Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (158)
Raspunsuri - Pagina 16
Alex@Sara spune:
daca va faceti mila si de noi,ne inscriem si noi pe lista "de contrabanda" cu supozitori,cu 3 cutii,ca deh,famelie mare ......
Nu am timp de scris acum ca mi-au adormit mandrele,fug sa termin papica sa putem iesi cand s-or trezi.
pt toata lumea
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
cleo78 spune:
supozitoare eucalipt
2 cleo
2 piggy
2 belleane
2 noemi
2 lilly79
2 gabitzam
1 adriana78
1 alysh
2 andrada79
3 alex@sara
2 mi_bebelina
_
Total:20 cutii
mai trageti de maneca, ca is fie la munca, fie chioara. Sunt 10 supo intr-o cutie. Pretzul era parca 10 euro cutia.
c'est tout?
platesc io lui Simonixu, si recuperez apoi.
edit: mi-am adus aminte, acu 3-4 ani tati in delegatie in anglia, cu un coleg care intra in farmacie si cere: 10 Infacol. Farmacistul ramane shocat " so many??" . Vine tati acasa si ma intreaba " ce e ala?"
edit: esme, nu mai stiu cat e pretul, comandasem o singura data de pe net....
edit ca a editat si esme: esti o scumpa, poti sa ne faci si o tava de prajituri si iti trimitem bani prin transfer? ![]()
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
aldaesme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 supozitoare eucalipt 2 cleo 2 piggy 2 belleane 2 noemi 2 lilly79 2 gabitzam 1 adriana78 1 alysh 2 andrada79 3 alex@sara 1 mi_bebelina (?) mai trageti de maneca, ca is fie la munca, fie chioara. Sunt 10 supo intr-o cutie. Pretzul era parca 10 euro cutia. c'est tout? platesc io lui Simonixu, si recuperez apoi. o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 |
Io cred ca mai degraba 7 euro
edite la editul de cleo
esme
mi_bebelina spune:
| citat din mesajul lui cleo78 supozitoare eucalipt 2 cleo 2 piggy 2 belleane 2 noemi 2 lilly79 2 gabitzam 1 adriana78 1 alysh 2 andrada79 3 alex@sara 1 mi_bebelina (?) _ Total:20 cutii mai trageti de maneca, ca is fie la munca, fie chioara. Sunt 10 supo intr-o cutie. Pretzul era parca 10 euro cutia. c'est tout? platesc io lui Simonixu, si recuperez apoi. edit: mi-am adus aminte, acu 3-4 ani tati in delegatie in anglia, cu un coleg care intra in farmacie si cere: 10 Infacol. Farmacistul ramane shocat " so many??" . Vine tati acasa si ma intreaba " ce e ala?" o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 |
Ma inscriu si eu pe lista cu 2 cutii...please.......si hai ca fac un praf folositor de budinca....nu de alta dar mi-e mila de glicemiile si depresiile voastre.....dar sa nu ziceti c-a fost buna ca tot nu ma faceti sa gust. Uite-asa, nu vreau eu...eu vreau sa fiu slaba ca voi....apoi, poate va cer o ligurita.....
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
Adriana_78 spune:
Esme, multumesc pt. retete!
Insa sincer mi se par greute
Am gasit o reteta Tort cu ciocolata care mi se pare usor de facut, am insa o nelamurire - pt crema de cicolata trebuie:
-100 g zahar
- 2 linguri pudra de cacao
-1 pahar lapte rece
-20 g unt
- 2 linguri zahar pudra
- 3-4 tablete de ciocolata -
Esme - ce inseamna tablete de ciocolata? 3-4 cubulete mici dintr-o ciocolata sau 3-4 ciocolate adica 300-400 g cicolata)
astept raspuns urgent, sa stiu ce cumpar, [:) a dat in mine febra tortului
multumesc!
Adriana
aldaesme spune:
| citat din mesajul lui Adriana_78 Esme, multumesc pt. retete! Insa sincer mi se par greute Am gasit o reteta Tort cu ciocolata care mi se pare usor de facut, am insa o nelamurire - pt crema de cicolata trebuie: -100 g zahar - 2 linguri pudra de cacao -1 pahar lapte rece -20 g unt - 2 linguri zahar pudra - 3-4 tablete de ciocolata - Esme - ce inseamna tablete de ciocolata? 3-4 cubulete mici dintr-o ciocolata sau 3-4 ciocolate adica 300-400 g cicolata) astept raspuns urgent, sa stiu ce cumpar, [:) a dat in mine febra tortului multumesc! Adriana |
Dupa mintea mea as spune 300-400 g daca nu mai mult, altfel nu vad cum se poate aduce un pahar de lapte la constitutia cremei, numa de nu cumva e glazura din aia curgatoare.
Iui...sunt pe spate la explicat, nu ca n-as fi stiut...daca ti se pare grele. adica crema de mascarpone cu ricotta sau branza tre doar sa le freci pe astea la temperatura camerei...
EDIT Cand scrii atatea ingrediente la o crema sunt speriata...cred ca e glazura...ma rog.
Foloseste Ganache de ciocolata uite www.easy-cake-ideas.com/chocolate-ganache.html" target="_blank">aici o reteta buna de ganache care vine si cu adaugiri...diverse esenta, uleiuri, alcooale care merg cu el, zau ca e mai usor...decat ce citesc eu acolo.
Esme
esme
Adriana_78 spune:
mie mi se pare complicat ce citesc la tine (uleiuri, esente etc), mascarpone am mai fol. dar ricotta nici nu stiu ce este si pe unde sa caut in magazin
Glazura la tortul gasit de mine e din altceva facuta, deci crema de ciocolata e pt. umplutura. Si eu zic ca ar trebuie 300-400 g cioco atunci
gabitzam spune:
Adriana, se gaseste si aici Ricotta la supermarchet, unde e si branza dulce, crema de branza, pe acolo. Seamana cu urda, sa zic asa, dar nu are gustul si mirosul asa pregnant ca urda de la noi.
Fetele din Canada, asa o ademeniti voi pe Esme, la cratita?
Luati-o si voi cu binisorul, lugu-lugu, plimbari, niagare, chestii fine, si pe urma vede ea ce o asteapta, hi hi ![]()
Simonix, o juma' de valiza lasi loc de supo, da?
Alaturi de SEBI
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui gabitzam Adriana, se gaseste si aici Ricotta la supermarchet, unde e si branza dulce, crema de branza, pe acolo. Seamana cu urda, sa zic asa, dar nu are gustul si mirosul asa pregnant ca urda de la noi. Fetele din Canada, asa o ademeniti voi pe Esme, la cratita? Luati-o si voi cu binisorul, lugu-lugu, plimbari, niagare, chestii fine, si pe urma vede ea ce o asteapta, hi hi Simonix, o juma' de valiza lasi loc de supo, da? Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Mami de puf mare, Andrei-Stefan (25.05.05) si puf mic Raducu(06.06.2008) Alaturi de SEBI |
te stiam la calculator, nu angajata la recrutari
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Danicris spune:
Servus, fete cucuiete.
Lumi, multumesc pentru incurajari. 
Alysh, mai e putin, Doamne, cand a trecut timpul, parca ieri ne anuntai fericita ca esti gravi. Abia astept sa-l vad pe bebe Luca, sa dea Dumnezeu sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii. Tie iti doresc nastere usoara si mai ales recuperare rapida. 
Aelita, multumesc mult pentru incurajari. Legat de ajutor, si eu am aceeasi senzatie, ca daca ar veni mama zilnic m-ar incurca mai mult. Poate gresesc insa m-am obisnuit numai cu copiii si ne e bine asa deocamdata. Insa trebuie sa recunosc ca inseamna mult sa vina o zi pe saptamana sa faca curat si sa calce, sa-i dea Dumnezeu sanatate. 
Esme, am admirat blonda frumoasa. Iti doresc sanatate si odihna placuta azi. 
Mi_bebelina, i-ai dat Deliei inghetata ? Eu inca nu am tupeu. Spor la ce ti-ai propus astazi. Felicitari pentru cele 10 kg minus. 
Ajung la concluzia ca sunt cea mai nepriceputa in ale cofetaritului. Pai eu in afara de tort de mere, prajitura cu iaurt si biscuiti Esme n-am facut. E adevarat ca face mama tot felul de praji si ne aduce si noua destul de des (face pentru colege si prietene cu diverse ocazii), iar soacra-mea e maestra la placinte cu diverse umpluturi.
Saptamana asta nu mai vine mama la noi ca este plecata asa ca azi de dimineata m-am apucat de curatenie. N-am reusit decat sa aspir si sa sterg prafu’ ca a trebuit sa iesim la plimbare, sper pana diseara sa termin. Cu calcatu’ mai aman, urasc chestia asta.
Mai fetelor, ce mai vorbesc copiii vostri, iar al meu a ramas la stadiul de mama, tata, apa, caca, papa.
Asa mult imi doresc sa inceapa si el sa vorbeasca ... sa sporovaim amandoi toata ziua ... eu nu-s vreo mare vorbareata (asa zic eu, sotu' cred ca e de alta parere
) da' parca m-am saturat sa fiu singura care da din gura in casa. E, asta e, mai am de asteptat.
Ma retrag in sufragerie, am culcat Rasfatzelul si acum o astept pe Rasfatzica sa se trezeasca sa-i dau sa pape si sa ne jucam putin, a devenit foarte receptiva si ieri m-a surprins cand a ras in hohote la ce prostioare ii faceam eu. Va imbratisez, papaaaaaaaaaa ...
Dani, mami
de
Rasfatzel Vlad Andrei 23.06.2008 si
Rasfatzica Andra Elena 31.03.2010