Discutii off-topic (la "Taticii ...")
Raspunsuri - Pagina 2
blackpanterro spune:
Ah de ce nu a gasit mama un barbat ca tine?...as fi dat orice sa lupte si taica-miu pt noi, pt familia noastra...el insa a vrut alte femei si alcool, de noi l-a durut in cot...trist ca mai toata suflarea feminina e impotriva voastra ca va cereti drepturile de parinte, ceva ce din cate am vazut de cand sunt pe forum e pe cale de disparitie la barbati...
Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Elle_seb spune:
Taman ce citii un mesaj a lui Beren adresat mie care mi-a scapat ieri asa ca trebuie sa-i dau omului un raspuns, no?
"Elle-seb, poate ca incerci si tu sa iti faci critica relevanta la subiect? Activitatile organizatiei sau a reprezentatului ei sunt indicative aici doar prin prisma problemei in discutie. Este o problema reala? Daca da, ce actiune e potrivita?"
Reiau ideea: am precizat ca se poate ca problema discriminarilor sa existe in unele spitale, nu cunosc frecventa si nici amploarea, asa ca ma abtin. Personal, de fiecare data cand am fost internata intr-un spital, nu au fost probleme cu sotul cand a venit la noi.
Insa in cazul lui draghici scopul NU scuza mijloacele. Asta-i ideea. Si nici macar nu e relatie de cauzalitate scop-mijloace. Este pur si simplu razbunare si atat. Au existat niste lupte de gherila intre TATA si fosta sotie si ca sa ii arate el cine e, a infintat aceasta asociatie a surzilor.
Am si adus argumente, deci mi-am justificat participarea la subiect.
Si daca aceasta asociatie isi doreste realmente sa militeze pentru drepturile copiilor, abordarea e complet gresita. Pentru ca daca taticii nu sunt lasati sa se interneze in spitale cu copii, nu se incalca drepturile tatilor ci ale copiilor. Si de ce se numeste asociatia TATA si nu FAMILIA de exemplu? O intrebare retorica bineinteles si cu toate astea o sa raspuns tot eu: pentru ca nu drepturile familiei ca si tot unitar sunt interesul lui draghici, ci drepturile lui ca tata si atat.
Am I clear enough now?
_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal
simpatic spune:
@ella_seb
Este evident ca , in toate cazurile copilul este cel caruia i se incalca drepturi.
Fie ca e vorba de spitale, de justitie, de mentalitate , de alte autoritati, etc.
Copilul are toate drepturile , inclusiv acela de a sta cu parintii in spitale, dar fiind copil, el nu isi poate exercita nici un drept singur. Drepturile lui sunt exercitate de parinti.
Dar cand un parinte doreste sa exercite acest drept al copilului si nu poate , iar alt parinte doreste sa le exercite si poate, cine e discriminat copilul sau parintele?
Se incalca drepturile copilului prin discriminarea unuia dintre parinti.
Eu nu vreau sa ma razbun pe nimeni. Eu pur si simplu vreau sa fiu lasat sa ma implic activ in cresterea si educarea copilului.
Si nu sunt. De mama si de sistem. Cel ce pierde e copilul, lui i se incalca drepturi, cel ce e discriminat sunt eu.
szivarvany spune:
Cand am scris la acest subiect am vrut sa zic de fapt ca asa cum tu ceri sa te lase mama sa te implici, asa cer si eu sa se implice tatii Eu asa ceva as vrea.
Ca daca tu vrei o lege prin care sa fie obligate mamele, eu cer una in care sa fie obligati tatii - aia de vin o data / luna sa-si vada odorul.
Si mi-ar mai placea sa se modifice legea pensie in fct de fiecare copil, pt ca daca al meu copil merge la 5 activitati extra si boleste de 3 x / luna si are nevoie de 3 perechi de pantaloni si bicicleta noua si lista poate continua, mi s-ar parea corect ca tatal ei sa finanteze fix jumate. Evident, asa ceva nu se va intampla niciodata, dar ar fi frumos, nu ?!
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
Luna1 spune:
Mamagiuliei parerea mea e ca dragoste cu forta nu se poate. De ex ex-ul meu mi-a aruncat in fata ca eu bani de la el nu voi vedea niciodata. I-am raspuns scarbita ca, daca vreodata va dori sa participe financiar la cresterea copilului e binevenit, daca nu doar atat ii cer, sa fie TATA. Si nu a fost. Un barbat care putea veni cand dorea, cum dorea, cu mana in fund (cum a si venit de cateva ori) imi aduc aminte ca o perioada a lucrat in afara tarii iar la intoarcere, desi mi se lauda ca scoate 3000 dolari lunar, i-a adus fiului meu un "lego" din Europa (tarabele din Voluntari, nu Europa ca si continent) cu piese extrem de marunte, care nici macar nu se imbinau. Baiatul avea 2 ani. Deci putea sa le inghita imediat.
In fine, am frustrari multe relativ la relatia lui cu propriul copil, daca m-as apuca sa insir nu as termina curand.
Un alt exemplu ar fi ca, atunci cand m-am casatorit a refuzat o buna perioada sa-mi semneze iesirea din tara, desi de copil nu l-a interesat nicicand. L-a convins actualul meu sot cu promisiunea ca vom tine legatura.
2 ani dupa iesirea din tara nu l-a cautat, deloc desi avea toate detaliile mele, nr te tel, adresa, apoi dupa 2 ani m-a sunat ca vrea sa-l vada, sa-i platesc EU biletul de avion (app 60 lire ca se infiintase Wizzair) sa vina in Anglia. In tot timpul asta, vreme de 6 ani, se lauda ca are cont pt copil si o sa ii dea banii la 18 ani. I-am zis sa ia din contul ala bani de bilet, ca doar nu se supara Cosmin daca lipsesc 60 lire.
In fine, ideea e ca acum, Cosmin are 9 ani, nu stie toate frustrarile mele pentru ca nu il implic in asa ceva, a intrebat de ce nu l-a vizitat tatal cand era in Romania, i-am explicat ca in felul lui il iubeste dar poate nu era pregatit sa fie tata. Am de cand sa il vizitam noi curand tocmai pentru a intelege copilul ca nu ii interzic sa-l vada.
Noroc ca acum Cosmin are tata, l-a crescut de la 2 ani, si sufleteste si financiar, e mai tata decat multi tati pentru el.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
Simpatic ai incercat sa actionezi legal pentru a iti exercita dreptul de vizita? la ce te referi cand spui ca nu esti lasat sa te implici in viata copilului?
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
simpatic spune:
@Mamagiuliei
Am inteles dorinta ta.
Insa, nu mama sau tata trebuie sa fie obligatati sa exercite un drept al copilului.
In primul rand trebuie recunoscut dreptul copilului ca ambii parinti sa se implice in crestea si educarea lui.
In acest moment in Romania nu e recunoscut.
Apoi fiind un drept , nimeni nu poate fi obligat sa il exercite.
Asta e diferenta intre drept si obligatie.
@Luna1
Evident ca am program de vizitare.
Si mama se lupta sa il micsoreze.
Eu ma lupt sa o fac sa inteleaga ca putem fi parinti responsabili chiar daca suntem divortati.
Rezultatul : "Cand va intra in vigoare noul cod civil ti-l voi da tie si gata!" . Cuvinte spuse de mama chiar in fata copilului.
Si procese peste procese.
Lupt de 2 ani si voi continua sa lupt.
Pe cine credeti ca a interesat de sufeltul copilului in acest timp?
Gabi_K spune:
Dreptul copilului e recunoscut. De lege, nu de parinti, si nu de societate.
Tu stiai ca la noi in tara copiii de parinti divortati sunt discriminati?
Stiai ca mamele divortate sunt mai discriminate decat taticii divortati?
Stiai ca in general femeile cu copii sunt discriminati de ex. la angajare, fata de barbatii cu copii?
Ok, astea n-au legatura cu drama ta.
Nu stiu de ce se opune asa de vehement exa ta sa-ti vezi copilul. Ea ce spune? Ce motive are? E greu sa cresti un copil si sa-i asiguri un mediu linistit si constant, daca copilul e mereu pe drumuri intre mami si tati. La asta te-ai gandit? Mie mi se pare corect sa fie weekendurile si vacantele impartite, astfel fiecare isi poate planifica programul in functie de copil. Dar sa-l tii in fiecare weekend mi se pare deplasat. La fel, sa tot tragi de el in timpul saptamanii, iar nu e bine pt copil. Copilul are casa lui, camera lui, anturajul lui, si are nevoie sa stea acolo, sa se joace acolo, are nevoie sa se simta acasa undeva!
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
simpatic spune:
@Gabi_K
Dreptul copilului de a fi crescut si educat de ambii parinti in caz de divort nu e recunoscut de legea. Legea obliga ca un copil sa fie "incredintat spre crestere si educare" unuia dintre parinti.
Legea actuala , noul cod civil e altceva.
Relativ la discriminarea intre mamele si tatii divortati sau intre femei si barbati, ea exista la modul general si nu cred ca este locul potrivit sa discutam cine e mai discriminat femeia sau barbatul.
Vorbim doar de discriminarea care indirect afecteaza copilul. Pentru ca de drepturile lui e vorba.
Responsabilitatea egala in ceea ce priveste copilul nu presupune ca acel copil sa faca naveta intre mama si tata. Nu este important unde doarme copilul mai mult, la mama sau la tata. Nu asta este esenta implicarii ambilor parinti in cresterea si educarea copilului.
Cat despre motivele ei sunt foarte simple: doreste distrugerea relatiei tata - copil pentru ca isi da seama cat de mult tine copilul la mine, si pentru ca stie ca ma pot ocupa foarte bine de el.
Adica se gandeste mai intai la ea si apoi la copil.
Gabi_K spune:
Simpatic, tu vrei sa-ti vezi mai des copilul, din cate am inteles eu. Asta presupune ori ca stai mai mult timp la ei, ori ca-l iei la tine.
Sau ce vrei de fapt? Cum adica vrei sa te implici mai mult? Ce intelegi prin asta?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert