Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (45)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chichiutza spune:

Mai fetele astea mananca toata ziulica! Ce festin!

Cristina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_b spune:

Eu cu constipatia m-am luptat de la inceput si nu reuseam sa am rezultate decat daca bagam un compot de prune de 800g sau cu seminte de in... Eu nu am reusit cu miere dimineata, sau cu multa apa sau cu kiwi dimineata... De ceva vreme este mai bine ca, spre suprinderea mea, suplimentul de fier pe care il iau m-a ajutat sa merg mai des la baie desi se zice ca provoaca constipatie. Pe prospect scria ca provoaca fie diaree fie constipatie. Ei, mie mi-a cam reglat scaunul, dar s-ar putea si mai bine, insa ma declar totusi multumita!

Ale

------------------------------
Nimic nu umple mai mult sufletul de desfatare decat faptul de a iubi si de a fi iubit.
-----------------------------

17+ cu bebe mic

Mergi la inceput

Andra mancai tot compotul ala de 800g?

Cristina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

Chichiuta... eu si acuma am ramas cu problema asta. Inainte sa raman insarcinata, la mine era ceas...cand am ramas insarcinata cred ca asta a fost primul 'simptom' si am ramas cu el si acuma...

Aaaaaa, si era sa uit... ramane la balcon... dar cred ca te/am luat. Mama mea a facut astazi placinta cu branza, clatite cu urda si marar (a adus o tona de la tara) si cu dulceata, tort de biscuiti... si

Mergi la inceput

Aoleu si ziceam ca m-am indopat eu! Sa-ti fie de bine!
Somn usor si vise placute tuturor!

Cristina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karin25 spune:

Salutare burtici!
Am in trat si noi sa va salutam si sa va dulce dulce!
Noi suntem bine. Maine mergem la TT si maine seara la dr ginecolog. Poate aflam culoarea caruciorului.
Abia astept si eu sa il simt ca misca...

Va

Edith 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Am luat ieri rezultatele TT si asa s-au gandit receptionerele-asistente de la Sanador, sa imi spuna ele ce e prin testul meu. Ca asa e pastrata confidentialitatea actului medical in Romania, mai ca nu afisam la gazeta de perete…
Si tocmai ce hotarasem sa nu ma uit pe ele, ca intre ridicarea rezultatului si ptrezentarea la medic lasasem numai 30 de minute, tocmai ca sa nu ma uit, mai aveam si ceva drum de parcurs intre cele doua clinici, totul organizat ca la carte si… imi spun domnisoarele ce rezultat bun am!

Ei!, zic, daca-i asa de bun, sa-l vedem si noi! Si era tare bun, 1/538 risc de varsta, 1/300 si ceva risc de trisomia 18!... Super! Am plans 2 ore.
Riscul de trisomia 18 mai mare decat cel de varsta... totul e minunat!
Ce ma bucur ca am facut testul! Nu mai spun ca si doctorita cand asm ajuns acolo cu lacrimile pe fata s-a transformat parca intr-o prietena, nu mi-a venit sa cred. Ii parea rau ca facusem testul, mi-a dat exemple, m-a intrebat daca vreau amnio, ca nu e risc mare, ca e risc scazut, ca asa a iesit si din Prisca, ca alea-alea... nu m-a lasat sa plec pana nu m-a vazut mai linistita.
Acum, din asta, am realizat urmatoarele: am facut un test stresant pentru mine, am dat bani pe el, mi-am facut griji de care nu aveam nevoie si inca imi voi mai face; macar mi-am pastrat medicul si de asta chiar ma bucur, atata a iesit bun, ca am simtit-o atat de aproape si imi placea oricum ca explica tare bine si multe...
In rest, o porcarie TT asta dupa mine. Si citesc iar aici ca teste proaste care pot duce la intreruperi de sarcina: nu se poate intrerupe sarcina dupa un TT!!! Nu decide niciun medic asta, iar decizia nu-i mai apartine mamei!! E prea tarziu ca ea sa decida.
Citesc pe net articole scrise de medici care spun ca in caz de trisomia 21 se poate opta pentru intrerupere de sarcina! Cand? Asta nu mai spun, ca se poate opta pana in saptamana 14 inclusiv, dupa niciun medic nu mai face avort la cerere ca e caz penal si nicio comisie nu va decide intreruperea de sarcina pantru ca sindromul Down nu e incompatibil cu viata.
Oricum, sunt in starea lui Maricicutz de zilele trecute... si e neplacut. Imi pare rau daca va stresez si va amarasc, simteam sa-mi vars oful pe undeva si sper sa nu va suparati pe mine, nu vreau sa va intunec odiseea, dar...
O sa-mi treaca, sper. Urmatoarea eco e pe 7 iunie si o sa fiu stresata atunci.

Constipatie: nu conteaza ce mananci, cat cum mananci, la ce ore, ce mai combini cu iaurtul, etc. De exemplu de la iaurt cu biscuiti/paine, poti si sa te constipi. Degeaba l-ai mai baut. Sigur ca o cafea sau un strugure cu iaurt ajuta.

Luy, daca si DT e ok, chiar nu are rost sa te stresezi cu TT, sincer, parerea mea.
Mari, tare faine pozele tale si tu mi-ai placut la nebunie: rochia, florile, pantofii! Super! Sa fii fericita!

Office, da, stiu, am cercetat atunci cu Euroclinic. Mie imi pare ca m-au luat de... nu mai spui...
Am sa ii scriu lui nenea in cauza si-am sa il intreb sa vaz si eu ce si cum, ca imi pare tare ciudat.
Ma duc la Brasov saptamana viitoare sa vad clinica aia, Eva, ce spui? M-am gandit sa evaluez posibilitatile deja.

Incerc sa nu ma mai gandesc la testul ala. Nu-mi prea iese; m-am trezit la 5 azi.

19+

Liliana,

Te sfatuiesc sa mergi la un specilaist in eco ( sonografist, cu specialitate in genetica daca se poate , nu orice ginecolog care are echograf) sa ceri sa studieze atent creierul pt chisturi de plex coroid .Daca dr nu a auzit de ele, te imbraci si pleci ca iti pierzi timpul.Un dr care nici macar nu a auzit de asa ceva nici nu ar tb sa pronunte trisomia 18...
Daca e sa fie trisomia 18 bebe are chisturile respective in peste 50% din cazuri . ATENTIE : CHISTURILE POATE SA LE AIBA ORICUM FARA SA FIE NICI O PROBLEMA ( se resorb pana la nastere).
In afara de aceste chisturi ( care sunt doar un soft marker si nu o problema in sine, le au de altfel f multi bebelusi intre sapt 18- 24 si de cele mai multe ori trec neobservate) ar tb sa gaseasca si ceva malformatii la inimioara si la stomac( peretele stomacal) . Altfel, sincer, nu cred ca este trisomia 18.
Nici macar chisturi izolate ( adica fara alt defect genetic vazut la eco) + rezultat prost la TT nu indica neaparat trisomia 18.

Ca sa dai un prognostic de trisomia 18 fara amnio tb sa ai cel putin 3 alti markeri - triplu test cu risc mare, chisturi de plex coroid si defect genetic la inima. Doar dintr-un simplu test de sange nu se poate trage o concluzie.Chit ca a fost TT nu DT ( fetelor, sincer DT este pierdere de timp si ...sange).Fara suparare, dar am inteles ca il platiti, cereti TT - tot atat sange va ia. Numai in RO ( din cate stiu eu) se mai ofera DT. In strainatate ( pana si in tarile lumii a treia - am intrebat de curiozitate cateva bengaleze colege cu mine care au facut toate testele aici in Bangladesh) se face TT si daca ramai gravida la 13 ani.Majoritatea tarilor ofera si quad test. Dar asta e alta discutie.

Ce ti s-a recomandat sa faci in continuare? Ca doar nu te-au lasat asa in aer?

Daca vrei diagnostic concret ( TT este test de screening nu de diagnostic) fa amnio. Pt Trisomia 13, trisomia 18( sindrom Edward) si trisomia 21 ( sindrom Down) rezultatele le poti avea in 24 de ore.
Si te-ai linistit. Nu stiu ce laboaratoare de genetica exista in RO, dar oricum pt 24 de ore o sa fie scump, dar merita.Restul rezultatelor vin in 2 sapt - se analizeaza toate cele 23 de perechi de chromozomi nu doar 13, 18, si 21( dar tu spui ca 18 te ingrijoreaza). Oricum fa-le pe toate ca sa stai linistita.Nu sta sa te stresezi si sa te chinui ca te poti imbolnavi. Atata timp cat exista teste e pacat sa treci prin asta.Risti sa imbolnavesti un bebe care se poate sa nici nu aiba vreo problema.

Intrerupere de sarcina se face pana in sapt 26( chiar si 28 -in UK de ex ). Nu stiu daca si in Ro( si eu zic sa nu te gandesti inca la asta), dar oricum te sfatuiesc, daca nu iti pot spune nimic despre chisturile de plex coroid si nu iti pot da rezultate prin tehnica FISH in 24 de ore la aminio, sa mergi in strainatate la o clinica genetica buna.
Altfel, sincer dai banii aiurea.

Iti urez bafta si sanatate. De stresat degeaba iti spun sa nu te mai stresezi ca stiu ca tot te vei stresa.
De aia ti-am scris la obiect ce poti sa faci sa te lamuresti 100% si de abia apoi sa te poti relaxa si bucura de sarcina in continuare.

Edit: in timpul echografiei, chiar daca dr nu a auzit de nimic din toate astea roaga-l sa iti arate mainile bebelusului. Daca nu are pumnul inclestat ci poti vedea clar degetele intinse e semn bun.
Bebeii cu trisomia 18 tin pumnii inclestati.

Ah, si vad ca ai baietel!! 80% din fetusii afectati de trisomia 18 sunt fetite.

Lara w21+ Jamie and Errie 19 mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Buna dimineata scumpe burtici! Eu inca am somnul in ochi, nu-mi dau seama de ce, dar abia m-am trezit!
Cafeluta avem, avem si ceai si laptic. Mai avem si ceva strudele cu mere si clasicii biscuiti cu nutella. Bine ca s-au terminat gogosile, mi le-a mancat Maya pe toate!
Azi zi lunga, oricum parca se lungesc toate! Am mancat 3 gratare in weekendul asta, nu stiu voi cum stati dar eu am mai luat un kg in cele 2 zile! Unde e corectitudinea?
Fetele care merg azi la intalniri la nivel inalt sa faca bine sa vina numai cu vesti exceptionale! Si carucioare colorate( cine nu are deja)!
Va urez o zi calda, vesela si frumoasa!

Cristina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

Neatza burtici!!

Gata pentru o noua saptamana?

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

'Neata!
Vin si eu cu voi la o inka - asta beau, cafea am baut pe la 7, acasa...
Mayaaaaaa, ai terminat gogosileeee??? Taman cand ma-nscriam si eu la o portie! Eu am facut saptamana trecuta, reteta aia cu iaurt - gogosi bestiale, dar as manca niste gogosi din alea, autentice, din aluat, nunmai ca eu urasc sa framant..cred c-o sa caut prin oras, pe undeva...

Ieri am cautat haine, ca daca tot veni caldura...n-am reusit decat sa-mi iau o rochie de blugi subtire, nu e special pt. gravide, da-i largaaaaa....largaaaa...ma face de 100 si ceva de kile, da' nu conteaza, mie-mi place ca are "aerisire" - e cu bretele, cu elastic deasupra sanilor si apoi larga tare, pana deasupra genunchilor. Na, conteaza mai putin cum 'oi arata, conteaza sa fie comoda pt. vara.
Tare-mi face si mie cu ochiul Kiabi...mai c-as bate drumul pan' la Bucuresti pt. asta, dar ma mai abtin...totusi..
Va doresc o saptamana minunata!

Lora, mami de Iustina si 22+

Bazar DC - ajutati copiii

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput