Inchidere microintreprindere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

eseea, nu stiu daca se poate.stiu ca la cea de stat se numeste un lichid.de catre instanta.poate deja a fost numit, nu stiu.incearca sa verifici pe siteul onrc in ce stare e.la unele scriu si numele/firma lichidatoare.daca e deja inceputa, nu cred ca se mai poate face ceva..atata timp cat a fost numit un lichidator tu nu mai ai nici o posibilitate, decat doar sa achiti onorariul lui.iar daca nu iti convine onorariul, cu acordul lui, poti schimba lichidatorul.
Ma voi interesa maine cu suprapunerea de care vb.

Cristina, mamica de Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

multumesc, daca te poti interesa ar fi perfect

nu mai stiu unde se verifica firma la onrc..imi dai un link?

EDIT : mi-am amintit. am gasit firma, zice acolo data ultimei inregistrari la RC ...data x, dar nu si ce anume reprezinta aceasta ultima inregistrare

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

eseea cauta-te aici:
http://dizolvari-359.onrc.ro/cgi-bin/lich237.cgi
sau aici:
http://dizolvari-359.onrc.ro/cgi-bin/radieri237.cgi
desi ai zis ca nu e radiata..
iti rasp.mai tarziu cu cealalta probl

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kriss79

eseea, ceea ce am aflat e ca srl tau este in dizolv.cf.art.237 din l31 si ca nu stiu daca este def.si irevocabila.Sa iti spun si de ce, pt. ca am cautat si nu apari in lista cu cele carora li s-a numit un lichidator.
Astfel, am citit ca hot.prin care s-a disp dizolv s-a comunicat la dir.de finante, cred ca s-a publ.in M.Of. pt. ca orice pers.interesata sa poate face recurs.
Daca nu a facut nimeni recurs, la data ram.irevocabile a hotararii jud.de dizolvare, pers. jud.intra in lichidare, potrivit prev.legii.
iti citez:
"Alineatele (7), (7`) si (8), coroborate cu art. 3 alin. (3)-(5) din O.U.G. nr. 116/2009, prevad ca, īn termen de 3 luni de la ramānerea irevocabila a hotarārii de dizolvare, reprezentantii societatii au obligatia de a solicita numirea unui lichidator, orice alta persoana interesata avānd dreptul de a solicita numirea lichidatorului īn urmatoarele 3 luni. Competenta de numire a lichidatorului apartiine sectiei comerciale a tribunalului īn a carui circumscriptie īsi are sediul comerciantul.

Daca termenele succesive de 3 luni s-au īmplinit fara sa se solicite numirea unui lichidator, Oficiul National al Registrului Comertului va solicita sectiei comerciale a tribunalului radierea societatii comerciale.
Incheierea (hotararea) de radiere se inregistreaza in registrul comertului, se comunica persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pe cale electronica, si se afiseaza pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, in raza caruia societatea isi are inregistrat sediul."

Mergi la inceput

Kriss, in iunie 2009 am primit hotarirea definitiva acasa. In 30 de zile nu devine irevocabila?

sigur hotararea a fost publicata in septembrie in M Of.

am citit si eu art astea de lege, cert e ca, cf legii, noi trebuia sa fim deja radiati, nu? ?? dar bineinteles ca nu e asa si eu, pur si simplu, nu stiu ce sa fac in continuare, ca sa nu dureze ani de zile, in care eu platesc contabil, forfetar etc din banii mei, ca firma nu a functionat niciodata.

practic eu nu stiu ce se intampla acum, nu cf legii........ca daca era cf legii eram radiati deja. offfffffffff o porcarie.

sotului i-a spus cineva ca pt firmele astea mici, pe 0, fara datorii la stat, nu se mai numeste lichidator?

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Mergi la inceput

eseea, am intreb. la Reg.Com si poti cere radiere la Reg.Insa mi-a spus ca poate dura si 5 ani...eu stiu un caz concret, dizolv.de drept in 2005 si nici pana acum nu e radiata. e din iasi firma.Cererea o poti face tu, ca adm, la reg.com sau angajezi un av. ca sa se ocupe el de tot.
da, asa mi-au zis si mie de lichidator la firmele mici cu 0.

Mergi la inceput

multumesc Cris. Deci inteleg ca nu se mai cere lichidator la firmrele mici pe 0, nu?

eu nu inteleg cu radierea asta voluntara. Pe aici avocatii si mai sunt si o gramada de firme care se ocupa cu asta, zic ca acum s-a simplificat f mult procedura asta de radiere voluntara si ca ar dura max 2-3 luni. E "vrajeala" de-a lor?!

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

eseea, da, asa mi-au zis si mie de cele cu 0.
la cea voluntara, da, cam atat dureaza.au dreptate

ps.zilele trecute vb de una unde nu e voluntara..cu datorii la fisc samd

Mergi la inceput

hai Kriss ca iar nu inteleg.

Mai sus spui : "poti cere radiere la Reg. Insa mi-a spus ca poate dura si 5 ani..."

acum spui ca radierea voluntara dureaza putin, 2-3 luni.

pai cum e? ca vorbim despre acelasi lucru. nu mai inteleg nimic.

sorry de insistente.

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

-de la reg.mi s-a zis ca radierea dureaza si 5 ani, daca e dizolv de drept
-insa am avut cazuri concrete,insa cu toata procedura, dizolv,lichid,radiere voluntara si a durat 2-3 luni maxim si cazuri in care firmele aveau datorii, bil.nedepuse, dizolvate de drept, insa creditorii nu au fost de acord cu radierea si inca e in lichidare din 2005(una din spete)..
Daca tu spui ca nu mai aveti nici un fel de datorii, ca nu sunt creditori(inclusiv imp.forfetar platit la zi), cred ca va fi rapida, nu are cum sa fie 5 ani cum mi s-a zis initial.

Mergi la inceput