Am nevoie de un sfat pt inot!
Raspunsuri - Pagina 9
iriss27 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Buterfliees Tot eu..am uitat sa va spun unde ii puteti gasi pe acesti oameni minunati pe care eu ii recomand cu caldura. Clubul se cheama Atack Team http://curs-inot.ro/ daca va mai pot fi de folos si cu alte informatii..cu cea mai mare placere |
Sincer, nu am priceput nimic din situl acesta, nu gasesc nici locatie, nici poze. Nu prea inteleg de ce l-ati facut si mai ales, cum credeti ca va ajuta sa va promovati :)
Am reinceput sa caut profesori, in maxim o luna o sa o duc si la inot. Aveti ceva recomandari de cluburi aproape de Tei?
Mi-e foarte aproape Dinamo (dar nu stiu daca au si bazine acoperite), Floreasca si ceva mai departe Lia Manoliu, Berry Fitness si Miramar.
A facut cineva inot la Clubul Floreasca/ Sala Lucian Grigorescu? Cunosteti vreun antrenor?
Multumesc anticipat.
Stefan2000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fiona67 Am asistat la sedintele lui Cezar Badita acum cativa ani, la Dinamo, si mi s-a parut superficial, iar sotia lui cam dura - tipa la copii, ii impingea in apa. Ceilalti profesori erau mult mai organizati, faceau intai exercitii la sol si dupa aia urma intrarea in apa. Sotii Badita sunt mai mult interesati de bani am eu impresia, ei tin lectii la o gramada de cluburi si pentru toate varstele. Prietena mea care a fost la el avea 20 de ani (nu invatase sa inoate pana atunci) si in grupa respectiva erau si copii mici. Si baietelul meu implineste la anul 3 ani si vreau sa-l dau la inot si gimnastica, dar Cezar Badita nu e o optiune. E un tip placut, fost campion national, dar n-are metoda. Cam lasa elevii de capul lor, nu sunt foarte sigura ca inveti bine sa inoti la un curs cu el. |
clarmai spune:
Parerea mea sa nu o mai duci.Sa-ti spun ce am facut noi.Karina are 3 ani si e mare fan apa,la mare la 6 dimineata,era singurul copil din apa,dar nu aveai ce sa-i faci,venea la tine si zicea"atata mama",iti arata cu manutele ca sta si ea putin,si apoi usor ,usor intra din ce in ce mai mult.Bun,am cumparat la casa de la curte a socrilor mei o piscina din aceea mare,are 1 m inaltime si 5 m in diametru,cred ,e mare oricum ,am lasat-o pe caldurile alea sa se balaceasca cu tasu si fara bagat capul la fund a invatat sa innoate,i-a explicat tasu sa tina gura inchisa,capul la suprafata si sa dea din maini si din picioare,si pac,copilul meu a tranversat singur,apa innotand,binenteles cu aripioare ajutatoare,cand a fost hotarata ea,i-a aratat tasu cum se face si a bagat si capul la fund ajutata,binenteles.Acum copilul meu stie sa innoate, nu profesionist,dar am vrut sa o pregatesc,pentru ca vreau si eu sa o duc la innot.
Din experienta mea iti povestesc ceva.Tata pe vremuri era antrenor de innot la Olimpia daca mai tineti minte clubul,si toti fratii mei innotau super,eu am fost cea mai mica,la 5 ani m-a dus si pe mine sa invat sa innot si m-a luat pe sus cu fortza crezand ca daca imi va arata cat e de buna apa o sa vreau,si m-a bagat cu capul la fund.
Nu iti pot explica in cuvinte cat de terifianta a fost pt mine experienta,simteam efectiv ca mor si acum imi amintesc clar senzatia pe care am avut-o,ei cand au vazut ca sunt atat de panicata radeau si nu intelegeam de ce nu vad ca eu chiar sunt groaznic de speriata,cand am ajuns acasa la mama,nu ma puteam opri din tremurat.
Tata s-a scuzat zicand ca nu credea ca o sa patesc asa rau,a crezut ca eu sunt doar panicata de idee in sine si luand contact cu apa cu fortza o sa-mi revin.Bagatu cu capul la fund cu fortza mi se pare acum cea mai inumana forma de invatat sa innoti.Acum am 28 de ani si nu intru in apa decat in cada.Aversiunea mea fatza de apa e imensa,daca intru intr-o apa mai mare ,chiar si la piscina la copiii,pana la brau,incep sa ma sufoc fara voia mea.Deci la mine fortzatul asta a cules,frica de apa toata viata.La mare nu pot sa ma bucur de intrat in apa sau oriunde altundeva.Sotul meu tot insista,intru eu cu tine,nu iti dau drumul de mana.etc.eu nici nu vreau sa aud.
Parerea mea sa nu o mai duci la ceasta d-na care invata copiii sa innoate in stil comunist,ca sa ma exprim asa.Eu cred ca un copil trebuie luat usor si daca ii place apa,sa profitam invatand copilul treptat prin joaca.Nu cred pe propria piele in acest tip de invatatura cu fortza.Tu iti cunosti copilul cel mai bine,eu iti povestesc din experienta mea.E groaznica senzatia,vrei sa iei aer si simti ca te sufoci,ca mori,ca ala care iti face treaba asta,vrea neaparat sa te chinuie.Bafta multa.
anya spune:
Eu am testat acum 4 si acum 2 ani Lia Manoliu. Anul acesta am dus copiii la fostul Miramar, acum AquaTeam si sunt multumita de rezultat. Daca baiatul meu cel mare stia sa inoate si avea nevoie de stil, cel mic (5 ani jumate) era la faza de manecute si suparare dac ase stropea pe fata. Dupa doua serii de cate 10 ore inoata fara nici-un suport logistic atat pe burta cat si pe spate, iubeste apa si la partea cu inotatul pe burta merge cu capul pe sub apa. Au avut instructori diferiti si toti au fost ok. Nu am vazut vre-o situatie in care vre-un copil sa fie fortat sa faca ceva sau sa se tipe.