul ala imens, ca sa nu mai zic de piscine si centrele de joaca si fitness. Sa vad cum il conving pe tati ca noi suntem dati peste cap cu bugetul dupa ce mi-a luat masina de ziua mea...
DanaH, ref baita, am trecut si noi prin criza asta, am rezolvat-o intrand cu ea in cada si stropinu-ne si jucandu-ne cu pinguinii si ratustele. Ia vezi poate merge si la voi. Succes sau mai bine zis balaceala placuta !
Danicris, ia nu te mai gandi la prostii se poate? O sa te descurci si o sa reusesti sa te imparti, plus ca sunt 2 ani diferenta intre ei , iar nevoile lor vor fi diferite si solicitarile de asemenea, o sa fie bine.
Cat despre vorbit, o sa te rogi sa taca, crede-ma... bucura-te cat mai poti, eu am ajuns sa ma fac ca nu aud, dar ce crezi ca scap? are chef fiemea de vorba... nu stiu zau cu cine seamana...
.
Va pup, ma duc sa bag un film sa ma relaxez cat doarme Lizuca, merit si eu, doar, nu?. azi am facut bec in toata casa, spalat geamuri, pe jos, aspirator. Farmacie 
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui YLARI Cleo, Simonix, aoleu... vreau si eu o cutie de supo... se poate? Va pup pe toate, am citit, mi-a placut povestea scrisa de Esme cu salvarea lumii, super! Laurita te pup, bafta cu cresa! Lumi, felicitari ptr gasirea gradinitei! Leeloo, bine ai revenit! Simonix imi pare rau ca sunteti bolnavi, of, of... si la noi a fost ieri frig si urat... si ploaie... of-of... La multi ani ANNIKA!!!! YLARI EVA mea ticker POZE |
As fi vrut si eu o cutie dar daca s-a inchis lista, nu-i bai...
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Lilly79 spune:
ylari nu cred ca s-a inchis lista, ci mai degraba a ratat cleo mesajul tau.Mai scrie o data ![]()
leeloo am ratat pozele cu casa.Le mai pui te rog o data sa nu ma mai intorc inapoi sa sap? Merci ![]()
danicris stai linistita ca va vorbi si Rasfatzel, si-atunci vei cauta dopuri de urechi
andrada ce reteta ai incercat? Si eu ma gandeam la un tort fluture, dar trebuie sa fac o varianta de test sapt asta sau cealalta.
Julia doarme la...gradinitza.Ma duc imediat sa ma agit in fata gradinitzei pana se trezeste ![]()
O zi frumoasa 
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
Doloress spune:
AELITA – stiu cum e, si eu am avut-o pe mama la mine la inceput, in primele 2 luni ale lui Patrick si mai mult ma incurca, de fapt ea saraca nu avea nici o vina, eu cu hormonii mei, aveam impresia ca toata lumea avea ceva cu mine, oricum am avut un pui de depresie, din cauza prematuritatii, si acum sunt convinsa ca nu sunt in stare sa duc o sarcina pana la capat.
Eu voiam sa stau numai cu piticul, aveam impresia ca ea voia sa iasa sa se plimbe si nu putea din cauza noastra (Patrick nu statea afara mai mult de 10 minute, apoi incepea sa urle) Acum uitandu-ma retrospectiv imi dau seama ca multe scenarii erau in capul meu. Cand am plecat, am respirat si eu, alta viata! Uite, cand a venit soacra-mea cand avea Patrick un an, sau acum, e super-OK, n-am nici o treaba, dar in primele luni dupa nastere eram ca leul in cusca.
Ce scumpi sunt puii tai, cum vorbesc ei acolo! Si al meu incurca romana cu fanceza ceva de groaza, rad de mor toata ziua de ce perle mai scoate. Il corectez mereu, nu stiu insa ce-o sa iasa. Azi dimineata cica au-au BUSHA, BUSHA (combinatie intre gura si bouche), se lovise la buza. Cand il intrebi cum il cheama ziuce PACHIT. Ia jucarii si zice balonul à Pachit, apoi zice balonul tau. Ca eu ii zic ca e balonul tau, si el imita, insa cred ca se refera ca e balonul lui. Ei, pana sa aiba proprietatea pronumelor mai este, asta e mai complicat.
LA papuci zice papushei, mor cand il aud.
ESME – ce pischotica simpatica ai tu acolo! Mor dupa blondele noastre de pe-aici!
DANA - si al meu e cu NU, NON, NO, ne zice in toate limbile pana pricepem. Eram sigura ca incepe, m-a avertizat educatoarea ca prietena lui Coralie e cu NON, la orice si va urma si Patrick cat de curand. Si asa a fost. Asteptam sa-i treaca, negociem, explicam, pana pricepe si ooookeeeeyyyy…
LEELOO bine ai revenit, ce mari au crescut piticii tai! Si ce casa faina!
DANICRIS – wow, deja rade in hohote, iata cum creste si Rasfatica si acusi ii vezi pe amandoi jucandu-se impreuna!
SIMONIX – la noi erau 7 grade mai inainte, am inghetat ieri bine de tot prin oras, mama mai avea putin si o apuca plansul. Si al meu isi da drumul la vorbit zilele astea, in fiecare zi ma uimeste cu cate ceva.
cleo78 spune:
supozitoare eucalipt
2 cleo
2 piggy
2 belleane
2 noemi
2 lilly79
2 gabitzam
1 adriana78
1 alysh
2 andrada79
3 alex@sara
2 mi_bebelina
1Ylari
_
Total:21 cutii
c'est tout?
platesc io lui Simonixu, si recuperez apoi.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
aldaesme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui YLARI As fi vrut si eu o cutie dar daca s-a inchis lista, nu-i bai... YLARI |
Copil, nu cred ca s-a inchis lista, adica Simonixul merg pe la sf lunii catre Romanica, insa daca ea nu mai are loc (sincer o inteleg) pot sa iti pun eu prin posta. Lunea viitoare ca pana atunci sunt consemnata la domiciliu. Numa'zi cum vrei si baga un pm cu unde tre'sa ajunga respectivele.
IO :)
Andrada...sa-ti zic un eventual secret. Poti orna tortul cu crema sarlota daca o amesteci pe asta din urma cu cantitate egala (in volum nu greutate) de frisca batuta. Amestecare trebuie facuta cand sarlota s-a racorit dar inca nu a facut crusta...dealtfel racirea la genul asta de crema e bine sa fie facuta prin amestecare continua. Si eu fac crema asta uneori si cu ea si decorez...c anu cunosc decat cantitati industriale, adica musai din cel putin 2 l de lapte...imi ramane si de pus la pahar, evident, dar e buna rau.
Elenuca, pe vremuri acu' x ani am povestit o data pe culinar cum era cu nunta la noi la tara. La noi la tara, Baiut de Maramures, se faceau pe vremea mea torturi, muuulte, de aproape aveai cate o juma d etort de persoana. Tort cu nuci, tort Dobos cu 40 de foi ultra subtiri, tortul, tort trunchi de copac cu crema de cacao, tort nuga si apoi se faceau prajituri, cat sa fie pentru doua saptamani dupa. Se facea arabella teszta (sarah bernardt, tobitze sau cu; le zice, dar cu nuca si crema de vanilie), haioshe cu gem de prune, tarte linzer cu nuci si gem, non plus ultra, islere, milioane de soiuri de cornulete. Bunica avea cuptor si tavi de dobos, asa ca la ea se faceau in majoritate foile de dobos si avea si bucatarie de vara foarte racoroasa, facuta jumate sub pamant asa ca si cu cremel de unt se lucra tot la ea...io eram o mica sfera misunand de la o lingura la alta, de la un colt de blat la o bezea de sarah bernardt. Nu, nu eram doar degustator sef, nu m-am dat niciodata in laturi de la batut albusuri sau frecat untul...stiti voi, la vremea aia nu erau mixere...
Noi am facut nunta la oras, Tortul l-a facut tata impreuna cu un cofetar, adica nu s-a lasat
esme
PS. Terminat de calcat stivele de haine, facut doua blaturi (nu e complicat!!!!!)
EDIT: deci Ylari sa zici cum vrei
Si da, va multumesc mult pentru laude, nu ca sunt modesta io da' stiu ca e o frumoasa , evident toti sunt niste frumosi
Adriana_78 spune:
Cleo, cred ca sunt 22 de cutii
Tortul meu s-a umflat, a facut o cocoasa in mijloc si cand l-am taiat in doua blatul, a ramas o gaura in mijloc
Mai trebuie sa-i pun cremele sa vedem ce-o iesi pana la final
Mi-a mi-ai pierit din entuziasm