Am nevoie de un sfat pt inot!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Mamicile care au dus copilasii la Daimon ar mai putea sa ne spuna ceva despre cursurile de inot? In ultima postare referitoare la acest club se mentiona ca ar fi cam aglomerat, mai este asa si in aceasta perioada? Copilasii vostri au invatat sa inoate urmand aceste cursuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

mcm, noi santem acum inscrisi la Daimon, am fost de 2 ori pana acum, luni si miercuri.

Da, este cam aglomerat.... cel putin la orele cand mergem noi (de la ora 14). Poate dimineata sa fie mai lejer.
Noi am vrut sa mergem prin iunie, dar ne-au spus ca au multi copii si ne primesc doar dupa 1 iulie.
Pana acum sant multumita, in prima sedinta au reusit sa-l bage pe Cristi in "apa mare" cu colac si s-a scufundat impreuna cu instructorul. In a doua sedinta i-au luat colacul si i-au dat o "macaroana", de asemeni a sarit in apa de la marginea bazinului.
Nu am pretentia sa invete sa inoate in 10 sedinte (el e cam reticent... are ritmul lui ), dorim sa mergem si in continuare dupa concediu, asa ca nu ne grabim.

Am platit pentru 10 seditne 3.450.000 lei (vechi)

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Noi astazi dupa-masa avem intalnire cu unul din instructori iar la telefon ne-a spus ca grupele vor fi de 5 maxim 6 copii. Si programul oferit de ei este luni dupa amiaza si vineri dupa amiaza, 2 ore pe saptamana iar noi nu putem vineri dupa amiaza si ne-au chemat la piscina hotelului Rin Grand.

Mergi la inceput

mcm, ce-ai facut, ai vorbit cu instructorii ?

Cristi este "programat" azi pentru ora 14 si m-a sunat bona sa-mi spuna ca el plange si nu vrea sa mearga ca-i este frica sa nu se inece asta dupa ce a fost incantat dupa primele 2 sedinte.
I-am zis bonei sa vorbeasca cu instructorul sa-l lase in ritmul lui, nu am pretentia sa invete sa inoate in 10 sedinte, vreau sa-l trimit pe "termen lung" la inot.

Sper sa fie OK, stau ca pe ghimpi.... offf copiii astia

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Astazi am facut prima sedinta la Daimon si a fost foarte bine, sunt multumita de antrenoare iar copilul a fost incantat. Dar noi nu avem probleme cu apa, mie mi-era teama sa nu sara singura in apa chiar daca nu stie sa inoate. Am fost de la ora 13.

Mergi la inceput

bravo, tineti-o tot asa !

Cristi a fost de la ora 14. A vorbit bona cu instructorul si drept urmare i-a dat colacul si l-a lasat sa faca "curse".
Nici noi nu avem probleme cu apa, in sensul ca ii place sa se balaceasca, sa bage capul in apa... dar numai in apa mica :)
Nu-i place cand nu poate sa puna picioarele jos

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

aceeasi problema am avut-o cu baietelul meu . Ii place mult apa, -noi stam la mare cate 30 de zile , are un sul pe care il pune sub brate i cu care merge oriunde .face pluta pe spate dar nu sta mult in echilibru . Nu ii e frica de valuri ,ii intra apa in ochi si in gura .
L-am dus la innot la bazinul de la facultatea de medicina si de la prima lectie ii obliga sa sara in apa fara colac doar cu 1 aripioara si apoi sa stea cu capul in apa.
Sotul meu a vorbit cu instructorul sa nu-l mai bage cu capul in apa , acesta i-a promis ca se va conforma .
La urmatoarea lectie, l-a impins pur si simplu in apa si i-a strigat ca ,,tac-tu sa comenteze la el acsa nu la mine la bazin " . Copilul s-a speriat foarte tare , a plans rau de tot si nu a mai vrut sa merga la bazin . Cu noroc zic , cel mic n-a patit nimic si tot cu noroc cel mare-adica antrenorul -nu are acum dosar penal.
Eu inot de la 5 ani, am invatat la mare cu copiii din Eforie care fara profesor ,inotau pana la linia orizontului, stateau cu capul in apa , faceau scufundari la cca 5-7 m de cate 2 minute etc . Si inot 40 de bazine fara sa ma opresc si nu tin multi ritmul meu .Nu sunt profi, fac multe greseli dar inotul alaturi de mersul pe bicicleta sunt sporturile mele preferate .Imi place si mi-a placut de cand am invatat .
Asa ca aici eu pun in discutie urmatorul aspect-99% ducem copiii la sporturi pentru placerea lor si petrecerea activa a timpului liber . Ce placere sa gasesca un copil in bagatul cu capul in apa cand el nu stie sa pluteasca sau in sariturile in apa adanca de2 m cu o singura aripioara , cand nu are echilibu si are senzatia ca se scufunda ?
atunci pentru ce ii mai ducem , pentru orgoliul nostru ?Eu una marturisesc ca l-am si certat un pic dar apoi mi-a parut rau .
Nu se invata nimic cu forta , unii sunt mai talentati si atunci prind mai repede , altii au nevoie de mai multa acomodare .
Nu de forta , nu de urlete si nu de ,,ba pe a lui tac-tu" Iar exemplele pe care doamna Nora le-a dat-din sfera politicului etc , sincer ma lasa rece . Si eu pot sa dau -nu stiu vre-un copil invatat de doamna Nora care sa aiba vre-o medalie , de ce nu antreneaza Olimpicii dca ae asa de breaza ?Valabil si pentru tori ceilalti asemenea ei .
Pacat ca sunt parinti care se complac in aceasta situatie .
da stiu, armata era aobligatorie . Dar nu incepea de la 4 ani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_ghe spune:

Buna ziua fetelor. Vreau si eu sa-mi inscriu fata la Daimon dar am fost putin in vizita acolo sa vad ce conditii sunt si parca nu mi-a placut apa. Nu ma prea pricep dar eu stiu ca trebuie sa fie limpede si nu era. N-am vazut sa aiba nici canale de scurgere sa se scurga apa de pe langa piscina si se aduna acolo iar copiii o iau pe picioare si o baga in bazin. Citesc tot felul de articole cu pericolele pe care le prezinta piscinele si nu vreau sa ma feresc de drobul de sare dar parca nici sa nu-mi pun probleme.

As vrea sa le intreb pe cele care au copiii acolo cum li se pare din punctul asta de vedere ca poate au observat mai multe lucruri cat isi asteapta copiii.

As avea o intrebare pentru doamna Nora Vitan, daca are bunavointa sa-mi raspunda din punctul de vedere al unui inotator profesionist, pentru ca parerile medicilor le-am auzit: cat de mult afecteaza sanatatea copiilor faptul ca mai inghit apa din bazin din cand in cand? Multumesc.

Mergi la inceput

Daria, mie mi s-a parut OK apa la Daimon .... insa eu nu l-am dus pe Cristi decat prima data, in rest l-a dus bona si azi il duce sotzul ca este liber.
Parca am vazut pe margine niste gratare prin care se scurgea apa.. na, ca nu mai tin minte

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.hora spune:

Fetita mea a invatat sa inoate cu doamna Nora, am inceput la 4 ani, acum are 8, si merge in continuare. Pentru noi nu e important, dar intotdeauna la mare sau la strand are parte de multe aprecieri pozitive, se diferentiaza net de felul in care inoata alti copii de varsta ei. Si fetita noastra a avut cateva saptamani&luni de miorlaieli la inceput, desi ii era draga doamna Nora. Dar, asa cum au mai spus si alte mame, era important mesajul pe care il transmiteam copilului. Nu puteam sa renuntam la primul hop, si bine am facut, rezultatele sunt impresionante!
Acum ii duc si pe baieti, au 3 ani si jumatate, in doua ore le-a trecut frica de apa, se balacesc in bazin de 2 m, cu mare bucurie (inainte de a-i duce la d/na Nora nici nu se apropiau de apa!)

Si mai cunosc cativa zeci de copii (numele nu sunt importante) care au invatat sa inoate cu d-na Nora, toti inoata splendid, dar pentru a avea rezultate trebuie sa existe o anumita frecventa. Noi am incercat sa mergem o data pe saptamana. Am vazut parinti care si-au adus copiii o data, apoi au revenit dupa o luna si s-au plans ca n-au invatat nimic!

Exista multe stiluri de predare, important e ce i se potriveste fiecarui copil, iar pentru a putea face aprecieri corecte sunt necesare mai multe detalii, in afara de tonul vocii sau de reactia copiilor la asta. Tehnica doamnei Nora da roade bune, copiilor le dispare aproape instantaneu frica de apa.

Pana la urma nici un copil nu va avea traume psihice pentru ca a strigat la el profesoara de inot! Este importanta si reactia parintilor, in viata copiii vor avea parte de oameni de toate felurile.
Insa doamna Nora e o profesoara minunata, copiii mei o iubesc si ma bucur ca au invatat sa inoate cu dansa.

Mergi la inceput