Bobocei de sept-oct 2008 (282)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

oana, respectiva nu e medic de familie pediatru. oricum, nu mai conteaza acum. o sa ii inscriem undeva si asta e.
merci mult, f bine informata, ca-ntotdeauna!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Lumi, si noi suntem proaspeti inscrisi la medicul Sofiei de Mimihoo .. nu pot sa-ti spun cum e, insa, ca nu l-am dus pe Gruia pana acum la el si nici eu n-am fost, dar cat de curand ne facem drum. Pupam hunisorii si mamica ingrijorata, nu stiu ce sa iti spun care chiar sa conteze .. Multa sanatate cat mai repede!
Piolica, ce traiti voi acolo, brrr! Se pare ca acest val de frig are legatura cu eruptia vulcanului acela, cica prin 1800 cand a mai erupt, au murit 80.000 oameni de foame pentru ca au fost distruse recoltele din cauza vremii. Uf, sa treaca mai repede si fara consecinte ... desi vad ca ne incearca tot felul de fenomene .. (eu is cu capsa pusa pe 2012 )

Eu m-am programat la amniocenteza pe 17 mai, de dimineata, sunt sigura ca totul va fi bine, insa pana nu am certitudinea nu ma linistesc, nici eu, nici sotul. Problema e ca apoi trebuie sa cam stau in repaus, iar Gruia vrea destul de mult in brate la mine sau sa ma tot plimbe peste tot, cat e cu mine. Sta destul cu mama, dar in momentele cand sunt singura cu el e chiar solicitant, gafai si dupa ce schimb un pampers . O idee ar fi sa-l trimit in provincie o saptamana, unde tot il ademenesc niste rude, insa mi-e ca ne vom topi unul de dorul celuilalt ... incerc sa ma pregatesc sufleteste pentru o eventuala despartire temporara . Dar el, mititelul!

Mi-a oferit cineva o programare la Iosup pe 10 mai, imi cer scuze ca nu am retinut, nu sunt sigura daca AlexaM a fost, iertare daca gresesc .. intrucat ne-am hotarat pe amnio, mergem asa, eco inainte nu prea ne-ar folosi, mai degraba dupa, cand o sa ma gandesc continuu daca totul e ok cu bebe. Asa ca imi pastrez programarile pe care le am atunci, o sa am din 4 in 4 zile cate una, 2 eco vor fi morfofetale, dintre care una la Pop (cealalta gratuit la Medicover, dar nu o sar), sper sa fie totul bine si sa treaca saptamanile astea cat mai repede!

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Lumi, tocmai...ca nu trebuie sa fie medic de familie pediatru ca sa ia copii pe liste.
Este recomandat sa fie asa, dar si daca este medic de familie pur si simplu (fara sa fie pediatru ca specialitate) este obligata sa ia copiii mamicilor care sunt la el/ea pe lista si care nu sunt inregistrati in alta parte.Ca nu le convine, e altceva...dar sunt obligati sa o faca.

In legatura cu informarea..incerc si eu sa imi usurez situatia si sa urmez calea buna sa imi fie bine...si daca imi si iese, e perfect

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Nu am mai vazut-o pe Ramona (300) pe aici, sunteti ok? Voiam sa spun ca Gruia e spre intarcare, din pacate nu a fost initiativa niciunuia din noi in mod explicit, insa e clar ca lapte mai am extrem de putin, nu-l aud inghitind decat foarte rar, eu daca storc oricat de tare sanul nu iese nimic, a ramas doar alinul de noapte ... nu adoarme altfel decat la san si la cele cateva treziri tot asa se consoleaza .. probabil daca va fi plecat cateva zile, va uita de tot. Ma bucura un singur aspect in situatia asta, bb2 va avea colostru din plin, numai pentru el, in rest raman cu puternica nostalgie ca nu voi fi apucat tandemul ... .......

Nikolici, voi cum sunteti cu intarcatul?

Mergi la inceput

Dya, eu i-am dat lui Gruia Paragrippe si Homeogene si Coryzalia cat am fost in vacanta, insa e bine sa incerci sa dai din ora in ora la inceput, ca sa nu apuce sa se instaleze simptomele racelii. Gruia a scapat rapid de tuse si o parte din muci si sunt sigura ca ar fi fost si mai eficient daca dadeam mai des ... dar uitam . Acum eu am o nelamurire cu astea .. daca-s homeopate, de ce sunt in folie de aluminiu?

Mergi la inceput

Avem si noi cateva amintiri frumoase din vacanta de 1 Mai

si pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Hello,

wow, avem 5 grade acum, se pare ca 'ne incalzim'. Elsa e cu mucii pina la briu, nici nu mi se pare ciudat, schimbarile bruste de temperatura si-au facut efectul....

Nerantula, ma gindesc la tine sa fie bine pe 17 mai! Mult curaj mamico. Pupici lui Gruia, sa treceti amindoi cit mai usor peste incercarea asta.

Lumi, multa sanatate! Wow, cite investigtii trebuie sa faci. Cred ca ar fi bine sa te inscrii undeva de forma, macar sa nu te mai sece la buzunar atit de tare.
Sa stii ca aici doctorii de familie consulta si copii (chiar e un razboi declarat intre doctori de familie si pediatri), insa eu o duc pe Elsa la pediatru, ca asa mi s-a parut normal. Dar as putea sa o duc la orice alt doctor daca vreau, atit cit trimiterea / reteta este data de un medic + acele acte medicate / medicamente sint rambursate de asigurari, atunci e ok. Nu avem nevoie de alte trimiteri si nebunii. Acum avem un pediatru homeopat, asa ca am impuscat doi ('doctori') iepuri deodata.

Cit despre coryzalia, paragrippe, eu nu i-am dat Elsei pina acum, pe pachete scrie ca nu e indicat pt copiii pina in 6 ani ca se pot ineca cu ele. Dar daca sint sfarimitate si diluate in apa cred ca e ok.

o zi buna! (cu mult soare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Buna, va pup pe toate. Nocom, Nerantula sunt pe-aici, citesc cand am timp dar nu reusesc deloc sa intru sa scriu ceva, stam mult si pe afara si ma organizez din ce in ce mai prost.

Nerantula ma bucur ca ai optat pentru incarcarea treptata. Gruia e mare acum si vei vedea ca va sta multa vreme cu mana sau capul pe sanul tau de-acum inainte.

Legat de provizia de lapte, cu siguranta si hormonii de sarcina sunt de vina pentru scadere, dar si faptul ca Gruia mai bea si altfel de lapte si stiu cat te mai stimuleaza (banuiesc ca totusi mult ca el era indragostit de tzitzi). Spun asta pentruc a eu,d e exempklu, nu am recurs deloc la suplimentarea cu lapte, nici macar in zilele cand imi scade drastic lactatia si Anda scoate cu picaturile - in zilele alea statea foarte mult la san. La mine ssuspectez ceva organic cu substrat de edezechilibru hormonal - din fericire sunt niste fluctuatii care trec repede, mai ales daca am grija sa stimulez lactatia in zilele respective cu ceaiuri si mai multe lichide pe care roicum mare parte le evacuez cu succes dar ma ajuta psihologic sa stiu ca fac eu tot ce pot sa ma mentin pe post de milka.

Voiam sa scriu de mult Anamonei ca eu raman la parerea mea, propodermul e un cicatrizat extraordinar, noua (familiei mele) ne injumatateste timpul de vindecare al oricarei rani. Nu mai zic de arsuri, datorita lui am putut alapta imediat ce m-am ars si am facut basici chia pe sanul preferat al Andei, mi-a calmat foarte mult durerea iar ranile s-au inchis foarte repede, in maxim doua zile mai erau doar pete.

Nu mai stiu acum ce se discuta dar mai revin.

Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

am rezultatul la analize. prost, dpdv al infectiei, Robi are VSH-ul de vreo 4 ori mai mare decat maximul admis, si prezinta Leucocitoza cu Monocitoza. CRP-ul e si el mare. astea toate sunt semne clare de infectie.
mai sunt cateva nereguli, asupra carora nu ma pot pronunta, Sideremia e mare la Edi si f mica la Robi, raportat la valorile de referinta, Glucosa serica mare la amandoi. Ca, Fe, Magneziu sunt bune, transaminazele bune la amandoi si multe altele...
pediatra nu-mi raspunde la telefon, innebunesc pana dau de ea...

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Lumi, pup. Ca altceva nu stiu ce as putea zice ca sa te incurajez.

Mergi la inceput