Am nevoie de un sfat pt inot!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Acum 2 saptamani a venit la inot o fetita care in primul sfert de ora a urlat cat a putut, inainte sa fie bagata in apa. Sincer, eu nu credeam ca acel copil va mai intra vreodata in apa. Doamna Nora, cu stilul ei condamnat de unii, a facut-o ca pana la sfarsitul ore sa nu mai planga si chiar sa sara in apa. La sfarsi, cand si-a luat la revedere de la ea, a incurajat-o si i-a spus ca s-a descurcat bine. Sambata asta am intalnit-o din nou. Parca era alt copil: sarea singura in apa, se scufunda de bunavoie, ba mai mult decat atat, a avut curajul sa-si scoata aripioarele si sa sara in apa. Daca acum 2 saptamani parintii ar fi intervenit, ar fi luat-o la primele urlete, cu siguranta n-ar fi reusit sa treaca peste frica de apa.
Cred ca cea mai buna solutie ar fi ca parintii sa nu aiba acces la piscina, copilul se comporta altfel cand este doar cu antrenorul. In alte parti stiu ca asa se procedeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

mama mi-ati imbunatatit ziua cu vestile despre Daimon Club! pai noi facem 10 minute maxim pe jos pana acolo!

avem si noi 2 copii, 3 ani si 1 luna iar bb 2 are 1 an si 2 luni. Oare primesc si asa de mici? asta mic al meu e inebunit dupa apa, nu putem face nici o baie fara el ca sta la usa si bate intruna, tipa, vrae sa deschida usa Eu as vrea sa-l dau si pe el, chiar daca e ff mic.

orele se fac si in cursul saptamanii? pt noi ar fi mai bine asa. Si cat tine o sedinta? cam cati copii fac odata?

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Essea,

sincer, nu cred ca primesc copii asa mici; dar nimeni nu te impiedica sa intri tu cu el.

O sedinta tine 1 ora, 1 ora si 10 min (adica baietii antrenori - sunt 3 - nu stau chiar cu ochii pe ceas), sunt cam 5-6-7-10 copii in grupa, niciodata nu stii cati sunt, de fapt, pt ca toti antrenorii sunt in acelasi timp (si permanent) cu copiii in piscina, practic nu exista limita de nr, desi ei fac niste programari (banuiesc ca nu se depaseste un anumit nr, totusi)

e vanzoleala acolo, sunt f multi copii acum, de cind a venit caldura

mai sunt 2 antrenori (fata si baiat) care nu apartin clubului, dar fac ore de inot acolo, cred ca ei platesc un fel de chirie pt piscina, dar incaseaza personal pt abonamente, orele la ei tin 45 min.

se fac ore si in cursul saptaminii, dar nu stiu exact orele, poti sa intrebi telefonic (sunt niste fete la receptie), cred ca dupa 12.00 e mult mai liber decit dupa-amiaza sau in we

singurul inconvenient acum mi se pare nr mare de copii, adica agitatia si vinzoleala de pe holuri, ca fiecare copil vine cu 1 apartinator , uneori cu 2, si toti stau sa-i astepte pe copii sau sa se uite la ei cum "evolueaza"; dar dpdv al nr efectiv de copii din piscina, nu-i problema, ca sunt toti antrenorii prezenti la toate orele

am si nr de tel de-ale antrenorilor, daca vrea cineva

cam asta e...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Am asistat la sedintele lui Cezar Badita acum cativa ani, la Dinamo, si mi s-a parut superficial, iar sotia lui cam dura - tipa la copii, ii impingea in apa.
Ceilalti profesori erau mult mai organizati, faceau intai exercitii la sol si dupa aia urma intrarea in apa.
Sotii Badita sunt mai mult interesati de bani am eu impresia, ei tin lectii la o gramada de cluburi si pentru toate varstele. Prietena mea care a fost la el avea 20 de ani (nu invatase sa inoate pana atunci) si in grupa respectiva erau si copii mici.
Si baietelul meu implineste la anul 3 ani si vreau sa-l dau la inot si gimnastica, dar Cezar Badita nu e o optiune. E un tip placut, fost campion national, dar n-are metoda. Cam lasa elevii de capul lor, nu sunt foarte sigura ca inveti bine sa inoti la un curs cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Tot in perioada respectiva sotia lui mai tinea cursuri de fitness, tae-bo - si nici nu mai stiu ce pe langa cele de inot- la mai multe cluburi din Bucuresti, tae-bo la unul de pe Lipscani unde vroiam sa ma duc si eu, dar am renuntat cand am auzit ca e ea instructor.
Mi s-a parut ca prea e multilateral dezvoltata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

La Lia Manoliu sunt instructori de inot f buni iar preturile sunt rezonabile. Eu recomand clubul Median (Ozi e la domnul Barbulescu, dar si celalalt instructor este foarte bun) si pe Narcis Neagu de la Intersport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

cat despre stilul profesorului in a initia in tainele inotului, nu e normal ca il ameninta sa bage capul sub apa, dar faptul ca are acesta pretentie este justificata: ei fac exercitii de respiratie. Iti recomand sa vii la sfarsitul lunii mai la Lia Manoliu si sa vezi cum lucreaza instructorii...alegi apoi pe cel care se potriveste copilului. Ozana a invatat la Narcis si dupa 3 zile i-a cerut sa o arunce in bazin...avea colegi care urlasera la mal jumatate de an si acum merg la concursuri.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sincron spune:

Buna ziua, sunt Nora Vitan. Am citit plangerile referitoare la stilul meu de a preda, precum si opiniile negative ale unora dintre doamnele care au scris aici. Cred ca cel mai bun argument in favoarea mea il constituie insa opiniile pozitive ale celorlalte doamne (carora le multumesc).
In plus, pregatirea mea vorbeste de la sine: studii superioare in sport, campioana nationala la inot in anii ‘60, specialista in inot sincron si intemeietoarea primei echipe de gen romanesti, profesoara de educatie fizica la scoli generale, instructor de inot in ultimii 35 de ani.
Inteleg ca metoda mea poate parea dura la o prima vedere unei persoane nepregatite, dar nu este dura, ci doar stricta, pentru ca atunci cand lucrezi cu copii intr-un mediu potential periculos, asa cum este un bazin de inot, disciplina este cel mai important aspect, deoarece fereste copiii de orice teoretica accidentare - iar acesta este cel mai important lucru. In plus, psihologic vorbind, teama de apa a copiilor este depasita cel mai bine atunci cand inteleg ca nu au de ce sa le fie frica, ba chiar se pot distra de minune.
In fine, ca o alta recomandare, am lucrat pentru multe
nume importante din viata politica, sociala, artistica, mondena, ai caror copii i-am invatat sa inoate. Cred ca ei, care isi permit probabil orice instructor de inot, pot emite cea mai pertinenta apreciere cu privire la profesionalismul meu si totodata pot constitui cea mai buna recomandare.
De altfel, am vazut ca majoritatea comentariilor negative au fost emise de persoane care nu ma cunosc si ai caror copii nu ma cunosc. Cred insa ca cel mai eficient si corect ar fi sa fie intrebati chiar fostii mei elevi ce parere au despre mine - si daca pun sau nu suflet.
Cu multumiri, N.V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

brrr, am citit acest topic si m-a luat cu fiori! de ce? pt ca s-au deschis niste sertarase inchise de mult timp si au iesit afara: frustrarea, teama, chinul. am facut 9 ani inot de performanta, la fostul 23 august, am avut vreo 3 profesori dintre care jos palaria in fata d-lui Costiniu, a mai fost Amza, hmm, asa si asa si o d-soara, gen aceasta Nora, pe nume Cristina si nu mai stiu cum. ea mi-a taiat "aripile" si dorinta si dragostea pt a mai face acest sport de performanta. cu ea am incheiat ultimul concurs, la care, pt ca am iesit pe locul 3 am luat o bataie oribila cu papucul de cauciul pe pielea uda! am avut urme zile intregi, imi era rusine sa ies pe strada. aveam 15 ani si dorinta de inot de performanta distrusa. am continuat la amatori, iubesc, ador inotul! insa pe acea femeie nu o voi uita niciodata si nici nu imi voi da copiii la sporturi de performanta, caci NU VREAU sa apara o astfel de persoana sa mi chinuie, sa le taie orice dorinta de vreun sport!
fata mea merge de 2 ani la Lia Manoliu, la profesorul Liviu Vlasceanu si la echipa lui, care dpdv meu de vedere este cea mai buna de acolo. A invatat sa inoate, nu sa se balaceasca, dupa 2 saptamani, cu blandete si glume. fiica-mea, efectiv il iubeste pe acest profesor. cand a trecut pe "mana" lui Marius, pe culoarul 3, a fost putin timorata, caci el are un stil ceva mai dur. corect zis, mai dur si nu despotic! acel om are un ton serios, fara ghidi ghidi, insa nu urla, nu bruscheaza si nu jigneste copiii.
draga d-na Nora, nu va cunosc, nu va judec, insa cele relatate aici, atat de catre sustinatori cat si de cei "anti", nu va pun intr-o lumina buna, indiferent de cate "nume" s-au perindat pe la dvs. banuiesc ca pe acele "nume" nu le gratulati cu denumiri gen: mototol, tantalau etc...
ceea ce faceti dvs seamana mai mult a dresura de animalute de circ si nu antrenament. eu una, daca as intalni un astfel de "antrenor" nu numai ca mi-as retrage copiii de la grupa lui, dar l-as da in judecata si pe el si clubul care l-a angajat. si as merge cu camera, as filma, ca sa am dovezi ale acestui mod despotic de "predare". valabil pt oricine mi-ar brusca copiii.


mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sincron spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000
am facut 9 ani inot de performanta, la fostul 23 august, am avut vreo 3 profesori dintre care jos palaria in fata d-lui Costiniu, a mai fost Amza, hmm, asa si asa si o d-soara, gen aceasta Nora, pe nume Cristina si nu mai stiu cum. cu ea am incheiat ultimul concurs, la care, pt ca am iesit pe locul 3 am luat o bataie oribila cu papucul de cauciul pe pielea uda!

draga d-na Nora, nu va cunosc, nu va judec, insa cele relatate aici, atat de catre sustinatori cat si de cei "anti", nu va pun intr-o lumina buna, indiferent de cate "nume" s-au perindat pe la dvs.

ceea ce faceti dvs seamana mai mult a dresura de animalute de circ si nu antrenament.


Va inteleg problema si este regretabil, dar asta nu inseamna ca trebuie sa extrapolati experienta dvs. la o persoana necunoscuta (adica la mine). Daca profesoara dvs. v-a batut cu papucul, asta nu inseamna ca eu as face asa ceva. Mai ganditi-va putin inainte sa aruncati cu noroi.

Mergi la inceput