Inchidere microintreprindere
Raspunsuri - Pagina 3
Eseea spune:
kriss, acum am inteles. nu avem nicio fatorie, nimic. Acum am vazut avem termen pt radiere in ian. 2011. mai are rost ( se poate legal?!) sa cer eu radiere VOLUNTARA? ( asta ca sa dureze mai putin, cum ziceai si tu mai sus).
nu mai am in favorite limkul cu art de lege privind impozitul forfetar! ai tu prevederile? ca totusi acum 2contabili ne-au sfatuit sa nu mai platim forfetarul, fiind deja dizolvati si in procedura de radiere! tu ce zici? dar vreau sa mai citesc o data prevederile.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
kriss79 spune:
daca aveti deja termen nu cred ca se mai poate face ceva, mai repede.
Nici eu nu am pe calc.de acasa legislatie cu imp.forfetar.eventual da o cautare pe ggoogali:)teoretic pana nu e radiata in acte se plateste imp.forfetar..acum eu nu stiu ce sa te sfatuiesc..radiata va fi cu adevarat din momentul in care ai hotararea..
Cristina, mamica de Alessia Stefana
Anuc spune:
Kriss, pe firma am cateva bunuri gen frigider, mobilier, dar cred ca deja au trecut de durata medie de functionare..ar trebui casate. Eu nu am nimic pe numele meu, ce ar putea sa-mi ia?
Am mai intrebat diversi juristi, contabili care mi-au spus ca in cazul srl-urilor ca al meu, nu prea au ce sa-mi faca. Sincer eu sper sa mi-o inchida statul...Mi-a mai spus cineva cu o situatie similara ca a primit dupa vreo 3 ani instiintare ca i-o radiaza statul...acum nu stiu...nu mi-a spus nimeni clar ce risc. Probabil ca in viitor nu voi mi putea deschide firme pe numele meu...dar eu vreau sa scap de asta fara sa mai platesc un leu...mi s-a luat...
Mami de Ioana&Filip
madau spune:
Poti sa mergi la Registru cu hotararea judecatoreasca de dizolvare (doar daca ai stampila de definitiva si irevocabila pe ea), si faci o cerere de urgentare radiere. Dar numai daca au trecut 6 luni de la data publiarii in MO. Apoi astepti, altceva nu ai de facut
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
marylenac spune:
Buna, am si eu doua intrebari legate de inchiderea unui srl micro.
1. Suntem 2 asociati si dorim sa inchidem sau sa suspendam firma. Nu avem datorii catre stat sau alti creditori, ca si bunuri pe firma nu avem decat un PC. Ce este mai bine sa fac: daca suspend firma platesc forfetarul pana primesc hot. definitiva (lucru care poate dura cat?) sau platesc si per. cat srl este suspendat. Sau mai bine o inchid , nu stiu cum, asociatii sunt de acord...In aceasta sit platesc forfetarul pana este hot. definitva?
2. Eu sunt singurul angajat al firmei (si asociat). Din luna iunie (nu stiu exact data ca inca nu am nascut) urmeaza sa intru in CIC, deci contractul meu de munca se va suspenda. Carnetul de munca este in prezent la ITM. Intrebarea mea este: peste 2 ani cand voi termina CIC-ul cine va inchide carnetul de munca avand in vedere ca angajatorul nu mai exista? (nu ma refer cine va inscrie in carnet operatiunea, ca banuiesc ca asta face ITM-ul). V-am spus ca vreau sa inchid sau sa suspend firma....
Multumesc anticipat
Mami de Matei nazdravan si Tudor, 38 s
kriss79 spune:
marylenac, stiu sa iti rasp.doar la prima intrebare.
cel mai bine e sa le faci pe amandoua.adica: faci act aditional de suspendare pe 3 ani, dupa care incepi actele pt. dizolv/radiere srl, astfel incat sa nu mai platesti imp.de la momentul inreg.suspendarii si pana la definitivarea radierii societatii, desi nu e o perioada mare, 2-3 luni maxim.
Pt. suspendare,ca sa nu mai apelezi la un avocat/consultant juridic de la onrc faci tu acasa pe calc.un act aditional prin care soc x,cu toate datele de identif.a asoc si a firmei isi suspenda activitatea de la data de..(data introducerii actelor)si pana la....(max.3 ani sa fie).O semnati si stampilati amandoi si se depune cu contor de cuvinte. La astea iti mai trebuie formulare onrc pe care le poti completa acolo si certif.constatator in original daca ai avut la infiintare sau modificari de-a lungul timpului.te costa cam 220 lei, daca actul adit.il face tot onrc te mai costa inca 100 lei.
In 5 zile maxim sunt gata actele de suspendare a societatii tale.
DIzolv/radierea:
Intai faceti in asa fel incat sa nu mai aveti pc pe firma, vindeti-l la unul din voi sau ceva de genul asta, ca sa nu trb. sa mai numiti un lichidator.
sunt 2 etape:I etapa: se red.un act adit/hot aga de dizolvare care se dep.la ONRC
Hot aga se va publica dupa aceea in M.OF., iar dupa trec. a 30 de zile de la publc.se trece la etapa II.
Etapa 2:dovada public.in M.Of., certif Finante ca soc nu are debite la bugetul de stat, declaratie pe propria rasps.pt.fiecare asoc.cum ca nu are nici un fel de datorii in numele soc., CUI-ul in orig si eventualele anexe ale acestuia.
Totul te costa la ONRC cam 500-600 lei
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madau Poti sa mergi la Registru cu hotararea judecatoreasca de dizolvare (doar daca ai stampila de definitiva si irevocabila pe ea), si faci o cerere de urgentare radiere. Dar numai daca au trecut 6 luni de la data publiarii in MO. Apoi astepti, altceva nu ai de facut Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005) www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009 www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2 bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX |
madau, in caz ca la mine te referi, am facut deja asta si ni s-a dat termen in ianuarie 2011 ( nu dec 2010, cum spusesem initial, acum am gasit pe site-ul TMB).
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
marylenac spune:
Pentru cea de-a 2-a intrebare sa sun la ITM? dar acolo de cate ori am avut de intrebat cate ceva am dat numai peste angajati incompetenti sau fara chef de treaba....Sau sa intreb la Adm. financiara, Reg. Com?
Mami de Matei nazdravan si Tudor, 38 s
kriss79 spune:
marylenac, banuiesc ca tot ITM-ul..poti suna sa intrebi..daca cartea ta de munca este acolo banuiesc ca nu iti treb. cat esti in CIC..dupa ce termini te duci sa ti-o ridici.din ce stiu eu, daca esti si angajat cu carte de munca la firma ta treb. sa duci susp.contractului de munca la itm.