Gravidute si mamici de Constanta (71)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

nu am disparut sunt pe aici ma uit la pozele bebecilor fetelor de Constantace frumosi sunt
Astept sa vad cand voi ajunge la dr Tomescu(am o matusa vecina cu dna dr si ma bag in fata la rand cu tupeu )asta este! trebuie sa ajung cat mai repede sa ma lamuresc daca chiar trebuie sa plec spre Bucuresti sa caut un doctor sau o sa nasc aici...
lenabum vad ca mai ai putin pana nasti,cat de des mergi la control acum?
va pup pe toate fetelor

22+Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marizta spune:

neata fetelor
am fost ieri la medicul de familie sa ma ia in evidenta.....si sunt dezamagita.....doar mi-a luat trim de la ginecolog mi-a dat de facut analize si atat....nu tu o tensiune,nu tu o intrebare....nik,am intrb de carnet de gravida.nu avea k cica nu le-a dat sanepidul..un dezinteres total....am si uitat sa ii cer o hartie medicala cum k sunt graviduta pt munca.....
acum mi-a dat sa fac analizele obisn,sange,urina ,calciu ,glicemie etc..dar celelalte pt boli.(de ex eu nu am avut pojar sau varsat de vant) cand se fac?
la munca inca nu am spus k sunt insarcinata..nici nu stiu cand...acum sau dp urmt eco cand vad eu k e totul ok cu bebe(sf mai).....
+ 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elsels spune:

Citat:
citat din mesajul lui marizta

neata fetelor
am fost ieri la medicul de familie sa ma ia in evidenta.....si sunt dezamagita.....doar mi-a luat trim de la ginecolog mi-a dat de facut analize si atat....nu tu o tensiune,nu tu o intrebare....nik,am intrb de carnet de gravida.nu avea k cica nu le-a dat sanepidul..un dezinteres total....am si uitat sa ii cer o hartie medicala cum k sunt graviduta pt munca.....
acum mi-a dat sa fac analizele obisn,sange,urina ,calciu ,glicemie etc..dar celelalte pt boli.(de ex eu nu am avut pojar sau varsat de vant) cand se fac?
la munca inca nu am spus k sunt insarcinata..nici nu stiu cand...acum sau dp urmt eco cand vad eu k e totul ok cu bebe(sf mai).....
+ 7

Discuta cu ginecologul toate problemele legate de sarcina.
Eu, pe timpul sarcinii, mergeam la medicul de familie doar pentru trimiteri la analize sau pentru retete compensate/gratuite. Ginecologul a fost cel care mi-a spus ce analize sa fac si cand, iar la fiecare control imi verifica greutatea si tensiunea etc.
La serviciu a fost suficient "anuntul" verbal ca sunt insarcinata (la serviciul personal).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Buna dimineatza,

Mare grija cu anuntatul societatii angajatoare despre starea ta, nu este suficient doar "verbal".
De ce zic asa ceva....in caz de restructurare, concediere colectiva, retrogradare functie, schimbare loc munca, etc.,tu nu esti deloc "acoperita" datorita faptului ca nu ii anunti oficial printr-o adeverinta emisa de medicul ginecolog/familie. Respectiva adeverinta trebuie sa fie parafata de medic, sa aiba trecuta varsta sarcinii.
Dupa depunerea acestei adeverinte la locul de munca alaturata de o declaratie prin care anunti societatea de starea ta(declaratie ce o inregistrezi, o depui la Directorul General al societatii sau Director Dep RU -dupa caz, cum fucntioneaza societatea angajatoare)HR-ul sau departamentul HSEQ(protectia muncii) sunt obligati sa anunte ITM-ul de starea ta, apoi ITM-ul trebuie sa vina in control sa verifice daca locul tau de munca actual este conform cerintelor pentru femeile insarcinate.Apoi se intocmeste un proces verbal, etc ,etc.
Este un intreg proces, nu este asa simplu...sau de fapt poate fi ffff simplu, decat daca ii anunti verbal, dar.....banuiesc ca tu vrei sa dormi linistita vis-a-vis de locul tau de munca si de urmatorii doi ani de concediu.
Din pct meu de vedere, NU RISCA.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

si eu ma gandesc sa ii anunt in scris....asa stau eu linistita.si nu risc mai nik.ei ar fi intelegatori dar cel mai bine e sa fiu acoperita..o sa ii anunt la sf lunii dp ce ma duc la gine
stie cineva dr peteanu cu ce spital lucreaza?

7 saptamani

Mergi la inceput

maritza, sper ca m-am facut inteleasa, asa trebuie sa anunti ,in scris. Indiferent de cat intelegatori sau nu vor fii ei, asa este legal.
Depinde fff mult in ce tip de companie lucrezi, de cum au sistemul juridic bine pus la punct, dar indiferent de cate intelegere iti vor arata ei tu trebuie sa fii cu un pas inaintea lor.
Deci procedeaza exact cum ti-am spus.
Daca ai nevoie de lamuriri suplimentare, iti stau la dispozitie.

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

da lulu asa o sa fac: in scris.oricum eu fac parte din sist juridic al firmei..sunt cons.jur si o sa procedez legal

7 saptamani

Mergi la inceput

Linsite si pace pe aici!!!
Eu ma pregatesc de inca o zi...de plimbareli.Ieri am fost cu Luca in parc la Pitici de la 17.30 pana aproape de 20.00 apoi pe malul marii pana la 21.00. Eu eram franta, el cu chef de joaca

Mergi la inceput

lasa lulu k e buna plimbarea.....abia astept sa ma mut si eu aproape de parc si mare sa ma plimb....k acum am aproape doar parcul de la gara si casa de cultura....
aseara vroiam sa ies la plimbare dar m-am pus in pat si am adormit.....azi sper sa ies la plimbare

7 saptamani

Mergi la inceput

v-am pupat fetelor..ma preg sa plec de la munca

7 saptamani

Mergi la inceput