Strumfi de iulie-august 2007 (183)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Si Andrei la fel a fost in iarna asata, cu perioada prelungita de tuse si nas curgator. Dupa ce am incercat un timp cu siropuri din plante, i-am mai dat si ignore si acum parca nu mai are nimic, doar din cand in cand la cateva zile ii mai curge nasucul..

greierash mamica de Andrei

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

georgi, loredana , multumec de rapunsuri. e, nu-mi imaginam eu ca exista pe lumea asta copii cuminti, e un non-sens. nu ma mai deranjeaza atat de tare cand face inventarul la sertare, cand uda toata baia de sus pana jos, cand ia biscuiti si ii piseaza fix dupa ce am dat cu aspiratorul...dar ma scoate din pepeni cand hodoronc tronc - ne jucam frumos, citim, construim, etc., ma trezesc cu zgarieturi, cu palme in cap, cu lovituri de picioare. si culmea, e foarte frustrat ca nu ma supun la asemenea violente, daca ma ridic sa plec vine dupa mine plangand sa continue cu loviturile. n-am reusit sa-l faca sa-mi spuna ce-l nemultumeste...
sau ma mai scoate din sarite cand imi zice: "vreau sa stric" - ceea ce si face, ii cumpar de ex. cate o revista si apoi imi zice senin ca vrea sa o rupa. sau o jucarie si trage de ea pt ca "mami, vreau s-o stric". bineinteles, nu va imaginati ca eu asist pasiva la spectacol, ii explic ca trebuie sa aiba grija de lucruri, sa se poarte frumos cu ele, ca n-o sa-i mai cumpar daca le rupe, etc...nu pare sa fie afectat .

eu incerc sa il inteleg, as putea foarte simplu sa zic ca-s fite si ca e doar obraznic (eventual sa acompaniez asta cu o palma la fund, ca vad prin parcuri ca asta e moda),insa e clar ca undeva "ieczista o explicatie". sau nu??
sincer, ma cam sperie perspectiva de a ma transforma in gardianul bebelusului ce va veni (ca daca ii trage una cum imi trage mie, zau ca nu i-ar fi bine deloc!).

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (36+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Vivela, sau ai putea sa spui ca e rasfatat!!!!! Stiu eu pe cineva care aduce argumentul asta la orice ..... Eu nu am remarcat inca la Andrei manifestari de genul asta dar are altele...., bineinteles!...Pot sa iti spun ca nu m-am impacientat la niciuna , cu speranta(pana acum dovedita) ca sunt trecatoare...
La momentul asta avem 2 chestii mai suparatoare: 1. foloseste cuvantul "prost/proasta" , si 2. -cu diverse ocazii in care nu ii sunt satisfacute dorintele se face ca plange ca un bebelus...si daca nu il bag in seama sau il rog sa taca, el tipa mai tare....
Bineinteles ca actionez si eu cum cred de cuviinta in functie de "criza" de moment...In orice caz cuvantul de baza este "rabdare"!

greierash mamica de Andrei

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

salutare fetelor,

Vin si eu cu o intrebare intrebatoare ati inceput sa organizati playdates pt strumfi?

Ma refer sa invitati de la gradinita un coleg 2 in weekend sa se joace la voi acasa. Cand invitati invitati si parintii chiar daca nu ii cunoasteti?

O zi buna

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si29+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefania_97

salutare fetelor,

Vin si eu cu o intrebare intrebatoare ati inceput sa organizati playdates pt strumfi?

Ma refer sa invitati de la gradinita un coleg 2 in weekend sa se joace la voi acasa. Cand invitati invitati si parintii chiar daca nu ii cunoasteti?

O zi buna

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si29+
O romanca in Danemarca

stefania, eu sincer n-am prea auzit sa se practice aici astfel de intalniri intre colegii de gradinita. a, da, daca parintii au devenit prieteni sau macar amici in virtutea faptului ca s-au intalnit pe holul gradinitei, da, dar n-am auzit ca vreun parinte sa invite doar copilul - coleg cu fiul sau/fiica sa.
(sau poate nimeni n-a vrut sa-l invite pe al meu???? ).

greierash, .

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (36+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

In legatura cu agresivitatea copiilor...intotdeauna exista o explicatie. Noi am avut un episod de genul acesta care a durat cateva saptamani dar cand era mai mica. Ne musca la greu ca nu reuseam totdeauna sa ne ferim la timp.
Vivela ce-am facut noi a fost sa continuam sa-i transmitem urmatoarele mesaje: ca e inacceptabil sa ne ranim, sa ne facem rau unii altora, ca noi o iubim mereu, chiar daca mai face lucruri gresite ca si noi gresim, ca daca ceva ne suparam putem lovi o perna de ex dar nu putem musca, lovi fiinte. Cand, in brate fiind, se repezea sa muste, o puneam jos sau dupa muscatura, tot jos si ii explicam iar. I-am spus ca eu sunt foarte necajita ca ma musca, ca nu stiu la ce sa ma astept daca o iau in brate si ma simt f rau. Am accentuat pe cum ma simt eu cand ma musca si spunandu-i ca si ea s-ar simti f rau sa se comporte cineva cu ea astfel.
In fine, explicatii peste explicatii. In cateva saptamani a renuntat total la noul "obicei".
Opreste-i loviturile bland dar ferm si continua cu doua mesaje clare pe care sa i le tot repeti. Eu personal evit pedeapsa pentru ca genereaza mai multa furie si problema la ei e ca nu stiu cum sa-si manifeste frustrarile sau mania, cum s-o directioneze, cum sa se elibereze. Ii poti oferi si tu o perna daca ti se pare ok varianta si-i spui ca daca ceva il supara atat de rau si-i vine sa loveasca poate lovi in perna.
Daca tu nu gasesti sa fie vreo alta problema decat pur si simplu o faza a varstei, cel mai probabil ca asa si e, multa rabdare, stii si tu ca ei vor sa afle cat de mult ii iubim chiar si cand se poarta nepotrivit :)- nu e prea buna exprimarea dar alta n-am gasit acum

Cu stricatul nu cred ca este iesit din comun, uneori vor sa faca de-a-ndoaselea doar pentru a vedea reactia noastra si alte motive. Si Lis face uneori astfel, nu vad asta ca pe o problema. Bine, carti nu a rupt nici cand era bebe, dar are alte... preferinte

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stefania_97

salutare fetelor,

O zi buna

O romanca in Danemarca

Lis nu merge la gradinita insa ocazional, cand am intalnit in parc mame si copii care ne-au placut in mod deosebit, da, ne-am invitat reciproc si in vizite si aniversari cu tot cu parinti.
Eu din cate stiu cum se practica in UK, parintii nu erau invitati. Poate ca se cunosteau, poate nu, cert e ca doar copiii erau invitati la aceste playdates. Cel putin la familiile cu care am intrat eu in contact. Dar erau copii mai marisori.
Noi avem de ex. o vecina care are o fetita in cls.I careia ii place mult sa vina la noi iar vecina nu ne-a calcat niciodata pragul si nici nu m-am gandit c-ar "trebui" s-o invit, pe fetita lor am luat-o si intr-o mica excursie de jumatate de zi cu noi, mama ei a spus ca are treaba si nu merge, atunci le invitasem desigur pe amandoua.
Daca Alise ar sta fara mine, cu draga inima as lasa-o la un playdate dar intr-adevar ar trebui sa cunosc acei parinti mai intai ca nu as lasa-o in orice casa.

Mergi la inceput

Georgi as incerca, daca nu mi-ar fi greu s-o conving sa bea si apa
Mihnea

loredana multumim.

gata cu siropurile, cand s-o face bine s-o face ca m-am saturat eu de cand ii dau ei saraca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Eu v-am intrebat pt ca uneori observ ca ii lipseste compania copiilor in weekend. Se tine dupa mine si nu vrea sa se joace singura mai mult de 2 minute.

M-am gandit ca asa s-ar mai distra si ea cand nu avem planuri de iesit. E o plimbareata si jumatate, daca am merge la plimbare mereu totul ar fi perfect.

Mi se pare normal sa vina si macar unul din parinti prima data, sa vada cu cine lasa copilul dar dupa ce se obisnuieste ...

Eu invit de obicei prieteni care au copii dar nu mereu se poate

O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

stefania iti voi scrie peste o luna pt ca noi abia am inceput gradia,azi...
nici nu stiu ce emoticon sa pun asta sau sau ... e o gradinita cu specific limbi straine germana si engleza cu program scurt.
cu toata pregatirea noastra a stat lipita de piciorul meu...a salutat-o pe fetita pe care o stiam si atat.a ramas in clasa ca mielul la taiere cu niste ochi maaaari care se uitau dupa mine.am inteles de la ei ca a inceput sa planga dupa ce am plecat,dar apoi a luat-o in alta clasa numai la jucarii doamna proprietara si s-a jucat cu o fetita de varsta ei.e cea mai mica din gradinita dar vorbeste fff bine pt varsta ei,de ,stiam dar imi pica tare bine cand imi zic si altii...cand am venit era asa de suparata pe mine ca nici nu m-a privit.abia acum ne-am impacat dupa ce s-a trezit.am intrebat-o cum a fost "mami nu am fost cuminte ca am plans..."ea saraca asa a inteles din tot.i-am explicat ca nu-i bai ,poate s-a speriat putin dar maine va fi muuult mai bine.acum cica abia asteapta sa mearga la gradi la copii,numai de asta vorbeste.voi vedea eu maine cum ma desprind sa plec....Doamne nu-mi imaginam ca ma va durea asa zau,parca as fi dusa cu capul....parca ieri am adus-o de la spital ,era in landou langa patul nostru ,nu aveam nici pat inca si dormea asa ghemuita ca o broscuta ...ce mai trece timpul asta....
nu tine cu noi nici vremea,aici ploua mereu, era mult mai bine daca stateau afara ,gradinita are o curte tare frumoasa.
vivela tare grele intrebari pui....copiii difera atat de mult,la unii tin unele metode la altii nu,eu tot ce "vad" printre randuri este ca faci tot ce sta in putinta ta.ce sa zic cateodata(fff rar) ii mai dau una peste manuta lui eli dar niciodata nu am fost adepta pedepselor fizice.cel mai mult o doare cand o duc la ea in camera si ii spun ca e pedepsita si ca nu mai vorbesc cu ea(chiar mimez o lacrima).mama ce mai sufera, nu mai stie cum sa ma impace.dar din ce am observat eu ,de cele mai multe ori reactioneaza fff urat cand e obosita,ii e foame,o deranjeaza ceva....in rest capul sus mamica curajoasa,acusi vine bb2!
sanatate multa doresc si lui lis si mihnea.la noi a dat fff bune rezultate imunoroyal junior cred ca i-am dat timp de 3 luni dar din februarie pana acum nimic.astept insa sa vad ce culege de la gradi parca tusea azi un copilas....
tuturor!

uitam :in valcea m-am intalnit cu nico,mama ce bunaciune.fata asta parca a nascut prin corespondenta.placuta ca intotdeauana. din pacate nu am reusit sa-i vad pe alex si andra,dar nu-i bai data viitoare,ca ma mai duc ....

si un alt ps:mi s-a pus pata sa-mi schimb nick-ul....

alina mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput