Cainii si poporul -2-
Raspunsuri - Pagina 17
DanaAlex spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Libertate pentru caini! Tarcuri pentru copii! Viva la guerilla canina! |
nu le da idei...
DanaAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Poate vine animal lover group cu 1 proiect de lege sa considere ciinele in ro sa fie ca vaca in India. Atunci sa vezi belea. |
filofteia spune:
In haite orice ciine care altfel e blind poate deveni agresiv. |
De ce din 20..doar 2 sunt agresivi???
Ciini pe strada exista numai in comunitati sarace. |
Pentru ca ailalti ii eutanasiaza.
J G spune:
Deci la prima intrebare mi s-a raspuns: o problema culturala, daca traiam in China si cainele era ceva de papa nimeni nu mai sarea in sus. Dar in Ro, purcelul e de papa iar catelul e de lins mana care-l hraneste. Nu sunt multumita de explicatie, serios. Pentru mine animalele au doar utilitate, adica la fel de mila mi-e si de gaini, porci cat de caini si pisici. Mananc carne, deci e util sa se taie porcul, mi-e mila de soarta lui insa asta e. Vreau sa fiu in siguranta pe strada, trebuie sa fie omorati cainii, mi-e mila de ei insa asta e. Eu si friptura mea si siguranta mea sunt mai importante.
M-am saturat de argumentul: tot oamenii sunt de vina pentru situatie, asa si? Eu niciodata n-am fost iresponsabila cu animalele mele, n-am abandonat pui etc: de ce trebuie sa suport eu consecintele?
In curtea firmei mele s-a format o gasca destul de agresiva de caini. Tuturor le e frica. Prima data cand s-au repezit la mine a fost intr-o dimineata in care traversam curtea vorbind la telefon. Asta ca sa nu aud cealalta gogorita, ca se dau la mine pentru ca "simt" ca mi-e frica. Nu-i vazusem, s-au repezit vreo 7 caini, i-a alungat paznicul. Asta s-a intamplat tutror. Sunt SINGURA care a sunat administratorul sa se planga de chestia asta. Restul lumii are asa o atitudine mioritica, ne frica dar ce putem sa facem? E ceva ce nu pot sa inteleg.
Deci va rog explicat-mi si mie, in continuare, de ce ne e mila preferential de caini cand e vorba de luat gatul. Si de ce trebuie sa suport eu situatia asta, DE CE?
Si inca ceva: nu vreau sa stiu cum trebuie sa ma port cu cainii ca sa nu fiu muscata, din 2 motive: 1. am fost muscata de 2 ori fara sa vad cainele, adica au asteptat in spatele unei masini si s-au repezit la cizma, apoi au fugit, 2. Nu am timp si energie sa invat cum sa ma apar de animale decat daca merg in habitatul lor, deocamdata orasul e habitatul meu.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
ramoneloo spune:
capcaunule,dupa ce ca esti in afara discutiei,mai vb si tampenii.mari cat Casa Poporului.ia sa-ti explice danaalex de ce este ingradit piticotul,poate-poate intelegi si tu ceva.
si da,vreau un loc unde sa merg impreuna cu al meu caine,sa-l las sa alerge liber.care e pr?nu e dreptul meu?ia sa vedem,ce drepturi au proprietarii de caini in tarile civilizate?
am vazut mai peste tot pe unde am fost caini fara stapan.nu atat de multi ca la noi,putini,ce-i drept,grasi si frumosi.ba chiar am vazut si caini crotaliati,dar necastrati.n-am avut timp sa intreb care-i faza,scopul in sine,doar sa banuiesc ca acel caine este in grija cuiva si dc face o trasnaie,cel inregistrat ca stapan este tras la raspundere.
in bulgaria am vazut f f multe pisici,intr-o super statiune.ieseau oamenii si le puneau apa si mancare in castronele,ma intreb dc pe ei nu-i deranja mirosul puternic al urinei si etc.
si inca ceva,nicaieri nu am vazut gradini private la bloc,asa cum sunt la noi,pamant delimitat prin garduri din foi de tabla,cartoane si alte minunatii,de te dor ochii cand te uiti la ele.
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui J G Deci la prima intrebare mi s-a raspuns: o problema culturala, daca traiam in China si cainele era ceva de papa nimeni nu mai sarea in sus. Dar in Ro, purcelul e de papa iar catelul e de lins mana care-l hraneste. Nu sunt multumita de explicatie, serios. Pentru mine animalele au doar utilitate, adica la fel de mila mi-e si de gaini, porci cat de caini si pisici. Mananc carne, deci e util sa se taie porcul, mi-e mila de soarta lui insa asta e. Vreau sa fiu in siguranta pe strada, trebuie sa fie omorati cainii, mi-e mila de ei insa asta e. Eu si friptura mea si siguranta mea sunt mai importante. M-am saturat de argumentul: tot oamenii sunt de vina pentru situatie, asa si? Eu niciodata n-am fost iresponsabila cu animalele mele, n-am abandonat pui etc: de ce trebuie sa suport eu consecintele? In curtea firmei mele s-a format o gasca destul de agresiva de caini. Tuturor le e frica. Prima data cand s-au repezit la mine a fost intr-o dimineata in care traversam curtea vorbind la telefon. Asta ca sa nu aud cealalta gogorita, ca se dau la mine pentru ca "simt" ca mi-e frica. Nu-i vazusem, s-au repezit vreo 7 caini, i-a alungat paznicul. Asta s-a intamplat tutror. Sunt SINGURA care a sunat administratorul sa se planga de chestia asta. Restul lumii are asa o atitudine mioritica, ne frica dar ce putem sa facem? E ceva ce nu pot sa inteleg. Deci va rog explicat-mi si mie, in continuare, de ce ne e mila preferential de caini cand e vorba de luat gatul. Si de ce trebuie sa suport eu situatia asta, DE CE? Si inca ceva: nu vreau sa stiu cum trebuie sa ma port cu cainii ca sa nu fiu muscata, din 2 motive: 1. am fost muscata de 2 ori fara sa vad cainele, adica au asteptat in spatele unei masini si s-au repezit la cizma, apoi au fugit, 2. Nu am timp si energie sa invat cum sa ma apar de animale decat daca merg in habitatul lor, deocamdata orasul e habitatul meu. J si Carla (05.02.2006) in the rear garden |
Imi pare sincer rau de acest handicap al tau
Adica sa "apreciezi" animalele in functie de utilitate si sa pui pe aceeasi treapta friptura cu cainele chiar mi se pare infiorator de trist...pentru tine, desigur. Te compatimesc (si sper sa nu vezi aici vreo ironie sau sarcasm, ca nu e cazul, sunt cat se poate de sincera)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
gabidaniela spune:
Ilinca_M., nu are rost, nu ai cu cine...
LadyJ i-a dat o explicatie foarte pertinenta, cu exemple cum ar fi cainii utilitari, cainii insotitori pentru persoanele cu handicap etc. dar a inteles numai ce i-a convenit.
Si eu ii compatimesc pe toti cei care nu stiu ce poate oferi un caine.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui ramoneloo si da,vreau un loc unde sa merg impreuna cu al meu caine,sa-l las sa alerge liber.care e pr?nu e dreptul meu?ia sa vedem,ce drepturi au proprietarii de caini in tarile civilizate? |
Vezi c-ai gresit topicul. Aici se discuta despre cainii fara stapan. Despre cainii tai se discuta, poate, in alta parte.
am vazut mai peste tot pe unde am fost caini fara stapan. |
mai peste tot pe unde ai fost. In concluzie, nu prea ai fost.
in bulgaria am vazut f f multe pisici,intr-o super statiune.ieseau oamenii si le puneau apa si mancare in castronele,ma intreb dc pe ei nu-i deranja mirosul puternic al urinei si etc. |
pisicile nu musca
ramoneloo spune:
capcaunule,tu mai stii despre ce vb sau nu?
sau tot eu am scris libertate pt caini,tarcuri pt copii?care e leg intre topic si cainii mei sau cainii fara stapan?
aha,ia afla tu,ca poate nu stiai,tot ce are dinti,MUSCA!inclusiv pisicile.sau n-ai auzit de atacuri ale pisicilor?
pe unde am fost eu...hehe...simt o urma de invidie.lasa ca ai timp destul sa ajungi si tu pe unde am fost eu,poate ti mai deschide nitel orizontul.