Cainii si poporul -2-
Raspunsuri - Pagina 19
capcaunul spune:
ramona, acum serios:
- pisici vagaboande care musca oameni nu exista. caini vagabonzi care musca oameni, da, iar la noi in tara foarte foarte multi (asta-i problema esentiala: numarul lor prea mare pentru a fi gestionat fara eutanasiere - cu ordine de marime mai mare). Sunt ceva cazuri de oameni muscati de animale de companie (inclusiv pisici, dar si hamsteri); asta-i alta poveste, contextul este cu totul altul.
- nimeni nu are nimic cu cainii cu stapan. Cel mult cu unii stapani, cei care nu respecta regulile de igiena (strans rahati), convietuire (lesa si botnita pentru cainii potential agresiv), etc. Este bine sa fie amenajate locuri ingradite in parcuri unde cainii pot alerga in voie (in bucuresti unele parcuri au).
- localitatea urbana este habitatul oamenilor. Orice animal liber cu potential agresiv TREBUIE sa dispara. Insa padurea, balta, preria, savana, jungla, marea, samd sunt habitatul animalelor. Aici orice om care intra pe teritoriul animalelor agresive o face pe barba lui. Vanatoarea sportiva trebuie interzisa, insa aici intr-adevar vorbim de protejarea naturii.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J G Deci la prima intrebare mi s-a raspuns: o problema culturala, daca traiam in China si cainele era ceva de papa nimeni nu mai sarea in sus. Dar in Ro, purcelul e de papa iar catelul e de lins mana care-l hraneste. Nu sunt multumita de explicatie, serios. Pentru mine animalele au doar utilitate, adica la fel de mila mi-e si de gaini, porci cat de caini si pisici. Mananc carne, deci e util sa se taie porcul, mi-e mila de soarta lui insa asta e. Vreau sa fiu in siguranta pe strada, trebuie sa fie omorati cainii, mi-e mila de ei insa asta e. Eu si friptura mea si siguranta mea sunt mai importante. M-am saturat de argumentul: tot oamenii sunt de vina pentru situatie, asa si? Eu niciodata n-am fost iresponsabila cu animalele mele, n-am abandonat pui etc: de ce trebuie sa suport eu consecintele? In curtea firmei mele s-a format o gasca destul de agresiva de caini. Tuturor le e frica. Prima data cand s-au repezit la mine a fost intr-o dimineata in care traversam curtea vorbind la telefon. Asta ca sa nu aud cealalta gogorita, ca se dau la mine pentru ca "simt" ca mi-e frica. Nu-i vazusem, s-au repezit vreo 7 caini, i-a alungat paznicul. Asta s-a intamplat tutror. Sunt SINGURA care a sunat administratorul sa se planga de chestia asta. Restul lumii are asa o atitudine mioritica, ne frica dar ce putem sa facem? E ceva ce nu pot sa inteleg. Deci va rog explicat-mi si mie, in continuare, de ce ne e mila preferential de caini cand e vorba de luat gatul. Si de ce trebuie sa suport eu situatia asta, DE CE? Si inca ceva: nu vreau sa stiu cum trebuie sa ma port cu cainii ca sa nu fiu muscata, din 2 motive: 1. am fost muscata de 2 ori fara sa vad cainele, adica au asteptat in spatele unei masini si s-au repezit la cizma, apoi au fugit, 2. Nu am timp si energie sa invat cum sa ma apar de animale decat daca merg in habitatul lor, deocamdata orasul e habitatul meu. J si Carla (05.02.2006) in the rear garden |
Observ ca l-ai luat pe "nu" in brate si asta este.
Pai e ca in viata ta : sotul e un om care nu poate fi inlocuit de vecinul de la 3 , boschetarul din centru sau de Basescu.
Asa e si in randul animalelor: exista caini , porci , ursi , gaini , elefanti samd , fiecare insemnand ceva.
Ei , ca pe tine nu te intereseaza un lucru elementar , si anume ca sunt animale crescute langa casa omului pt. hrana , unele pt. munca , altele pt. aparare , altele pt. animal de companie.
Astea sunt lucruri pe care le cunosc toti , ma indoiesc eu ca tu nu le stii , ca doar nu ai trai pe Marte pana acum .
C ate doare in cot de asta si ai lua gatul oricui e ok. Am mai zis , oamenii care nu simpt empatie fata de animale sunt cei care taie gatul unui om extrem de rapid daca sunt pusi in anumite situatii. E fapt demonstrat.
Cruzimea fata de animale e un inceput pt. cea fata de om .
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
ramoneloo spune:
vorbesc foarte serios,sotul meu a fost si muscat de un caine fara stapan,iar impreuna,am fost atacati de o pisica fara stapan.atacata a fost si o prietena de-a noastra,ma sunase disperata sa ma intrebe dc sa ceara la spital sa-i faca si antirabic sau doar tetanos.se infoaie,isi infig coltii,zici ca-s fiare salbatice,nu glumesc.ti se umfla instantaneu locul muscat,nu e deloc placut,de un caine mi se pare ca scapi putin mai usor,dar pisica nici n-o vezi,iti sare in spate,pe fata...
din tot ce am scris aici,de la sine inteles,nici eu nu-mi doresc animale pe strada.pur si simplu imi pasa de modul in care li se pune capat vietii.nu exista transparenta.cunoscand situatia reala din ecarisajul de la cta si doar din ce mi s-a relatat de la ceilalti,din alte orase ale tarii,modul in care sunt eutanasiate animalele,in mod real,sunt ingrozita de ceea ce se va intampla,avand mana libera,marea majoritate nedorind sa stie si acest mic amanunt,pentru mine una,esential,un pas catrea progres,catre civilizatie.avem dreptul de a le cere transparenta in ceea ce fac.legalitate.demnitate.
stii cum suna pt unul care cunoaste toate astea?ca eutanasia in discutie,numai a animalelor bolnave,batrane sau agresive,este doar praf in ochi.si ca nu va fi in nici un caz asa cum o spun ei,ca va fi un masacru inuman.asa cum a fost si este si-n prezent.
DanaAlex spune:
citat din mesajul lui gabidaniela Eu sunt convinsa ca el a inteles ce ai vrut sa zici dar a vrut sa faca putina bascalie ca sa le dea apa la moara mamicilor protectoare ai caror copii nu mai au loc de caini si care prin urmare militeaza pentru omorarea cainilor, citez "nu ma intereseaza cum". A propos, eu nu mai am loc sa calc pe trepte ca mereu gasesc voma pe scari. |
draga dar ce ma mai citezi...ideea este ca nu ma intereseaza ce fac autoritatile cu maidanezii, pot sa-i omoare, faca manusi sau salam..pentru mine e important sa dispara de pe strazile oraselor...nu-mi surade sa-i tina in viata pe banii nostri...luati-i voi iubitorii de animale si terminam discutia.
drepturile stapanilor de animale le tot invocati, dar obligatiile le stiti????
ocoleste si tu voma cum ocolim si noi ceilalti rahatul...sau identifica vomitatorul si da-i in cap
capcaunul spune:
ramona, excluzand pisicile turbate, pisicile nu ataca oamenii. Nici sarindu-le in spate, nici altfel. Arata-mi mie pisica aia care ocupa trotuarul si sare pe tine daca indraznesti sa treci pe langa, si-o mananc!
"Iubitorii" de animale nu vin cu nicio solutie.
Daca vine cineva si spune sa se eutanasieze ce nu se poate adopta ei spun ca va fi macel.
Daca vine altul si spune ca banii si-asa putini nu pot fi alocati pentru cazarea pe timp nelimitat a sute de mii de caini, prioritatile tarii fiind altele, ei contraataca spunand ca sunt bani negri. Dar banii negri odata gasiti trebuie alocati spre sectoarele prioritare, gen copii strazii, familii nevoiase, etc.
Daca oamenii pe-aici relateaza ca au fost atacati de caini fara sa-i fi vazut in prealabil ei o dau pe-a lor cu educatia, simtul, frica.
Daca o mamica se plange ca nu poate plimba copilul prin oras i se recomanda sa plimbe copilul in tarcuri.
Daca ... ei ...
Orice, numai sa nu dispara cainii de pe strada. Pentru ca dispare pitorescul dacic ... dacii fiind prieteni cu lupul (b.nica stie detalii )
gabidaniela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DanaAlex
draga dar ce ma mai citezi...ideea este ca nu ma intereseaza ce fac autoritatile cu maidanezii, pot sa-i omoare, faca manusi sau salam..pentru mine e important sa dispara de pe strazile oraselor...nu-mi surade sa-i tina in viata pe banii nostri...luati-i voi iubitorii de animale si terminam discutia. drepturile stapanilor de animale le tot invocati, dar obligatiile le stiti???? ocoleste si tu voma cum ocolim si noi ceilalti rahatul...sau identifica vomitatorul si da-i in cap |
Nici eu nu vreau sa platesc CAS ca nu am beneficiat niciodata de nimic si nici nu o sa "beneficiez"
Am intrebat acum cateva pagini: Nu ati avea nimic impotriva ca unii din vecini sa tina cate 3-4 maidanezi in apartament? Mi s-a raspuns ca nici asa nu va convine
Da, le stim
Xio, ai dreptate, uite aici exemplul
miereamara spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Ascult! Cred ca toata lumea moare de curiozitate sa afle ce stii tu: un caz de om, macar copil, desfigurat pe strada de o pisica vagaboanda. |
Sa va spun eu cum s-a intamplat
Langa casa mea se aciuasera doi pui de pisica, initial au fost trei dar unul a disparut probabil l-a luat vreun vultur. Eu am avut pisici de mic copil si imi plac nespus asa ca m-am hotarat sa ii iau in casa. Cand m-am apropiat de ei, unul a sarit la mine si m-a muscat de mana destul de rau, pana la sange, de fapt ramasese cu coltii infipti in mana mea si eu scuturam din mana si el nu dadea drumul, scary:))
Fiind o pisica fara stapan, mi-a fost teama sa nu fie bolnava/turbata mai ales ca aici sunt cazuri mai ales in randul ratonilor care de obicei musca pisicile si este f posibil sa se imbolnaveasca unii de la altii.
De fapt eu vreau sa subliniez altceva, reactia celor de aici m-au uimit.
Am sunat la spital, le-am spus ce s-a intamplat, eram ingrijorata mai ales pt ca incercam sa fac un copil si ma gandeam dc sunt insarcinata, ce fac...cu vaccinul antirabic.
In zece minute m-au sunat cei de la Animal Services! Spitalul a fost obligat sa raporteze incidentul, cei de la Animal Services au venit in aceeasi zi, au ridicat pisicile, le-au pus in carantina, m-au sunat dupa 10 zile sa imi spuna ca totul este ok cu ele, nu e nevoie pt vaccin, pisicutele au fost puse spre adoptie in aceeasi zi. Nu va spun cat de pregatiti au venit, cu momeli, conserve de ton, etc ca sa le faca sa intre in cusca.
Pisici vagaboante sunt destul de des intalnite aici, chiar avem vreo 4 in complexul de apartamente unde locuim, dar caini nu, v-am spus, unul singur in 4 ani de zile am vazut. Banuiesc ca daca ar suna cineva la AnimalServices ar veni si le-ar ridica imediat.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Andries spune:
citat din mesajul lui DanaAlex
draga dar ce ma mai citezi...ideea este ca nu ma intereseaza ce fac autoritatile cu maidanezii, pot sa-i omoare, faca manusi sau salam..pentru mine e important sa dispara de pe strazile oraselor...nu-mi surade sa-i tina in viata pe banii nostri...luati-i voi iubitorii de animale si terminam discutia. drepturile stapanilor de animale le tot invocati, dar obligatiile le stiti???? ocoleste si tu voma cum ocolim si noi ceilalti rahatul...sau identifica vomitatorul si da-i in cap |
io cu salamul nu sunt de acord...
avea Guestus o idee, sa dea 50 de ron de cap de maidanez (impaiat ziceam eu), cred ca asa se vor gasi si voluntari si se va si rezolva...eu de exemplu am o haita de 20 de patrupezi pe care tare i-as trimite chiar si-n luna, daca dau anunt in ziar credeti ca am vreo sansa?
Andries
gabidaniela spune:
citat din mesajul lui capcaunul "Iubitorii" de animale nu vin cu nicio solutie. |
Stii bine ca am venit cu solutii, iar vorbesti sa te afli in treaba. Nu trebuie decat sa cauti cu cateva pagini in urma. Solutiile celor ce vrem OMENIE sunt asemanatoare cu ale celorlalti, numai ca ale noastre nu implica atata indiferenta si cruzime.