Sezatoarea canadiana (180)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Happy belated birthday Tudora de Nelia si Patrick de Doloress !Vai ce s-a schimbat Tudora, cand zicea Nelia ca vai ce micuta e si se duce la scoala, ii tot dadeam dreptate, dar acum ca am vazut pozele eu zic ca n-are nici o grija. Mie mi se pare ca o ia pe urmele Agatei ca dezinvoltura, asa frumos pozeaza acolo, si are un par superb
L-am vazut si pe Patrick pe FB, era in niste poze la costum, uau !
Doloress, pai poti sa vii si cu bunicii in parc la Centennial, anul trecut le-am avut pe mama Roxanei (Pitilache) si pe soacra lui Carmen77.

Eu sunt OK pentru 16, duminica, poate un pic mai devreme ca sa nu ne prinda soarele ala puternic de la pranz ? Ce ziceti de un 10.30 - 11.00 ? Recunosc, sunt early riser, si nici copiii nu ma ajuta sa-mi schimb obiceiurile, in weekend s-au trezit in fiecare zi la 6.30 dar au dormit peste doua ore la pranz

Daiopri, un gand frumos pentru tine . Eu zic ca daca doare sa mai lasi balta un pic programul, banuiesc ca se poate face si mai incolo.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ione81 spune:

SATC 2
Joi 27 mai: Pitilache,
Vineri 28 mai: Nelia, , Podeanu, Doloress
Sambata 29 mai: Monicutza_bb

Dupa SATC 2, cocktail
Participante: Simonna (oricand seara daca ajunge), Nelia

Zavalita, Cge - voi in ce zi vreti la SATC/drink?
Joi 27 mai, Vineri 28 mai sau Sambata 29 mai?

Daca am ratat ceva/ mai apar modificari, editati va rog si repostati ca nu stiu daca mai apuc sa intru saptamana asta - ne vine un prieten din Franta in vizita - primul nostru invitat!!! So exciting!

Ana,
Saru mana, o sa ma mai uit daca este bus pt parcul asta, ca atunci cand am cautat in weekend nu aparea pe google maps si nu figureaza la parcurile mari pe siteul primariei; oricum, daca nu, eu pot sa rasar la orice metrou orange intre villa maria & cote vertu :D

O saptamana frumoasa! Nu-mi venea a crede ce cald a fost azi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Stati sa ma lamuresc, ca sunt in urma cu citirea...
Despre intalnire: Eu prefer clar Mont Royal ca e langa noi Nu am descoperit inca ce e Centennial si alalalt.
Daca se voteaza alta locatie, ma clarific eu si cu restul propunerilor din lista.
16 sau 20 mai ne convine (de fapt, ne e totuna daca e sambata sau duminica), ora ne e aproape indiferenta, ale mele sunt antisomn si pro mers in parc deci improvizam din mers cu cea mica...

Noi clar venim in formula completa, adica 4 la numaratoare.

PUCK e bizar ce zici tu cu Call Select ca ei nu furnizeaza telefonie ci dau acces la long distance cu low cost. Noi suntem inscrisi la ei, sunam in Ro cu 1,9 centi per minut, dar daca nu as suna prin numarul de acces as iesi prin reteaua mea (bell link in speta) si as plati 6 centi foarte bine mersi, fara sa ma decupleze nimeni.

DOLORESS - eu zic sa imprumutati un frate, o sora, ceva Fi-mea a' mica scuipa pasta de la 1 an si 2 luni, prin puterea exemplului surorii mai mari. Zau, e ca o maimuta mica! Functioneaza la fix!

DAIOPRI / ALINA - ziceam ca am luat o groaza de chestii cu 65, comparativ cu saptamanile trecute cand luam aceleasi chestii cu 100, nu cu Romania

Am amanat deci examenul teoretic de permis, din cauza de laptop bulit si absenta cartilor, si il dau pe 12 mai. Intebare pentru examenul practic, daca a avut cineva de curand (nu ca as stii cand o sa il am eu...):
- e ceva ce trebuie sa stiu inafara de semnele de circulatie si regula aia cu intorsul capului pentru unghiul mort? Si, desigur, sa conduc?
Te pune sa faci parcari? Unde? Cum? In strada? In poligon? Cum sunt masinile pe care se da examen? Ca asta a noastra e mare tata, am nevoie de 7 m de bordura libera ca sa o parchez, zi clar NU POT din doar 3 miscari! In Ro, daca nu parcai lateral din 3 miscari erai picat. Mi se pare idiot!
Pe unde se dau examenele astea? Just like that, in trafic? Te baga pe autostrada? Se dau comenzi derutante sau in timp prea scurt?

In Ro, parca aveau o placere aparte sa te puna sa virezi pe contrasens, sa te puna sa mergi inapoi pe vreo alee ingusta, obsesia aia cu parcatul din 3 miscari, si tot felul de porcarii...

Pana acum mie imi place, mi se pare ca aici se conduce foarte civilizat si ma descurc foarte frumos, de regula sunt un sofer atent, dar nene nu m-am obisnuit cu dimensiunile inca, si ma foiesc de o suta de ori pana o dreg pe pozitie, ca nu apreciez unde incepe si unde se termina masina cand sunt eu in ea.
Totusi sper ca masinile de examen sa nu fie tancuri chiar asa lungi si late ....

Miercuri incepem scoala si inca nu stim unde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Anca,e drept ca eu am dat examenul de condus acum mult timp dar citeva din regulile de aur ...
-la semn de all ways stop numeri in gind incet pina la 5 ca sa dovedesti ca ai oprit la stop
-la fel la trecerea peste cale ferata
-daca te pune sa faci stinga pe o strada cu 2 benzi te bagi pe banda din stinga in nici un caz pe cea din dreapta
Tin minte ca m-a pus sa fac parcare laterala si parcare in panta,dar garantat nu sint mirlani sa te bage pe strada cu semn interzis acoperit de copaci sau alte din astea.
Eu din cite stiu dai examen cu masina ta.Bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

La multi ani pentru fetitele Anei si pentru Patrick! Sa fiti sanatosi si sa aveti o viata frumoasa si mult noroc!

Din nou va multumesc pentru urari si aprecieri... da, a crescut si Tudora, dar sa stiti ca am asa senzatia ca imediat ce a implinit 5 ani! Ea a spus ca are patru ani pina pe 29 aprilie. Pe 30 dimineata s-a sculat si a spus: eu am 5 ani, sint mare acum! Si: nu mai vrea sa o imbrac eu, isi duce singura vasele in chiuveta, stringe jucariile in camera la ea, le face observatii celorlalti din casa ca si-au lasat nu stiu ce lucru la intimplare, prin casa, vrea sa ma ajute in bucatarie... si lista continua. Atit i-am spus ca va creste mare, la 5 ani merge la scoala... ca eu cred ca i-a intrat tare bine in capusor.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Zavalita, ai ajuns?

Dana, ti s-au intors copiii, cum a fost?

Anka, bafta multa la examen!

De acord cu intilnirile, desi emotiile sint mari, ca de obicei tot apare ceva neprevazut... Abia astept!

Am terminat amindoi sesiunea trecuta cu A si A-... si ieri a inceput din nou scoala. Dar vine ea vacanta mare!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Multumim de urari!
Diana nu cred ca ajungem, la noi principala problema e al meu sot care lucreaza de noapte. Nu stim niciodata ce nopti are libere si de cand am revenit din vacanta ii da numai miercurea si joia noapte, deci sambata, duminica doarme. Asa ca... nu promitem nimic, nu ne bagam la intalnirea in aer liber, insa poate mai facem noi pana se termina vara.

Nelia pai taurasii sunt gospodari, al meu de la 1 an si ceva isi duce vasele la chiuveta, toata ziua vaneaza scame prin casa, spala pe jos, matura, in fine, eu incerc sa-l mai temperez, vreau si eu un copil din ala care se baga in mocirla si se murdareste tot din cap pana in picioare (asa eram eu) insa nu, e foarte simandicos.

Ankalaura pai imprumuta-mi si mie surioara mai mare ca de facut eu singura n-am cum, doar una mai mica. Bafta la examen!!! Din ce-am retinut la al meu sot si distanta intre masini e foarte importanta, nu trebuie sa te bagi prea tare in cel din fata.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

La Multi Ani Patrick (deh, mama de baiat tot cu ochii dupa fete am uitat sa-l urez :))

Ione, pai te iau de la Cote Vertu atunci.

Anka, vezi la stop sa nu opresti in dreptul stopului ci unde ai vizibilitate (eu m-am fript cu asta); mare mare atentie la autobuzele scolare, cum a pus soferul luminile/stopul scos te-ai intepenit pe loc; examenul il dai cu masina ta, dar ai posibilitatea c/a cost sa inchiriezi de la ei; eu am inchiriat ca nu-mi mergea un stop si nu m-au acceptat; il dai pe strada, in circulatie; m-a pus sa fac ambele parcari (laterala+cu spate)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Anka (nu am dat de curand examenul dar nu cred ca s-au schimbat prea multe):
- daca nu vrei pe masina ta, poti sa inchiriezi de la ei o masina contra cost, bine-nteles;
- nu te scoate pe autostrada, te duce pe strazile aproape de centrul unde dai examen (asa ca poti sa faci o tura pe strazi inainte, cand o sa stii unde dai examenul);
- de parcat te pune sa parchezi la sfarsit, fie cu spatele, fie lateral. E important sa te intorci sa te uiti (nu numai in oglinzi).
- la semnele de stop sa opresti in dreptul lor neaparat si apoi daca nu ai vizibilitate mai opresti si te uiti si in intersectie. E foarte important sa nu sari nici o etapa.
- unghiurile moarte controlate mereu, cand schimbi benzile, depasesti, etc.
- ce a zis si mamitzica, cand faci la stanga in intersectie, sa pastrezi banda, daca e nevoie, schimbi banda apoi.
- sa urmaresti viteza, nici prea tare dar nici prea incet nu-i bine!
- sa semnalizezi mereu din timp si sa te asiguri la schimbarea benzii
- si sa te vada ca esti increzator, stapan pe sine.

Daca mai imi aduc aminte ceva, iti spun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Anka, inainte sa incepi, domnul/doamna ala/aia o sa-ti explice cum va decurge examenul; nu o sa-ti spuna sa faci manevre care nu sunt permise, deci faci ce-ti spune. De regula te anunta din timp si-ti zice: "la prima intersectie cu semafor o sa facem la dreapta/stanga", asa incat tu ai timp sa te orientezi si sa te incadrezi pe banda corespunzatoare; sa te uiti f bine la semnele rutiere si sa le respecti. daca ai limita de 50km la ora este bine sa mergi cu 50 (daca traficul iti permite, evident) si nu cu 20, 30 (pe mine m-a atentionat pentru ca mergeam foarte incet); sa ai mare grija in zonele unde sunt scoli sau parcuri ca limita de viteza este de 30 km si trebuie respectata cu strictete la arreturi sa opresti masina, adica sa se opreasca roata pret de 4,5 secunde cu unghiul mort cred ca deja stii (semnal-oglinda-intors capul, executat manevra) atentie la liniile care delimiteaza benzile dintr-o intersectie; adica nu faci dreapta de pe banda a2a, daca banda aia este pentru inainte; daca n-ai reusit sa te incadrezi din timp,mai bine mergi inainte si o cotesti pe urmatoarea, ca nah, te pui in pericol si pe tine si pe ceilalti participanti la trafic Eu la examen n-am avut timp sa ma incadrezsi m-am oprit pe linia continua cu semnalul pus pana m-a lasat cineva insa m-a atentionat ca am gresit.sa ai incredere in tine si chiar daca te corecteaza si-ti spune ca n-ai procedat corect, sa fii atenta in continuare. Mie imi facuse barbate-miu capu' calendar cu nu stiu care stop de la iesirea din curte si cu gandul la ala, n-am vazut la timp stopul din parcare, asa incat mai mai sa-l dau pe ala cu capu' de bord. Iti dai seama cu ce aplomb am condus cand facusem deja o gafa dupa primii 5 m; m-a mai atentionat de cateva ori ( ca merg prea incet, ca am calcat banda, ca atunci cand ma uit in unghil mort trebuie sa-mi dau timp si sa nu mai trag asa repede de volan etc). Chiar ma desumflasem ca n-aveam nevoie de prelegerile lui in conditiile in care simteam ca am ratat, dar la final mi-a spus "bon, c'est reussi". Nah, a insemnat ceva pentru mine ca barbate-miu, sofer profesionist, a picat primul examen, pe cand eul-am luat din prima.Bafta multa!Nelia, mamaana, la multi ani cu intarziere pentru copilasi!A contestat careva o amenda de circulatie pana acum? Si daca da, cum? Ca vad ca politistii au norma la dat amenzi si sunt disperati sa-si faca numarul. Pe mine m-a prins radarul in timp ce visam la nemurirea sufletului si cica rulam cu 64km intr-o zona de 50km numai ca pe factura (asta treaba constatata acasa, deci atentie cand luati amenzi, uitati-va la ele acolo, in fata politistului) viteza cu care rulam era de 74 km/ora. Deci cum demonstrez io ca ala, desi a scris 74, mi-a spus c-aveam 64. Adica ei iti pot scrie ce vor, dupa bunul plac iar tu, daca esti nemultumit mergi contesti in instanta (sau cum s-o numi aia?) ca daca nu mi s-ar fi intamplat mie as fi zis ca sunt povesti...

Mergi la inceput