Sezatoarea canadiana (180)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Sa nu stiu eu ca nu ma pricepeti. Of, of, nu prea am unde sa ma mai explic
Diana, asa cum zici tu, dar asta inseamna sa aman mai toate. Si m-am saturatAzi o sa sun sa vad ce zice, ca nu prea tine vitejia mea
LMA si Patrick
Nu situ d eunde le scoateti voi cu taurasii harnici, ca al meu motan cu cei 7 ani de acasa, nu face nimicNu as putea zice ca nu e mama de vina in schimb
eu sunt tare nervoasa cu astia de la gradinita, si vroiam sa va intreb din experientele voastre, cand ii aveti la out of school in timpul verii intra automat la full time daca aveti cu cine sa ii lasati? Ca eu as fi vrut sa il tin pe acasa si sa ii gasesc alte activitati, iar lor sa le platesc out of school, da cica nu sa platesc in full ca isi pierde locul:((
Asa ma scot din sarite cand ma prind cu usa. Si asa tot timpul asta am tot platit si l-am luat mai mereu mai repede ca sa il duc incolo si incoace. Am vb de club la scoala dar e doar dupa 2,30. Ce fac dimineata?:((

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

patrick La multi ani. Doloress si eu am citit printre rinduri si l-am scapat. Eu te am la prieteni la FB? cum de nu am vazut si eu poze?

Nelia, s-au intors copiii. Edi nu mai avea voce, au fost la un meci de baseball si a urlat cit a putut...ar mai fi vrut sa stea o saptamina. Eu am innebunit intre 4 pereti, singura cuc mai toata saptamina. Au vizitat multe muzee in Pennsylvenia si washington, au fost si pe linga Casa alba,la un cimitir evreiesc (ptr proiectul Holocaust)ETC.
S-au saturat de mincat la fast fooduri.

Valen ce mai faci tu? Si eu am luat carnetul inaintea sotului(tot profesionist)
Al meu a contestat o amenda (ptr neoprire la arret-cind politia era parcata chiar pe strada alaturata)si chiar a cistigat. El a justificat ca a oprit , TOCMAI ca a vazut masina de politie.(ceea ce nu a fost adevarat-eram acolo) Culmea ca judecatorul l-a crezut. Ptr radar insa nu stiu pe nimeni sa fi contestat.

Anka, ti-au spus fetele cam tot. Acum 11 ani plateai 40$ sa dai cu masina lor. Eu am dat cu a mea (nu-mi permiteam nici aia 40) si am luat din prima (desi frina de picior nu mergea,centura in dreapta raminea blocata si nici usa nu se inchidea ca lumea-eu am justificat ca din cauza semnului care il pune pe masina).
Mult succes si arata-te stapina pe tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

LA MULTI ANI cu intarziere sarbatoritilor! Nelia, Ana, Doloress, sa va traiasca puiutii si sa fie sanatosi!

Multumesc fetelor pentru sfaturi. Deci chestii de bun simt, cu stopul, distanta inter masini, oprirea la cale ferata, chestii normale. Treaba cu unghiul mort si intorsul capului era o noutate, in Ro e chiar interzis as spune sa intorci capul, la fel ca si luatul unei maini de pe volan...
Cu autobuzul scolar, am vazut in carte ca si aia de pe sensul celalalt, care vin, si aia trebuie sa se opreasca atata timp cat clipesc luminile.
Deci ar fi o idee daca as da cu masina mea, numai ca cu masina mea ma simt ca o furnica intr-o mare barca, iar barbatu-miu asta care ma dispera de doi ani nu e deloc fericit cand ma urc eu la volan, desi pe cuvant ca nu conduc deloc prost - de fapt si de-aia am avut 2 masini in ro, si pentru ca aveam realmente nevoie, dar si pentru ca ma dispera sa conduca numai el vad ca istoria se prelungeste aici... Eu speram sa ii treaca, deh, in ultimii 2 ani am stat acasa, o masina am vandut-o, nu am mai avut nevoie sa conduc, mi-am pierdut nitel exercitiul de a conduce zilnic.
Nuu, el cauta o parcare mare si pustie sa conduc eu De parca as avea 16 ani si iau pe furis masina parintilor ca sa fac si eu o tura! Ca cica sa ma obisnuiesc cu masina, ca "nu stiu sa conduc automata si ca sunt obisnuita cu masina automata".
Acum are alta problema, ca panta de la garaj e cam abrupta.
In fine, 'oi vedea, ca de trebuit trebuie (ce m-as distra sa pice el si sa iau eu examenul He he he - desi nu ii doresc asta, sigur!)

In alta ordine de idei, cica nu incepem maine scoala ci pe 12, si ca prepose-aua aia de ne-a luat dosarul a gresit ca era incepatoare Hm, aia e. Doar ca fi-mea era deja nerabdatoare sa inceapa, iar eu ma bucuram, altfel se cam plictiseste deja acasa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Anka, daca autobuzul scolar e pe sensul invers si intre benzi exista bordura de asfalt (nu numai linia alba de pe jos)NU opresti si tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

ANKA..peripetii cu condusul asta! Fa-ti de lucru si pleaca cu masina fara el...e cel mai bine!
Daca ma pun sa povestesc eu...acum vreo 12 ani cand am venit in fr. al meu era instructor de scoala de soferi la armata.Va imaginati cum era sa ma urc la volan cu el langa mine si sa stiu ca e cu okii pe mine ca pe butelie. Eu nu am avut de dat examen in fr, oficial, dar cred ca am dat cu el pana cand a fost convins ca e ok.
Nu vroiam EU sa conduc cu el langa mine. La inceput luam masina numai cand aveam nevoie sau conduceam cu el in masina cand era musai.
Am ramas insarcinata, el mai mult absent, luam masina zilnic si plecam aiure dupa magazine de bb.
Asa a inceput, apoi am luat a doua masina caci aveam bb si aveam nevoie si eu in caz de ceva...apoi mi-am luat servici la 80km de casa dus intors...mi-am facut super mana. acum raar mai face cate o reflectie, dar nici nu-l mai bag in seama, acum stiu ce pot!
Cu parcarile, eu nu am nici o jena, fac atatea miscari cate am nevoie eu, n-are de cat sa rada galeria cat o vrea!
Toate astea ca sa-ti spun ca trebuie sa pleci singura sa descoperi pe propria piele cum s-ar zice, sa te obisnuiesti cu "gabaritul" saa-ti iei reperele tale.
Pt. mine, cel mai relaxant este sa plec sa conduc de una singura cu muzica la maxim pe autostrada!(max. 130/h in FR, dar rar mi se intampla sa fiu...viteza de croaziera 140 caci radarele au o marja :))
Si aici taare imi lipseste asta! Nu e autostrada, cel mai repede merg cu 80/h si asta pe o portiune de maxim 1km

Hai ca are sa fie bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

anka eu am dat in ianuarie asa ca sunt proaspata. Dar cum am dat la Quebec ville....nu spun ce examen penibil am dat ca va fac in ciuda.
Pt ca nu am facut parcare laterala( care in Montreal se cere la examen, dar nu si mereu in Longueuil). Asa ca te sfatuiesc sa dati in Laval sau Longueuil. Examinatorii sunt mai blanzi. Poti da teoreticul in Montreal si practicul in afara Montrealului. Iar sotul poate sa dea in romana, daca vrea sa nu fie stresat de limba. Ma refer la teoretic. Dar si la practic am vazut cu translator.
La parcare iti spune de la inceput ca poti sa faci cate miscari vrei. Eu am facut scoala de soferi si chiar am fost invatata cum sa refac parcarea daca nu mi-a iesit cum trebuie.
F importanta e schimbarea benzii. O sa ai sigur asa ceva. Si se faca RACRA. Adica retroviseur, Angle mort, clignotant, retroviseur , angle mort, schimbat banda. Nu ma intreba daca in viata reala ai timp sa faci toate aceste miscari ca eu am ajuns la concluzia ca in trafic adevarat e pierdere de vreme. Dar incearca sa dai impresia ca te uiti in unghiul mort inainte de a semnaliza!!!!
Alta faza la parcarea cu spatele, scoate centura, intoarce-te complet cu corpul. Si nu fa dintr-o singura miscare, ci opreste de 3 ori masina ca sa verifici daca nu a aparut cineva in jurul masinii Sa vad daca mai gasesc carnetul de cursuri ca aveam si desen cum se face
Eu eram 0 barat si inca sunt la condus. Mai ales pentru ca mi-era frica. Pe calculator sunt f buna la jocuri. Si n-am condus in total, de 4 luni, nici 30 km..... Iar cu tot cu cursurile , poate 100 km. Dar macar mi-au dat carnetul
Bafta. Si citeste cu atentie pentru teoretic sunt diferente de Romania. De ex. nu trebuie oprit la calea ferata chiar daca nu sunt bariere..... Doar daca esti autobuz sau transporti materii periculoase trebuie sa opresti.
Si fii atent la viteza. spunea sotul meu ca acum e 40 in tot Montrealul( fara autostrazi)...Dar nu sunt sigura de informatie.
Masina am inchiriat prima data -50 cad( cand am picat) si a doua oara am dat cu a mea ( cand am luat). Dar trebuie facuta rezervare, in general .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Doloress, sa iti traisaca juniorul , sa creasca mare, sanatos si sa aiba mult noroc!

In sfirsit am reusit sa triez si sa pun pozele din Mexic...Vizionare placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Multumim, multumim de urari!
Oanagabriela ce poze superbe! Ai o domnisoara asa frumoasa... M-am topit dupa rochita aia galbena. Cred ca e din Mexic, nu?

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Ana La multi ani papuselelor tale! Va pupam!

Doloress La multi ani lui Patrick!

La capitolul "condus masina cu sotul in ea" pot scrie un roman. El a avut permisul inaintea mea, asa ca am condus si cu el (cica el m-a invatat sa conduc), dar in ziua in care am luat permisul (acum multi ani) mi-am jurat atunci in barba ca never ever sa conduc cu el in masina. Asa ca acum e simplu. Fiecare cu masina lui, iar cind iesim la we, conduce el, iar eu ma abtin de la absolut orice comentariu( cu greu, trebuie sa admit)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Oana am vazut pozele voastre si mi-au placut mult! Antonia e superba!

Simo ce ziceai de gym? Eu am luna asta un abonament la Monster Gym apoape de mine, dar se termina la 1 iunie si vreau sa fac unul pe vara. Alege tu si eu vin si la Laval. Tennis 13 ala de pe 13 nu au gym pentru doamne asa ca noi? Hai sa cercetam, mi-ar place miercurea si chiar la we, ca ramin fara copil pe vara

Mergi la inceput