Pufuleti ian-feb 2010 (48)
Raspunsuri - Pagina 19
Andre_lina spune:
fetelor, nu e problema cu mainile... tudor a dormit toata iarna asa, cu mainile sus, doar cu body cu maneca lunga si salopeta... e ok!
=============================================================================
Andreea, de BEBE PATRIOT Tudor Andrei, grabitul odiseei (01.12.2009)
Doamne, iti multumesc pentru fiecare zi in care sunt mama!
poze - Viata de Patriot
catalutza81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andre_lina fetelor, nu e problema cu mainile... tudor a dormit toata iarna asa, cu mainile sus, doar cu body cu maneca lunga si salopeta... e ok! ============================================================================= Andreea, de BEBE PATRIOT Tudor Andrei, grabitul odiseei (01.12.2009) Doamne, iti multumesc pentru fiecare zi in care sunt mama! poze - Viata de Patriot |
nu de frig ma tem ci ca isi da cu ele pe ochi! si inevitabil se trezeste
Catalutza mami de Irina
poze Irina
mamidepuiuti spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui catalutza81
nu de frig ma tem ci ca isi da cu ele pe ochi! si inevitabil se trezeste Catalutza mami de Irina poze Irina |
si alex da mult din maini,cateodata isi scoate singur bibicutza din gura si apoi urla k unde e?,dar m-am obisnuit si sunt pronto la primul marait...vorba aia:m-a dresat bine
nu a suportat niciodata sa-i leg manutele...urla de zici ca-l omoram,asa ca am renuntzat la tinut manutze sa nu dea din ele...da'noi avem bibica,ema stiu ca n-are,irina e cu sau fara?
cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze
asa creste Alex
mamidepuiuti spune:
citat din mesajul lui cris.dogarel In cinstea tineretului comunist ce se avanta cu zel muncitoresc azi, de ziua lui,care la mititei, care la berici, va anuntz solemn ca ...A.M.R. 1, 5 kg!!!! ce a fost greu (si mult)s-a dus Cris, mami de Ema (13/01/2010), si Ana(4/4/2003) AMR: 1,5 kile! poze povestea noastra |
asa creste Alex
mamidepuiuti spune:
citat din mesajul lui catalutza81 Sa nu dati cu oooo, eu inca nu stiu sa recunosc cand vrea copilu' sa manance . Pana acuma stiam una si buna, 2 ore, o puneam la tztz, acuma de cand cu minunea asta de pozitie am ajuns sa o pun la san doar cand urla (atunci imi dau seama ca e de foame ). Ce semne ar trebui sa urmaresc? Sa nu ziceti de pumnisori in gura, ca si-i baga mai mereu , asta de cateva zile, plus ca daca ii iau manutzele in mainile mele, trage de ele spre gura in mod invariabil indiferent daca a mancat de 2 min sau 2 ore :((. Asa ca asta e un nou sondaj: cum fac puii vostri la foame, in afara de urlete, asta recunosc Catalutza mami de Irina poze Irina |
la noi e mai simplu din motive de bibica[suzeta]:cand urlam cu ea,inseamna ca ne e foame sau vrem schimbat scutecul sau brate... depinde...din incoerenta de mai sus am priceput ca nici je nu stie exact cand ii plange fecioru' de foame ...ca-s prea multe variabile...
fiimiu cel mare mi-a spus intr-o zi ca e pacat ca bebelusii nu vin cu instructiuni de folosire ... cata dreptate avea!...
asa creste Alex
myky791 spune:
nici e nu-mi prea dau seama. la mine e mai usor ca stiu ca cel putin 2 ore treb sa fie pauza ca ii dau lp. dar mananca 100 ml si e putin si atunci ii dau ceai intre mese.
eu il invelesc cu paturica, de ex acum e mai cald afara decat la mine in casa. e pozitia apartamentului, nu bate soarele deloc, mie de ex noaptea mie un pic rece (sunt 20,21 grade), dar sunt peretii reci, aerul. dar am zis ca nu mai dau drumul la centrala. suntem in luna mai ce Dumnezeu!
bate spurcatul asta de vant primavara asta a fost numai cu vantul asta ciufut care face numai praf.
liniste la cap asta. e multa lume plecata
Mihaela mami mandra de baieti Andrei Gabriel(02.05.2005), Petru Catalin (15.01.2010)
ratusca_mica spune:
citat din mesajul lui cris.dogarel RATUSCA, bravo pt grame, dr. bun, pui papacios. cum ai reusit sa spatiezi mesele asa? 4 ore? asta ar insemna concediu ptr mine. si ce faceti intre cele 4 ore?adik doarme asa mult sau sta treaz fara sa ceara papa? scuzati interogatoriul. MISS PUFULETZ, MAMIDEPUIUTI, multzam, tre sa iau sac subtire. dar ce fac cu manutzele-elicopter? Cris, mami de Ema (13/01/2010), si Ana(4/4/2003) AMR: 1,5 kile! poze povestea noastra |
Pai doarme, mergem in parc, se joaca la bara de jucarii, vorbim, mai sta in pat cu jucarelele... din astea de bebe
PS: tu si kilele tale m-ai omorat!!!
Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010)
AMR 7 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!
catalutza81 spune:
uite ce am gasit pe forum!
util zic eu in cazul meu poate mai ajuta pe cineva:
The American Academy of Pediatrics' policy on Breastfeeding and the Use of Human Milk states, "Newborns should be nursed whenever they show signs of hunger, such as increased alertness or activity, mouthing, or rooting. Crying is a late indicator of hunger."
De multe ori cand vrem sa alaptam puiul ea/el este mult prea infometat... si cu un pui infometat nu te pui. Tipa ca din gura de sarpe, trage prost, nu ai timp de pozitionat. Mai si musca...stiu eu o canibala mica. A scapat sanul urla si nu mai vrea sa continue...
De aceea multi sfatuiesc sa hranim bebeii cand dau semne de foame, nu cand zbiara de foame. E foarte important sa ai un bebe cooperant si dispus sa te astepte putin cand esti mamica incepatoare. Semnele acestea sunt bune la inceput cand un dialog mami-pui e cam la inceput si seamana a monologuri paralele cu frustrari si lacrimi. In plus hranirea la cerere asigura pentru cele mai multe mamici laptic din belsug.
Uitati cateva semne de foame:
isi suceste gurita spre asternut relativ periodic desi e pe jumatate somnolent. Nu se aplica cand abia a mancat.
isi suceste capul stanga dreapta si ragaie usor
Isi baga degetele in gura. Mai ales in primele doua luni suptul la bebeii alaptati e legat de foame.
fara degetele in gura incearca sa suga din aerparca sta sa sarute:):)
isi inclesteaza degetelele sau strange pumnisorul spre piept sau burtica
ultima faza: plange
Aceste semne nu-s prea clare asa ca in majoritatea cazurilor va vrea sa suga dar nu neaparat.
Daca sugarul e mai alert semnele de foame le va face cu ochii deschisi, daca e intr-un somn usor cu ochii inchisi... se pot vedea prin pleoapele fragile cum i se agita puternic ochisorii.
Oricum in caz de dubiu, daca au trecut 1h^30-2 de la ultima hranire incercati
1. sa alaptati
2. daca va pare prea adormit/a incercati sa-i schimbati pozitia sau luati-o/l in pat langa si vedeti daca alaturi nu se agita brusc si cauta sanul.
Semne ca vrea sa fie lasat in pace in timp ce-l alaptati sau incercati sa-l alaptati:
desi aproape se uita in directia opusa voua
isi arcuieste spatele
va impinge cu manutzele
Scoate laptic pe langa guritza... nevomitand
Se inneaca repetat
Sau plange... alt plans... cel putin dupa o vreme asa iti pare ca distingi plansetele
Si atunci
1. lasati bebe-ul in pace. Daca ii e foame va mai cere
2. e normal ca bebe-ii sa faca pauze de cateva secunde dupa 10-15 minutzele de supt.
3. ca sa preveniti sindromul bebe iritabil..ii puteti vorbi, apropia fata de el
Semne ca bebe e plin ochi cu laptic:
Isi deschide bratele si-si relaxeaza mainile relativ departe de trunchi.
Isi deschide palmele si relaxeaza degetelele
isi arcuieste spatele
va impinge cu manutzele
Adoarme
Semne ca are doar chef de joaca desi e activ
Intoarce capul spre voi
va fixeaza fata si ochii, eventual
Se intinde sa va atinga
Cum va dati seama daca a supt suficient. Pe aici proba cantaritului e considerata aiurea. La bebeii mici si prematuri se face zilnic, dar in nici un caz dupa fiecare masa.
Deci ideea este ca dupa a treia zi de supt bebe primeste laptic suficient daca:
1. se hraneste intre 8 si 12 ori in 24 de ore
2. bebe are 5-8 scutece ude in 24 de ore
3. bebe are 2 la 5 scaune pe zi
4. in medie petrece macar 10-15 minute la un san pe o alaptare.
Sursele: The New Mom's handbook primita in spital in NY,State
Plus web:
http://www.aap.org/advocacy/bf/tensteps.pdf
http://www.lalecheleague.org/FAQ/schedule.html
http://www.danhosp.org/maternity/feedingyourbaby.htm
http://www.arizonalactationcenter.com/babysignals.html
http://www.tdh.state.tx.us/wichd/bf/cueseng.pdf
http://www.gentleparents.com/artcarr2.html
Pentru a te putea baza pe semnele de foame este recomandabil ca bebe-ul in primele trei luni sa nu cunoasca: suzeta si peferabil, nici biberonul. Suzeta il linistete temporar, iar semnele de foame nu apar. Mama se vede brusc in fata unui bebe care moare de foame si e total necooperant.
Catalutza mami de Irina
poze Irina
bAly spune:
La multe lunite bebeilor de "1" si "2"
Eu-s in butoi azi...asa cum va spuneam mai saptamina trecuta cred ca incet incet ajungem la biberon 100%. De ieri dimineata cind s-a inecat in timp ce papa nu mai vrea tzitza. Pur si simplu urla cind il apropii de sin.
Daca cumva ia sinul se enerveaza ca nu curge deodata ca la biberon. Odata ce incepe sa vina laptele, vine prea repede si se ineaca si iarasi nu e bine. Odata trecuta si faza asta curge prea incet...si iar nu e bine.
Azi noapte a fost prima noapte cind a trebuit sa-l pacalesc sa pape la sin. A mincat dormind si numai culcat linga mine. Daca am incercat sa-l tin in brate in pozitie de papa la sin a inceput sa plinga.
Asa ca se pare ca voi face echipa cu Plateea si voi mulge lapticul si i-l voi da cu biberonul, desi tare as fi vrut sa mearga alaptatul normal la sin. Nu stiu ce sa incerc si sa dea rezultate.
Am pus cateva poze de ieri cu Adrian.
Pupi.
A sosit si 'surpriza' noastra...Adrian Theodor
Alina, mamica de 3 copilasi: Andreea (27.07.2002), Laura (5.08.2005) si Adrian Theodor (1.02.2010)
plateea spune:
ni, ma... c-am ajuns la zi!
din pacate, neuronu singuratic de gravida face imposibil un mesaj complet. raspund ce mi-a ramas puternic pe creier si cer scuzele de rigoare mamicilor secsoase si simpatice pe care nu le nominalizez!
cris.d... 1,5 kg... mama ta! eram cat pe ce sa iti trimit un sms pe la 2 noaptea cand am citit ca ai cumparat si ii dai LP emei, dar m-am gandit ca arunci cu oo in mine si m-am calmat. fata cuminte ema, a stiut sa it dea o lectie! pofta buna la cioco si sa nu mai citesc LP in mesajele tale ca io ti bat virtual de pui la loc 5 kile!
catalutza... am stat cu sufletul la gura pt sotul tau. huuuh... ca e ok! lasati, oameni buni motorul, ca aveti copil la care sa va ganditi! safety first! plus: felicitari pt noua pozitie de alaptat si beneficiile aferente!
LMA si LML sarbatoritilor pe care i-am sarit si un special patriotului, petrecaretului, bobitei, si pritesei. si mult si dulce tuturor!
mamidepuiuti si mariucasara,
tomaca, amiss tot respectul!
lorex, mama, ma dai gata! e ilegal sa fii asa frumoasa! daca iuria e la fel de frumi ca mami si devotata ca si tati, o iau in vedere pentru dl. pastaie...
andre_lina... miss pufuletz!
decenuela... abia astept sa aflu cum fu petrecaretul la drum!
bea... belea cumnata aia a ta sau ce e ea! ce oameni, domle...
cris.m... cate ore are ziua ta?
nikole... unde este tu??? cand facem de 3 stelutze???
ioana_fota mai e pe aici?
fetili de dupa cortina... hai, prezentati arm, ca sa nu strig sau sa vin cu arcanul dupa voi!
noi... suntem ok! am trecut pragul pshihologic de 5 kile, nu ma mai stresez cu mancarea, habar nu am si nici nu contorizez cat molfaie pastaia si sper, cat de curand sa am vesti pt voi!
kilele nu se duc, se aduna, da io... ma fac ca nu le vad! trimit, ca cineva se agita si trage din suzeta de vrea s-o inghita cu totul...
pt bebici si pt mamici, sper sa fluturim cat de mult putem, daca tot vine varaaa, vaaraaa, bine-mi pare!
PS: cristies... nu ma intereseaza cat de bine ai petrecut la SPA. nici cat de relaxant e masajul. nici ce copil precoce si cuminte ai. nici nu vreau sa stiu...
curge invidia rauri pe mine ca balele in emoticonul asta!
Plateea, fluturas indragostit de viata...
www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo