Copilul captiv (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus
apropo la psihologi se aplica chestia cu "croitorul fara haine, coafeza fara freza, pantofarul cu pantofii rupti, etc" ?

Deus, oarecum sa stii ca si ei merg periodic la terapie.
e ca la bioenergeticieni cu 'curatarea' absolut necesara ca sa poata trata mai departe.

mamica de Fluturas
_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

ah, eu nu-s sigura ca-s evadata, n-am zis asta niciodata.
am zis ca am ajuns la un echilibru. daca echilibru=evadare, ok.
dar pt mine nu e ok cuvintul asta. unde sa evadez? in viata?

din tot ce-am citit e o fraza din steinhardt care mi se potriveste perfect.
nu imi amintesc exact cum era, dar ideea principala e ca "viteaz nu e ala care isi cauta fericirea peste mari si tari, ci cel care reuseste sa o gaseasca in conditiile pe care le are"
n-am nici cartea la indemina ca sa il pun exact, poate ma ajuta cineva, era oricum mai frumos spus. si evident ca nu tb luat mot-a-mot

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Buli nici nu ma asteptam la altceva

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

eu de-aici inteleg ca fiecare a ramas la ideea proprie.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Apropos de "poti mai mult", evident ca eram setata prin educatie sa zic asta, desi e si obiectiv vorbind, real in cazul pustiului meu... Din pacate Carina nu prea tine faza cu invat doar la ce-mi place decat de acum incolo. Admiterea la liceu e pe baza de medii generale si sa te tii concurenta pentru o sutime in plus! La baiatul meu in clasa sunt de exemplu doi copii care au 9.9... dintr-a cincea pana-ntra opta, mereu sunt ei doi primii si sa vezi presiune ce pun parintii pe ei pentru fiecare medie de 9 ca de ce nu e de zece!!! Unul dintre ei face si sport de performanta si-mi zicea taica-su ca ce daca e asa de solicitat ca trebuie sa invete ca in viata "se premiaza doar locul intai, doi, nu exista"... deci, eu sunt apa de ploaie pe langa astia, dar tot realizez ca nu e drept fata de pustiul meu... care pusti e superdestept, ca resuseste ceea ce altii obtin cu meditatii si eforturi si el face lejer, relaxat, mistocar! Eu in schimb sunt disperata sa nu se culce pe urechea ca asa va merge forever ...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Buli inseamna doar ca nu mi-a trecut prin cap ca o sa raspunzi altfel decat ai facut-o. Tu te simti bine si asta e cel mai important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Buna, sunt C si nu sunt un copil captiv. DAR incerc sa nu cresc copii captivi, ca de-aia va citesc.
Uf ... si tare mi-e teama ca captivitatea tine si de copil, de structura lui sufleteasca (nu vorbesc de cazurile de abuz fizic sau de teroare psihica la propriu).
De ex. eu incerc sa-l scot din captivitate Andrei, pentru ca sunt convinsa ca asa se simte - ii lipseste exteriorizarea si nu stiu ce anume i-a determinat grija de a fi "persoana care si-o doresc parintii/ adultii" si nu EL. Sper sa-i treaca cu tipul, si sa capete incredere in el... Ma doare sufletul sa vad cum i se risipeste increderea in el la orice adiere, si nu pot sa inteleg de unde vine.
In schimb fi-mea nu e asa. Ea are incredere infinita in ea, nu are dubii si exteriorizeaza fiecare traire.

Uh, si eu trebuie sa gasesc echilibru si echidistanta ... Si eu sunt tot o mama fara instinct de mama (eu nu mi-am dorit copii f multa vreme -din cauza de incalzire globala, poluare si lume rea) , sotul meu m-a convins. Acum stiu ca am luat decizia buna, ii iubesc de mor dar "handle with care" nu imi e suficient.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Olympia si eu am trait mult timp cu disperarea asta. Incearca sa o explorezi. Adica, ce o sa se intample daca se culca pe o ureche? Ce o sa se intample, cum o sa te simti tu in cazul in care se intampla si cum o sa se simta el?
Daca el da gres la un moment dat in cariera scolara, ce o sa spuna asta despre tine si ti se va pare de nesuportat?

Mergi la inceput

Corap de ce ai simtit nevoia sa bolduiesti "nu"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Conchita....il ajut pe tata....si am reluat relatia dupa 10 ani de pauza totala....pentru noptile pe care le statea treaz ca sa-mi faca mie temele la mate sau la fizica( ma trezea de la 5 dimineata ca sa imi explice ce si cum le-a facut....ca sa le rezolve,apoi ma punea sa mi le scriu eu in caieet)...dupa care pleca si el la servici,deci pentru dedicatia aia...pe termen lung (chiar nu-mi dau seama de ce...era scoala,olimpiadele la mate si la restul asa o chestiune de viata si de moarte,mi se parea ca trag degeaba aer in piept daca nu ajung la faza pe judet la macar o disciplina....cat stres...si munca ...pentru ce?)...pentru ...zilele cand ne tragea in sanie cu orele....pentru ca la 14 ani...daca eram obosita...si eram cat calu...ma cara in spate.Am fost tare confuza de faptul ca oamenii...nu sunt doar albi sau negri(nu ma refer la culoarea pielii aci)....ci ..cu multe noante de gri.Iar mama...o simt ca un copil....prefer sa-mi tai o mana decat sa-i dezamagesc pe cei care...asteapta,..isi pun sperante in mine.Am fost eu dezamagita destul....cat de minunat e cand speri....si acea asteptare devine realitate,...cand un om isi tine cuvantul si te poti baza pe ceea ce spune....Am mila..pentru greselile lor....sunt sigura ca....din cand in cand....le vorbeste si lor...acea voce superioara...si le spune ce si cum au facut.Doar ca...din cand in cand...angoasele mele revin,...multam doamne ca nu des.....si...am acea stare de copil inspaimantat...desi nu e cazul...ne-existant sursa reala care sa imi provoace acea stare.Pentru copilul meu cred ca e bine sa aibe macar...o bunica in jur.....caci e responsabila si il iubeste la nebunie.Cu taica-miu in schimb....nu as avea curajul sa-l las singur....nici macar 10 secunde....;i trimit poze cu nepotul,l-a si vazut o data pentru cateva ore in iunie 2008....dar atat;e mai bine asa.....Nu vreau sa rup total legaturile cu parintii mei,...sunt ai mei....si au fost si minunati si groaznici....in momente diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADRIANKA

[b]

Voua vi s-a intamplat sa simtiti asta in jurul oamenilor cu copilarii obisnuite?

Ba da. Si se creaza o prapastie. Am uneori sentimentul ca violenta Lumii noastre continua si datorita ignoarntei lor. Pentru ca ei nu iau in serios, nu dau importanta si lasa lucrurile sa se perpetueze in continuare. Oameni care au avut copilaii normale se uita ca tampitii cum consortul/consoarta isi altoieste copiii si nu fac absolut nimic pentru ca nu vad de ce e asa mare chestie.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput