Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (158)
Raspunsuri - Pagina 13
YLARI spune:
Cleo, Simonix, aoleu... vreau si eu o cutie de supo... se poate?
Va pup pe toate, am citit, mi-a placut povestea scrisa de Esme cu salvarea lumii, super! Laurita te pup, bafta cu cresa! Lumi, felicitari ptr gasirea gradinitei! Leeloo, bine ai revenit! Simonix imi pare rau ca sunteti bolnavi, of, of... si la noi a fost ieri frig si urat... si ploaie... of-of...
La multi ani ANNIKA!!!!
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Victoria_mami spune:
Am citit ce zic puii vostri, si am zis sa zic si eu; cica Victoria-si spune numele
a zis ieri dimineata "plasa Victoriei"= Dodo's bag
de unde si pana unde... nu stiu! Si nu e prima oara cand se refera la ea si zice "Dodo" (probabil de la VicTOria?!)
Mai nou isi cearta papusile "Emma (Ama), nice!" "Lola, nice", la fel ptr. Renee (nene) si Ana si apoi striga "Dodo, nice!" A zis o singura data "Doia", apoi a ras si s-a 'corectat' singura si a zis 'Dodo'. De cate ori cere cate ceva (biscuite, ou kinder, servetel umed sau orice) si ii spun ca poate sa aiba 1, ea ridica degetelele aratatoare de la ambele manute si zice "Du" (adia 'two'!)
Nu-mi amintesc acum ce mai zice/face amuzant, dar va mai zic eu cand imi amintesc. Acum ma duc pe couch sa citesc o carte cat doarme, ca incerc sa nu mai dorm de amiaza, ma trezesc zabauca de cap daca dorm dupa masa.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
aldaesme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adriana_78 Esme, mama ce de bunatati Nasol c tortul, insa daca totul in rest a fost perfect, chiar ca nu avea rost sa-si strice ziua din cauza luiMi-ai putea recomanda o reteta de tort usoara, asa pt. incepatori? Miercuri mai avem niste invitati ... zic sa profit de ocazie sa imi icncerc talentele |
Mai acu' nu vreau sa par ciudata dar cel mai usor tort de facut e diplomatul.
Un tort usurel si mai altfel ar fi cu crema de ricota, fructe confiate, fulgi de ciocolata (sau bucatele taiate de ciocolata, sau ciocolata rasa) si gem de portocale ca umplutura pentru blat de ciocolata. Blatul la tortul asta se insiropeaza cu lichior de portocale (versiunea pentru copii e cu cateva linguri de gem de coaja de portocale amestecat cu apa si incalzit).
Crema e pur si simplu ricota amestecata cu zahar pudra (care nu contine amidon, daca e din comert icing sugar e cu amidon) si bucatele taiate marunt de fructe zaharisite si fulgi de ciocolata.
Se poate glasa cu frisca, ganache de ciocolata alba (neagra e prea mult) sau efectiv cu crema cu bucatele peste care se rade ciocolata.
Am incercat (jur pe rosu) in romanai sa il fac cu urda, fiindca imi place mult mai mult urda, insa la noi urda e tzapana nu cremoasa ca ricota. Am incercat sa adaug la urda smantana..nu e acelasi lucru. Oricat de mult iubecs urda, ricotta e totusi putin altceva.
Rezumat:
Un blat de ciocolata;
lichior de portocale sau gem de portocale+apa pentru insiropat;
Crema:
2-3 cutii ricotta 250g;
1-2 cutii fructe zaharisite (la noi e la cutiute de 100g, ultima data vazusem si prin real de la Vahnia);
vanilie pentru crema;
zahar dupa gust;
ciocolata neagra fulgi, rasa sau bucatele foarte mici pentru in crema;
o lingura de lichior (adulti) sau o lingura de gem de coji de portocale (copii);
Se amesteca toate si se potriveste gustul...cu zahar...gem de portocale...lichior...
Ornat:
frisca, sau ciocolata alba pentru ornat;
Un altul care imi place mult dar trebuie sa iti cunosti musafirii si placerile lor.
Blat normal in care pui si scortisoara - se insiropeaza;
Crema jumate ricotta jumate mascarpone (sau jumate branza de vaca jumate mascarpone, prima varianta e mai molcutza, a doua mai sprintena), whisky, daca se poate scotian...single malt, gen arberg (sau esenta de rom...dar clar e altfel), zahar.
Blatul se taie in trei, se insiropeaza. Se unge mai intai cu gem de zmeura (incalzit si trecuty prin sita, scapi de seminte, apoi racit) apoi un strat de crema, din nou blat gem crema, blat si deasupra ori crema ori frisca. pudrat cu...scortisoara.
esme
PS maine sunt acasa sa imi oblojesc urechea...la nevoie...eu fac blaturi si pun la congelator ca mintenash ne prinde din urma
DanaH spune:
| citat din mesajul lui aldaesme Crema jumate ricotta jumate mascarpone (sau jumate branza de vaca jumate mascarpone, prima varianta e mai molcutza, a doua mai sprintena), whisky, daca se poate scotian...single malt, gen arberg (sau esenta de rom...dar clar e altfel), zahar. esme |
esme, i-am spus consortului de reteta de tort cu crema de arbeg si a zis ca daca faci din asta de ziua lui lorelai, nu numai ca vine si el, dar aduce si sticla de whisky. al meu barbat e mort dupa single malt. a incercat nenumarate. cica e cunoscator. la vara face excursie in scotia, turul distilariilor cu bicicleta.
in alta ordine de idei, eu sunt muta. ma omoara cusrul asta la care invat cum sa ii invat pe studenti. mai frate, daca ar munci si ei pt cursul meu cum muncesc eu pt cursul asta....
si pe langa curs, am milioane de probleme pe cap cu o conferinta pe care o organizeaza sefu' meu, iar eu si colega il ajutam. ca sa nu mai pun la socoteala munca mea de cercetare (care cercetare?). asa ca sunt varza.
iar eu am un mare fel de a reactiona la oboseala: nu pot sa dorm. adica stau noaptea cu ochii pe peretzi, deshi simt c amor de oboseala. prin urmare sunt prinsa intr-un cerc vicios.
dar sper sa ies zilele astea, ca noi joi si vineri avel liber. eu, mai smechera, sunt libera si miercuri. asa ca avem sapt scurta de munca, dar trebuie sa fac in doua zile cat faceam in mod normal in patru.
zilele astea libere vin la marele fix, ca duminica pleaca sotul in norvegia pt o saptamana. deci raman pe cap cu cele doua maimutze din dotare.
dar povesti cu maimutzele in postul urmator... ca tot imi pica ochii in gura dar nu pot sa dorm.
deci tineti aproape...
Poze
DanaH spune:
danah reloaded...
deci, cum spuneam, ceva povesti cu maimutzele.
odo este in minunata perioada a lui "nei" (=nu). orice ai intreba-o, ea zice nei. chiar daca ii dai ambele variante. exemplificare:
eu: odo, mergem jos?
odo: nei.
eu: stam aici (nb: sus)
odo: nei
exemplificare 2:
eu: odo o vrei pe ritza?
odo: nei
ok, o las pe ritza jos
odo: nei.
mai frate, ma omoara de nervi. nu stiu cum sa o mai iau.
pe langa asta, acum are o mare ciuda pe apa. ea, care era ca pestele in apa, care se hahaia cu frate-su de muream de dragul lor.... ei bine, acum baia ei e un continuu tzipat. aseara a intrecut orice limita, de era al meu disperat, vroia sa mearga la doctor (de ce, nu am inteles). e drept ca era si muta de oboseala, ca nu a vrut domnishoara sa doarma (sper disperarea mea) decat vreo 20 minute toata ziua. asa ca vine ora baitzei. am dezbracat-o, l-am pus pe alex sa intre primul in cada, sa puna toata jucariile, sa se joace. eu: uite ce frumos se joaca alex. ea tot un tzipat, inca de cand am urcat la baie. la un moment dat, disperata, a cules cateva jucarii din apa si le strangea la piept si striga neeeeiii. parea ca le salveaza.
din pacate era musai sa ii facem baie, ca in revolta ei impotriva somnului de pranz, a prins un tub cu crema de fata (de a ei) si s-a manjit bine bine pana in crestetul capului. era parul ei tot un ulei.
asa ca suntem la o mare cumpana cu baitza, nu stim cum sa procedam sa o imprietenim pe odo din nou cu apa. cand ma gandesc ca mai e o luna si mergem la mare si ea o sa fie tot un tzipat....
ce am mai facut noi? duminica am vrut musai sa ii facem in cida vremii acesteai urate si am iesit intr-un parc nou descoperit, un fel de minigradina zoologica, dar si cu f multe locuri de joaca. de unde ne-a plouat tot drumul pana acolo (nu mult, vreo 17km) si abia de ne-am dat jos din mashina, plus ca noi am deschis parcul, de ne urmareau ingrijitorii prin parc sa vada unde ne ducem sa stearga mashinutzele inaintea noastra, pana la urma sa facut chiar placut. si cand zic placut, ma refer la faptul ca s-a oprit ploaia si cred ca s-a facut de vreo 14 grade. asa ca am petrecut juma de zi in parcul asta si ne-am facut planuri sa revenim.ne-a placut si noua, astora batrani, de copii nu mai vorbesc.
eee, cam astea sunt povestile cu maimutze. apropo de maimutze, era odo muta cand a vazut animalele in parcul asta. am mai fost noi la ferma, dar parca animalele de acolo nu au avut efectul asta asupra ei. e asa frumos sa vezi cum reactzioneaza ne chestii noi...
va las acum in grija lu' mos ene si ma duc sa il caut si eu. sper sa il gasesc mai repede in noaptea asta.
ps: era sa uit ce e mai important. sa urez un La Multi Ani din suflet tuturor sarbatoritzilor din ultimele zile, cu scuzele de rigoare ca nu apuc sa fiu la zi cu urarile. am vazut poze cu copii tare scumpici si mamici tare frumoase.
Poze
Victoria_mami spune:
Dana si Victoria a avut o perioada de vreo saptamana cand urla la baie, pana am pregatit baia intr-o seara si nu a vrut, asa ca m-am balacit eu in apa ei, cu ea stand langa cada. Eeeeeeeei, cand a vazut ce ma distram eu cu toate jucariile ei, a vrut si ea, dar nu am bagat-o! Uite-asa!
Seara urmatoare abia a apucat baia. Incearca sa intri si tu cu Odo la baita. Ma bucur ca ati avut un week-end placut. 
Am vazut si eu niste poze azi, dar zau ca nu mai stiu ale cui... Leeloo?
_
22.05.2008
Victoria_mami spune:
Bey, Esme (glumesc cu bey), io pe tine te mut in Canada!
sa-mi faci diplomatu' ala si niste eclere si... mai gasesc eu... ah, niste langosi cu branza

_
22.05.2008
aldaesme spune:
aici io si urechea buclucasa...
Dana, sa stii ca am sa ilm fac pentru adulti, fiindca la ziua mea a fost the BIG succes. Si Cristi e mare fan scotch single. Acu' avem Lagavulin pe langa Arbeg, mie asta mi se pare mai usor baubil. Apropo de tortul respectiv...il facusem la cheful de ziua mea (o saptamana inainte de ziua mea efectiva), povestisem despre el colegei proaspta maritata care a povestit tatalui ei. Ala sa faca infarct ca cum adica stric bunatate de Arbeg pe o prajitura...De ziua mea am facut exact aceeasi chestie pentru la servici, defapt am facut un desert trio, dar o parte din trioo era o felie de din asta...mi-au mai ramas cateva bucatele, a luat colega si a dus la al ei tata...reactia..."Aaaa pai zi si tu ca e asa...asa da...da....se simte...nu, nu e stricat whiskyt e perfect...sa-mi dea reteta." Mi-a luat o luna sa o traduc si ma tot pisa omul la cap. Apoi de Craciun cand a trebuit sa faca colega Sacher pentru masa de craciun ta-su ii spusese ca nu o lasa sa faca daca nu ia "lectii" in prealabil de la mine
. La nunta mi-a facut mama colegei cunostinta cu bunicile, m-a luat una la pupat ca vai cate stie despre mine, ca ce tort bun i-am facut nepoatei anul trecut de ziua ei, ca vai unde am invatat...a fost genial.
Apropo de apa, si pishcotzelul meu a avut doua luni de baie Neeee, aiaiaia...din septemnrie pana in noiembrie. Mi-a picat juma d epar de cat am smuls din el. Am fost si ne-am cautat de toate si toti au zis ca isi va reveni ea, ca o parte din copii trec prin perioade de frici si ca ea o fi in frica apa si evident ce nu tre' facut e fortarea. Noi am avut noroc ca a fost atunci, era mai mica...asa ca am folosit varianta spalat cu carpa o bucata de vreme. Apoi s-a reimprietenit cu apa dar nu mai voia sa se aseze in fund in apa...acu' nu mai vrea sa iasa, sta in fund in cap in orice numa' sa nu o scoti afara ca incepe...neeee...aiaiaiaia...![]()
mai pun o picatura si fug la somn...
esme
aldaesme spune:
| citat din mesajul lui Desiree2002 Bey, Esme (glumesc cu bey), io pe tine te mut in Canada! sa-mi faci diplomatu' ala si niste eclere si... mai gasesc eu... ah, niste langosi cu branza ![]() _ Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Hehe si fra-miu m-ar muta, da' nu are pe cine...Ca io nu-s patrioata de tara...da' de pe continent tot nu m-as duce (inca)
pupici si o seara faina
esme
Victoria_mami spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui aldaesme
Hehe si fra-miu m-ar muta, da' nu are pe cine...Ca io nu-s patrioata de tara...da' de pe continent tot nu m-as duce (inca) pupici si o seara faina esme |
Can' te razgandesti, let me know! Te astept la aeroport si te aduc direct la cratita... aaaa, la cuptor... la ce-oi avea
la vremea aia. 
_
22.05.2008Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!