Gravidute si mamici de Constanta (71)
Raspunsuri - Pagina 4

elsels spune:
Salutare, fetelor!
Am revenit si noi dupa o scurta vacanta la tara la “mamaii” (cum ii spun baietii mamei mele). Ce pot sa spun decat ca a fost super, vreme frumoasa, aer curat si multa liniste. Baietii au profitat din plin si mami pe langa ei. Dupa 15 mai plecam din nou pentru o perioada mai lunga de data asta.
Am reusit sa citesc cam tot ce ati scris voi pe aici de cand am plecat.
Larisel, ti-am vazut fetitele. Au crescut si sunt tare scumpe.
Legat de vaccinuri, noi le-am cumparat pe toate si nu ne-a fost deloc usor avand in vedere ca totul la noi, ca si la tine, este x2. Din cele optionale nu am facut si nici nu m-am gandit sa le fac, pana acum.
Ce zi draguta si-a ales Aniska.
Lenabum, bine ai venit! Sanatate si sarcina usoara in continuare!
Felicitari, Marizta! Sarcina usoara si cat mai aproape de termen!
Raluca30, curaj ca totul va fi bine! Sanatate multa tie si lui bebe!

Isis_23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marizta buna fetelor,vroiam sa va intrb...as vrea sa incep sa imi fac sucuri din legume si fructe...cine stie cele mai bune combinatii sa imi zica si mie ![]() |
Pai,incepand cu "vestitul" fresh de portocale si grefe,continuand,cu mar cu morcov,mar si portocala,morcov si rosii ,portocale cu capsuni,kiwi cu portocale si capsuni...din astea..
si dak mai ai putina rabdare sa caut(si sa gasesc!!!) retete de sucuri dintr-o carte speciala cu asa ceva...

Mami mandra de Edith de pe 23.01.2009
http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/?saved=1

lulu77 spune:
citat din mesajul lui marizta buna fetelor,vroiam sa va intrb...as vrea sa incep sa imi fac sucuri din legume si fructe...cine stie cele mai bune combinatii sa imi zica si mie ![]() |
Depinde fff mult de gustul tau, combinatiile sunt diferite, multiple .
Poti face ce combinatii vrei tu, si incerci mereu altceva, vezi ce iti place.
Sincer....manaca separat legumele si fructele, ca atare, si e mult mai bine.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

marizta spune:
multumesc,fetelor...o sa incerc retetele propuse de voi.....pana acum am mancat separat fructele.....la capitolul legume stau mai prost dar lasa k vine vara si o sa iai din gradina mamei legume si fucte proaspete fara chimicale in ele.....
tot vad gravidute pe strada cu burtica...abia astept sa se vada si la mine

marizta spune:
fetelor am si eu o nelamurire care tot nu ma lasa: cat tb sa masoare embrionul la 6 sapt si 4 zile (eco)?

lulu77 spune:
marizta, asta am gasit eu la o cautare pe net:
"Primul trimestru de sarcinaIata un ghid pe fiecare luna al dezvoltarii fatului:
Prima luna
- Apar bobocei mici de membre, care vor fi mainile si picioarele lui;
- Embrionul arata ca un mormoloc;
- Incep sa se formeze inima si plamanii. Pana in cea de 25-a zi inima va incepe sa bata;
- Tubul neural, care devine creierul si maduva spinarii, incepe sa se formeze;
- La sfarsitul primei luni, embrionul are o lungime de aproximativ 3,8 cm si cantareste mai putin de 28 de grame;
A 2-a luna
- Se formeaza toate sistemele si organele corpului importante, dar nu se dezvolta complet;
- Primele stadii ale placentei, prin care trec nutrientii din corpul tau la copil, sunt vizibile si functioneaza;
- Se formeaza urechile, gleznele si incheieturile. Pleoapele se formeaza si cresc dar sunt lipite si inchise;
- Se dezvolta degetele de la maini si picioare;
- Pana la sfarsitul celei de-a doua luni, copilul arata tot mai mult ca o persoana pierzand din aspectul de mormoloc, are o lungime de aproximativ 2,5 cm si cantareste inca mai putin de 28 de grame.
A 3-a luna
- Dupa 8 saptamani ca embrion, copilul se numeste acum "fat";
- Degetele de la maini si picioare au unghii moi;
- Gura are 20 de muguri care vor deveni "dintii copilului";
- Poti sa auzi bataile inimii copilului tau pentru prima data (intre a 10-a si a 12-a saptamana) folosind un instrument special;
- Pe tot parcursul sarcinii de acum incolo, organele se vor maturiza si fatul la lua in greutate;
- Pana la sfarsitul acestei luni, fatul are o lungime de aproximativ 6,2 cm si cantareste putin peste 28 de grame."
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

marizta spune:
ms lulu pt rasp,dar unde scrie la prima luna 3,8 sunt mm sau cm?eu vad cm parca si nu are cum k la 2 luni zice k are 2.5 cm

lenabum spune:
bblu meu avea la 9 sapt 15.mm
am gasit un sit carel compara cu un bob de mazare
+32 sapt
bianca
b

elsels spune:
citat din mesajul lui marizta fetelor am si eu o nelamurire care tot nu ma lasa: cat tb sa masoare embrionul la 6 sapt si 4 zile (eco)? |
activeaza-ti pm-ul ca sa iti pot trimite un material despre sarcina pe saptamani