Egipt cu copiii mici?

Egipt cu copiii mici? | Autor: Giova

Link direct la acest mesaj

Ne-ar tenta sa plecam in Egipt o sapt. Hurganda, sharm el sheikh...doar ca nu as lasa copiii acasa. Unul are 4 ani si celalat 10 luni.
sunt mama denaturata daca i-as lua cu noi?
Nu vrem sa facem nicio excursie in afara resortului. sa stam doar la soare si sa facem baie.
e prea riscant pt. ei?
Noi am mai fost in Turcia cu cel mare si acolo a fost super lux...aveau de toate pt. copii.
multumesc frumos.

www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Parerea mea: Depinde in ce perioada mergeti, depinde daca copilul mananca mancare de restaurant(e foarte multa mancare la all inclusive, foarte variata, foarte buna), depinde daca puteti lua atatea scutece cu voi...In hurghada in resorturi(cel putin in cele 3-4 prin cate am trecut noi) nu exista decat buticuri mici, cu suveniruri in special. Poate scutece ar fi, dar sincer nu m-am uitat. Am gasit tampoane, de asta ma gandesc ca poate sunt si scutece. Insa mancare la borcanele nu este cu siguranta.

Altfel, daca va feriti sa beti apa de la robinet eu zic ca nu ar fi probleme. In ianuarie cand am fost noi, erau copilasi mici, asa de 8-10 luni...nu multi dar am vazut.

Ziceam de perioada pentru ca in ianuarie erau 25-28 de grade. Am inteles ca vara e sufocant, peste 40 de grade. Eu nu m-as duce, iar sa duc un copil cu mine nici atat, fie el cat de mare...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaplesa spune:

Noi am luat o cana de 1,5 litri si un fierbator electric pentru a avea apa fiarta suficienta pentru copil, dar in final ne-am folosit numai de cei 3 litri de apa plata imbuteliata (Buraka-Nestle) care erau asigurate zilnic la camera. Am evitat sa punem gheata in bauturi si ne-am spalat pe dinti tot cu apa din camera, si am cumparat din tara Ecefuryl preventiv (12 lei cutiuta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s.

Altfel, daca va feriti sa beti apa de la robinet eu zic ca nu ar fi probleme. In ianuarie cand am fost noi, erau copilasi mici, asa de 8-10 luni...nu multi dar am vazut.

Eu sunt curioasa ce se`ntimpla daca beti apa de la robinet.
Serios,io am baut un an de zile si n-am avut absolut nimic!
In ro. consumati apa de la robinet??

Imi dau seama ca nu e sanatoasa,in orice tara ar fi (acum nu mai beau apa de la robinet) dar prea aud mesajul asta "sa nu bei apa de la robinet" de parca in egipt curg toate relele pe teava si in ro.sau in alta parte nu.

A,in caz ca nu s-a inteles.Am baut un an de zile apa de la robinet (in egipt) si nu am avut niciodata nimic!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

hannen, noi nu de destepti ce suntem nu am baut apa de la robinet. In cartile de calatrorie pe care le-am citit asta era recomandarea principala, pentru ca nu peste tot in Egipt functioneaza statiile de epurare a apei potabile si poti sa te trezesti in plin concediu cu o frumoasa enterocolita sau mai stiu eu ce bacterie cu care organismul tau nu e obisnuit. Cine isi doreste stunci cand merge in concediu sa pateasca ceva???? Noi nu am exagerat si ne-am spalat pe dinti de ex cu apa, probabil ca nu am fi patit nimic daca am fi baut-o dar cine vrea sa riste in 10 zile sa stea la cufureala/voma prin spitale?

Ah, cred si eu ca intr-un an de zile, daca se intampla ceva, aveai timp berechet de asta .

Eu pur si simplu nu am vrut sa risc! Si daca tot intrebai de apa din ro, afla ca eu nu am baut apa de la robinet in Ro decat foarte rar...pentru ca avea un gust oribil si pentru ca puneau o gramada de substante de purificare(apa fiind dintr-un lac de suprafata unde se deversau toate borhoturile de la palincii si toate wc-urile de la tara-prin raurile care ajungeau in lac) inclusiv clor si putea ca naiba. Toata lumea din oras cumpara apa de la magazine sau aduc de la fantani publice, chiar se sta la coada pentru apa. Unii nici nu gateau cu apa de la robinet. Deci nu era de fitze, era pentru sanatatea populatiei. Sa stii ca asa cum Ro nu e la fel peste tot, asa nu e nici Egipt.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

miha(imi dai voie sa te alint,da?) tu ai dreptate si eu sunt constienta ca apa de la robinet nu-i "buna"...dar am tot auzit si ma intrebam oare ce s-a intimplat de s-a dus buhu cu apa asta de la robinet (mai ales ca am experimentat pe pielea mea si n-am patit nika,aveam doar un filtru de apa montat si...cind nu mai faceam fatza sa fierb si sa racesc ,beam de la robinet)
Si in ro. am baut apa de la robinet cit am fost copil,din fintina de la tara ,eh cred ca dea aia n-am patit nika,ca`s "calita".
Si nici nu m-am gindit ca ar fi diferente intre zone dar eram "trezita cu fatza la cearceaf " si trebuia sa spui si io ceva,ramane intre noi,da?

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaplesa spune:

Apa nu are gust de clor, deci s-ar putea sa nu fie suficient de sterilizata in statia de epurare, si exista in apa de robinet o anumita bacterie la care egiptenii sint rezistenti natural, pe cand europenii, se pare ca, intr-o anumita proportie, nu au aceeasi imunitate.

Eu beau apa de robinet in RO (Sibiu, Brasov) si nu am probleme, ma feresc de apa plata si minerala imbuteliate de cand am citit ca sint pline de niste compusi cancerigeni eliberati de pet pe perioada expunerii la soare a buteliilor.

Asa ca nu vad asa mare problema sa previi o imbolnavire digestiva cu solutii simple si la indemana in Egipt.

Mergi la inceput

Hannen(io nu poci sa te alint, ca nu iese alintatura la numele tau, ma ierti, da? ) stii ca noi ne cunoastem demult si din alte situatii, eu am luat-o asa ca ai tu ceva impotriva celor care nu beau apa de la robinet ...eu eram pe picior de plecare la munca si poate a sunat mai acid raspunsul meu, dar zau ca eram cu zambetul pe buze.

Parerea mea este ca precautia e sfanta, de ce sa iti asumi riscuri cand nu e cazul. Nu "se" merita pentru un concediu, cu copii mici dupa tine sa zici ca tu esti de piatra si nu patesti nimic. Esti de acord, nu?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

A,nu mai Miha,cum sa am ceva impotriva celor care nu beau apa de la robinet.Ar fi culmea.Doar vroiam sa intreb daca chiar a patit cineva ceva vreodata sau e doar un mit de-l transmitem din generatie in generatie.

Eu ti-am dat dreptate ca nu e bine sa bei apa de la robinet si nici sa risti sanatatea copiilor mai ales in concediu si in locuri straine.

Vacante placute si fara peripetii va doresc tuturor.

Mergi la inceput

Aha, pai eu stiu o persoana, e vecinul meu. Nu stiu sigur daca a fost de la apa de la robinet insa, nu am intrebat daca de la asta a fost sigur, ori de la mancare. Caci am citit ca si de la mancare ai sanse mari sa faci indigestie, mai ales in caldurile mari din vara. Dar asta e valabil oriunde calatoresti, nu neaparat in Egipt.

Ei bine, dar eu stiu ca si in Ro, cei care mergeau pe litoral erau avertizati sa nu consume apa de la robinet din cauza pericolului mare de indigestii. In special copiii in tabere. Acuma eu nu mai tin minte daca eu am baut sau nu(am fost de multe ori pe litoralul romanesc) dar n+am patit niciodata nimic. N-am fost in tabara, am fost la hoteluri cu parintii. Am avut insa colege care au fost in tabara si au patit-o.

Si eu urez vacante placute, ca am cam deviat de la subiect. Imi cer iertare.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Noi am fost in martie cu copil de 2 ani si unul de 8 ani. Am stat in Sharm si am iesit chiar si la plimbare, ne-am "dat" cu camila in desert, ne-am plimbat pe langa resort etc.

Nu mi s-a parut deloc periculos ci foarte frumos.

Despre apa: am fost sfatuiti de personalul hotelului sa nu bem si n-am baut. In plus hotelul de aproviziona cu 4 sticle de apa imbuteliata pe zi. Asa ca am zis sa ascult. Unele masuri de precautie merg pana intracolo incat ti se spune sa nu mananci legume si salate crude (spalate cu apa de la robinet) sa nu ceri gheata in bauturi (apa de la robinet inghetata) insa noi am mancat si salate si am cerut si gheata si n-am avut nimic. Sotul putin mai sensibil mergea la toaleta zilnic si il durea putin sotmacul inainte in rest totul ok.

Eu vreau sa merg iarasi acolo insa mi-as aduce anumite chestii cu mine cum ar fi cerealele preferate ale celei mici (nu manca mai nimic la micul dejun desi oferta era) si doua trei conserve.

Per total sa stii ca am vazut la noi la hotel si bebei in carut de cateva luni. Totul era ok.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput