Am nevoie de un sfat pt inot!
Raspunsuri - Pagina 8
Kya spune:
Doamne ce prostii citesc aici! Inteleg ca sigurul mod in care poti sa inveti sa inoti este cu teroare? Ca asa face "doamna Nora"???
Eu am facut inot de performanta, si aveam vreo 3 ani cand am intrat prima data in bazin. FARA bataie, FARA cap bagat la fund, FARA teroare, FARA binecunoscuta bataie cu slapul. Se poate, si inca foarte bine! Cu profesori buni, cu antrenori care inteleg psihologia copilului, care stiu sa-l motiveze, care stiu ca sportul nu se face de frica!!! Nu cu dresori de circ cu biciul in mana!
Ma oripileaza concluziile de mai sus "daca vreti ca copilul sa piarda vremea in apa, duceti-l la alt profesor, daca vreti ca lumea sa intrebe "cu cine a invatat sa inoate?" atunci Nora e persoana potrivita" Brrrr.... Sunt atat de deplasate si lipsite de sens, de bun simt, de logica elementara...
marius1 spune:
iIti recomand sa citesti o carte care a aparut acum cateva zile in state
Yale law professor Amy Chua published her new memoir this week, "Battle Hymn of the Tiger Mother,"
promit ca daca nu gasesti cartea sau informatii despre carte te ajut eu sa intri in posesia ei.
cu stima.
sabineta spune:
Am fost cu baietelul meu (3 ani si 10 luni) la prima lectie de inot la Daimon si sunt mai mult decat incantata.
De la receptie pana la antrenor, toata lumea a fost profi, am fost tratati cu seriozitate si respect, iar lectia de proba, platita la pret de grup (50 lei), a fost de fapt una individuala. Raluca, o antrenoare foarte tanara, rabdatoare si draguta s-a ocupat permanent de el.
Au stat peste o ora in apa, Rares a inotat si cu bagheta si colac si mingiute, au vorbit continuu, a ascultat-o foarte atent si s-a straduit sa faca asa cum ii spunea, iar la final au facut chiar si sarituri de pe mal. Au iesit din piscina, l-a incaltat, l-a infasurat in prosop si au venit amandoi spre noi razand.
Am fost in prealabil sa vedem piscina, sa cunoastem antrenorul si sa vedem daca si cand putem incepe, l-am sunat apoi si ne-a spus sa venim la o ora la care stia ca nu are multi copii in grup.
Citisem inainte acest topic, si altele, si am vrut sa fiu sigura ca va avea parte de un antrenor profi, dar care sa si stie sa lucreze cu un copil de 3/4 ani.
Si eu si sotul meu am facut sport, sunt perfect de acord ca un antrenor trebuie sa fie si dur, si responsabil si, mai ales, sa impuna respect prin modul in care isi trateaza elevii.
Am noroc sa am un copil curajos si independent, caruia i-am facut de la inceput baie in cada mare, nu m-am ferit sa-i dau cu apa pe fata sau sa-l bag cu capul in apa... Si, cu toate acestea, am fost foarte atenta unde si cui il las in grija pentru primul lui sport.
Vreau sa iubeasca sportul, orice si-ar alege sa faca in viitor, sa fie un copil sanatos, sigur pe el si cu o atitudine pozitiva fata de orice alta noua activitate pe care o vom incepe de acum inainte.
CADIA spune:
SABINETA, poti sa-ti activezi te rog PM-ul sa te intreb cate ceva despre inotul la Daimonclub??
abramburika spune:
Iata ca am inceput si noi inotul de ieri (3 ani si 4 luni aproape), dar nici vorba de bagat cu capul la fund, de amenintari si terorizari. Copilul a venit ff fericit si obosit si a declarat ca maine merge iar la piscina si sta toata ziua . Deci, i-a placut.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
J.D. spune:
aici nu ar fi avut nici un client aceasta profesoara de inot. eu l-am dus pe baietelul meu la inot la 3 luni si a durat cateva saptamani pana l-am bagat cu capul in apa, numai dupa ce am semnalat intentia ca sa-si poata tine respiratia.
Finn Constantine 15.10.2009
LindaZ spune:
Fetita mea nu a vrut sa intre in apa pana la 3 ani, nici in mare, nici in piscina decat la noi in brate, udat si inapoi la mal. De la 4 ani merge in schimb vara la inot cate 10 sedinte cu gradinita si n-a avut nici o problema. Pana acum a fost 3 ani la rand, de fiecare data din varii motive la alt club si cu alti profesori. Ultimul a fost un club langa Sala Polivalenta care aveau si terenuri de tenis, dar am uitat cum se cheama. Acolo am asistat si eu la o lectie si a fost foarte bine. Erau mai multi instructori in piscina in acelasi timp, dar toti se purtau foarte frumos. Nimeni, niciodata, la nici unul din cluburi (unul a fost prin Obor, dar iar nu-i mai stiu numele) nu a bagat vreun copil cu capul la fund - daca ar fi vazut mi-ar fi nu cred ca nu mi-ar fi povestit. Anul trecut a incercat si baieteul meu care la mare inoata ca pestele-n apa de la 1 an si 8 luni doar cu aripi, dar la piscina i-a fost frica. A spus ca e piscina prea mare, apa prea adanca, prea rece si n-a vrut. Asa ca l-am lasat in pace. Ulterior la mare a intrat iar in apa pana la gat. Deci nu i-e frica de apa in general sau de inot, dar i-a fost frica de piscina. Cu atat mai mult profesorii ar trebui sa tina cont si de impactul piscinei in sine asupra copilului, caruia de fapt poate chiar sa ii placa apa.
Mihaela Zaharia
Buterfliees spune:
Buna fetelor,
si noi mergem la īnot si suntem ff incantati. Baietelul meu Alex avea nevoie Urgenta de acest sport pt o problema de spate scolioza. Am avut mari emo#355;ii la prima #351;edin#355;a tot de teama faptului ca se poate speria. Dar minune cei doi oameni care se ocupa de el, Oana si Silviu au reu#351;it s#259; īl fac#259; pe Alex sa indrageasca apa si nu numai atāt. Dup#259; 1 an cu pauzele din vacan#355;a de vara si de iarna rezultatele sunt spectaculoase. Pediatra mi-a recomandat ace#351;ti antrenori minunati c#259;rora le r#259;mān datoare toat#259; via#355;a. Va povestete toate astea o mama disperata care vrea tot binele pt copilul ei.
Buterfliees spune:
Tot eu..am uitat sa va spun unde ii puteti gasi pe acesti oameni minunati pe care eu ii recomand cu caldura.
Clubul se cheama Atack Team http://curs-inot.ro/
daca va mai pot fi de folos si cu alte informatii..cu cea mai mare placere
theo_2004 spune:
Buterfliees imi poti spune te rog unde este bazinul? Nu am reusit sa gasesc pe site!
Multumesc anticipat.
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"