Bobocei de sept-oct 2008 (281)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

asa... acum sa va zic de piticul meu, al nostru... sa zicem ca Edi se joaca cu ceva, un sortator de forme, mazgaleste pe tablita magnetica, incearca sa faca un puzzle... nu-i iese si se enerveaza. tare. plange si arunca cu ele cat colo, nu conteaza daca se loveste sau il loveste pe fratica. continua cu plansul si se intinde pe jos. daca frustrarea e mare, mai da ocazional si cu capu'... de gresie, de parchet, de covor, de pat, depinde unde-l prinde.
eu ce faaac?? e clar ca e frustrare si nu stie cum altfel sa si-o manifeste, dar nu stiu f bine cum sa-l ajut. de regula incerc sa-i vorbesc fara sa fac mare caz ca el se tavaleste pe jos, ii spun ca nu i-a iesit acum, ii va iesi data viitoare, e normal sa se mai intample si asa, nu e nimic grav... daca incerc sa-l ajut (sa-i potrivesc eu de ex. piesa respectiva, il apuca si mai rau).
nu vreau sa-l ignor, ca-i trece, pentru ca e clar ca el are o problema, incerc sa-l fac constient de asta si sa gasim o solutie.
il iau in brate daca plange rau sau daca il vad ca vrea sa dea cu capul, ii spun ca-l doare si e normal sa planga, dar ca-i va trece... se linisteste in cele din urma... dar peste ceva vreme o ia de la capat. nu conteaza daca e odihnit sau obosit, tot asa face. si mai face asa si cand e f obosit (dar pe asta o inteleg) sau cand ii e foame. practic, asa vad eu, nu poate sa exprime ce vrea in acel moment, de ce e suparat, si apare manifestarea asta.

s-a intalnit cineva cu asa ceva? cum e mai indicat sa procedez? orice sfat e bine venit!

aaaa, si mai face o chestie. nu ne mai lasa pe niciunul la baie. cum intram acolo, vine la usa si bate cu pumnii, palmele si la nevoie cu capul, in usa, sa deschidem. eu n-am avut absolut nicio problema pana acum cu ei, puteam sa merg la baie linistita, ei se jucau pana ieseam eu fara probleme. nu mai zic ca tre' sa fac dus cand ei dorm, chiar daca e si tati cu ei acasa, altfel e jale cu Edi. doar el face asa, Robi e f linistit. de aproximativ 1 saptamana face asta, cam de cand am venit din spital cu fratica. o avea vreo legatura???

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Lumi, sunt rupta de oboseala si mi-e greu sa ma adun. iti spun ce mi se arata si eventual revin cand oi fi in apele mele

prima faza am intalnit-o si eu la R, cu ceva timp in urma. asta a aparut tot dupa ce ai venit din spital sau e dinainte?
daca e dinainte, inseamna ca da e frustrare ca nu poate face ceva, nu poate sa spuna...cred ca tr sa-l pui sa faca anumite lucruri pe care esti tu sigura ca el le poate face si sa-l lauzi pt reusite. cand nu reuseste ceva, ii distragi atentia la ce stii tu ca poate face si-i place
daca se da cu capul faceti un fel d ecod, cand e gata sa se dea cu capul il iei de acolo si arunci cu o perna mica, de ex...apoi il pui si pe el sa arunce cu perna sau direct ii spui lui: hais a arunci cu perna dupa canapea...de ex...e o idee, poate fi si altceva. ideea este de fapt de a inlocui un comportament ce-i poate face rau cu unul inofensiv, dar care sa-l ajute sa se descarce

la a doua situatie...ce sa zic, noi suntem campioni....fie ca anunt ca ma duc la baie, fie ca plec fara sa zic nimic si din celalat capat al casei aude usa si e langa ea...urland si strigandu-ma sa ies...am incercat sa-i cant, sa il pun sa cantam impreuna, prin usa..dar nu functioneaza intotdeauna.
la mine, cauza cred ac este anxietatea de separare, care se manifesta in perioada asta
la voi, poate fi asta, combinata cu ideea intarita ca tu pleci ...cum ai plecat la spital fara el
de fapt, se poate ca asta sa fi dus la aparitia fenomenului, dar nu cred ca putem fi siguri
aici poti sa incerci sa te joci cu el mai mult, sa-l faci sa participe alaturi de tine la ceva casnic...de ex sa bage rufele in masina de spalat...
tr sa se convinga el ca tu te intorci...
asta poate sa treaca si de la sine, pe masura ce creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

claudinna, multumesc!
faza cu tranta pe jos a aparut dinainte sa plec cu fratica la spital... nu mi-a iesit pana acum cu distragerea atentiei, desi la noi functioneaza asta f bine in alte cazuri/momente. nu stiu dac-ar merge sa-l iau atunci si sa facem ceva ce stie sigur sa faca... in plus, el stie sa faca lucrurile alea pentru care se frustreaza si reactioneaza asa, doar ca nu-i ies in acel moment. stie f bine sa potrivesaca forme, sa puna cercuri pe batz etc dar in momentul in care, dintr-un motiv sau altul nu-i iese, incepe mica criza... ii laud mereu pe amandoi pentru reusite, nu fac caz atunci cand nu reusesc, ma fac ca nici nu observ daca ei nu sunt vadit deranjati de asta... oricum, sa-i ajut nu prea ma lasa...

cat despre faza cu baia, n-o face doar cu mine. ci si cu tati. poate ii e teama sa nu plecam undeva... sau poate doar dorinta f mare de a se afla si el in aceasta incapere - aici poate eu am gresit, la noi usa la baie e mereu inchisa, au acces acolo cand ne spalam ziua pe maini sau la fund etc sau seara la baita... poate de-asta reactioneaza asa, fiind fructul interzis.

oricum, de cand m-am intors de la spital, pare mai tot timpul suparat pe mine... desi il iau cu mine peste tot (ma rog, mai putin la baie, asa fiind obisnuiti si fiind totul ok pana acum), intindem rufe impreuna, spalam impreuna, gatim impreuna, atat cat vrea si se lasa implicat in actiune...

sper sa treaca in timp, tot mizez pe vorba buna si rabdare si aratat ca-mi pasa de ce se intampla, ca problema/frustrarea lui e reala si importanta si conteaza pentru mine...

LE: editez pentru o mentiune: cand merg sa duc gunoiul, ii las singurei, la TV sau prinsi in joaca, ei ma vad, eu le spun ca duc gunoiul si ma intorc imediat, ies pe usa de la intrare (aceeasi usa pe care am iesit cand am plecat la spital, usa pe care se iese cand pleci pentru o buna bucata de timp), iar ei nu zic nici pis! ii gasesc exact asa cum i-am lasat... nu ma cearta mai apoi, totul e ok...

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abe spune:

claudinna sanatate! sa va treaca repede!

lumi ma bucur mult ca sunteti bine!
nu stiu ce sa zic cu comportamentul lui Edi. si Maria se enerveaza cand nu reuseste sa faca ceva, dar nu face chiar asa, inca reusesc sa-i distrag atentia...intr-adevar si ea se supara mai tare daca incer eu sa-i arat sau sa fac in locul ei.
iar cu faptul ca vrea sa vina dupa tine si in baie si ca pare a fi suparat s-ar putea sa fie din cauza ca ii e frica sa nu pleci sau ceva de genul asta...mai ales daca zici ca a inceput faza dupa ce ai venit cu Robi acasa. dar cred ca in timp, cu explicatiile de rigoare, vor trece ambele faze.

AlexaM eu am facut eco la Iosup saptamana trecuta dar am lasat ecografia la Medlife pt dublu test si nu tin minte daca am vazut parafa. o sa o iau probabil marti, iti spun atunci daca nu afli mai repede...dar care a fost faza cu Iosup?

mami de Maria si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Xor, sincere condoleante

Lumi, ma bucur ca sunteti mai bine. Cunosc si eu prea bine faza cu mersul la baie, eu nu pot niciodata sa merg la baie singura. Ori o iau cu mine ori las usa deschisa (cand suntem singure acasa, bineinteles). Ea s-a prins oricum ca usa are clanta si ca se poate deschide, asa ca daca intru si inchid, deschide si vine si ea. Sa stii ca si Carla face "crize" de genul acesta cand nu-i iese ceva, adica tipa si arunca cat colo. La noi merge foarte bine ajutatul, adica sa-i scot eu piesa din cutie sau sa-i pun manuta acolo unde trebuie asezata.

Piolica, la Baia Mare nu vii? Tare as vrea sa va cunosc

Denisa, multa sanatate.

Carla a facut azi noapte febra mare - ma rog, 39.3 pentru mine e mare pentru ca ea niciodata n-a sarit de 38.5. Am fost la doc, infectie in gat - gat rosu plus ceva afta . Cefaclor luam, sper sa treaca sa nu ajungem la spital. O prietena buna de a mea este cu fetita in spital, tot asa cu infectie in gat.

Multi pupici tutoror!

Carla & mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Abe, mersi mult de info. Prietena mea care e insarcinata a aflat ca anul trecut a fost un scandal cu niste parinti care au sustinut (si Iosup a recunoscut ca asa e) ca nu a vazut niste malformatii la inimioara copilului. Acum saracul copil tre' sa faca mai multe operatii. Ma rog, daca ar fi aflat la eco de 20 sau 36 saptamani, nu tsiu cu i-ar fi ajutat, sincer, dar... Si am inteles ca i-a fost suspendat dreptul de a face eco morfofetale temporar presupun.

Asta este ce am aflat de la prietena mea. Nu stiu nimic dintr-o sursa sigura. Din cate stiu eu poate fi doar bla-bla fara nimic real...

Si acum...chiar daca e adevarat, nici un om nu e mai presus de greseala.

Multa sanatate!

Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

lumi: fix asa face si Vlad si la mine si la tati.... plus ca se mai si inchide in baie, noi iesim iar el inchide usa din clanta, scoate sifonul, linge sifonul, se spala pe maini si pe ... fata ....in apa de la Wc, realizeaza intr-un final ca-i singur si bate cu pumnii in usa sa iasa.... certurile majore cu sotul meu provin din faptul ca nu pot intra in baie singura, nu pot nici la toaleta, nici la dus decat asistata: daca ma bag in cada, imi baga si el (vlad, nu sotul) galeata, lighean, mop..... ba ridicase cantarul sa mi-l arunce si pe ala.... nu functioneaza cu atragerea atentiei spre altceva.... exemplu: are minge de burete in casa,pe jos, pe parchet, se lungeste pe burta si vrea sa dea cu capul in ea, bineinteles ca la prima atingere mingea aluneca si el da cu capul de parchet, si da-i si plangi de la lovitura, ba mai are si suzi in bot in timpul ala si vad urma cadrului proiectata pe botul lui dupa opearatiune, dar nu are farmec daca i-o arunc eu, sa dea cu capul, asa nu vrea
ce functioneaza la noi: iesit afara, pe holul blocului macar, daca-i 21 seara, rupt doua trei frunze din ghivecele de pe palier si gata.... se calmeaza... ne-am plimbat, aerisit, intra in casa ranjind fericit...
daca il apuca nervii ca nu-i ies anumite chestii la jucarii si incepe tavaleala, ridic tonul o octava mai sus, dar nu a cearta, ci doar sa-i opresc bocetul, ceva de genul :IA SA VEDEM,MAMI, CE S-A INTAMPLAT??? atunci se opreste din urlete si se calmeaza incercand sa rezolvam problema impreuna.... si de la un timp parca nu mai izbucneste in lacrimi rapid, intai vine la mine cu barbia tremurand si remediem problema....nu fac rabat la lucruri periculoase, gen plans de nervi ca nu reuseste sa deschida congelatorul.... il las sa se tavaleasca pe jos pana se satura si ostentativ, ma joc cu ceva in fata lui..... pana la urma vine si ne jucam impreuna si uita....
nu sunt nici eu de acord cu mine insami cu ridicatul vocii, dar altceva nu functioneaza rapid, el are lacrimile de crocodil in pleaope si doar asa i le opresc instant, de fapt cum au si iesit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Pupam fetele care se gandesc la noi, si nu numai.

Anamona- nu a mai luat deloc in greutatae, nici macar 10 grame

Totusi noi vom veni saptamana viitoare la Bucuresti pt a face biopsia. Ni s-a zis ca acum se va decide daca este doar ceva pe perioada determinata sau ceva pe intreaga viata si este foarte important sa o facem acum,cand inca este la inceputul regimului.
Nu imi convine deloc ca ii vom face anestezie, chiar daca dureaza doar 10 minute, dar consider ca este important sa stim gradul boli, sa stim cu ce avem de a face.

Babytza - si la noi alimentele pe baza de gluten erau o mare parte din alimentatia lui zilnica dar nevoia te impinge sa faci fata la orice.
Va imbratisezcu drag pe toate si va mai tin la curent cu date despre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

anca, sanatate multa!

denisa, va tin pumnii!!

Lumi, pana la urma, metodele numai tu le poti gasi. si cred ca secretul l-ai deschifrat: "sper sa treaca in timp, tot mizez pe vorba buna si rabdare si aratat ca-mi pasa de ce se intampla, ca problema/frustrarea lui e reala si importanta si conteaza pentru mine...
" (asta am citat din mesajul tau)

am reusit si eu sa dorm cu R, el doarme inca
pana acum merge binisor, adica n-a mai facut febra (ii dau antitermicele, dar nu se mai incalzeste, sper sa o tina asha), a mancat de dimineata o banana si la pranz branza de regim cu mar copt, a fost prin curte cu tati, a zburdat pe aici. kk a mai facut o data...tot moale, dar asta e, facem tratamentul, vedem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Multa sanatate boboceilor bolnaviori. Si Elsa a facut febra 39.1, i-am dat paracetamol, am aerisit la greu, aici e cam racoare afara, insa in casa inca e detul de cals, iar acum am lasat-o in body si sosoni si vad ca nu mai arde ca acum citeva ore. Eu cred ca e de la dinti, pediatra mi-a zis ca sint 2 canini pe iesite...

Anca, as veni cu mare drag, merci pt invitatie, si mie mi-ar fi placut sa va cunosc! Poate veniti voi la Lyon:) Pupiciei so multa sanatate. I-a mai scazut febra Carlei?

Lumi, si la noi e cam la fel cu trintitul, ieri mi-a trintit un borcan de iaurt pe gresie care s-a facut zob. Imi mai sparsese unul acum 2 saptamini, ala era gol, dar borcanul s-a dus... noroc ca gasesc borcane de rezerva. Plus ca ea se tavaleste la greu pe jos...Nu stiu cum sa te sfatuiesc, eu incerc sa o iau pe Elsa cu binisorul, am mai si ridicat tonul la ea, nimic nu a mers. Tot sper sa-i treaca, sau sa pot discuta cu ea. Culmeua e ca atunci cind il arunca pe doudou, il ia dupa aceea repede si-l pupa, ca i-am tot zis ca doudou plinge. Mult succes in gasirea unei solutii.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput