Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (3)
Raspunsuri - Pagina 4
vladimirescu spune:
Andra_s - te inteleg f bine cu durerile de sini , exact asa simteam eu in primele 10 zile, fara sa am rani... Dupa o vreme am facut o ragada la un sin si am simtit iar aceeasi durere. In primul rind, ar fi bine sa te vada un doctor - sa-ti zica exact ce e, ragada, cojite, rana, canal infundat (desi la ambii sini... nu cred ca e asta) sau vreo mastita Doamne pazeste!
Ragada inseamna fisura, se vede ca o gaurica alba (se vede tesutul ammar de sub piele). Ast ae nasoala, nu prea cred ca trece cu strins din dinti...
Cojite - le vezi ca se desprind cite un pic, sint uscate, ustura. Am avut si eu la Vladimir, au trecut cu Garmastan si inainte de alaptat, si dupa, tinut sinii mult la aer. La mine au trecut fara sa folosesc protectii.
Mastita - vezi cu doctorul
Canal infundat (nu cred ca e cazul tau): se vede ca o umflatura mica, rosie, tare (dar f mica). Trebuie desfundat in termen de 24 ore, cel mai bine desfunda copilul cind suge, altfel se face mastita...
Ragada: musai protectii la alaptat, altfel nu prea ai sanse sa se refaca tesutul unde lipseste. Eu am dat cu Garmastan o data, o data cu Bepanthen Plus, si tot asa. Sinii la aer cit mai mult. Alaptat cu protectii - eu cred ca cele mai bune sint de la Chicco, din cauciuc natural (le apuca bebe mai bine si au aripioarele mai mari un pic).
Tu zici ca nu mai vrea cu protectii... Incearca altele, poate ii plac mai mult. Unge-le cu un pic de lapte sa-i faci pofta, poate merge. Si insista - pina la urma nu o sa stea sa moara de foame, o sa faca scandal dar cred ca va minca in final... Trebuie sa fii mai incapatinata decit bebe. Eu sper sa reusesti!
Si nu renunta la protectii decit cind vezi ca s-a refacut tesutul si nu mai vezi alb dedesubt, altfel se desprinde iar si nu mai termini... La mine a durat cam 8 zile parca, pina s-a refacut.
Imi pare tare tare rau, stiu prin ce treci... Iti tin pumnii !
vladimirescu spune:
Greenfrog - infectie urinara: imi pare tare rau! Infectia urinara e ceva serios la bebelusi, saracii... Trebuie sa ai toata grija.
Botez poti sa faci acasa, i-am facut eu lui Vladimir acum 4 ani, am adus cristelnit ade la biserica fara nici o problema. Sa spalati bine cristelnita si sa puneti apa calda ca la baie.
Pe de alta parte, nu vad ce i-ar dauna daca faceti la biserica, ca infectia e inauntru... doar sa fie cald si apa f calda.
sau mai bine aminati? Poate ar fi mai intelept, sa se simta si bebe mai bine...
Nu stiu daca stii, dar exista la farmacii (rar, nu l atoate) niste pungute speciale de recoltat urina la bebelusi (mai ales la baieti e super), cu o gaura cu adeziv. Lipesti punguta de jur imprejurul cucului, ii pui pampers si-ti vezi de treaba. La urmatorul schimbat de scutec ai urina gata colectata, o duci asa la analize. Ti-am zis pt ca, daca nu stiai, iti usureaza viata daca ai din astea in casa :)
Multa multa sanatate!!!
greenfrog spune:
vladi asa am recoltat urina pentru analizele de azi, cu punguletele respective. Sunt foarte practice, i-au lasat un pic de semn rosu pe piele cand le-am dezlipit dar a trecut in cateva ore. saptamana viitoare luni avem rezultatul de la urocultura si maine sumarul de urina. am repetat la doua laboratoare diferite. azi a fost vioi, a mancat rezonabil, verific febra la fiecare schimbat de pampers.
mamica de Piscotel
Petru Gabriel (24.02.2010)
kossir spune:
Nu reusesc sa citesc prea mult din urma. Deabia ma tin de voi cu ce scrieti acum.
Dar voi raspunde la ce citesc, chiar daca e haotic,.
Ella am vazut poze, moamaaaa ce Geo frumusel. Iar cu beretutele lui, « jos palaria ». Vazut si copanele la botez. Si parinti frumosi si mandrii. Pupicei
Miria nu mai fi suparatica din orice. Nu o sa-ti fie usor deloc. Pupici Dariei sa-i treaca supararea pe fratior.
Corina condoleante pentru bunica ta.
Silvia imi pare tare rau ca treceti prin asemenea incercari. Eu o tin pe a mea, o sa fie bine, pentru ca avem o disee doar de copii sanatosi.
Cat despre botezul acasa, eu l-am botezat pe Mihai acasa. Era frig si nu am vrut sa-l duc in biserica. Doar ca preotul era prieten cu noi. Trebuie sa vorbesti cu preotul, se poate.
Delia salteluta cu jucarele avem si noi. Si e foarte buna deja. Se uita si « vorbeste » cu jucarelele agatate, pe cele de jos nu le baga inca in seama, dar isi umple timpul bine.
Ioana sanatate multa si pup bebe Ovidiu cumintelul.
Vladi vazut casa, e pe idee orientala baia? Sau acu e la moda, ca nu stiu zau. Dar seamana peretii cu ceea ce e pe aici. Oricum casa e superba. Se vede si ca e muncita, nu e cumparat totul scump si bagat acolo. De baieti ce sa zic, superbi. Cum zici tu ca nu-ti plac ca bebelusi ? Pai Floricica e un frumos de nu se poate.
Trimit mesajul asta, merg la treburi si plimbari si revin. O sa pun si poze din preumblarile noastre, desi n-am facut prea multe. Si va mai si povestesc ca am avut aventuri cu baica, ma rog, acum plec, dar revin.
http://community.webshots.com/user/kosscar
miria_cristina spune:
Nu sunt suparata, mai, Carmen, fac si eu haz de necaz cu cate o chestie si ma infoi ca papagalul in oglinda.
Crezi ca n-am observat ca adrenalina in exces mie-mi stinge inspiratia?
greenfrog spune:
si eu simt ca ma lasa neuronii, e mai nasol decat in sarcina. atunci pluteam pe un norisor, acum din cauza lipsei de somn parca ma dor oasele, sunt ametita si ma concentrez greu. teoretic iau vitamine dar practic mai rarut, uit sa le iau.
mamica de Piscotel
Petru Gabriel (24.02.2010)
vladimirescu spune:
evamika - sincere condoleante !
Eu nu mai am demult nici un bunic, nici macar mama nu mai am linga mine... E tare trist cind se duc cei pe care-i iubesti si poate n-ai apucat sa le arati ca ii iubesti...
Eu incerc sa-i pomenesc de cite ori pot, cind ne intilnim in familie spunem povesti cu ei, si in acest fel cred ca ii simtim uneori linga noi.
Ai grija de voi!
vladimirescu spune:
Lara
Sper ca deja sinteti f bine acum! Stiu ca esti vrednica si ai grija sa fie totul bine
Delia 13:
1. Nu l-am dat nici pe Vladimir cu crema SPF decit cind mergem la mare. Dar nu s-a bronzat niciodata in viata lui pt ca il tineam mereu doar la umbra. Pe Floricica n-o sa-l dau decit la mare, in rest mergem cu landou cu copertina trasa + umbrela suplimentara directionata. Deci prefer sa nu expun la soare decit sa ung copilul cu chimicale.
Daca totusi vei folosi, Mustela cu SPF 50 e buan pt copii, dar sa stii ca e f onctuoasa si alba, arata copilul cam varuit cind il dai :))
2. am uitat ce-ai intrebat, revin acusi :))
rmkristine: bravo tie, mamica viteaza, fii tare
kossir- chiar ma gindeam ca la tine acolo baile mele sint vax, la ce minunatii de placi ceramice se fac acolo... Mie imi place stilul marocan de casa de mor ! N-am fost niciodata, dar ce vad in revistele de decoratiuni ca interoare stil marocan imi plac f tare! Fintinile alea cu mozaic - tare imi doresc si eu una, intr-o buna zi... Eu m-am chinuit rau, pt ca aici nu e un stil popular deloc (dar da, e trendy :)), nu exist afaianta din asta si nici nu stie nimeni sa faca design... Asa ca mi-am spart eu capul cu asortarile si potrivirile in spatiul strimt de care am dispus si am contactat o fabrica din Turcia si am importat in nume propriu... Dar sa stii ca ma gindesc sa fac un mic business din asta, sa vind solutii design + placile respective acelor citiva clienti amatori de asa ceva... Eu sint moarta dupa tot ce e ceramica pictata, d ela placi pt pereti la mozaicuri pt mese, banci etc, farfurii, cesti, minere ... orice!
Am si o colectie frumusica de farfurii si cescute, englezesti, frantuzesti, turcesti etc - toate felurile, alandala, culese ani de-a rindul din pietele de vechituri din toata lumea pe unde am fost, si maninc si beau din ele, imi face mare placere :))
vladimirescu spune:
Delia13, mi-am amintit, de salteluta de activitati intrebai:
eu am luat o learning carpet de pe dpam.com, am dat cam 37 euro + transport pe ea (era redusa la 50%). Se vede in pozele cu Floricica din aobumul meu de pe contul comun picassa. Lui Floricica ii place, si mi se pare utila, ca-i agat ce vreau eu, inafara de jucariile alea moi cu care a venit. Imi convine ca betele alea care fac X deasupra sint usoare si moi, sint imbracate ca intr-o pernuta textila, nu mi-e teama ca pateste ceva... Mai tirziu o sa-i agat acolo chestii zornaitoare, mai jos,sa poata da cu minutele in ele, acum doar se uita la ele si se agita, nu vrea inca sa le apuce...
cenia spune:
Salutare mamici fara burtici! dar cu bebici.
intii pun intrebarea si apoi citesc.
vreau sa cumpar carut dublu! am facut research pe internet am citit o gramada.
ce vreau :
1.sa il pot folosi cu cosul de masina, sau mai bine zis sa pot pune bebe in carut de acum, de la 2 luni, carutul sport ingaduie doar de la 6 luni ca sa poata sta in sezut bebe.
2. sa se lase spatarul complet pe spate sa poata dormi (macar un din doi copii). daca se lasa complet, va spun din experienta ca nici nu iti mai trebuie cosul de masina sa il muti in carut.
3. sa il inchid usor
am cautat, am gasit, dar preturi exorbitante. cine era experta?
Dayanara? HEEEELP! vreau ceva consultanta
mi se pare rezonabil,(as fi vrut mai ieftin, dar na!) la 300 usd, cel de la chicco tipul cortina travel, din aprilie il lanseaza in America, nu il pot vedea in magazine, dar in Europa cred ca deja ii lansat. http://chiccousa.com/gear/strollers/cortina-together/cortina-together-fuego.aspx
un carut dublu te ajuta foarte mult, poti merge oriunde cu copii ii tii legati in el si nu iti bati capul in magazine, merggem in vacanta, nu mai descriu ca noi am folosit carutul si la 3 ani a copilului. el ar merge si acum la 5 ani, ca e un lenes.
mie imi place marca chicco. am incredere. voi ce ziceti?