Copilul captiv (5)
Raspunsuri - Pagina 6
rrox3 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
neaaah, nu e asa usor. :-)) al ei e galben cu nas roz, si pana acum a fost asa, din franturi de memorie: button nose, Mr. Yellow, Kevin, Larry the hamster (acum avem o soparla pe nume Larry), pinky trinky...aaa, sa ma scuzati, dar io cum tin jurnalu' la botezuri, ca la cate jucarii are si pe toate le numeste si le re-numeste... nimic |
Ha, ha, Ioana e mai consecventa. Numele tin mai mult si, in plus, le doteaza cu o intreaga istorie de viata.
La tine solutia ar fi sa o intrebi cand numesti jucaria. Strecori si o intrebare de control, lasi loc sa fi corectata aratand in acelasi timp ca iti pasa sa-l numesti corect.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
inbox spune:
Va citesc, ma regasesc pe aici nici nu va imaginati cat, si ce scrieti voi ma ajuta sa mai inteleg cate ceva.
rrox3 cand ai de gand sa profesezi ma inscriu ca pacienta ta, asa oficial cu acte in regula .
Tot citind despre generatia noastra vs generatia parintilor nostri, haideti a va spun ce a concluzionat maica-mea asa din observatiile ei, cica "voi sunteti o generatie de parinti buni", nu mi-a trecut atunci prin cap sa o pun sa dezvolte, dar cred ca a tras concluzia vazandu-ne pe cei din generatia noastra foarte implicati, afectosi cu copii (pentru maica-mea manifestarea afectiunii era ceva precum vederea unui OZN, si sunt convinsa ca pentru multi din generatia lor).
Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica
rrox3 spune:
Buli inteleg perfect ca tu acum esti in echilibru, te simti bine si totul e OK.
Dar esti anxioasa, ai nevoie sa controlezi tot ce te-nconjoara ca sa te simti in siguranta, nu te bazezi decat pe tine, nu ai incredre in ceilalti si iti creezi o falsa incredere in tine folosindu-te de iluzia omnipotentei (eu pot orice singura, sunt oricand pregatita, etc). Fara sa-ti dai sema te oboseste tot controlul asta, practic o parte din tine e tunata nonstop pe asta.
Sigur ca poti functiona asa foarte bine in continuare, tu simtindu-te OK. D-asta am ezitat daca sa-ti scriu sau nu si m-am simtit ca un jandarm. Am hotarat acum sa scriu fiindca stiu ca citeste multa lume topicul asta si mi se pare important sa nu confundam evadarea reala cu inscenarea ei de succes.
Inscenare pe care am practicat-o si eu ani buni, dealtfel.
Scuze daca nu vroiai asa un feedback
flower-power spune:
Conchita, n-avem cum sa stabilim o norma pt ca povestile sunt diferite.
Eu nu pot intelege cum pot iubi si ierta un parinte caruia nu-i pasa ce SIMT. Si-i pasa doar de nevoile lui. Si-ar da orice sa zic si sa fac[] ca el pt ca asa ii e bine lui.
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilia_99 of, ca pina am scris eu..... adrianka, treaba cu palmutele aprobate de terapeut ma depaseste.. zau.. olympia... cred ca e tipica treaba cu "poti mai mult" am auzit-o si eu de la mama. era 9.50 la olimpiada la engleza, pe Capitala. n-am uitat-o nici azi, desi azi stiu ca a spus-o sa ma motiveze, mie mi-a sunat a "not good enough". acum ma amuza, atunci m-a infuriat si m-am revoltat ca ea nici nu stie engleza, ce se ia de mine? da' aveam vreo 17 ani, cred.. eu cred ca greseli de astea mici facem cu totii, dar nu cred ca lasa urme prea adinci decit daca atitudinea in general e de nemultumire a parintelui fata de copil. pe mine asa m-au marcat, fiindca aproape niciodata nu era bine ce faceam, ce gindeam, sau nu era destul.. mie terapeuta mi-a spus sa iau partea buna din asta, fiindca de aici imi vin vointa si ambitia si tocmai de aceea pt mine nu exista "nu pot". ce mi se pare important e ca am invatat - de curind - sa dozez acest "nu pot", in sensul ca pina acum imi luam sarcini peste sarcini tocmai ca sa demonstrez ca pot. acum nu mai simt nevoia sa demonstrez, stiu ca pot orice imi pun cap, da' nu e intotdeauna valoros pt mine sa si pun in practica. si oricum, nu mai trebuie sa demonstrez nimic nimanui, cita vreme eu stiu adevarul asta despre mine. o pb bifata! |
O, da!
Am mai scris si in primul capitol - ai mei si acum continua pe stilul asta. Replica cea mai faina: "mare noroc ai avut de M (sotul). Daca nu era el cine stie unde ajungeai". INtr-adevar sotul meu e un tip foarte ok, genial as putea spune dar la nivel pur teoretic. El vine cu inceputurile de planuri, face planuri foarte bine analizate. La partea practica in schimb se blocheaza. Ne completam foarte bine, dar de aici pana la a sustine ca fara el as fi pierduta, e cale lunga.
In plus, si acum au colectia de coronite ale sora-mii din generala (8 la numar) pe care mi le-au cerut si mie. Eu am avut 2 coronite si atat, pentru ca m-am focusat mereu doar pe ce ma interesa, nu pe note bune la toate.
O parte la care lucrez inca (imi iese doar uneori) este sa stiu cand sa spun nu si ajunge, e prea mult. Am nevoie sa ma validez mereu, sa imi arat mie si celorlalti ca stiu, ca pot. Imi intind limitele la maxim de multe ori din cauza asta.
Mi se pare important sa iti inveti copilul sa fie perseverent, sa vrea cat mai mult de la el, dar in mod constructiv. E greu intr-adevar, dar stiu sigur ca se poate. Trebuie sa ne folosim de fiecare reusita a lor ca sa le intarim sentimentul ca sunt capabili, ca pot.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
rrox3 spune:
Inbox Multumesc pentru incredere Sper sa fii OK pana o sa profesez eu (in 5 ani daca voi fi in stare )
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rrox3 Inbox Multumesc pentru incredere Sper sa fii OK pana o sa profesez eu (in 5 ani daca voi fi in stare ) Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
o sa reusesti si o sa ajuti multa lume
apropo la psihologi se aplica chestia cu "croitorul fara haine, coafeza fara freza, pantofarul cu pantofii rupti, etc" ?
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
rrox3 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deus
o sa reusesti si o sa ajuti multa lume apropo la psihologi se aplica chestia cu "croitorul fara haine, coafeza fara freza, pantofarul cu pantofii rupti, etc" ? devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque. |
Ha, ha, Deus, esti tare!
Pai eu mi-am facut terapia inainte sa fiu sigura
Serios vorbind ca sa poti lucra ca terapeut e obligatoriu sa parcurgi satisfacator o terapie/dezvoltare personala inainte.
buli spune:
Roxana, pot sa corectez, completez? :D
Dar esti anxioasa,
----- nope, nu sint :)
ai nevoie sa controlezi tot ce te-nconjoara ca sa te simti in siguranta,
---- nu, de altfel e un soi de haos in jurul meu. tot ce am nevoie e ca 2-3 repere sa fie acolo. si astea sint sanatatea, familia, dragostea.
nu te bazezi decat pe tine,
---- cer ajutor de cite ori am nevoie . si mi se intimpla
nu ai incredre in ceilalti
---- o, ba daaa - chiar pina la prostie uneori :D
si iti creezi o falsa incredere in tine folosindu-te de iluzia omnipotentei (eu pot orice singura, sunt oricand pregatita, etc).
---- nope! ideea principala este: eu fac tot ce pot in situatia data, daca nu obtin ce-am vrut asta e, poate n-a fost pentru mine, sau poate n-a fost momentul. rareori ma incapatinez pe o idee pina in pinzele albe.
Fara sa-ti dai sema te oboseste tot controlul asta, practic o parte din tine e tunata nonstop pe asta.
--- de fapt eu sint o persoana foarte relaxata, putin cam ingimfata si sigura pe mine.
asta tot pentru ca citeste mai multa lume si pentru ca mi se pare corect sa admitem ca pentru fiecare exista o solutie individuala, nu orice angoasa are origini in copilarie si nu intotdeauna o copilarie nefericita produce un adult nefericit.
si cu terapeut sau fara, solutia e in noi insine.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
rrox3 spune:
Buli nici nu ma asteptam la altceva